Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányító javítás

Témaindító: Sosi, idő: Aug 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 4
(#) elektrorudi válasza cernametelt hozzászólására (») Feb 16, 2012 /

Bemész egy számítástechnikai boltba, és szerintem beforrasszák pár forintért (nem 12 ezerért...)
(#) Zseni hozzászólása Feb 17, 2012 /

Sziasztok.
A távirányítók felújításáról annyit hogy én kipróbáltam mindent némelyik működött némelyik nem.
Feladtam. Aztán eszembe jutott a "vaspor" Régen a kályhákat kenték be vele és szép lett a rozsdás kályha.
Ez bevált szivacs a vasporba, átdörzsölni a nyákot is és a gumi lapot is, lefújom és kész.
Hihetetlen de már fél éve nem kellet hozzányúlni az eredeti távihoz, ( évekig nem működött ) amit vettem univerzális meg ment a fiókba.
(#) kuka88 válasza Zseni hozzászólására (») Márc 5, 2012 /

Sziasztok,

Legegyszerűbb megoldás az elérzéketlenedett távirányítók bajára ,ha meleg pákával megdörzsölgetitek a gombok talpait, és azután mintha új lenne
(#) tomikapc hozzászólása Márc 18, 2012 /

Üdv. Van egy távirányítóm, ami állandóan jelet ad le (mintha be lenne ragadva egy gomb), amint belerakom az elemet. Le is merített így 2 elemet. Most szétszedtem, hogy mi a baja, megtisztítottam a lapot, de így is ahogy megkapja a 3 voltot egyből "világít" az infraled a tetején. Univerzális szóba sem jöhet, mert ez egy viszonylag régi hifi távirányítója, valószínű másikat sem tudok szerezni, viszont így eléggé lecsökkentek a hifi funcióinak száma. Mi tud elromlani egy ilyen távirányítón?
(#) Wilson2 válasza tomikapc hozzászólására (») Márc 18, 2012 /

Amikor új elemet raktál bele, lehet, hogy véletlenül nyomva tartva egy gombot tetted bele az elemet. Nekem volt már, hogy csak ennyi baja volt. Én is szétszedtem elsőnek, később kaptam ezt az infót.
(#) Wilson2 hozzászólása Márc 18, 2012 /

Mi lehet a baja, ha 100%-os biztonsággal állíthatom, hogy nem a gomb vacakol?! (Kizártam ezt a lehetőséget.) Az áramkör felületét megtisztítottam, a két nem működő gombnál picit csavarhúzóval megkapartam, de még így sem akar működni.
(#) joey l hozzászólása Szept 21, 2012 /

Sziasztok!

Gondom van nekem is. Van egy Akai VS-22 képmagnóm. Próbáltam az alufóliás dolgod de nem jött be. Jelet kap mert vannak gombok amik működnek. Próbáltam kis fém darabbal összezárni a panell érintkezőit még úgy sem sikerült, De vannak gombok amik erre is működtek. A panelem lehet rossz????

Köszönettel
(#) Tomib hozzászólása Okt 15, 2012 /

Sziasztok!
Olyan problémám adódott, hogy a távirányítós hangfalszettemnek részben meghalt a távirányítója. A vicces az, hogy csak a bekapcsológomb nem működik rajta
Van ötletetek, hogy hogyan tudnám manuálisan bekapcsolni a kütyüt, ha nincs rajta ezt a célt szolgáló eszköz?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) Kari55 hozzászólása Feb 24, 2013 /

Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, hogy ha a távirányító gumilapját valamilyen mosószerrel lemosnám, lejönne az érintkező pogácsáról a vezető réteg?

Köszönöm.
(#) köbzoli válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Szia!
Én már mostam le szappannal, de utána bedörzsöltem grafitos ceruzával, azóta jó.
(#) Kari55 válasza köbzoli hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

A grafit mindenképpen kell, vagy hátha anélkül is jó lenne?
Azért szeretném a mosószert, mert a nyomógombok - ahol nyomkodom - "kissé" koszosak. Tehát csak az lenne a lényeg
(#) nyugger63 válasza Kari55 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Szia !-lehet beszerezni javító készletet. (_ragasztó_szén-gumi korong)-csupán az eredetit kell teljesen lecsiszolni,mivel ha nem teszed, a magasság túl nagy lesz és túl érzékennyé válik.
Csiszolásra legjobban alkalmas eszköz a műanyag körömcsiszoló.
Évek óta használom, mindig megelégedéssel fogadták a javítást. /újat csináltál/
üdv:Béla
(#) Kari55 válasza nyugger63 hozzászólására (») Feb 24, 2013 /

Kösz a választ, de szerintem a javítókészlet többe kerülne, int egy másik (URC22B) távirányító
(#) BADBOY33 hozzászólása Jún 11, 2013 /

Üdv.Kérdezni szeretném, TV távirányító. Kb.50%-ban ha irányítani akarom a TV-t a távirányítóval nem azt a parancsot hajtja végre amit én vezérlek neki. pl. hangerő fel, és ő inkább csatornát vált :- ( ( . A TV-vel lehet a baj v a távirányítóval?
(#) razor1995 hozzászólása Hé, 15:46 /

Üdv! Van egy Sony RM-U254 táviránytó amin nem működik egy jópár gomb (konkrétan csak a hangerő, mute, bass boost és tuner gomb működik). Próbáltam begrafitozni az érintkezőket, kontakt-tisztítóval letakarítani, de semmi. Van valakinek valami ötlete?
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2013. Jún, 19. Sze
12:54:12
Jelenleg 463 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu