Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SKIL 14.4V töltö hiba
 
Témaindító: mex, idő: Dec 30, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) mex hozzászólása Dec 30, 2006 /
 
Üdv Mindenkinek! A töltő egy akkumulátoros SKIL márkájú fúró,csavarozó gép tartozéka. Ismerősöm a napi használat során vette észre,hogy nem működik. Mint később kiderült a trafó primerje a tápvezeték zárlata miatt megszakadt. Ez eddig "rendbe is volna",de nem itt kereste a hiba okát hanem a dokkolóegységet is szédszedte. Miután itt minden rendbe volt összerakta,de a - vezetéket felcserélte a hőmérsékletfigyelő madzaggal. Ennek következtében lezárlatolt egy5.1V-os zener a vele soros ellenállás pedig megszakadt. A szinjelzés eltűnt róla,ennek az értékét ha valaki meg tudná adni,nagyon hálás lennék.
(#) Sebi válasza mex hozzászólására (») Dec 30, 2006 /
 
A zener mérete útmutatást ad a teljesítményére. A teljesítmény ismeretében tudjuk a rajta átfolyatható áramot. Az ellenállás másik végén mérhető feszből kivonjuk a zenerét, majd ohm törvénnyének segédletével kiszámoljuk az ellenállást.
A trafó primer maga lehet még jó, ha kivésed a hőbiztit - amit többnyire a primer kamra rejt - és teszel bele egy másikat...
(#) vadmalna hozzászólása Dec 30, 2006 / 4
 
Talán ez segit. A leírásod alapján az r2 jelölésű ellenálás, értéke 47k.
(#) mex válasza vadmalna hozzászólására (») Dec 30, 2006 /
 
Nagyon szépen köszönöm!!! Pontosan erre volt szükségem. A zenerrel soros ellenállás a fénykép alapján 100 ohm. A zenerrel párhuzamos a 47 k értékű. Még annyit ha kérhetnék: erősitsd meg légyszives,hogy a fekete szinű vezeték a dokkoló középső érintkezőjéhez csatlakozik?
(#) mex válasza Sebi hozzászólására (») Dec 30, 2006 /
 
Sebi : Első körben igy gondolkoztam én is, visszarajzolva amúgy móricka módjára a kapcsolást,már nem is tűnt olyan egyértelműnek a dolog. Ugyanis azt sem tudom,hogy valójában milyen hővédelem van az akksiban. Annyi tűnik biztosnak hogy a töltőáramot a trafó belső ellenállása korlátozza, a zeneres áramkör a tirisztort állitsa le megadott értéknél,de a hővédelem is ehhez csatlakozik.
(#) vadmalna válasza mex hozzászólására (») Dec 30, 2006 /
 
Nem a sárga kerül középre, az a hőmérséklet figyelő. A panelen T betűvel jelölve. Bocsi az előbbi hibámért kicsit nagyon elnéztem a nyákot ezért írtam hülyeséget.
(#) mex válasza vadmalna hozzászólására (») Dec 30, 2006 /
 
Köszönöm! Már kezdem kapisgálni a kapcsolást a sárga madzag alapján.
(#) billy válasza mex hozzászólására (») Jún 12, 2011 /
 
Szia mex!
Látom 2006-ban volt gondod a SKIL dodokkolóval. Most nekem is ugyanez a gondom, valószínű összecseréltem a vezetékeket.
Tudnál nekem segíteni?
Ha jól értem a sárga vezetéknek kell középen lenni.
Nekem az R3 ellenállás szállt el, -legalábbis úgy látom, mert a füst eltakarja- ( ez az ellenállás van közvetlen a fekete vezeték kimenetnél) Azt nem tudom, hogy a zener jó -e (Z1) egyik fele egy kicsit fekete a másik oldal piros színű. Megköszönöm, ha tudsz segíteni
Üdv.: billy
(#) zsel55 hozzászólása Dec 5, 2011 /
 
Siasztok
Nekem hasonlo problémám van.
Csak az én töltöm 9,6V os és a töltö szétszedése után, az R3 és a zenerdioda szált el.Sajnos sem a dioda sem az ellenálás értékét nem tudtam leolvasni.
Ha valaki tudná ennek a két alkatrének az adatait az nagyonnagy segitséglene.Köszönöm elöre is.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem