Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 23. Sze
15:18:42
  Jelenleg 579 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Befecskendezési idő módosítása »
Befecskendezési idő módosítása  
Témaindító: Diffi, idő: Dec 12, 2007
Témakörök
Speciális » Időzítők
Lapozás Méret:     10 / 10
(#1097418) V L válasza sermonis hozzászólására (#1032588) Válasz • Nov 10, 2011
Hát ez az! Ugye nem is gondolnánk menyire nem tökéletes az injektoros keverék képzés.
Én akkor döbbentem le amikor a nissanomról a szervíz könyvől megtudtam hogy a bemelegítés alatt minden forulatnál mind a négy injektor egyszerre működik miáltal dupla a beadott benzin menyisége. Gazemberség? -hát nem is egy korrek megoldás- Az. Ezért is közel dupla a téli városi fogyasztás.Jelszó: a kényelem az első ne fázzon az utas, ezt még megértem a 12 évvel ezelőtti üzemanyagárak mellet. De ahhoz mit szólsz, hogy bizonyos teljesítmény szint felett a kipufogó szelepek hűtésére- nehogy elégjen- haszálják a benzint(-fölösleget injektálnak szándékosan, úgy is elég a katalizátorban, vagy a katalizátor ég el?-) pedig egy kis kerámia bevonat is megvédi a szelepeket a hőtől...
Persze nagyobb nyomáson jobb chippbe ír progival, jobb gyújtással a tuningosok már régóta jobb gépeket csinálnak a gyárinál. Ezt ma úgy hívják marketing... (csak azért mondom mert ez nem a mérnökök bűne.)
Üdv: V L

(#1146399) farkast Válasz • Jan 21, 2012
A "bemelegítés" ideje alatt azért duplája üzemenyagot fecskendeznek be,mert az első 5 percben,még nem képes a lambda normálisan mérni az értékeket,és a lambda figyelmen kívül hagyásával képzi a keveréket.Csak az ecu-ba beépített progi alapján.

(#1210796) Tomszy  Válasz • Ápr 15, 2012
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy tudnátok-e segíteni egy olyan áramkör megépítésében, ami az injektor nyitási idejéből a nyitással arányos feszültséget állít elő. A feszültséget pedig mondjuk egy kijelzőn látnám, egy analóg műszeren. Ennek a segítségével láthatnám, hogy éppen mennyi üzemanyag megy be a motorba. Nézegettem frekvencia-feszültség átalakítókat, de az nem veszi figyelembe az injektor nyitvatartási időt. Ergo az csak egy fordulatszámféleséget adna. Nekem viszont inkább valami olyan jel kellene, ami arányos a bemenő üzemanyaggal. Köszi. Várom az ötleteiteket

(#1211175) Amarton válasza Tomszy hozzászólására (#1210796) Válasz • Ápr 16, 2012
Én úgy csinálnám, hogy PIC mérné az időt. PWM-el pedig analóg feszültség lenne.
Ha már PIC akkor meg lehetne kijelző is.
Én már nagyon régen csináltam fogyasztás mérőt kijelzővel.

(#1211246) Tomszy válasza Amarton hozzászólására (#1211175) Válasz • Ápr 16, 2012
Nem tudnád megnézni a kapcsolását? PIC programozásban nem vagyok jártas. Ha meglenne a kapcsolásod, az sokat segítene. Köszi.

(#1212817) Tomszy válasza Amarton hozzászólására (#1211175) Válasz • Ápr 18, 2012
Találtam két kapcsolást: Bővebben: Link ill.: Bővebben: Link Mi a véleményetek róluk?

Következő     10 / 10
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu