Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1190 / 1190
(#) Doky586 válasza tki hozzászólására (») Sze, 23:03 /

Már legalább 3 éve nem vihető át a w8 licensz 10-re..
Persze ha 5-10 éve már frissítetted akkor nincs gond, az azóta is érvényes.
Vagy a másik w10 licensze erre is automatikusan érvényes lesz.
(#) pipi válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Sze, 23:11 /

Hali! Gondolom még wincsi van benne. Vedd ki és megmaradnak az adataid, bármikor vissza tudsz állni, és tegyél be SSD-t, arra telepíts új windowst, de még egy kis ram nem ártana bele. Én tört/sutyiban aktiválós windowssal nem foohglalkoznék, aprópénzért lehet venni újrahasznosított szoftvert hivatalosan.
(#) jani1987 válasza tki hozzászólására (») Csü, 10:29 /

Nekem 7 van az autó diagnosztika miatt, böngészni meg ott a linux IS.
(#) Régi motoros válasza pipi hozzászólására (») Csü, 14:19 /

Idézet:
„...újrahasznosított szoftvert...”

Na ilyenről még nem is hallottam. Az hogy működik?
(#) Udvari Zsombor válasza pipi hozzászólására (») Csü, 14:59 /

Anno ez a laptop már 1TB HDD-vel jött gyárilag, amin az évek alatt is még mindig sok a hely. Nem tudok csak úgy SSD-t tenni bele, mivel még laptop HDD-m sincs másik. Ahogyan tegnap észleletem, leginkább a processzort tekerte ~99-100% körül az évekkel ezelőtt a kisebbik partícióra feltett Win10, úgyhogy ezért gondoltam volna, hogy valami teljesítmény érdekében lecsupaszított verzió jöhetne szóba.
(#) Suba53 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 15:09 /

Úgy látom, hogy van benne optikai olvasó. Veszel egy caddy-t. Ebbe mehet a mostani 1GB HDD. Egy 128, vagy 256GB-os SSD meg az eredeti helyére. Arra tisztán telepítve win10, a caddyban meg minden korábbi adatod megmarad. A programokat nyilván újra kell telepíteni.
Csak arra kell figyelni, hogy a caddy magassága megfeleljen az optikai meghajtó magasságának.
A hozzászólás módosítva: Csü, 15:11
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 15:41 /

A HDD-t ki kell venni és a helyére tenni a sata 2,5" SSD-t.
A hdd-nek meg vehetsz egy usb3--sata kábelt (táp nélkülit).
(#) Suba53 válasza Régi motoros hozzászólására (») Csü, 15:53 /

Semmi extra. Lehet olyan hivatalos hologramos WIN matricát kapni, amin gyárilag nyomtatott telepítő kulcs van. Ráragasztható a gépre ugyanúgy, mint amit a dobozos rendszerhez adnak.
Azért újrahasznosított "refurbished", mert ezeket a kulcsokat egyszer már eladták a nagy cégek által százezer számra vásárolt brand gépekkel együtt. Amikor a multi 3 évente leselejtezi ezeket, akkor hivatalosan "leválasztják" a kulcsot a vasról, és újra eladják csak a kulcsot, matricával, így a jogtisztaságot is igazolva.
(#) Suba53 válasza Doky586 hozzászólására (») Csü, 15:57 /

Ez is jó megoldás, de sokszor nem kényelmes, ha egy külső drive fityeg a gép oldalából.
(#) Doky586 válasza Suba53 hozzászólására (») Csü, 16:57 /

Havonta 1x 1órára megteszi..
(#) Massawa hozzászólása Csü, 18:39 /

DVD EGYSÉGEK

Van valakinek valamilyen áttekintése az asztali PC-kbe épitett egységekröl? A minap tönkrement a legujabb gépben a DVD iro/olvaso.
Swbaj, van otthon még 4 asztali PCm kb 2002-töl. Mindegyikben van ilyen szerkezet. Neki is fogtam kiszerelni, az elsö 3 után feladtam - mindegyiknek más más csatlakozoi voltak. 2n legalább a táp csatlakozo egyezett a tönkrementtel, de minden más csatlakozo más volt. Az egyikben a laposkábel IDC csatin volt, a másikon csiptetös volt a szalagkábelre. A harmadikon meg egy kicsi talán 16 polusu stekker van.
A baj az volt, hogy az egyik program kizárolag a beépitett DVD egységgel akart dolgozni, hiába dugdostam a gépbe a kûlsö egységeket szerencsére amikor kiszereltem a belső gépet azonnal elfogadta a kûlsöt is, igy hajnalra be tudtam fejezni a munkát.
Csak azért kérdezem, ha venni kellene egy ujat, hogyan lehet ezeket megkülönböztetni?
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 19:01 /

Képet esetleg tudsz csinálni?
Lehet segíthetne...
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Csü, 19:18 /

Már feltelepítettem a Tiny 10 (nem hivatalos) verzióját a Windows 10-nek. Kicsit küzdenem kellett vele, hogy aktiváljam, de végül működik.
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 19:21 /

Itt van kettö, az also a beteg. Abba a jobb oldalra megy a táp majd a bal oldali 4 polusu csatiba meg egy kábel
A hozzászólás módosítva: Csü, 19:22

IMG_8297.jpeg

(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 19:32 /

A cikk utolsó mondata: telepítését nem tudjuk javasolni senki számára..!!!
3 éves iso és gondolom frissítések sem működnek.
Ezért javasoltam eheti iso-t bekapcsolható frissítéssel.
(#) Doky586 válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 19:36 /

Egyik hagyományos SATA, mint minden 2,5" ssd-n van.
A másik hagyományos PATA a 20 éves gépek szabványa.
A hozzászólás módosítva: Csü, 19:39
(#) uniman válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 19:41 /

Az alsó az 40 pólusú az IDE...vagy P.ATA: Bővebben: Link A fehér jumperrel allítható, hogy elsődleges vagy másodlagos helyen (vagy egyedül) van a 2 "férőhelyes" IDE HDD kábelen
A dicső múlt ennyire feledésbe került?
Az a 4 eres az sztereo audio hangkimenet...(analog line out) Ilyen volt/létezik.
A hozzászólás módosítva: Csü, 19:48
(#) Massawa válasza uniman hozzászólására (») Csü, 20:01 /

Soha nem szereltem PCket, csak akkor amikor valami elromlott.

Továbbra is az a kérdés, ha uj kell akkor azeket az infokat hol találom?
(#) Massawa válasza Doky586 hozzászólására (») Csü, 20:04 /

A vicc az, hogy a SATA kb 8 évvel öregebb gépben volt mint a PATA ( 2014ben vettem).
Na látom, hogy maradok a külsö DVD/BR egységnél
(#) Régi motoros válasza Suba53 hozzászólására (») Csü, 21:17 /

És mennyire olcsóbb (ha olcsóbb egyáltalán)? Hol lehet ilyet venni?
(#) Régi motoros válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 21:19 /

Mennyi helyet foglal ez a Tiny 10 a C: meghajtón csak úgy magában?
(#) Régi motoros válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 21:32 /

Ránézésre elég jól megkülönböztethetőek mint látod. Egyébként az eszköz leírásában benne szokott lenni, hogy SATA vagy IDE/PATA, de manapság inkább már csak a SATA csatlakozóst gyártják.
Venni meg olyat érdemes, amilyen csatlakozó van az alaplapon.

Arra viszont érdemes figyelni, hogy vannak olyan alaplapok (nem mindegyik),
amik megosztva használják az IDE csatlakozót a SATA csatlakozóval.

Példa: egy alaplapon van 6 SATA port, meg 1 IDE, és ha IDE eszközt használsz,
akkor a 6 SATA portból, 2 SATA portot nem tudsz használni.

Vagy fordítva, ha mind a 6 SATA portot használod, akkor már IDE eszközt nem tudsz használni.
Egy IDE port 2 eszközt tud kezelni, ebből 1 MASTER és 1 SLAVE. Éppen ezért,
ha megosztott portkezelésről van szó, 2 SATA csatlakozót nem használhatsz a 6-ból, csak 4-et.
Általában BIOS -ban lehet engedélyezni vagy tiltani az IDE vezérlőt.
Remélem érthető...
A hozzászólás módosítva: Csü, 21:36
(#) Doky586 válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 21:51 /

Minek vennél külsőt ha van ingyen rendes belső ami jobb, gyorsabb.
Vagy nincs a tápon sata-hdd csatlakozó? Vagy nincs egy sata kábeled se a fiókban?
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Csü, 23:07 /

Már mindegy. Legalább ennek sokkal jobb a CPU kihasználtsága, végre nem ~100% körül pörgeti. Minden működőképesnek tűnik, egyedül az LCD fényerejét nem tudom állítani ‒ mutatja, hogy állítom, de az LCD nem reagál rá. (Ha azt vesszük, az a Win10 se volt friss, ami egészen máig volt rajta.)
(#) Doky586 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Csü, 23:46 /

Nem ez lesz az egyetlen "nem működik" dolog rajta..
(#) Udvari Zsombor válasza Doky586 hozzászólására (») Csü, 23:49 /

Bármennyire is meglepő, majdnem minden más működőképesnek tűnik. Egyelőre a Windows Defender-t próbálom kiradírozni a rendszerből, mert csak a probléma van vele.
(#) Massawa válasza Doky586 hozzászólására (») 0:02 /

Több külsövel dolgozok meg több PCvel. A belsö amig jo volt gyakran használtam, de mos már a le,ezt sem ismeri fel.
A külsök kellettek amikor BR lemezeket kellett irnom, ráadásul több PCröl.
Még nem néztem, van belsö DVD/BR RW mechanika is? Habár ma már alig kell a lemez.
A notebookaimhoz meg jol jön mindig egy kis DVD lejátszo.

Azt még meg kell néznem milyen kàbelek vannak begyömöszölve a gépbe.lehet,lehet hogy olyan is van.
A HDDk mind SATA csatlakozoval vannak.
(#) Massawa válasza Régi motoros hozzászólására (») 0:04 /

Ránézésre nem is lenne gond, de ma még a boltban sem tudsz ránézni az on-line boltban meg egyáltalán nem.
Következő: »»   1190 / 1190
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem