Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémák
Lapozás: OK   84 / 309
(#) vladcepes hozzászólása Márc 10, 2011 /
 
Sziasztok. Köszi az eddigi válaszokat is. A gép egy whirlpool awt 2284-es.Hát ez az hogy nem tudom mi lehet a rossz,tehát tökmindegy hogy a 30,40,60,90(azt hiszem így vannak a beosztások) fokra van állítva úgy is forralja.Akkor először a kapcsoló relét, vagy a fűtőbetét-et ellenőrizzem? És mi van a termosztáttal? :worship:
(#) szepi003 válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 11, 2011 /
 
Szia, Ez a gép mechanikus programkapcsolóval van szerelve. Ha a fűtőbetét nem testzárlatos, akkor a programkapcsoló érintkezői vannak összeragadva.Hő érzékelő a dob oldalán 2db van a fűtőtest mellet. üdv szepi003
(#) vladcepes hozzászólása Márc 11, 2011 /
 
Köszönöm.Ha ki van szedve ez a hőkorlátozó és mondjuk a kezembe van akkor hogyan lehet ezt tesztelni hogy ez a hibás vagy sem?
(#) vladcepes hozzászólása Márc 11, 2011 /
 
Felhívtam az alkatrész áruházat és pontos típus szám alapján mondták hogy ebben a gépben úgy van hogy van egy Termisztor,és a másik meg egy fűtőbetét patronos.Na ezeket hogyan lehet ellenőrizni hogy melyik a hibás? Nagyon várom a segítőkész válaszokat mert ki van szedve.
(#) ezermester1 válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 11, 2011 /
 
melegíteni kell a végeit. Termisztornál ellenállás változás a jelenség.Ha nincs az baj. Patronosnál meg ki-be kapcsol. Ha nem kapcsol az a baj.
(#) vladcepes válasza ezermester1 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /
 
Köszönöm.Melegíteni kell a végeit ezt hogy érted? Mivel melegítsem? Rakjam forrásba lévő vízbe és közbe mérjem az ellenállását? Mondjuk ha így van akkor hány Ω-ra rakjam a mérőt? (jól gondolom?) A patronosnál is tehát a mi a fűtőszálon van annak a végét lógassam bele forrásba lévő vízbe? vagy mivel melegítsük? Gondolom nem lánggal?
(#) imikee10 válasza vladcepes hozzászólására (») Márc 11, 2011 /
 
A szondát elég kézzel is. Kohm-ra kell tenni a műszert és olyan 10-en valahány Kohm-ról kell csökkennie szép lassan.
A hőérzékelőt pedig öngyújtóval és kattannia kell, zánia vagy nyitnia.

Imi
(#) Zsuci30 hozzászólása Márc 12, 2011 /
 
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni töletek,hogy van egy zanussi felültöltös mosogép ami elkezdi a mosást és rendesen forgat majd hirtelen jobban felpörög majd ujbol rendesen forgat majd felpörög a fordulat és ezt ismétrelgeti ez természetes ez a gép igy mos?
Elöre is köszönöm a válaszokat.
(#) laci1969 hozzászólása Márc 12, 2011 /
 
Sziasztok
kérdésem lenne Whirrlpool awt7525 felültöltös digit kijelzös mosogép ami F 06 hibakodot ir ki.Az égszily fenn van a jelado mégnes is és ha az üstön lévö párjához tekerem akkor 0.5 Ω ellenálást mutat.A motort kicseréltem de ugyanugy bekapcsoláskor párat fordit a motoron és kiirja,az F06 hibakodot mi lehet a vezérlö panelje romlott el?Elöre is köszönöm
(#) zoz11 válasza laci1969 hozzászólására (») Márc 12, 2011 /
 
Hello
A motorba rövid a kefe, akkor írja ezt ki.
Üdv: Zoltán
(#) laci1969 hozzászólása Márc 12, 2011 /
 
Szia!
Motort cseréltem.
Üdv:
Laci
(#) laci1969 hozzászólása Márc 12, 2011 /
 
Sziasztok ujabb kérdésem lenne Samsung elöltöltös mosogép nem centrifugáz a vákumkapcsolo csöve nincs eltömödve és amikor lehuztam akkor sem hajlandó centrizni.A vákumkapcsolo rossz és azt lehet mérni valahogy?3 vezeték megy rá vagy a csatlakozonál rövidre kötöm akkor be kell indulni a centrizésnek?Elöre is köszi a választ.Laci
(#) laci1969 válasza zoz11 hozzászólására (») Márc 12, 2011 /
 
Köszönöm a tippet de mivel megnéztem a szénkefét söt még motort is cseréltem de sajna a hiba ugyanaz kiirja az F06 kodot.Még mi lehet?
(#) lukovicsek válasza imikee10 hozzászólására (») Márc 12, 2011 /
 
Szia. Multkor beszélgettünk egy elektrolux-ról, szintszabályzó kellett bele, az van, hogy vettem bele belevalót és sajnos ugyan az van. Most már nagyon idegesit mert ez is 6200 került nekem, ugyan úgy bekapcsolás után pár mp megy a kinyomó.sz, aztán villog a start gomb egyfojtába, előtte a programot lehet tökéletesen állitani, meg minden, indítás után meg annyi neki, ha meg először inditom, hogy még az ajtózárat is bekell neki melegiteni akkor még a kinyomó se érkezik beindulni s már villog, az a baj, hogy kevés ez a hibaüzenet s állitólag ez a mosógép működött csak már csapágyazni kéne, valami ötlet kellene honnan induljak tovább.
Üdv: Laci!

Mndekitől szivesen várom az ötleteket!!
(#) tipy hozzászólása Márc 12, 2011 /
 
Sziasztok!
Whirpool AWO/D 5105 géppel van problémám
A motor felpörgésénél "csak centrifugáláskor" a ledek villognak,
majd kialszanak s az aktuális mosási ciklus ujjra indul.
visszaolvasva másnak is volt hasonló hibája, de értelmes választ nem találtam sehol!
Javasolták a motor komutátor felszabályzását , ezt meg is csináltattam , de a hiba továbbra is fent áll.
Az elektronika tipusa : invensys 475560
Ha valaki tud okosat , azt megköszönöm.
(#) vladcepes hozzászólása Márc 12, 2011 /
 
Köszönöm a válaszokat.Nos úgy csináltuk hogy a termisztort(szondát) megmértem Kohmra raktam és mért 8,25 aztán beleraktuk egy kb 50-60°C vízbe akkor volt kb 10 körül és ahogy kivettük és hült kifele úgy esett rajta a mérés,akkor gondolom ezzel sincs baj.
(#) szepi003 válasza laci1969 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Szia. Cseréld ki a fűtő betétet, az is lehet az oka F 6-os hibának üdv szepi003
(#) szepi003 válasza Zsuci30 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Szia. Valószínű hogy a motor taho generátor meglazult.Azt kellene ellenőrizni üdv szepi003
(#) szepi003 válasza tipy hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Szia.Valószínű hogy a panelon van a hiba.Tápegység hiba,kiszáradt kondii üdv szepi003
(#) jankó hozzászólása Márc 13, 2011 /
 
Ismerősöktől kaptam egy LG WD-80150 TUP. mosógépet,motor hibával. Tanulmányozva a bekötését,egy másik motort építettem be,miután működik a mosógép,de nem tudom hogyan kell használni.Kellene egy kezelési útmutató. Munkásruhát mosni jó lenne. Segítségeteket előre is köszönöm. Cserébe az átalakításról közölhetek képeket,és kapcsolási rajzot a motorról.

Jankó
(#) vladcepes hozzászólása Márc 13, 2011 /
 
Sziasztok.A fűtőszálát is lemértük tehát a két lába között mértünk ellenállást és jó.Aztán mértem láb és test között és az is jó mert nem mutatott értéket.Aztán a termisztort is lemértük amint feljebb is leírtam. Ezek után szerintem a programkapcsolóval lehet baj ugye? A programkapcsoló csinálhat olyat hogy esetleg ha valami hibás benne hogy attól forr a víz? tökmindegy hogy 30,50,70,90°C van téve a kapcsoló.Ezt a kapcsolóját is lemértük.Ez is jó.Szerintetek? Ezzel a programkapcsolóval lehet valamit kezdeni? Bővebben: Link
(#) tipy válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Ok megpróbálom a teljes kondicserét, majd jelzek
köszönöm
(#) laci1969 válasza szepi003 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Szia a köszi a tippet rámértem a fütöbetétre a két pontján 25.2 Ω ellenálást mutat ha az egyik pontján és a testrészen mérem semmi tehát igy elvileg jo a fütöbetét van még tipped mi lehet?Tehát összegezve a motor csere megtörtént a fütöbetét jó az égszily mágnes fenn van a mágnes és az üstön lévö párja közt tudok mérni ellenálást akkor még mi lehet marad a vezérlö panel?Köszi a választ
(#) simpi válasza jankó hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
(#) Emberke hozzászólása Márc 13, 2011 /
 
Hali Mindenkinek!

Lenne egy kérdésem automata mosógép fűtésével kapcsolatban. Hőmérsékletre vagy időre fűtenek ezek a mosógépek. Kb 3 éves zanussi-ról van szó. Mert most energiacsökkentés okból megcsinálom azt hogy a tetőre rakok egy 50 literes kis bojler belsejét.És azt rá akarom kötni a 120 literes bojlerre (pontosabban elé és sorba).Valamint a mosógépbe már meleg víz menne be így nem kéne 1.8 kw-al fűtenie.Ha valakinek van ötlete,infója ezekről a dolgokról (de legfőképp a fűtés módjáról) kérem ossza meg velem.

Köszönöm.
(#) simpi válasza Emberke hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Hőmérsékletre fűt. Van benne hőfokszabályzó , és vagy hőérzékelő.
(#) SALáta válasza Emberke hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Hideg-meleg vizes mosógép kell neked, olcsón a magyar energomatot ajánlom, fel kell újítani és olyan mint a gyári. Alkatrészek még kaphatók hozzá.
(#) Sebi válasza Emberke hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Energiát nem tudsz így megtakarítani, esetleg pénzt - ha "éjszakai" árammal fűtöd a boylert.
A probléma ott van, ha nem alkalmas a gép hideg-meleg víz fogadására, akkor a 60 fokos boylervízzel nem fogsz tudni 40 fokon mosni, sem hideggel öblíteni - kézi beavatkozás nélkül.
(#) Emberke válasza Sebi hozzászólására (») Márc 13, 2011 /
 
Én úgy tervezem hogy a nap hője fűtené az 50 literes bojler tartályát és az ott kialakuló 60-70 fokos víz menne be a nagy bojlerbe.Onnan pedig mehetne a mosógépbe.Viszont van egy alternatív megoldás az öblítés vizére.Okos emberek kitaláltak termosztátos dolgot zuhanyzáshoz.Azzal be lehet állítani a hőmérsékletet.Így az elektromos része a dolgoknak "ingyen" lenne.A víz meg így is,úgy is elfogyna.Tehát havi szinten a mosás nem 3-4000 forint (plusz víz mennyiség) hanem,csak az elhasznált víz mennyisége kerül pénzbe.
(#) Tanyasipeti válasza Emberke hozzászólására (») Márc 13, 2011 / 1
 
Sebinek igaza van, ha csak a meleg vizet kötöd rá, akkor egy normál gép nem képes kezelni azt a problémát, hogy hideggel kell öblíteni. A melegvizes öblítéssel az a baj, hogy nagyon gyűrött lesz a ruha.
Az Energomat Thermal annyival több vizet fogyaszt egy korszerű gépnél, hogy amit a vízmelegítésen megtakarítasz, vízdíjban el is veszíted.
A termosztatikus szelep azért aggályos, mert nem fogja tudni neked, mikor kell hideg, mikor meleg vizet ereszteni.

Sajnos a hideg-meleg vizes gép a jó megoldás.

Az esetleg még szóba jöhet, ha a jelenlegi gépedben külön szelep engedi az öblítő-, másik a mosó vizet, hogy megszünteted a közös bevezető csatlakozást és két tejesen különálló szelepet használsz.
Ha a mosó- öblítő víz irányítása egy szinkronmotorral mozgatott beömlő nyílással van megoldva, esetleg barkácsolhatsz egy hideg-meleg vizes képességekkel bíró elektronikát a jelenlegi gépedbe és két külső szeleppel oldod meg a víz választást.
Következő: »»   84 / 309
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Szept, 02. Kedd
8:42:26
Jelenleg 323 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu