Elkezdtem tervezni egy "univerzális tápegységet" amivel 78 & 79 -es IC-kel szeretném az összes stabilizálható feszt "kibocsátani" és egyet ami szabályozható. (tudom hogy vannak már ilyenek )
Ez eddig szép és jó csak nem tudok olyan kapcsolást vagy módszert amivel ezt meg lehetne csinálni.
Ezek az IC-l rövidzár védelemmel rendelkeznek. Kb 1,5A körül (széles a tűrés!) határolnak. (És melegednek)
Addig is ajánlom az LM7805 és az LM317-337 adatlapjait szíves tanulányozásra
Húú, akkor ott a bibi hogy átlapoztam az adatlapot csak főleg a tűréseket néztem át (mennyit enged be max...) a kapcsolásoknál csak azt néztem mekkora kondik kellenek... Amúgy melyik rajzra gondoltál az adatlapon belül. (oldal? )
Én semmire, én még azt sem tudom, mit szeretnél, azt irtad, átnézted az adatlapokat, azokon elég sok kapcsolás is van, számomra is, több mint elég. Válassz egyet kedvedre, s kibeszéljük, ha kell.
Na igen, pont ezért néztem az adatlapokat.
78S##-ekkel szeretném csinálni mert 2A-t elbír.
Trafónak 18V 2,4VA-ra gondoltam.
Namost, az összes fajta StabIC-t beletenném, kivéve a 24V-osat mert annak a minimum feszültsége 27V, ami a 78S05-nek és a 78S08-nak már sok, mert azok max 25V-ot kaphatnak.
Azt hogy mekkora fesz menjen a kimenetre azt egy átalakított "bemenetválasztó" áramkörrel csinálnám meg.