A Videoton ebbe 100k-st tett, de a potinak van két megcsapolása, hogy a hangerőtől függő frekvenciakorrekciót is meg tudják oldani. Ezt nem kell kötelezően kivitelezni rajta. Tehát, ha nem kapsz eredetit, az RC hálózatot egyszerűen ki is iktathatod.
Sziasztok...
Olyan problémám volna egy ilyen vidivel hogy...
Azt hittem a hangfalamba szarakodik a középsugárzóm vagy a hangváltóm rossz,de nem,tegnap kipróbáltam mind a két oldalt egy vaci új középpel,másfajta váltóval,de az egyik oldalon halhatóan kevessebbek a közép hangok Ez mi miatt lehet?A másik meg az hogy a némítás gomb ha benyomom nem működik,amikor az előlap gombot megérintem vagy amikor kapcsolom be az erősítőt,hangos berregő hang de utána beáll a normális állapot,de a közép frekik akkor is halkabbak az egyik oldalon...Át akarom elkózni az egészet,meg a silányabb vezetékelést is megcsinálom....Az nem baj pl ha a végerősítő modulon a kondikat nagyobbra cserélem?mondjuk 47 µF 40V-osról 1000 µF 50 V-osra?
Hello! Valószínúleg a némító ák. "fojtja" vissza az erősítőt. A berregés nem tudom mitől lehet, a suliba is vanegy ugyanilyen erősítő, azis ezt csinálja. Ha az a 47µF csak tápszűrő akkor lehet nagyobbra cserélni, egyébként ugyanolyan értékűt tegyél oda!
Akkor elkózás lesz....először...
A tápszűrő két db 4700/40V-os kondik...olyanom van,cserés lesz...utána akkor végig kell nyálaznom a némítás áramkört...
Sziasztok!Lenne egy proglémám a vidi ra6363s-sal kapcsolatban!Talán nagyon analfabéta vagyok a témában de jó hogy megtaláltalak benneteket!
Szóval a gond a következő:
Az erőlködőt pc-vel használom,és teljesen lehalkítva van a gép,a hangszóróból erőteljes zúgás hallatszik....
(gondolom ismerős a téma )Ezért kérem a segítségeteket, hogy mit is tehetnék ezzel kapcsolatban.
A segítségeteket előre is köszönöm.
Én egy 25 éves NDK sztereó rádióval erősítek. Csakis akkor van búgás, ha a gépet kikapcsolom. Tehát, szerintem ott sem kéne üzem közben a rendszernek búgnia. Valamilyen földhurok, vagy valami testgond valószínű, hogy van ott.
Sziasztok, hú de jó, hogy rátaláltam erre az oldalra (rátok), lenne egy nagy problémám a Videoton RA 6363 S-emmel.
A jobb oldali kivezetésen nagyon kevés (szinte semmi) mélyhang van.
Meg szeretném kérdezni, hogy ennek mi lehet a baja (remélnem nem komoly, mert nagyon szeretem ezt a kis ketyerét )
Ja és mégegy dolog!
Ha kicsit megmozdul a bemeneti csatlakozó, akkor a jobb oldal egyáltalán nem szól!!!
Előre is köszönöm a segítséget!
Először is próbáld meg a jelet átvinni mondjuk tape 1-be,ha abba használod akkor tape 2.
Lehet hogy a csatlakozó ki van törve vagy elengedett forrasztás stb...ugyanez érvényés a din csatikra amikre a hangfalaidat kötöd...De először én megcserélném a két hangfalat nem e ott van a probléma...De még lehetne mit írni,először az alapvető dolgokat ellenőrizd hogy minden vezeték,csatlakozó fasza ....
Köszi goldscorpio07 a tanácsot,de sajnos nem ez lehet a hiba ,továbbra is zúg. A Tape 1 bemenetnél még halkabb is mint a 2-nél.... de szerény véleményem szerint komolyabb baj van....de várom a hozzászólásokat!
Akkor nézz szét a szabályzó modulon...találkoztam már olyan vidivel ami hasonló problémával bírt,és néha csak elengedett forrasztások,vagy kontakthiba volt.Elkókat ellenőrizd ott ahol csak tudod,ha ez se oldja meg a problémát akkor a végerősítő modulon nézd meg a tranyókat,de jobban a meghajtókat (BC 139 ,BC 140),és a végfokokat (TE 1819,TE1820) ami ha rossz lenne helyettesíthető pl BD 249/250 párossal.A Potikat tisztítsd ki a jobb kontakt miatt
Igen, a hangfal megcserélésre gondoltam először én is, de nem az a baja...
Tape1-en egyáltalán nem szól a jobb oldal
Tape2-vel semi gond nincs, a mélyhiányon kívül...
A kábelek az utolsó cm-ig újak
Jah nemtom mennyit számít ez, de a Laptopomról hallgatom vele a zenét!!!
Nojbeee a fent említetteket próbáld meg először,
domi 1234, az ra 6363 s búgása sztem már megszokott,sajnos nekm is búg a mai napig,van aki azt mondja koncepció hiba,nem tudom.Lehet egy földhurok is probléma,én már próbálkoztam ferritgyűrűkkel stb,de még azóta is búg,erre én is várok öteleteket
Figyelj légyszi magyarázd el nekem hogy mire gondolsz
azokkal hogy : 'ELKÓ ' , ' TRANYÓ ' , ' MEGHAJTÓ' ?
Az a baj hogy ezeket nem tudom mit jelentenek.
Segítségedet előre is köszönöm.
Apropó , modulokat néztem nincsenek rajta elengedett forrasztások szerintem. de várom az ötleteket.
Köszi mindenkinek!!!
(inkább BD911 912 :-p és a 139 140 is BD) Valszeg ezt a hibát távgyógyítani nem lehet, de ha egy műszerészféle, vagy hozzáértő belenéz, kb. 10 perc alatt kideríti.
A gyári végfokok:TE 1819, TE 1820
Meghajtók:BD 139, BD 140
Ezenkívül a modulokon lévő összes tranzisztor meg kellene vizsgálni hogy műxenek e rendesen,emléxem a modulon van egy FET is,de a számára már nem emléxem ,azt is meg lehet lesni,de ezenkívül javaslom az elektrolit kondenzátorokat (ELKO)is megnézni.A balansz és a hangerő potméter is okozhat galibát.Ezeknél a vidiknél van egy némítást végző áramkör is,ebből is adódhat probléma és elég bosszantó.
Ha nem boldogulsz az erősítővel keress egy idősebb műszerészt,kivétel nélkül ismerik a vidi és orion cuccokat
Igen, de ezek a motorola tranyók aztán megszűnődtek, és jött helyettük a BD809, 810, aztán azok is átmentek megszűntbe, meg hamisba, és akkor jött a 911, 912 páros.
A FET eredetileg BF244A, de jó a 245A is, csak más a lábkiosztása, erre vigyázni kell. Gyakorlatilag én általában ha ismeretlen vidis végfokot javítok az ilyen 20,- Forintos vackokat kapásból mind kihajítom, a pici diófákkal (1N4148) együtt, ez a leggyorsabb/leghatékonyabb megoldás.
Esetleg érdemes még a visszacsatolást is megpiszkálni kicsit, 82k helyett 47k-s ellenállat.. Ilyesmi emlékeim vannak...
Sziasztok Srácok! A segitségeteket szeretném kérni. Egy barátomnak vettünk egy Videoton RA 6363 S erősitőt és az a gond vele hogyha hozzányúlok a bekapcsológombhoz vagy a pici kerek gombokhoz, akkor baromi erősen elkezd búgni. Hogy tudnám ezt megoldani zéró tudással? Légyszi segitsetek, és fogalmazzatok egyszerűen mert egy épitészmérnökkel van dolgotok, akinek köze nincs a témához . Köszönöm Szépen! Sziasztok
Hűha...
Sajna gyakori hiba ennél a vidinél...
A némítást végző áramkörön lesz a gubanc...
De így hogy mondod hogy közöd sincs a témához,inkább azt javaslom keress egy szakembert,ő tudja majd orvoslni a problémát
Üdvözlet mindenkinek!
A problémám a következő: kaptam egy RA 6363S rádióerősítőt melyből hiányoznak a végfok modulok. Kapcsolási rajzom van, de panelrajzom nincs. Ki tudna-e valaki segíteni egy rajzzal, esetleg egy fénykép is megfelelne a fólia és az alkatrészoldalról. Előre is köszönöm!