Nem a monitor, a kijelzo. Az LCD hatara mi van irva?
Az aranyozott korok pici pontok a zold NYAKon, mellejuk van irva par betu. Aranyszinuek, kb masfel millimeter atmeroben.
Nyalas ujjal tapogasd folyamatosan, hatha valtozik valami. Olyan sohasem volt, hogy beugrott a kep?
Az aranyozott kicsi köröket megnéztem, mérhető vmiféle feszültség rajtuk, van pozitív is negatív is. Nyálas ujjal megtapizva csak néha villan a kép, de a csikozás és az eredeti hibajelenség nem szűnik meg. Az eredeti kép sosem ugrott be.
Közben találtam a neten egy adatlapot a kijelzőről, igaz csak a csatlakozóban a lábkiosztást találtam meg, ez a hajlékony szalagkábel csatlakozója.Itt megmértem a tápfeszeket és ezek rendben megvannak, mind a 12V, mind a 3,3V.
üdv mindenkinek!
végigolvastam a témát, de sajnos a problémámra nem találtam választ, ezért fordulok Hozzátok.
adott egy 22'-os Fujitsu monitor, jelenség villog a power LED.
A kondikat már (a tápegység ill az interface panelon) MINDET kicseréltem.
Első körben csak 2 kondit cseréltem jó is lett a monitor kb 1 órán át, azután egyesével, az összes fellelhető kondit, annyival bővült a jelenség, hogy ugyan halkan de ciripel.
Valami ötlet?
a táp panel típusa: FSP055-2PI02A (ilyen van az Acer-ekbe is. (gyanítom, hogy a trafó a ludas...)
Válaszaitokat előre is köszönöm!
yas,
hol vetted a frekvencia tűrő kondikat?
én is valami hasonló problémával küzdök...
kicseréltem már az összes kondit (105°C-okra) de semmi eredmény.
Olyan problémám lenne hogyha bekapcsolom a monitort jó esetben felvillan a Xerox felirat utána meg semmi nem jelenik meg. A power led világit folyamatosan. A táp-inverternél egyik kondi sincs felpúposodva, igaz van 2db pici fekete nem tudom hogy az is kondenzátor-e mert csak annyi van ráírva hogy LITAI 0536. A nyák sehol sincs elszíneződve, és égett szaga sincs, típusa: 860-ALZ-M713WFJH. Sajnos a rajta lévő dolgokat kimérni nem tudom, mert nincs műszerem hozzá. Még lenne egy olyan gond hogy az LCD tv néha nekiáll, nagyon magas hangon és elég ahhoz már elég hangosan is hogy zavaró legyen sípolni, ha nézzük egy ideje, az miért lehet? A válaszokat előre is köszönöm.