Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ARM - Miértek hogyanok

Témaindító: gtk, idő: Jún 26, 2007
Lapozás: OK   181 / 181
(#) tki válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 13, 2026 /

Mivel az A/D átalakító kimenete egyetlen szám, nem olyan nehéz előállítani. Akár olyat, ami valamilyen függvény szerint változik, akár manuálisan változtatható formában. Ez esetben egy PC-s program készült, ahogy említettem - bár nem hangsúlyoztam, de látszik a képről. Még szimulációnak sem mondható, de a hanggenerálás lényege ugyanaz a függvény, ill. módszer. Igen, eléggé hasonlít a régi számítógépek hangjára...
(#) Régi motoros válasza tki hozzászólására (») Márc 13, 2026 /

Közben az AI-val már az 5.-ik verziónál tartunk.
Rendelek egy hardvert, és meglátom mi sül ki belőle. Persze nem szó szerint...
(#) tki válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 13, 2026 /

A (közvetlen?) repülőjáratokkal irtó gyorsan meg tudnak érkezni Kínából, szerintem nem hajón jön. Addig még talán kitart az olaj. : -)
(#) toto válasza Régi motoros hozzászólására (») Márc 14, 2026 /

Jópofa projekt, kitartást kívánok hozzá! Azért a bukósisakról se feledkezz meg, mert van itt a 10 emeletes tövében egy gyereknek egy eredeti. Amikor jön vagy megy, azt szoktam nézni, hogy mikor esik már a fejére véletlenül egy cserepes muskátli.
(#) toto hozzászólása Pé, 13:03 / 2

Nyílt forrású Cortex-M debugger?

Sziasztok!
Az utóbbi kb. két és fél hónapban vibe-kódoltam egy Cortex-M debugger kezdeményt. Mostanra kicsit elfogyott a lendületem, más hobbival is kellene már foglalkoznom, így ezt egy kicsit félreteszem. Azonban talán nem felesleges megmutatnom, hogy hova jutottam el vele. Lehet, hogy nem egyedül vagyok azzal az érzéssel, hogy a gyári debuggereket fájdalmas használni (lassúak, meredek induló tanulási görbe), ha másik gyártóra vált az ember, akkor kezdheti elölről. Ráadásul másik probe-ot kell beszerezni. ST: St-link, NXP: MCU-link, stb.
Az ARM érzékelte ezt, és kitalálta a DAP-linket, amit le lehet otthon gyártani pl. egy RP2040-ből, de nagyon sok más olcsó dev-board-ból is, talán blu-pill-ből is. Először egy probe-rs projekthez akartam egy GUI-t, de rá kellett jönnöm, hogy a probe-rs egy félkész cucc. Utána jött, hogy sebaj, van PyOCD (ez talán a legjobban használható, de én egy kompakt projektet akartam. Akkor fordultam az openOCD felé. Ebben viszont nincsenek új mcu támogatások, holott én pont egy új mcu miatt kezdtem az egészet. Estig tudnék mesélni a buktatókról. Most ott tartok, hogy a projektben van svd-parser, elf-parser, disassembly, a GDB-t is kiváltottam (ebben van pl. a step logika: step-over, step-into), FLM és pdsc parser.
Ha valaki kíváncsi a Windowsos program GUI felületére, a zip file-ban a Build könyvtárban indíthatja az .exe-t, elméletileg nincs benne függőség, csak OpenGL. Alul a "F" gombbal beállíthatja az elf file-t, a forrást, és akkor a "Source" ablakban akár assembly nézetet is bekapcsolhatja.
A fejlesztésben ekkor jöttek az mcu specifikus dolgok: init, flash, stb. Ezeket sajnos már nem lehet általánosan megalkotni, sok tesztelés és némi reverse engineering is kell hozzá, no meg minden mcu családból egy board.
Amit viszont bebizonyítottam magamnak, hogy lehetne open-source-os eszközökkel közel Ozone (J-link) színvonalú debuggert megalkotni, de sokkal olcsóbb programozóval (DAPlink 1.0, 2.0).

Ha valakiben felkeltettem az érdeklődést egy vélemény írására, nyugodtan jöhetnek a negatív kritikák is.
Következő: »»   181 / 181
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem