Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányító javítás
 
Témaindító: Sosi, idő: Aug 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 6
(#) bbalazs_ válasza pauer98 hozzászólására (») Márc 8, 2015 /
 
Neha erdemes atforrasztani az osszes atforraszthato dolgot (LEd labai, rezonator, esetleg az IC labai) olmos forrasztoval. Nalam mar tobb esetben segitett a rideg regi forrasztason nem lathato repedesek orvoslasaban.
Esetleg ideiglenesen egy piros ledet az IR helyere betenni, hogy lasd, mi tortenik.
A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
(#) szilrobi hozzászólása Ápr 3, 2015 /
 
Sziasztok!

Adott egy 4 éves Samsung TV távirányító (BN59-01014A). Egyik pillanatban még működött minden gombja, majd a menüben lépegetve egyszer csak megszűnt működni. Elemcsere nem oldotta meg. Szétszedve azt látom, mintha hiányozna egy ellenállás (R1). Ott volt egyáltalán?, mert én nem találtam a "dobozban". Persze lehet, hogy a szétszedéskor repült el... Mi lehetett az értéke? Hiánya nem tehette tönkre a többi alkatrészt?
A LED nem villog (mobillal tesztelve), a Tv sem jelzi, hogy venne bármit is. Nem is reagál, nem is villog a tv-n lévő LED.
Műszerrel nézve a LED lábain nem mérhető semmi gombnyomáskor.
Nem vagyok szakértő, így ha valami hülyeséget írtam, úgy kérem nézzétek el/javítsátok ki.

Köszönöm!
(#) fecameca válasza szilrobi hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /
 
Szia. Először azt akartam írni, hogy rajtam a gumilap lemosása segített, de látom, a képeden, hogy az az ellenállás ott pont az infra LED-del lenne sorba (az R1), akkor az így nem világíthat. Ohm bácsit kellene vallatóra fogni, hány Volt van ott, és hány milliAmper kell a LED-nek, A kettő hányadosa a keresett ellenállásod. 3 Volthoz kb száz ohm, vagy egy kicsit kisebb lehet, sajnos nem tudom, mennyi az infra névleges árama milliAmperben, talán húsz, de annak jobb lenne utána nézni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2015
(#) szilrobi válasza fecameca hozzászólására (») Ápr 3, 2015 /
 
Szia! A gumilap probléma szerintem nem így jelentkezik. Ott először egy-egy gomb lassabban reagál, majd behal. Itt azonban egyik pillanatban még minden ok volt, majd semmi többet.
Én a LED hibájára is gondoltam, de mikor megláttam az R1 helyét, az jutott eszembe, hogy biztosan az hiányzik. DE elbizonytalanított, hogy az IC mellett van egy C3 jelű kondinak is hely, de ott sincs semmi. Azért egy kondi már nem tűnik el olyan könnyedén, mint egy SMD ellenállás. Így sajnos nem egyértelmű, hogy kell is az az ellenállás.
Szóval elvesztem.
A történethez hozzátartozik, hogy a családban van egy ugyanilyen tv, amit egyszerre vettünk 4 éve és mindkettő távirányító - egymástól 150km-re - egy napon ment tönkre! Ez aztán a tervezett elavulás!
(#) szilrobi hozzászólása Ápr 7, 2015 /
 
Sziasztok!

Ma beforrasztottam a 100 Ohm-os ellenállást, meg átforrasztgattam a LED lábait meg még két kis SMD alkatrészt. Minden gomb újra él, csak éppen közelről működik. Lehet, hogy mégsem kell oda az az ellenállás? Nem vagyok egy ügyes forrasztó, így ha lehet nem próbálgatnám, jobb lenne, ha egyértelműsítené valaki.

Köszönöm!
(#) bbalazs_ válasza szilrobi hozzászólására (») Ápr 8, 2015 /
 
Ideiglenesen zard rovidre mondjuk egy csipesszel. Egyebkent szerintem sem kell oda, max 1 Ohm jelkepesen.
(#) bajuszrichard hozzászólása Jún 19, 2015 /
 
Sziasztok van egy távirányítom aminek ha benyomomvalamelyik gombját ugymarad és folyamatosan kapcsol! szétszedtem kitakaritottam lemostam mindent csináltam! de mégis rossz! kiveszem az elemet és ujra berakom akkor nem kapcsol de ha benyomok egy gombot akkor megint ugymarad mindegy melyik gombot. Valakinek van ötlete?
(#) kameleon2 válasza bajuszrichard hozzászólására (») Jún 19, 2015 /
 
Ha nem a gombbal nyomod, hanem valamilyen egyéb vezető eszközzel - akkor is "ragad" ?
(#) bajuszrichard válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 20, 2015 /
 
Igen akkor is ragad van hogy tőbbszöri nyomásra de mindig "beragad". Gyárilag az ic 2 lába összevan forrasztva elképzelhető hogy gyári forrasztási hiba!? Bár uj korában működött így! Van egy 47mikros elko a panelon ennek kiszáradása lehet kka a jelenségnek?
(#) kameleon2 válasza bajuszrichard hozzászólására (») Jún 20, 2015 /
 
Ha gyárilag is össze van (volt) forrasztva - ahhoz nem nyúlnék. Egy alapos tisztítás izopropil alkohollal nem ártana - bár a fekete rágőzölt vezetősávoknál nem árt vigyázni. nehogy feloldja. Kondicsere eleve nem árt, lehet, hogy azzal kellene kezdeni.
(#) bajuszrichard válasza kameleon2 hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Megvolt a kondicsere és egyben egy rezonátor csere is de a hiba maradt ugyanaz. :/
A hozzászólás módosítva: Jún 29, 2015
(#) kameleon2 válasza bajuszrichard hozzászólására (») Jún 29, 2015 /
 
Kicsit több kép jó lenne. Én kipróbálnám úgy, hogy a lábakra direktbe tennék másfajta nyomógombot, hogy azzal is fennáll-e a hiba. Szkóp is sokat segít. De lehet, hogy jobban jársz egy SINI-s programozható távirányítóval. (nem a gagyi multifunkciós, hanem a soros kábellel rátölthetős). Én már csak azokat használom, ha az eredetik nyűglődnek. Van amelyikből a SINI-s sokkal jobb és erősebb az infrája is. Persze nem 2 perc megtalálni a megfelelő kódot, de valamit, valamiért. SINI "COM" távirányítók
(#) djculture válasza szilrobi hozzászólására (») Szept 16, 2015 / 1
 
Az csak egy vékony fólia átkötés ami ha felgyülik a cuccba a nedvesség akkor elkorrodálódik. Simán átlehet kötni és működik tovább.
(#) igorcsuk válasza szilrobi hozzászólására (») Szept 17, 2015 /
 
Szia! nálam ugyanez a hiba, ezért kérdezném, hogy sikerült e megoldani, és végül hogyan? Köszi a segítséget: Ixi
(#) igorcsuk hozzászólása Szept 18, 2015 /
 
Sziasztok! Nálam is segített, ami Szilrobinál, és köszi Djculturnak is. Simán össze kell forrasztani, és minden HAPPY... Jó bütykölést mindenkinek
(#) Joe_001 válasza bajuszrichard hozzászólására (») Szept 18, 2015 /
 
Ez nem egy Nokia távos?
(#) lacus27 hozzászólása Jan 8, 2016 /
 
Az alufóliás javítás a jó megoldás nyomógombok kontakthibája esetén.
(#) mercurial hozzászólása Feb 4, 2016 /
 
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,hogy megoldható-e,hogy 2 RGB Led szalag kontoller fejet 1 db távirányitó vezéreljen?
Ugye alap esetben minden kontrollerhez jár egy kapcsoló,de szeretném ha a 2 különböző helyre felrakott szalagot csak 1 távirányítóval lehessen kapcsolni.
Hol/Kivel tudnék ilyet csináltatni vagy átprogramoztatni a fejegységeket?

Előre is köszönöm a választ!
(#) kameleon2 válasza mercurial hozzászólására (») Feb 5, 2016 /
 
Ha dmx-es vezérlőt használsz - ez nem gond, mert ugyanazon a címen több driver is csücsülhet. Például olyat mint ez itt.
A hozzászólás módosítva: Feb 5, 2016
(#) adriano17 hozzászólása Ápr 27, 2016 /
 
Sziasztok!
Nekem is az a problémám mint szilnorbinak volt, a távirányitó ugyan az, a képen lévő R1 leesett (elvileg, szilnorbi képe) és nem müködött. Na most rövidre zártam és jó lett, aztán visszavettem a rövidzárat és így is jó (látszólag nincs rövidzár). Az gond ha volt ellenállás ott akkor nem pótolom vissza azt? Tud problémát okozni a későbbiekben?
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2016

fsds.jpg
    
(#) sunside válasza adriano17 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /
 
Az a "látszólag" nincs szinte biztos, hogy van. Talán kis ón-paca maradt ott. Keress egy 1-2.2 Ohmos ellenállást és azt tegyél oda.
(#) Gafly válasza adriano17 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /
 
Az a IR LED-del soros ellenállás, rövidrezárva ne használd. Mivel leesett, ezért gondolom a forrasztás adta meg magát. Ha jól értem, akkor visszaforrasztottad az ellenállást és jó lett. Akkor készen is vagy.
Én még a LED két kivezetését is újra forrasztanám, mert szeret "kimozgósodni".
(#) adriano17 hozzászólása Ápr 27, 2016 /
 
van egy ugyan olyan távirányitom, azon csak egy zöld paca van ott, le kapartam, semmi sincs ott csak az a paca volt....... de még így is megy a távirányitó. Szóval sztem nem volt ott ellenállás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 27, 2016
(#) adriano17 válasza adriano17 hozzászólására (») Ápr 27, 2016 /
 
meg azért tűnt nekem furcsának, mert semmi ón folt nem volt ott és nem is tapadt rá ón. Le kellett kaparnom a felső réteget, hogy be tudjam ónozni
Következő: »»   6 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2016. Dec, 08. Csü
1:05:40
Jelenleg 135 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu