Sajnos valahova elkallódott az RT 2011/10-es számom. A sokat emlegetett "lelőhelyen" még nincs meg. Esetleg valaki be tudná szkennelni az" Emlékeim az 1. tv-csatorna első hét évéből 1." cikket ? Előre is köszönöm !
A 2004/5 számú Hobbielektronika újság 161 ik oldalán lévő "Pufferkondenzátor szűrőhatásának mérése" című írásra lenne szükségem. A lelőhelyről letöltöttem, de csak a kis cikk első mondata van benne.
Keresem a Rádiótechnika újságnak azt a számát,melynek címlapján egy mikrofon látható!Feltételezett megjelenése:1950-es évek vége,ill.60-as évek eleje.Érdekessége,hogy egy négy /külön/csatornás kondenzátor-mikrofon egység,melyet Édesapám épített házilag.Ha bárki tudna segíteni , nagyon hálásan köszönném,nagy öröm lenne fellelni.KÖSZÖNÖM!
Szevasz!
Kerestem azt az RT számot amit kértél de nem találtam
az 1956-1962-ig lévő számok között,
De ha dobsz egy mailt elküldöm a linket
honnan töltheted le az egészet és végig tudod nézni.
Kedves Glitter!
Nagy öröm olvasni a válaszodat,még úgy is ,hogy nincsen kézzelfogható siker!
Édesapám egy csodabogár volt! Az említett mikrofonon túl készített hanglemez-vágó berendezést,egyedi hangszereket,erősítőket,hangfalakat,gumimotoros repülőgépeket,és még sok mást...mindezt az 50-es,60-as években!Legrégebbi felvétele amit digitalizálni tudtam,az 1949 03 14-én készült,és röntgen filmre vágta...!Csak most 58 évesen kezdem értékelni az igazi tehetségét.
Őrzök tőle egy Vörös Szikra magnetofont,amit átalakított 19-es sebességről 9,5-re..stb.Bocsánat a hosszú léé-ért! Címem:****
Üdvözöllek:Feri
Az e-mail címed soha ne írd ki, ha nem akarsz egy rakat spam-et, még "trükkösen" se. A mai spammer-botok már intelligensek! Az adatlapon megtalálja, akinek kell.
Frankye
Csak pár évvel vagyok nálad fiatalabb,véletlenül akadtam rá erre a témára.
Gratulálok Édesapádhoz, gratulálok a Vörös Szikra magnetofonhoz, ámbár elég nehéz szalagot szerezni rá.
Én jelenleg fémdetektorral foglalkozom, ott szólogatok hozzá néha.
Üdvözlettel: Glitter
1939 után 1942-ben jelent meg legközelebb.
1945-51 között nekem sincsenek meg (a 44-es még megvan, és az 51-es már megint).
2009-től a számok nekem sincsenek meg...
Szóval nekem is azok hiányoznak épp, amik Neked, sajnos...
A folyóirat 1936-tól jelent meg, 1943-ig megvan.
Még 1944-ben is megjelent 5 szám, utána nekem csak 1947-től van 7 szám.
1948 -ból 8 szám van, 1951-ből 2 szám. 1952-től megvan mind.