|
|
| Házilag építhető fémkereső |
|
|
|
Bővebben: Link
Szóval ennél a kapcsolásnál a BC107-t ki lehet cserélni BC547-re? És milyen az a ferrit rúd? Egy 10cm hosszú, 1cm átmérőjű gömbvas megfelelne? És mennyire érzékeny(én a falban húzódó vezetékek beazonosítására akarnám használni)? Valakinek tapasztalata vele? |
|
|
Hali...
hogy a tranyó jó e..ezt megkell nézni katalógusban..
Azt kérded mi az a ferrit rúd...hogy is mondjam..ha szétépítelé egy olyan rádiót ami vewszi az AM sávot akor abban találsz egy olyan tekercset amely egy fekete rúdra van feltekerve (amugy ez több tekercs ..aszem)..ez a fekete rúd a ferrit rúd..ez a ferrit antenna. Lehet hogy kör, v vmi lapított elipsziféle alapú rúd. megtalálod biztos vok benne ..amugy vmi fémoxidporegyveleg..nem tom miből van....Gömbvas szerintem biztod h nem jóóó
Falban vezetékkeresésre szerintem alkalmas...
|
|
|
Üdv! Tudnál esetleg jobb minőségű képet feltenni a nyáktervről? a pontos méretei is érdekelnének. Továbbá a keresőfejről is fényképet ha lehetséges Előre is köszi! |
|
|
az Equinox-ra gondoltam egyébként , csak lemaradt |
|
|
hali
83*114mm-es panelra ráfér. Amugy szerintem ellehet igazodni azokon a rajzokon amit már feltettem...nem tudom hogy, milyen "jobb" minőségre gondoltál nekem csak ilyen fényképezett képeim vannak róla...de így már meg tudod biztosan rajzolni a nyákot...pl tudod mekkora egy IC...
a keresőfejről itt egy kép..., a tekercs vezetéke a PVC csőben fut, habszivacsból készítettem a fejet , kétkomponenső ragasztóval van ragasztva...kicsit már ütött kopott szegényke .. |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Szia! köszi szépen ! A nyákról úgy gondoltam , hogy a kép közepén legyen mert így a széle kissé homályos meg torz. Megpróbálom utánrajzoni, de jobblenne ha az eredeti rajzot tudnám valahogy panelre vinni. Köszi! |
|
|
Hello! Megépítettem a keresőt, de valahogy az érzékenysége nem kielégítő. Sokat szívtam vele mert egy helyen szakadt volt a fólia (remélem hogy csak ott) aztán semmi életjelet nem adott de utána sikerült. Amik a rajzon vannak fesz, értékek azokat megközelítőleg sikerült csak beállítani, az említett G ponton szinte alig változik valamit ha fémet közelítek. Az udvarba sikerült összeszednem egy marék szöget vele a vasat jól érzékeli egy szöget kb 6-8 centiröl elásva is, simson tankot kb 25 centiröl határozottan, viszont a pénzt alig lehet észrevenni vele még ha nincs elásva se . A keresőfejet 0,63mas CuZZből tekertem egy műanyag kábeldob levágott végére . Az lehet gond, hogy a menetek nem szépen egymás mellett vannak? jah meg a 7555 ös ic helyett csak smd TLC555 öst kaptam de a lecsípett alkatrészlábakkal meghosszabbítva forrasztottam be. Főleg apunak kéne érmét vadászni, valahogy kéne rajta "tuningolni". Te régebb óta foglalkozol vele légyszi segíts üdv.Dávid |
|
|
Sziasztok!
Ugyan a címben a Silver Star 1 szerepel, de egy haveromnak van egy Gold Star 4 keresője , amit egy mérnök készített házilag. Biztosan van valami leírás róla. Ez valamivel jobb készülék. Ha volna valakinek ötlete vagy rajza örömmel venném a hozászólását. Köszi!
Ide teszem a leírását ill. a tapasztalatot a GoldStar4-ről |
|
|
Szerintem a PI nem több mint egy érdekesség.
Felejtsétek el. Egy gyakorlatban kis használati értékű alkatrésztemető. Sok bosszusággal.
Kezdőknek érmézésre ezt ajánlom:
Vasat nem szed ki. Szeretnivaló kis könnyű masina.
Egy hátránya: Mint minden koncentrikus tekercsű, a vizes földben csökken a találati mélység.
A szerkesztő a megépítéssel kapcsolatban támogatást nyujt magyar nyelven. |
|
|
| Nekem PI rendszerü épített fémkeresöm van. Ahoz képest hogy volt csinálva a tekercs és képtelen voltam rendesen beállítani, részemre kielégítöen möködött. A beállítás elég gázos nem tudhatod mit rejt a fölt. Még mindig a legelőnyösebb fellógatni egy madzaggal. Most egy kézi keresöben gondolkodok, hogy mikor ására kerül a sor tudjam a gödör meik felén van pontosan a fém |
|
|
Sziasztok!
nekem volt szerencsém 5-6 éve a főnököm hobbijaként
2-t gyári fémkeresőt kipróbálni + 5 féle a Radiótechnika ÉK-ben megjelent kapcsolást megépiteni....
AzEREDMÉNY SIRALMAS ! ! !
ha fazekat v 1-2 kg tömör fémet keresek elmegy...
a traktor pótkicsit akár 6 m mélyen is észreveszi - bármelyik tipus !
sajna aranygyürütt- láncot egyikkel sem lehet találni.
DE a SÓS VIZ vagy a SÁRGA AGYAG ill. a VIZES FŰ z jobban jelez mint a vasdarab ? ? ? ?
persze azért lehet jó drágán működőtt épiteni --betanulni 1/2 alatt a kezelésbe,,,,a többi meg szerencse kérdése--- mint a LOTTÓban,,,! ! |
|
|
Sziasztok!
Először is Boldog Újévet !Az lenne a kérdésem össze lehetne hozni egy fémkeresőt ami a falban levő vezetéket esetleg műanyagcsővet megtalálna.Én viszont ilyen szinten nem értek az elektronikához ezért ha lehetne kész terméket vásárolnék.
Üdv mindenkimek :Zoli |
|
|
Sziasztok!! látom régen nem írtok ide de légyszives segítsetek 1 kicsit!! Ezermester 70/4 -es számában megjelent egy tranzisztoros fémkereső, ez mennyire használlható??? nagyon fontos lenne!
előre is köszönöm a választ!
üdv:petya |
|
|
Szia !
Légyszi a rjzot feltenni, mert nem mindenkinek van meg az a szám. |
|
|
végre valaki fél óra és fent lesz kerítek egy szkenelőt |
|
|
na itt is vannak a képek igaz fényképezőgépesek de így gyorsabb volt |
|
|
|
Hello! Hát mivel nem túl sok alkatrészböl áll így nemhiszem hogy egy komoly kapcsolás lenne, bár néhány dolgot tuti megtalál ha jól van méretezve Mindenesetre kísérletezni jó alap szerintem. Én a PI rendszerűt építettem meg, azóta is jóformán úgy van szegény bedobozolva. Azóta szereztem szkópot is, csak nem volt még hangulatom beméricskélni. Saccra állítottam be, így a simson tankját 2 méterről észreveszi A 20 és 50Ft ost 10-20 centiröl. Arany meg ezüst ékszereim nemigazán vannak így azokkal nemtudom mit produkál. |
|
|
értem és anyagilag mennyibe kerülni?  |
|
|
Hát ha jól emlékszem 5K ből kijött az egész. A legnehezebb a drót beszerzése volt a keresőfejhez   |
|
|
szal akkor ennyiből jött ki a tiéd, ami használhatóis? feltennél rólla 1 képet, meg a rajzokat esetleg leírást hozzá? |
|
|
sziasztok, valószínüleg már fenn van HE-n is a ez a link:
fémkeresők
de azért hátha valkinek újdonság. Rengeteg utánépíthető, mindenféle elven működő fémkereső, igaz a legtöbb a múlt századból (évezredből ha jobban tetszik )  |
|
|
jáááááj ez nem azén kommunikációs nyelvemen íródott, nem vagyok én protokol droid, magyart légy szives |
|
|
Sziasztok!
Felkerült a doksik közé az általam épített fej leirása!
|
|
|
| Sziasztok én most ezt építem megBővebben: Link majd beszámolok róla, a következő majd egy PI detektor lesz de még nem tudom melyik, esélyes az Equinox de lehet ,hogy ez lesz Bővebben: Link egy kis kedvcsináló a PI-hez Bővebben: Link |
|
|
Szevasz !
Igazad van fel kellene éleszteni ezt az oldalt. Most van itt a fémkereső építés ideje.Én már az ötödiket építem 1990-óta.A jelenlegi PI rendszerű a pulsdetektor.de /projekte/ minipuls-1 oldalon található.Számomra ebben a buktató egy mikrokontroller amelybe egy programot kellene beégetni.Talán most megoldódik. Egyszerű gagyit nem érdemes csinálni mert vagy állandóan elhangolódik vagy érzéketlen. Ha van egy jó kereső akkor érdemes strandokon /nem uszoda / pl a Balatonon a déli oldalon sekély vízben keresni. Én már próbáltam nagy élvezet. Aranyat nem találtam de 1 kopejkástól a hajcsattig mindent. |
|
|
| Üdv megépítettem a BFO keresőt, most a link ahonnan szedtem nem él de a Fémkeresők című He fűzetben is megtalálható,tapasztalatom 20Ft-os kb 10cm-ről nagyobb fémtárgy 20cm-ről,hangerő elég gyenge,sokszor kell hangolni(azért annyira nem vészes),vízes fűre vízes betonra jelez,hangerőszabályozás felesleges,kicsit finomítva egy erősítővel talán jobb lenne,állandó alaphang bár úgy is belehet hangolni ,hogy ne legyen.Youtube-on vannak BFO-k bárki megnézheti.Következő egy PI lesz a keresőtekercs egyszerűsége miatt. |
|
|
|
Szia !
Én is építettem egy BFO-t kb tíz éve .Valamelyik RT évkönyvben volt "katonai fémkereső" címmel Azon kívűl ,hogy az oszcillátora állandóan elhangolódott alapjába véve jó kereső volt. A 8 grammos arany gyürűt 20 cm mélyen megtalálta persze biztonság kedvéért kötöttem rá egy spárgát és úgy ástam el.Most PI-csinálok nem bonyolult mert van benne egy mikrokontroller ami leegyszerűsíti a kapcsolást. Nagyon jó doksija van bár német nyelvű. A keresési mélysége 1,2 m a fej két tekercsből áll kifejezetten ajánlják pénz és ékszer keresésre a fej kialakítása teszi alkalmassá erre a funkcióra. Ettől függetlenül a fej elkészítése egyszerű.Egyedüli gondot a 14 X 0.15-ös litze huzal beszerzése jelent problémát. A mikrokontroller sem egy egyszerű eset de talán megtaláltam a forrást. Ünnepek után tudom meg.
Bár már ajálotta valaki ezt az oldalt azért leírom:pulsdetektor.de /minipuls 2 / |
|
|
| A "projekte" cím alatt találod a keresőket. És 1,6 m mélyen keres. |
|
|
Nagyon jó oldal. Gondolkodom máris egy minipuls 3-ban. |
|
|