Vettem egy hibás erősítőt Pioneer vsx-d510-s, aminek szerintem nem lehet túl nagy baja. Meg szeretném javítani.
A hiba a következő: Az erősítő bekapcsol, utána pedig kikapcsol magától!
A végfokok szerintem jók, mert a tápot elvéve tőlük a hiba ugyanaz. Viszont kis nézelődés után az amp input assy nevű kábelt lehúzva az erősítő már nem kapcsol ki! ezen megy át a hang és még 1-2 dolog. kérdésem mi lehet a hiba oka? A kapcsolási rajzot mellékelem.
Eredetileg a végfok ic típusa a következő: pac010a.
Az interneten utánanézve azt találtam, hogy ennek az ic-nek a helyettesítője az STK411-230E.
Mi lehet a különbség az STK411-230E és az STK411-220E között? Mert 230E-t nem lehet kapni viszont az utóbbit lehet kapni.
Esetleg nincs meg valakinek a legalább a két ic adatlapja? Akkor már talán el tudom dönteni én is.
Már vagy 2 órája keresem, de kevés sikerrel, mindenhol csak más végűt találok.
Bár egyre jobban hajlok arra, hogy egészen más, végfokot teszek bele. Talán még a hangja is jobb lenne. 5db conduktor szerintem szépen szólna.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem Pioneer VSX908RDS erősítővel kapcsolatban....
Mit nézzek meg első sorban a túlmelegedéssel kapcsolatban (Fan Stop) jelzéssel kikapcsol. A venti szerintem jó bár még nem adtam neki direkt áramot teszt miatt. Mert még nem szedtem szét...
Szia. Szétszedtem , de nemrég volt takarítva ezért ezt ki is zárnám... nincs benne por szinte. Azt a keveset is kitakarítottam süritett levegővel és a hiba még mindig megmaradt.
Sziasztok!
Van egy Pioneer GM-600 autó erősítőm (állítólag működött mielőtt kaptam). A vezetékek "természetesen" le lettek vágva kiszereléskor. Megfejtést szeretnék, hogyan szereljem össze. Mellékelek pár képet, az enyémről és amit találtam a neten, hogy milyen volt a csatlakozó eredetileg (DIN?). Valamint ahogy nézegettem azt találtam hogy ez csatlakozott egy cd-rd100(előerősítő?) egységhez ami nekem nincsen. Szétszedtem és a fényképekre odaírtam a megfelelő vezetékekhez, amit a panel hátulján olvastam (acc, ilm, btb, g, ...).
Pioneer az460 erősítőmön valamiért a standby funkció nem működik. A standby trafő és standby áramkör (AWZ2735)ös panel kimérve, az jónak tűnik. A kimeneteken megvannak a feszek. A DISPLAY panelon(AWZ2738) megvan az 5,6v és a 12V AC fesz. Az IC-n megvan a táp, tehát addig eljut. Merre keressek tovább?
Ez így már érthető, erre tippeltem, bár leírásod alapján minden elképzelhető volt..
Mérd meg a nagy trafó primer tekercsének ellenállását, lehet, hogy a hőbizti megszakadt, ezért nem működik.
Mind a 2 trafó jó (semmi szakadás és ad ki feszt is). Ha úgy kapcsolom be, hogy rövidre zátom a bekapcsoló relén a 230at (amit kapcsolna, ha bekapcsolna) akkor világit rajta a led ami jelzi a standbyt vagy a bekapcsolt állapotot és láthatóan halványul-erősödik a led fénye, ill a standby tápon az 5,6v és 12v ugrál.
Merrefele ellenőrizzek tovább? Ill miért csinálja azt, hogy ha bekapcsolom direktbe az erősítőt (stadby relé átkötésével) akkor a led fényereje hullámzik, és a stanby feszek is leesnek?
így nehéz erre választ adni.
Talán valami "szívja" az 5V stab. feszültséget.
Átkötve a nagy trafó feszültségei és a végfok feszkói is rendben vannak? Végfok kimenete 0V (közvetlenül a tranyón mérve)?
Azért lett kiszerelve, hogy a főpanelt ki lehessen venni. Szerintem problémát nem anyira okozhat mert semmi olyan összeköttetés nincs a végfokpanel és a főpanel közt ami valami jelet küld, hogy bevan e építve vagy nincs a végfok. Meg szerintem attólmég bekellene kapcsolnia.