Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 22. Kedd
9:49:06
  Jelenleg 484 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Számítógép hiba, de mi a probléma? »
Számítógép hiba, de mi a probléma?  
Témaindító: Placi84, idő: Szept 24, 2006
Témakörök
Speciális » Egyéb
Mikroprocesszorok » Egyéb
Digitális áramkörök » Egyéb
Lapozás Méret:     2 / 307     
(#42275) erich válasza Placi84 hozzászólására (#42090) Válasz • Szept 25, 2006
Hello.Szerintem is a tap lehet a hibas.Probal azert valakinel elvinni a vinyot es nezzetek meg be indul e.Nezetek at van e hibas szektor.Egy probat meger.

(#42315) fgabi válasza Placi84 hozzászólására (#42258) Válasz • Szept 25, 2006
Szia! Szerintem ki kellene próbálnod egy másik rammal. Vkitől kérni kellene egyet (akinek működik a gépe ugye). A hosszú, ütemes sípolás biztos, hogy ramhiba. Ha így is rossz akkor pedig alaplap lesz. Az elem nem lehet, annak nincs sípolós hibajelzése. Vagy be sem indul a gép, vagy mindíg "elfelejti" a beállításokat. Még egy dolog : a ramhibát winfos telepítővel is meg lehet nézni. A "fájlok másolása" közben ált. kék halál az eredménye.
Üdv: Gabi

(#42325) Placi84 válasza fgabi hozzászólására (#42315) Válasz • Szept 25, 2006
Nem hiszem, hogy a ramok lennének rosszak, kétlem, hogy egyszerre a 2 elromlana, külön-külön meg ki lett próbálva, de köszi a választ! 2 napon belül kiderül a probléma, elvitték a gépet...
Szóval köszönöm mindenkinek a segítséget! Majd mondom mi volt és akkor osztom a pontot!

(#42766) Placi84 válasza Placi84 hozzászólására (#42325) Válasz • Szept 29, 2006
Na!
Megvan a hibaforrás! A tápegység volt a bűnös...
Mégegyszer köszönöm mindenki segítségét!
Üdv: PLaci

(#51860) jon@  Válasz • Nov 30, 2006
Sziasztok!

Az lenne a probléma, hogy az egyik vinyó kattog a gépemben, mint amikor parkoló pozícióba rántja a fejet. Ezt valami tápprobléma okozhatja? Legalábbis én erre gyanakszom. Továbbá a DVD íróm is minden előjel nélkül megadta magát. Nem tud DVD-t írni de CD igen. Még szeptemberben költöztem, előtte semmi gond nem volt a gépemmel. Ide ahova költöztem meg néha a villanykörtéken látszik a "minőségi" áramellátás jele. Egy 360 W-os Chieftec tápom van, 2 vinyó 2 optikai meghajtó. Napi 2-3 alkallommal kattan így a a vinyó olvasófeje(a gép nincs terhelés alatt). Szóval szerintetek ezek összefügghetnek a gyakori pillanatnyi áramkimaradásokkal? A tápom lassan 3 éves lehet hogy az elkók már nincsenek a helyzet magaslatán?
Előre is köszi az ötleteket, válaszokat.

(#51861) Medve  Válasz • Nov 30, 2006
Ha ennyire a tápra fókuszálsz, akkor próbálj ki egy szünetmentes tápot, hátha...

(#51863) jon@ válasza Medve hozzászólására (#51861 Válasz • Nov 30, 2006
Azért gondoltam a tápra mert megnéztem a SMART értékeket de mindenre OK-t ír. Jelezné ha valami komolyabb baja lenne sztem...

(#51868) MaSTeRFoXX válasza jon@ hozzászólására (#51863 Válasz • Nov 30, 2006
Használhattad volna a keresőt....
van hasonló topic.....

De ha SATA-s vinyód van, akkor cseréld ki az adatkábelt, nálam az volt a baja. (főleg a csatlakozó szokott hibát okozni)

(#51963) btjp  Válasz • Nov 30, 2006
Sziasztok!

Az adatkábelt próbáld kicserélni, az néha megoldja a problémát. a DVD írót, meg rakd master-re, ha nem azon volt. ajánlatos az optikai meghajtókat azonos kábelra és a vinyókat egy másik adatkábelre rakni, így az esetleges sebesség próblémákat is megoldja.
Ha be van kapcsolva a az energiaellátásnál, hogy bizonyos idejű tétlenség után kapcslja ki a vinyókat, azt állítsd át arra, hogy ne legyen semmiféle leállítás, mert akkor is kattanhat a fej, amikor a windows leállítja a vinyót.
Ha továbbra sem szűnik meg a kattanás, akkor figyelni kell a vinyóra, hogy sűrűbben csinálja-e, mert, ha igen akkor valószínűsíthető, hogy meg fogja adni magát.
Szerintem nem a táptól függ az egész, mert akkor mindkét vinyód kattanna az ingadozástól, nameg lehet, hogy az egész gép újraindulna.
Próbáltad különböző gyártmányú dvd-vel is az írást?
Milyen típusú az íród? Ha LG, akkor előfordulhat, mivel az LG cég sajnos mostanában nincs a helyzet magaslatán az elektronikai dolgokkal (

(#52018) jon@ válasza btjp hozzászólására (#51963 Válasz • Dec 1, 2006
Köszönöm a válaszokat!

A vinyók és az optikai meghajtók úgy vannak beállítva elhelyezve ahogy leírtad, kábeleket is ellenőriztem átrendeztem. Megvizgálttattam a HD tune-al a gyanús vinyómat és talált egy csomó hibát azon a részén ahova mindig telepítem a Windowst. Nem sűrűn kattan , napi 2-3-szor.Majd újrapartícionálom és kihagyom azt a részt, jobbat nem tudok, aztán megy még ameddig megy...
LG DVD íróm van, több helyről is hallottam már amit írtál, akkor ezek szerint újat kell vennem, pedig nem is volt agyon használva. DVD RAM-ot CD-R/RW-t simán ír viszont a DVD R/RW lemezekkel nem boldogul.
Egyébként az ilyen apró áramkimaradások okozhatnak kárt a gépben? Egy sima túlfeszültség védő elosztóról megy, az nem sokat segít ezen.

(#52019) btjp válasza jon@ hozzászólására (#52018 Válasz • Dec 1, 2006
Szia!

Az apró áramkimaradások hardverben minimális kárt tehetnek, inkább a szoftver szokott kicsit behülyülni tőle.
Az aktív elemek (HUB, ROUTER...) nem szeretik a pillanatnyi áramkimaradást. Általában utána hibásan működnek. Olyankor a megoldás a táp kihúzása az eszközből, majd pár másodperc múlva vissza.
Ha esetleg olcsó tápegységed van lehet, hogy nincs benne túláram, és túlfeszültség védelem, és amikor visszajön az áram, olyankor okozhat egy pillanatnyi áramlökés teljes hardver elfüstölést (((

(#60215) ZLED válasza Placi84 hozzászólására (#42090) Válasz • Jan 17, 2007
Hát.....

Nekem volt olyan, hogy nyekkent.
A géped nemszokott zörögni???
Mert ha zörög akkor nézd meg valameik hűtő ventit, mert valószínüleg az zavarja.

Nekem az volt a baja.

(#60273) Norberto válasza ZLED hozzászólására (#60215) Válasz • Jan 17, 2007
2006 szeptemberében íródott hozzászólásra válaszoltál...talán még aktuális

(#62640) Jonyfiu Válasz • Jan 28, 2007
Sziasztok Nekem is lenne egy kis problémám amit nem tudok megoldani.
néha indításnál kattan a vinyóm és nem megy tovább a rendszer. Táp kihúzásával és pihentetésével újra működik egy ideig.
mi lehet a baj????

(#69271) miklosch Válasz • Feb 27, 2007
Arra lennék kíváncsi, hogy van egy 486os alaplapom 100mhz-es amd procival, hogy működik-e. Van hozzá 3 videókártyám, de mindegyiket kipróbáltam, monitort rádugva nem mutatott semmit! Hogy tudom megnézni, hogy működik-e az alaplap és a proci?

(#69277) szabi_o Válasz • Feb 27, 2007
Előszöris nézd meg, hogy jumperekből jól legyen beállítva a szorzó és a freki, aztán tegyél rá egy hangszórót és a procit. Tápot bekapcsolva kellene halljál valamilyen csipogásokat, hibajelzések amik a ram és videokártya hiányát jelzik.

(#69302) miklosch válasza szabi_o hozzászólására (#69277) Válasz • Feb 27, 2007
Köszi! Haverom monitorával kipróbáltuk, a 3. videókarival volt kép, és a biosig eljutottunk, de a vinyót nem ismeri fel, vagy rossz a vinyó.

(#69308) szabi_o válasza miklosch hozzászólására (#69302) Válasz • Feb 27, 2007
Próbálkozzatok kisebb vinyóval ha van, (pár 100 megás)
ha ezt sem ismeri fel, akkór írjátok be kézzel a paramétereket. (a vincsin fel kell legyenek tűntetve Cylinders, Heads, ...)

(#69333) F.Feri válasza szabi_o hozzászólására (#69308) Válasz • Feb 27, 2007
Nekem olyangondom van a géppel h. fogja magát és üres "keresés eredménye" ablakokat nyitogat.Közben nem is kerestem semmit.Mikor behozza az asztalt akkor már volt lyan is h. 48 ilyen volt.Ennélfogva írni sem tudok,mikor játszok akkor azt is lerakja a tálcára és kihozza a keresés eredménye ablakokat.Már újra lett telepítve a Windows XP de nem javult meg.Valaki segítsen!HeLp mE

Konfigom:ASUS P5ND2 Sli Deluxe alaplap,1Gb RAM DDR2, 3.0Ghz-es Intel proci Socket 775, GeForce 6600 256 Mb videókártya PCI Expressz,Maxtor 120 Gb-os S-ATA 2 Winchester,LG DVD író, Mercury ház, integrált:hangkártya,hálózatikártya

(#69338) vicsys válasza F.Feri hozzászólására (#69333) Válasz • Feb 27, 2007
Ad-aware SE futtatása, lehet megoldja...
Vírusirtód van?

(#69347) Stadi válasza F.Feri hozzászólására (#69333) Válasz • Feb 27, 2007
Ez ugyanaz az ablak, mint ami a Windows+F gombra előjön? Vagy valami fájlnév is be van már írva? Nem lehet, hogy be van ragadva valamelyik gomb?

(#69384) Frankye válasza Stadi hozzászólására (#69347) Válasz • Feb 28, 2007
Én is erre tippelek! Cseréld ki egy kölcsönkért billentyűzettel a Tiédet! Ha az is "rosszalkodik", akkor lehet, h alaplapi gond... (Ez kevésbé valószínű, inkább a billentyűzet vezérlő IC-je ment el.)

(#69403) karpi válasza Placi84 hozzászólására (#42090) Válasz • Feb 28, 2007
Van olyan hogy a szuper speci kondenzator sereg a CPU korul nem jo, egyesek "felfujodnak" , alig latszik a tetejukon , maskeppen torik a feny.

Igy nem tartja a feszultseget , egyes instrukcioknal egyszeruen lecsokken a fesz a nagyobb terheles miatt es kiakad az egesz PC .

En most ket eve csereltem egy AOpen lapon az osszes kondit ( amugy nagy buszken reklamozott kondik , hogy milyen jo kisveszteseguek ) , legtobb ki volt "szaradva" aztan volt olyan is amelyik 200mA-et fogyasztott !!! majdnem mind vezetett es nagy vesztesegel dolgozott!!

Ha ezek nem jok nem megy a PC.

En is egy hetet keresgeltem a hibat , mindenfele "doctor" programmal...script...olvastam napokat az inditasi folyamat "history" adatait , meg a kiakadasi idopont "history" adatait...semmire se jottem ra ...mert pld ugy jelenik meg hogy egy adott utasitas utan lefagy ,....de hogy mitol azt senki se tudja...megjelennek a windows ,..szokasos uzenetei ...amik nagyon altalanosak ....

Szoval kondenzatorok ellenorzese !! ezek a CPU korul vannak ...

(#69536) F.Feri válasza karpi hozzászólására (#69403) Válasz • Feb 28, 2007
Sziasztok!

Köszönöm a segítségeket! rájöttem ha megrázom a billentyűzetet akkor elkezdi csinálni,még ha az előtt nem is...Sokat segítettetek!! Örök hála!

(#72350) csabagep Válasz • Márc 15, 2007
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Van egy szímítógépem, AMD 3000+, amelynek az a gondja, hogy bekapcsoláskor elindul, de egy kis idő után megáll, ott, ahol a processzort kiírja és nem megy tovább, sőt a SETUP-ba sem lép be. Lecsatlakoztattam a winchestert, dvd lejátszót, kicseréltem a memóriát, tápegységet, de akkor is ezt csinálja. Az alaplapra tippelek, vagy a processzor lehet?

Kérlek benneteket, hogy aki találkozott ilyen hibával írja meg.

Előre köszönöm.

(#72352) lgyk válasza csabagep hozzászólására (#72350) Válasz • Márc 15, 2007
Alaplapi kondik (elko) cseréje, és CMOS reset a javaslatom. Ha nem segít, akkor BIOS égetés, de az körülményes, égető kell hozzá.

(#72357) lgyk válasza karpi hozzászólására (#69403) Válasz • Márc 15, 2007
"En most ket eve csereltem egy AOpen lapon az osszes kondit"

Úgyszintén. A régi "kondenzátorok" így néztek ki:
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#72507) source2 válasza lgyk hozzászólására (#72357) Válasz • Márc 16, 2007
hi

nekem más jellegű problémámam van, nicns valakinek Win95 vagy 3.11 ??

üdv

(#72516) Mumtaz válasza source2 hozzászólására (#72507) Válasz • Márc 16, 2007
Nekem van valahol mind2. De miért pont az?

(#72535) szalkagyuri válasza Placi84 hozzászólására (#42090) Válasz • Márc 16, 2007
szia figyelj a sipolás az állando vagy szaggatot mert ha állando és folyamatos az a PROCI LESSZ szedd le a ventilátort majd takarisd meg a hütőbordát de gyanakszom még merevlemez szektor hibára ajánlom a hd sentinel progit ez egy merevlemez őrszem de nagyon hasznos a www.hdsentinel.com rol tudod letölteni de mondom először szedd le a procirol a ventillátort majd a hütőbordát de légy óvatos semmit se törj el ha a hiba tovább is fennál kérlek irj a szalkagyuri@citromail.hu emailcimre és további segitséget tudok szolgáltatni remélem segitettem üdv és jo munkát szalkagyuri

Következő     2 / 307     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu