Ha biztosra akartok menni,ajánlok egy hidraulika munkahengert aminek az átmérője 100 mm és fél méterre kinyúlik .Ezt kellene öszekötni egy kis emelővel vagy olajszivattyúval.
és mi lenne ha mondjuk autómotornak a dugatyúját felhasználnánk vagy erősebbre cserélnénk a főtengelyt meghagyni és áttétellel egy motorral hajtani ezáltal meglenne a sűrítés hidraulika nélkül is a végére pedig szűkítést és olcsóbb mint a hidraulika
Üdvmindenkinek.
Csak a karácsonyi nagy rá érésemben pakolgattam s kincset találtam it a kép ha esetleg valakinek segítség lenne prés építésében privátban megbeszéljük.
Sziasztok! Tudna nekem valaki küldeni e-mailben egy brikettáló gépről egy szerkezeti rajzot? Szeretnék én is csinálni egyet . előre is köszönöm a segítségeteket. Üdv.
Csak hangosan gondolkodom, de mivan ha nem hideaulikát használok? Mivan ha egy hajtóműves motort, és egy csigát használok? A végére egy hurkatöltő szerűséget? Hmm?
Sziasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Azt hiszem jó topicban vagyok.
A szakdolgozatom témája egy egytengelyes daráló tervezése brikettálóhoz. A dolgozatomhoz meg szeretném határozni a fellépő erőket, szeretném méretezni a késeket, tengelyt stb.
Nincs véletlenül valakinek a témához hasonló anyaga vagy segédlete, amit el tudna kűldeni?
Én is a papirbrikettálás problémájával küzdök. Készitettem egy prést ami jo volna viszont a papir előkészitésével van gondom. Hiába áztatom be z iratmegsemmisitővel összevágott 4 mm széles csikokat nem igazán keletkezik belőle massza. Akár 2 hétig is áztathatom nem tudom te mit csinálsz, hogy masszát kapj. Kérlek válaszodban erre is térj ki.
A csikokat össze tudom préselni de szerintem az égetésnél ez gond lessz.
Sziasztok!
Az én ötletem és elgondolásom és már megvalósítása is folyamatban van:2db mia motor amiből az egyik a meghajtó a másik 1 kis átalakítással présdugattyú a dugattyúra hengerfej helyére préshenger.Kis anyagi ráfordítás szükséges meg persze esztergályos munka de elgondolásom szerint jónak kell lennie!