Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 23. Sze
13:03:23
  Jelenleg 515 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Házilag építhető fémkereső »
Házilag építhető fémkereső  
Témaindító: figuraferi, idő: Ápr 5, 2007
Lapozás Méret:     2 / 46     
(#82106) m.joco Válasz • Máj 1, 2007
Bővebben: Link

Szóval ennél a kapcsolásnál a BC107-t ki lehet cserélni BC547-re? És milyen az a ferrit rúd? Egy 10cm hosszú, 1cm átmérőjű gömbvas megfelelne? És mennyire érzékeny(én a falban húzódó vezetékek beazonosítására akarnám használni)? Valakinek tapasztalata vele?

(#82300) Sanyi87 válasza m.joco hozzászólására (#82106) Válasz • Máj 1, 2007
Hali...
hogy a tranyó jó e..ezt megkell nézni katalógusban..
Azt kérded mi az a ferrit rúd...hogy is mondjam..ha szétépítelé egy olyan rádiót ami vewszi az AM sávot akor abban találsz egy olyan tekercset amely egy fekete rúdra van feltekerve (amugy ez több tekercs ..aszem)..ez a fekete rúd a ferrit rúd..ez a ferrit antenna. Lehet hogy kör, v vmi lapított elipsziféle alapú rúd. megtalálod biztos vok benne ..amugy vmi fémoxidporegyveleg..nem tom miből van....Gömbvas szerintem biztod h nem jóóó
Falban vezetékkeresésre szerintem alkalmas...

(#97767) burgdavid Válasz • Jún 29, 2007
Üdv! Tudnál esetleg jobb minőségű képet feltenni a nyáktervről? a pontos méretei is érdekelnének. Továbbá a keresőfejről is fényképet ha lehetséges Előre is köszi!

(#97768) burgdavid Válasz • Jún 29, 2007
az Equinox-ra gondoltam egyébként , csak lemaradt

(#97931) Sanyi87 válasza burgdavid hozzászólására (#97768) Válasz • Jún 29, 2007
hali
83*114mm-es panelra ráfér. Amugy szerintem ellehet igazodni azokon a rajzokon amit már feltettem...nem tudom hogy, milyen "jobb" minőségre gondoltál nekem csak ilyen fényképezett képeim vannak róla...de így már meg tudod biztosan rajzolni a nyákot...pl tudod mekkora egy IC...
a keresőfejről itt egy kép..., a tekercs vezetéke a PVC csőben fut, habszivacsból készítettem a fejet , kétkomponenső ragasztóval van ragasztva...kicsit már ütött kopott szegényke ..
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#98019) burgdavid Válasz • Jún 30, 2007
Szia! köszi szépen ! A nyákról úgy gondoltam , hogy a kép közepén legyen mert így a széle kissé homályos meg torz. Megpróbálom utánrajzoni, de jobblenne ha az eredeti rajzot tudnám valahogy panelre vinni. Köszi!

(#129729) burgdavid Válasz • Okt 7, 2007
Hello! Megépítettem a keresőt, de valahogy az érzékenysége nem kielégítő. Sokat szívtam vele mert egy helyen szakadt volt a fólia (remélem hogy csak ott) aztán semmi életjelet nem adott de utána sikerült. Amik a rajzon vannak fesz, értékek azokat megközelítőleg sikerült csak beállítani, az említett G ponton szinte alig változik valamit ha fémet közelítek. Az udvarba sikerült összeszednem egy marék szöget vele a vasat jól érzékeli egy szöget kb 6-8 centiröl elásva is, simson tankot kb 25 centiröl határozottan, viszont a pénzt alig lehet észrevenni vele még ha nincs elásva se . A keresőfejet 0,63mas CuZZből tekertem egy műanyag kábeldob levágott végére . Az lehet gond, hogy a menetek nem szépen egymás mellett vannak? jah meg a 7555 ös ic helyett csak smd TLC555 öst kaptam de a lecsípett alkatrészlábakkal meghosszabbítva forrasztottam be. Főleg apunak kéne érmét vadászni, valahogy kéne rajta "tuningolni". Te régebb óta foglalkozol vele légyszi segíts üdv.Dávid

(#145817) belatichy Válasz • Nov 23, 2007
Sziasztok!

Ugyan a címben a Silver Star 1 szerepel, de egy haveromnak van egy Gold Star 4 keresője , amit egy mérnök készített házilag. Biztosan van valami leírás róla. Ez valamivel jobb készülék. Ha volna valakinek ötlete vagy rajza örömmel venném a hozászólását. Köszi!
Ide teszem a leírását ill. a tapasztalatot a GoldStar4-ről

(#151289) vandorbot válasza Sanyi87 hozzászólására (#76482) Válasz • Dec 8, 2007
Szerintem a PI nem több mint egy érdekesség.
Felejtsétek el. Egy gyakorlatban kis használati értékű alkatrésztemető. Sok bosszusággal.
Kezdőknek érmézésre ezt ajánlom:
Vasat nem szed ki. Szeretnivaló kis könnyű masina.
Egy hátránya: Mint minden koncentrikus tekercsű, a vizes földben csökken a találati mélység.
A szerkesztő a megépítéssel kapcsolatban támogatást nyujt magyar nyelven.

(#151296) huba válasza vandorbot hozzászólására (#151289) Válasz • Dec 8, 2007
Nekem PI rendszerü épített fémkeresöm van. Ahoz képest hogy volt csinálva a tekercs és képtelen voltam rendesen beállítani, részemre kielégítöen möködött. A beállítás elég gázos nem tudhatod mit rejt a fölt. Még mindig a legelőnyösebb fellógatni egy madzaggal. Most egy kézi keresöben gondolkodok, hogy mikor ására kerül a sor tudjam a gödör meik felén van pontosan a fém

(#151406) Atis57 válasza figuraferi hozzászólására (#76448) Válasz • Dec 8, 2007
Sziasztok!

nekem volt szerencsém 5-6 éve a főnököm hobbijaként
2-t gyári fémkeresőt kipróbálni + 5 féle a Radiótechnika ÉK-ben megjelent kapcsolást megépiteni....
AzEREDMÉNY SIRALMAS ! ! !
ha fazekat v 1-2 kg tömör fémet keresek elmegy...
a traktor pótkicsit akár 6 m mélyen is észreveszi - bármelyik tipus !
sajna aranygyürütt- láncot egyikkel sem lehet találni.
DE a SÓS VIZ vagy a SÁRGA AGYAG ill. a VIZES FŰ z jobban jelez mint a vasdarab ? ? ? ?
persze azért lehet jó drágán működőtt épiteni --betanulni 1/2 alatt a kezelésbe,,,,a többi meg szerencse kérdése--- mint a LOTTÓban,,,! !

(#159636) p.zoli Válasz • Dec 31, 2007
Sziasztok!
Először is Boldog Újévet !Az lenne a kérdésem össze lehetne hozni egy fémkeresőt ami a falban levő vezetéket esetleg műanyagcsővet megtalálna.Én viszont ilyen szinten nem értek az elektronikához ezért ha lehetne kész terméket vásárolnék.
Üdv mindenkimek :Zoli

(#252502) petya54 Válasz • Júl 19, 2008
Sziasztok!! látom régen nem írtok ide de légyszives segítsetek 1 kicsit!! Ezermester 70/4 -es számában megjelent egy tranzisztoros fémkereső, ez mennyire használlható??? nagyon fontos lenne!

előre is köszönöm a választ!
üdv:petya

(#252518) Kutyuli válasza petya54 hozzászólására (#252502) Válasz • Júl 19, 2008
Szia !

Légyszi a rjzot feltenni, mert nem mindenkinek van meg az a szám.

(#252521) petya54 válasza Kutyuli hozzászólására (#252518) Válasz • Júl 19, 2008
végre valaki fél óra és fent lesz kerítek egy szkenelőt

(#252529) petya54 Válasz • Júl 19, 2008
na itt is vannak a képek igaz fényképezőgépesek de így gyorsabb volt

(#252558) burgdavid válasza petya54 hozzászólására (#252529) Válasz • Júl 20, 2008
Hello! Hát mivel nem túl sok alkatrészböl áll így nemhiszem hogy egy komoly kapcsolás lenne, bár néhány dolgot tuti megtalál ha jól van méretezve Mindenesetre kísérletezni jó alap szerintem. Én a PI rendszerűt építettem meg, azóta is jóformán úgy van szegény bedobozolva. Azóta szereztem szkópot is, csak nem volt még hangulatom beméricskélni. Saccra állítottam be, így a simson tankját 2 méterről észreveszi A 20 és 50Ft ost 10-20 centiröl. Arany meg ezüst ékszereim nemigazán vannak így azokkal nemtudom mit produkál.

(#252621) petya54 válasza burgdavid hozzászólására (#252558) Válasz • Júl 20, 2008
értem és anyagilag mennyibe kerülni?

(#252640) burgdavid válasza petya54 hozzászólására (#252621) Válasz • Júl 20, 2008
Hát ha jól emlékszem 5K ből kijött az egész. A legnehezebb a drót beszerzése volt a keresőfejhez

(#252690) petya54 válasza burgdavid hozzászólására (#252640) Válasz • Júl 20, 2008
szal akkor ennyiből jött ki a tiéd, ami használhatóis? feltennél rólla 1 képet, meg a rajzokat esetleg leírást hozzá?

(#252716) Báddzsó válasza petya54 hozzászólására (#252690) Válasz • Júl 20, 2008
sziasztok, valószínüleg már fenn van HE-n is a ez a link:
fémkeresők
de azért hátha valkinek újdonság. Rengeteg utánépíthető, mindenféle elven működő fémkereső, igaz a legtöbb a múlt századból (évezredből ha jobban tetszik )

(#252723) petya54 válasza Báddzsó hozzászólására (#252716) Válasz • Júl 20, 2008
jáááááj ez nem azén kommunikációs nyelvemen íródott, nem vagyok én protokol droid, magyart légy szives

(#295521) Rumcájsz Válasz • Okt 26, 2008
Sziasztok!

Felkerült a doksik közé az általam épített fej leirása!

(#295769) netleo Válasz • Okt 26, 2008
Sziasztok én most ezt építem megBővebben: Link majd beszámolok róla, a következő majd egy PI detektor lesz de még nem tudom melyik, esélyes az Equinox de lehet ,hogy ez lesz Bővebben: Link egy kis kedvcsináló a PI-hez Bővebben: Link

(#295778) netleo Válasz • Okt 26, 2008
Teszek fel még pár linket hátha felélénkül a fórum Bővebben: Link és pár leírás itt Bővebben: Link egy BFO projekt Bővebben: Link ugyanaz Bővebben: Link és egy PI sok képpel Bővebben: Link a Delta Pulse-t tárgyalják itt Bővebben: Link

(#315370) nagy hoho válasza netleo hozzászólására (#295778) Válasz • Nov 27, 2008
Szevasz !
Igazad van fel kellene éleszteni ezt az oldalt. Most van itt a fémkereső építés ideje.Én már az ötödiket építem 1990-óta.A jelenlegi PI rendszerű a pulsdetektor.de /projekte/ minipuls-1 oldalon található.Számomra ebben a buktató egy mikrokontroller amelybe egy programot kellene beégetni.Talán most megoldódik. Egyszerű gagyit nem érdemes csinálni mert vagy állandóan elhangolódik vagy érzéketlen. Ha van egy jó kereső akkor érdemes strandokon /nem uszoda / pl a Balatonon a déli oldalon sekély vízben keresni. Én már próbáltam nagy élvezet. Aranyat nem találtam de 1 kopejkástól a hajcsattig mindent.

(#335210) netleo válasza nagy hoho hozzászólására (#315370) Válasz • Dec 25, 2008
Üdv megépítettem a BFO keresőt, most a link ahonnan szedtem nem él de a Fémkeresők című He fűzetben is megtalálható,tapasztalatom 20Ft-os kb 10cm-ről nagyobb fémtárgy 20cm-ről,hangerő elég gyenge,sokszor kell hangolni(azért annyira nem vészes),vízes fűre vízes betonra jelez,hangerőszabályozás felesleges,kicsit finomítva egy erősítővel talán jobb lenne,állandó alaphang bár úgy is belehet hangolni ,hogy ne legyen.Youtube-on vannak BFO-k bárki megnézheti.Következő egy PI lesz a keresőtekercs egyszerűsége miatt.

(#335279) nagy hoho válasza netleo hozzászólására (#335210) Válasz • Dec 25, 2008
Szia !
Én is építettem egy BFO-t kb tíz éve .Valamelyik RT évkönyvben volt "katonai fémkereső" címmel Azon kívűl ,hogy az oszcillátora állandóan elhangolódott alapjába véve jó kereső volt. A 8 grammos arany gyürűt 20 cm mélyen megtalálta persze biztonság kedvéért kötöttem rá egy spárgát és úgy ástam el.Most PI-csinálok nem bonyolult mert van benne egy mikrokontroller ami leegyszerűsíti a kapcsolást. Nagyon jó doksija van bár német nyelvű. A keresési mélysége 1,2 m a fej két tekercsből áll kifejezetten ajánlják pénz és ékszer keresésre a fej kialakítása teszi alkalmassá erre a funkcióra. Ettől függetlenül a fej elkészítése egyszerű.Egyedüli gondot a 14 X 0.15-ös litze huzal beszerzése jelent problémát. A mikrokontroller sem egy egyszerű eset de talán megtaláltam a forrást. Ünnepek után tudom meg.
Bár már ajálotta valaki ezt az oldalt azért leírom:pulsdetektor.de /minipuls 2 /

(#335286) nagy hoho válasza nagy hoho hozzászólására (#335279) Válasz • Dec 25, 2008
A "projekte" cím alatt találod a keresőket. És 1,6 m mélyen keres.

(#335293) huba válasza nagy hoho hozzászólására (#335286) Válasz • Dec 25, 2008
Nagyon jó oldal. Gondolkodom máris egy minipuls 3-ban.

Következő     2 / 46     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu