Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távirányító javítás
 
Témaindító: Sosi, idő: Aug 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) rolie válasza Imre hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia!
Nagyjából akármelyik kisjelű SMD NPN tranyó jó lesz neked. Például. Lényeg a lábkiosztás és hogy tudjon 100 mA-t (impulzusszerűen legalábbis). A modik viszont csúnyán néznek majd a több helyen feltett kérdésért.
(#) Imre válasza rolie hozzászólására (») Feb 3, 2014 /
 
Szia! Köszönöm szépen a válaszod. Amit linkelték annak jó a lábkiosztása, akkor remélem működni is fog vele!
(#) wszmecs hozzászólása Márc 16, 2014 / 1
 
Már 10 évvel ezelőtt is és most is , egymással látszólag köszönő viszonyban sem lévő .
különböző típusú készülékek távirányítója is azonos módon hibásodik meg .
Gyártás során olyan anyagot kennek a panelra ami 3-5 év alatt elfolyósodik .
( Ez lehet a tervezett élettartama ... ? )
Kontakt hibát okoz , először csak erősebben tovább kell nyomni a gombot .
Később fokozatosan bedöglik .
A távirányítót szétszedve , szappanos vízzel simán lemosható .
Az egész javítás , szárítással alig 15 perc .
Most egy olyan készülékét javítottam aminél kizárt , hogy belefolyt volna valami ...
(#) Atesz857 hozzászólása Márc 16, 2014 /
 
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy létezik az hogy egy kaputávirányito megmakkan attol hogy kicserélek rajta egy mikro nyomogombot. Nemértem miért álhatott meg,efektiv nincs is rajta semmi csak kettö pic kettö gomb egy védödioda a két gomb közt meg elkülönitve az antenna rész. Elemcsere nemsegit annyi az észrevehetö rajta hogy a led eddig 1 másodperc alat kb 2-öt villant most meg csak eggyet. Van tippetek esetleg?
(#) r3dy21 hozzászólása Máj 10, 2014 /
 
Sziasztok.
Adott egy tv távirányító 4 éves nem volt vele semmi gond az egyik nap délelőtt használtam délutánra lemerült az elem feltettem tölteni és amikor visszaraktam a távírányító nem reagál semmire.
Holott előtte nem volt semmi baja,elsőnek azt hittem az elem rossz de kipróbáltam egy másik távírányítóval azzal gond nélkül ment.
Aztán mobil kamerával megnéztem a távírányító lámpa részét és akármilyen gombot nyomok meg nem ad le jelet.
Tud valaki valami megoldást?
Vagy Távírányító csere lesz? :/
(#) köbzoli válasza r3dy21 hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Szia!
Elsőbb pucold meg az érintkezőit, kaparászd meg hogy szép fémes legyen, azután dobd ki ha nem jó.
(#) Gafly válasza r3dy21 hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Az hogy kamerával megnézve nem látod hogy villog, az semmit nem jelent. Különosen hogy nincs összehasonlítási alapod, hogy amikor még jó volt, akkor villogott-e. Direkt kipróbáltam annó: Nem minden kombinációban látszik.
Van olyan módszer is, hogy középhullámú zsebrádió mellé teszed és gombnyomásra zúgnia kell. Ez is jó, de ugyanazzal a korláttal mint az előbbi...
Látatlanban két javaslatom van:
- Nézd meg alaposan az elemtartó érintkezőit: Tisztaság, érintkezőnyomás. Valamint a mozgatás miatt a forrasztás is elengedhette.
- Nézd meg a LED lábánál a forrasztást is. Mivel a LED a dobozhoz van rögzítve, ezért szeret eltörni a mozgatástól.
(#) r3dy21 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Előtte világított régebben néztem.
Na* de sikerült megoldani a nyákon fel volt szakadva az egyik csík azt megforrasztottam azóta működik rendesen. (És világít is. )
A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2014
(#) Gafly válasza r3dy21 hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Akkor kollektív örülés van, valamint kollektív tudatban megjegyzés, hogy ilynek vannak
(#) r3dy21 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 10, 2014 /
 
Jaja minden happy legalább nem kell újat vennem.
(#) robotech hozzászólása Aug 31, 2014 /
 
Nem túl aktív a topic, de azért remélem valaki olvassa, és tud tanácsot adni:
Van egy nagyon ritka játékkonzolom: Philips CD-I 210. 2db távirányító is van hozzá, az egyik nyomógombos, de a másik analóg karos, mindkettő infravörös távír (1991-ben gyártották).
a távirányítók nagyon szép állapotban vannak, a feliratok sincsenek lekopva, szétszedtem őket, semmi nincs belefolja a panelok tiszták, a gumiszőnyegek épek, 50ohm az ellenállása a tappancsoknak, stb... stb...
DE: Az analóg karos távirányítót nem érzékeli az eszköz, holott megnéztem kamerával, az infra LED világít, csakis nyomógomb nyomásra világít, jónak tűnik. elemek újak.

Ilyenek jutottak eszembe:
1. lehet, hogy az infra LED ugyan kamerán keresztűl nézve világít, de 23 év alatt a hullámhossza torzult? lehet, hogy a LEDet cserélni kellene?

2. lehet, hogy az IC quartza az idők alatt elhangolódott, és már nem 40khz frekin megy a távír? ki kellene cserélni a quartzot? egyébként egy fekete müanyag hasáb a kristály, annyi van ráírva, hgoy 473, ebből én nem is tudom, hogy mennyi lenne a frekije...

Remélem valaki tudja a választ ;-D
(#) fecameca válasza robotech hozzászólására (») Aug 31, 2014 /
 
473 KHz, a középhullámú zsebrádiókban van olyan. 3 lábú narancssárga műanyag, tégla alakú (Tudtommal feketében is létezik.) Leejtéskor könnyen kitörhet az egyi lábuk, televízió távirányítókban gyakran van olyan, a 455KHz és a 473 KHz az AM rádiók egykor kedvelt KF frekvenciája. Valószínűleg, mert ezekből sokat legyártottak, azért tervezték bele ezt a frekvenciát a távirányítókba.
(#) kameleon2 válasza robotech hozzászólására (») Okt 21, 2014 /
 
Szia! Az infra biztosan nem megy? Nincs ismerettségi körödben CIR-es PDA, vagy Philips Pronto? Azoknak elég erős az infrájuk és nagy valószinűséggel az általad használt kódolást is ismerik. Ha azokkal megy - az adód a hibás. De ha a vevő részen hozzáférsz - legalább azt tudod detektálni, hogy megjön-e bármilyen jel az első vevőfokozatnál. Közelről sem megy? Folyamatosan világít, vagy impulzusszerűen villog? A Prontoval van lehetőség felvenni és újraküldeni is a jelet.
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2014
(#) Sarakawa válasza wszmecs hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Úgy van, ahogy mondod, egyszerűen némelyik gomb alatt egy idő után valami elfolyósodik. Én száraz papírtörülközővel szoktam kitisztítani (papírzsepi nem jó, mert szöszöket hagy maga után).
(#) Inhouse válasza Sarakawa hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Szerintem nem kennek alá semmit. A használat közben a kipárolgások, izzadság, pára, zsírgőz csapódik le benne, ez keveredik porral, a belefolyt cuccokról ne is beszéljünk.
(#) ujfalusi válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Tisztázzuk, nem megy abba bele semmi. A gumi izzadja ki idővel magából azt a trutyit. Alkohollal szépen kilehet tisztítani.
(#) mraulajos válasza ujfalusi hozzászólására (») Nov 6, 2014 /
 
Hali!
Langyos szappanos vízzel szoktam kimosni, radiátoron tökéletesen kiszárítani, összerakni, és tökéletesen működik. Rengeteget csináltam/csinálok így.
(#) Inhouse válasza ujfalusi hozzászólására (») Nov 10, 2014 /
 
Láttál már használaton kívüli új, dobozolt távirányítót évek múlva ugyanígy betrutymósodva?
A tisztítás egy dolog, amikor a gumipogácsák felkeményednek és elfelejtenek vezetni, akkor van gáz.
(#) fecameca válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 10, 2014 /
 
Ha már újra emlegetitek. Van itthon egy tucat távirányítóm. De csak egyedül a Panasonic TV-é trutymósodik. Lehet, hogy az izzadság hozza ki belőle? De miért csak a dobozon belülről? Amit írtatok, arra felbátorodva kimostam, de már ott tartott, hogy a színes gombok festékanyagát is leoldta. Valami lehet a gumi anyagában, mert nem mindegyik csinálja, de ez belülről már teljesen olyan volt, mintha bezsíroztam volna, annak dacára, hogy jól működött.
(#) ujfalusi válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 10, 2014 /
 
Érdekes módon a trutyi nem ott van a gomboknál ahol a kosz bemehet, hanem a gumi alján. Ez nem tünt fel? Egyébként javítottam olyan távirányítót amit új korában folpakba csomagolva használtak, és ugyan olyan ragacsos volt mint a többi.
(#) Inhouse válasza ujfalusi hozzászólására (») Nov 11, 2014 /
 
Idézet:
„új korában folpakba csomagolva használtak

A pára utat talál magának. A lap és a NYÁK között nincs rendes szellőzés ott csapódik le. Aztán, hogy még mit old ki a gumilapból az az ő dolga. Természetesen csak szerintem!
(#) Wilson2 válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 12, 2014 /
 
Nem okoskodásképpen, de ez nem a pára műve. Régen olyan távirányítókat adtak a készülékekhez, ami hosszú hosszú évekig bírta. Most van olyan távirányítóm, amit 1-2 havonta szét kell szedjek, mert betrutymósodik. Ki kell tisztítani. Ez a tervezett elavulás dicső példája. Olyan gagyira gyártanak manapság mindent, hogy garanciális időn túl lehetőleg minél hamarabb menjen tönkre. Vegyél újat.
Szerintem.
(#) Inhouse válasza Wilson2 hozzászólására (») Nov 12, 2014 /
 
Én is csak a magam tapasztalatára hagyatkozok. Régebben is kellett távirányítót tisztítanom, még akkoriban is, amikor még minden gomb külön volt műanyagból kiöntve.
(#) hzsiga válasza Imre hozzászólására (») Sze, 9:26 /
 
Szia Imre. Nekem is ilyen távirányítóm van csak nekem a c1 jelű kondenzátor pukkant szét és ennek az értékére lenne szükségem. Ha megtennéd küld már el fontos lenne mert így nem használható. Előre is köszönöm és kellemes ünnepeket kívánok.
(#) fecameca válasza hzsiga hozzászólására (») Sze, 12:15 /
 
Az a telep belső ellenállásának lecsökkentésére szolgál. Értéke nem annyira lényeges, ha jól emlékszem, 100 µF szokott lenni. Ha több, az se baj. Az érdekes, hogy 3Voltról hogy pukkant, mert csak akkor pukkannak, ha túl sokat, vagy fordított polaritású telepet kapnak. Esetleg a távirányítóban benne próbáltad meg tölteni az akkumulátort?
(#) hzsiga válasza fecameca hozzászólására (») Sze, 17:52 /
 
Nagyon szépen köszönöm a segítségedet. Lehet, hogy a gyerekek fordítva rakták bele az elemet. Akkor teszek bele egy kondít. Remélem jó lesz. Kellemes ünnepeket kívánok.
(#) fecameca válasza hzsiga hozzászólására (») Sze, 18:35 /
 
Viszont kívánom, és Kellemes ünnepeket mindenkinek. Remélem az IC benne nem halt meg a fordított teleptől, mert anélkül a kondi nélkül is mennie kellene új elemmel, csak, amikor kezdene merülni, akkor döglik be, hamarabb, mint kellene.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Dec, 19. Pé
0:46:29
Jelenleg 207 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu