Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányító javítás
 
Témaindító: Sosi, idő: Aug 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) rolie válasza Imre hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia!
Nagyjából akármelyik kisjelű SMD NPN tranyó jó lesz neked. Például. Lényeg a lábkiosztás és hogy tudjon 100 mA-t (impulzusszerűen legalábbis). A modik viszont csúnyán néznek majd a több helyen feltett kérdésért.
(#) Imre válasza rolie hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia! Köszönöm szépen a válaszod. Amit linkelték annak jó a lábkiosztása, akkor remélem működni is fog vele!
(#) wszmecs hozzászólása Márc 16, 2014 / 1
 
Már 10 évvel ezelőtt is és most is , egymással látszólag köszönő viszonyban sem lévő .
különböző típusú készülékek távirányítója is azonos módon hibásodik meg .
Gyártás során olyan anyagot kennek a panelra ami 3-5 év alatt elfolyósodik .
( Ez lehet a tervezett élettartama ... ? )
Kontakt hibát okoz , először csak erősebben tovább kell nyomni a gombot .
Később fokozatosan bedöglik .
A távirányítót szétszedve , szappanos vízzel simán lemosható .
Az egész javítás , szárítással alig 15 perc .
Most egy olyan készülékét javítottam aminél kizárt , hogy belefolyt volna valami ...
(#) Atesz857 hozzászólása Márc 16, 2014 /
 
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy létezik az hogy egy kaputávirányito megmakkan attol hogy kicserélek rajta egy mikro nyomogombot. Nemértem miért álhatott meg,efektiv nincs is rajta semmi csak kettö pic kettö gomb egy védödioda a két gomb közt meg elkülönitve az antenna rész. Elemcsere nemsegit annyi az észrevehetö rajta hogy a led eddig 1 másodperc alat kb 2-öt villant most meg csak eggyet. Van tippetek esetleg?
(#) r3dy21 hozzászólása Máj 10, 2014 /
 
Sziasztok.
Adott egy tv távirányító 4 éves nem volt vele semmi gond az egyik nap délelőtt használtam délutánra lemerült az elem feltettem tölteni és amikor visszaraktam a távírányító nem reagál semmire.
Holott előtte nem volt semmi baja,elsőnek azt hittem az elem rossz de kipróbáltam egy másik távírányítóval azzal gond nélkül ment.
Aztán mobil kamerával megnéztem a távírányító lámpa részét és akármilyen gombot nyomok meg nem ad le jelet.
Tud valaki valami megoldást?
Vagy Távírányító csere lesz? :/
(#) köbzoli válasza r3dy21 hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Szia!
Elsőbb pucold meg az érintkezőit, kaparászd meg hogy szép fémes legyen, azután dobd ki ha nem jó.
(#) Gafly válasza r3dy21 hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Az hogy kamerával megnézve nem látod hogy villog, az semmit nem jelent. Különosen hogy nincs összehasonlítási alapod, hogy amikor még jó volt, akkor villogott-e. Direkt kipróbáltam annó: Nem minden kombinációban látszik.
Van olyan módszer is, hogy középhullámú zsebrádió mellé teszed és gombnyomásra zúgnia kell. Ez is jó, de ugyanazzal a korláttal mint az előbbi...
Látatlanban két javaslatom van:
- Nézd meg alaposan az elemtartó érintkezőit: Tisztaság, érintkezőnyomás. Valamint a mozgatás miatt a forrasztás is elengedhette.
- Nézd meg a LED lábánál a forrasztást is. Mivel a LED a dobozhoz van rögzítve, ezért szeret eltörni a mozgatástól.
(#) r3dy21 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Előtte világított régebben néztem.
Na* de sikerült megoldani a nyákon fel volt szakadva az egyik csík azt megforrasztottam azóta működik rendesen. (És világít is. )
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
(#) Gafly válasza r3dy21 hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Akkor kollektív örülés van, valamint kollektív tudatban megjegyzés, hogy ilynek vannak
(#) r3dy21 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Jaja minden happy legalább nem kell újat vennem.
(#) robotech hozzászólása Aug 31, 2014 /
 
Nem túl aktív a topic, de azért remélem valaki olvassa, és tud tanácsot adni:
Van egy nagyon ritka játékkonzolom: Philips CD-I 210. 2db távirányító is van hozzá, az egyik nyomógombos, de a másik analóg karos, mindkettő infravörös távír (1991-ben gyártották).
a távirányítók nagyon szép állapotban vannak, a feliratok sincsenek lekopva, szétszedtem őket, semmi nincs belefolja a panelok tiszták, a gumiszőnyegek épek, 50ohm az ellenállása a tappancsoknak, stb... stb...
DE: Az analóg karos távirányítót nem érzékeli az eszköz, holott megnéztem kamerával, az infra LED világít, csakis nyomógomb nyomásra világít, jónak tűnik. elemek újak.

Ilyenek jutottak eszembe:
1. lehet, hogy az infra LED ugyan kamerán keresztűl nézve világít, de 23 év alatt a hullámhossza torzult? lehet, hogy a LEDet cserélni kellene?

2. lehet, hogy az IC quartza az idők alatt elhangolódott, és már nem 40khz frekin megy a távír? ki kellene cserélni a quartzot? egyébként egy fekete müanyag hasáb a kristály, annyi van ráírva, hgoy 473, ebből én nem is tudom, hogy mennyi lenne a frekije...

Remélem valaki tudja a választ ;-D
(#) fecameca válasza robotech hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
473 KHz, a középhullámú zsebrádiókban van olyan. 3 lábú narancssárga műanyag, tégla alakú (Tudtommal feketében is létezik.) Leejtéskor könnyen kitörhet az egyi lábuk, televízió távirányítókban gyakran van olyan, a 455KHz és a 473 KHz az AM rádiók egykor kedvelt KF frekvenciája. Valószínűleg, mert ezekből sokat legyártottak, azért tervezték bele ezt a frekvenciát a távirányítókba.
(#) kameleon2 válasza robotech hozzászólására (») Okt 21, 2014 /
 
Szia! Az infra biztosan nem megy? Nincs ismerettségi körödben CIR-es PDA, vagy Philips Pronto? Azoknak elég erős az infrájuk és nagy valószinűséggel az általad használt kódolást is ismerik. Ha azokkal megy - az adód a hibás. De ha a vevő részen hozzáférsz - legalább azt tudod detektálni, hogy megjön-e bármilyen jel az első vevőfokozatnál. Közelről sem megy? Folyamatosan világít, vagy impulzusszerűen villog? A Prontoval van lehetőség felvenni és újraküldeni is a jelet.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
(#) Sarakawa válasza wszmecs hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Úgy van, ahogy mondod, egyszerűen némelyik gomb alatt egy idő után valami elfolyósodik. Én száraz papírtörülközővel szoktam kitisztítani (papírzsepi nem jó, mert szöszöket hagy maga után).
(#) Inhouse válasza Sarakawa hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Szerintem nem kennek alá semmit. A használat közben a kipárolgások, izzadság, pára, zsírgőz csapódik le benne, ez keveredik porral, a belefolyt cuccokról ne is beszéljünk.
(#) ujfalusi válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Tisztázzuk, nem megy abba bele semmi. A gumi izzadja ki idővel magából azt a trutyit. Alkohollal szépen kilehet tisztítani.
(#) mraulajos válasza ujfalusi hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Hali!
Langyos szappanos vízzel szoktam kimosni, radiátoron tökéletesen kiszárítani, összerakni, és tökéletesen működik. Rengeteget csináltam/csinálok így.
(#) Inhouse válasza ujfalusi hozzászólására (») Nov 10, 2014 /
 
Láttál már használaton kívüli új, dobozolt távirányítót évek múlva ugyanígy betrutymósodva?
A tisztítás egy dolog, amikor a gumipogácsák felkeményednek és elfelejtenek vezetni, akkor van gáz.
(#) fecameca válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 10, 2014 /
 
Ha már újra emlegetitek. Van itthon egy tucat távirányítóm. De csak egyedül a Panasonic TV-é trutymósodik. Lehet, hogy az izzadság hozza ki belőle? De miért csak a dobozon belülről? Amit írtatok, arra felbátorodva kimostam, de már ott tartott, hogy a színes gombok festékanyagát is leoldta. Valami lehet a gumi anyagában, mert nem mindegyik csinálja, de ez belülről már teljesen olyan volt, mintha bezsíroztam volna, annak dacára, hogy jól működött.
(#) ujfalusi válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 10, 2014 /
 
Érdekes módon a trutyi nem ott van a gomboknál ahol a kosz bemehet, hanem a gumi alján. Ez nem tünt fel? Egyébként javítottam olyan távirányítót amit új korában folpakba csomagolva használtak, és ugyan olyan ragacsos volt mint a többi.
(#) Inhouse válasza ujfalusi hozzászólására (») Nov 11, 2014 /
 
Idézet:
„új korában folpakba csomagolva használtak

A pára utat talál magának. A lap és a NYÁK között nincs rendes szellőzés ott csapódik le. Aztán, hogy még mit old ki a gumilapból az az ő dolga. Természetesen csak szerintem!
(#) Wilson2 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 12, 2014 /
 
Nem okoskodásképpen, de ez nem a pára műve. Régen olyan távirányítókat adtak a készülékekhez, ami hosszú hosszú évekig bírta. Most van olyan távirányítóm, amit 1-2 havonta szét kell szedjek, mert betrutymósodik. Ki kell tisztítani. Ez a tervezett elavulás dicső példája. Olyan gagyira gyártanak manapság mindent, hogy garanciális időn túl lehetőleg minél hamarabb menjen tönkre. Vegyél újat.
Szerintem.
(#) Inhouse válasza Wilson2 hozzászólására (») Nov 12, 2014 /
 
Én is csak a magam tapasztalatára hagyatkozok. Régebben is kellett távirányítót tisztítanom, még akkoriban is, amikor még minden gomb külön volt műanyagból kiöntve.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Nov, 25. Kedd
1:23:33
Jelenleg 104 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu