Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 22. Kedd
10:17:35
  Jelenleg 462 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Ablakemelő vezérlés »
Ablakemelő vezérlés  
Témaindító: árpix, idő: Nov 5, 2006
Témakörök
Technika » Vezérlés technika
Lapozás Méret:     3 / 3
(#1103966) akos70 válasza ixorn hozzászólására (#1103911 Válasz • Nov 20, 2011
Alighanem rosszul kötötted be a kapcsolót, az egyik irányba rövidzárt csinál.
Egy biztosítékot javasolnék bekötni a + vezeték elé, még mindig olcsóbb biztit cserélgetni, mint autót.

(#1104233) ixorn válasza akos70 hozzászólására (#1103966 Válasz • Nov 20, 2011
Köszönöm a gyors válaszokat.

dobo: Szerintem akos70valasza lesz a nyerő mivel a kapcsoló viszi ha pl akutöltőről használom. Holnap nekikezdek és minden vezetéket külön külön húzok be és a plusz elé rakok egy 10es biztit.

(#1104251) dobo válasza ixorn hozzászólására (#1104233 Válasz • Nov 20, 2011
A zárlatot én is írtam!
A kapcsolónál lessz a hibás bekötés .

(#1104256) akos70 válasza ixorn hozzászólására (#1104233 Válasz • Nov 20, 2011
Helyes bekötés esetén a kapcsoló alapállásában a motor mindkét pólusán test van. A kapcsoló megnyomásakor az egyik átvált (+)-ra.

(#1105409) ixorn válasza akos70 hozzászólására (#1104256 Válasz • Nov 22, 2011
Bekötöttem! Gyújtásról adtam neki áramot így a biztos úgyvoltam vele. A vezető oldalról viszont nem tudom vezérelni az anyósülést nem értem miért. Én az anyósüléstől áthoztam a motor két vezetékét úgygondoltam elég annyi és rádugtam az énoldalam lévő kapcsolóra adtam testet-áramot, és egyszerűen nem csinál semmit. Levettem a kapcsolóról és a motor kábelt - és + ra raktam egy akkumulátor töltővel és nem csinál semmit csak szikrázik. Mi lehet még ezzel a probléma? De viszont az anyósülésről vezérlem a kapcsolóval akkor megy szépen..

(#1105483) akos70 válasza ixorn hozzászólására (#1105409 Válasz • Nov 22, 2011
Úgy érted, hogy a jobbos motorra két kapcsolót kötöttél? Ezt eddig nem említetted. Hogy kötötted be?

(#1105839) ixorn válasza akos70 hozzászólására (#1105483 Válasz • Nov 23, 2011
Helló!
Ja úgy is érthetjük. Az anyós ülésnél adtam testet áramot meg a motor ez így 5 kábel. A motort "megblankoltam" és átvittem a vezetéket a másik ajótba (vezető oldal) és ott a motor kábelt kötöttem a kapcsolóra és adtam neki áramot illetve testet. És nem működött. A kapcsoló biztos, hogy jó ki lett próbálva..

(#1105886) akos70 válasza ixorn hozzászólására (#1105839 Válasz • Nov 23, 2011
Ha közben a jobb oldali kapcsolót nem kötötted le, csak hozzá kötöttél párhuzamosan egy másikat, akkor ne nagyon csodálkozz.
Korábban írtam, hogy a motor a kapcsoló alapállásában mindkét pólusára testet kap. Emellett te egy másik kapcsolóval adsz neki pluszt? Mit vártál?
Kösd le a jobb oldali kapcsolót, és működni fog a balossal.
Vagy ha az a cél, hogy mindkét oldalról működjön, az is megoldható, de nem így.

(#1106474) ixorn válasza akos70 hozzászólására (#1105886) Válasz • Nov 23, 2011
Mint látod nem vagyok egy zseni ilyen téren, de minden ötletet meghallgatok tanulok az okosabbtól Érdekelne, hogy mit javasolsz..?

(#1106478) akos70 válasza ixorn hozzászólására (#1106474) Válasz • Nov 23, 2011
Olvass vissza pár hozzászólást, lapoznod se kell.

(#1106502) Attis 79 Válasz • Nov 24, 2011
Üdv mindenkinek.
Olyan kérdésem van hogy Gyárilag beszerelt elektromos ablakok vannak a kocsimba.(elöl/hátul)Az anyósülésnél lévő alig akar működni.Nem akar lefele jönni,olyan mind ha nem volna a motorba elég fesz.Néztem a szerkezetét nem szorul sehol sem be is fújtam WD40 el is meg a keretnél szilikont is fújtam de semmi.Járó motornál kicsit biztatóbb a dolog de akkor is kel a rásegítés hogy működjön lefele.Fölfele még csak csak fel megy de elég lassan.Mit nézek meg rajta?
Segítségeteket előre is köszönöm.

(#1106575) Inhouse válasza ixorn hozzászólására (#1106474) Válasz • Nov 24, 2011
Ahhoz, hogy a bal oldalról is tudd vezérelni a jobb oldali ablakot, kell még egy ablakemelő kapcsoló a bal oldalra. A bekötés biztos, hogy itt van ebben a topicban. A lényeg, hogy nem párhuzamosan kell kötni, hanem sorban a 2 kapcsolót, így vagy az egyik, vagy a másik kapcsolja, nem akadhatnak össze.

Üdv
Inhouse

(#1106585) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (#1106575) Válasz • Nov 24, 2011
Közben megnéztem és nincs itt rajz, de az egész HE-n sem találtam...
Minden egyéb helyen inkább a kapcsolók konkrét bekötése van fenn és nem a logikai rajz az érintkezőkkel.
Találtam egy viszonylag jót...
Ez egy olyan rendszer, ami neked kell. A bal oldalon 2 kapcsoló (plusz egy megszakító, hogy letilthasd a jobb oldalt), a jobb oldalon 1. Annyi, hogy a bal oldalon még automatika is van, de nem érdekes.
Alapból az éintkezők testen vannak, vagy az egyik, vagy a másik oldalt rakja pluszra, amíg nyomod. Így a motor felváltva tudja kapni a pólusain a 12V-ot, így tud menni mindkét irányba.
A balról vezérlésnél a kapcsoló 2 szála (ami a motorra menne), és a motor közé megy a jobb oldali kapcsolója. Így az csak a bal oldali (neki szánt) kapcsolón keresztül kaphat alapból testet, de azt megnyomva felváltva, pluszt is. Vagy a saját jobb oldali kapcsolójáról azt megnyomva...

Elektromos ablak bekötés, bal oldalon dupla kapcsolóval

Üdv
Inhouse

(#1106752) akos70 válasza Inhouse hozzászólására (#1106585) Válasz • Nov 24, 2011
Idézet:
„Közben megnéztem és nincs itt rajz, de az egész HE-n sem találtam...”

Na ne már, csak a scroll gombot kell kicsit megtekerni.

(#1106903) Inhouse válasza akos70 hozzászólására (#1106752) Válasz • Nov 24, 2011
Ezt azt hiszem láttam, de nem akartam kézzel rajzoltat.
Egyébként a keresés nem az igazi még...azt vettem észre, hogy hiába macskakörmözök szavakat össze, akkor sem úgy csinálja...adott topicban, adott user-nek a hozzászólásaiban adott szavakat nem lehet keresni, ennyiből szerencse az aláírásom...a találatoknál a képekre állva nincs indexkép...a png-t nem szereti...de azért szeretjük!

Üdv
Inhouse

Következő     3 / 3
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu