Fórum témák
» Több friss téma |
A magam nevében mondva úgy vagyok vele, hogy egy eszköz csak egy valamit tudjon, de azt jól (nem pedig mindenből egy kicsit).
![]()
Igen, jogos. Ez a 861DW halk működés, és a kb 55000 forint nagyonis olcsó ár, mégha nem is eredeti? Ne is keressek olcsóbbat ettől?
Innen, ilyen márkájú-minőségűt érdemes venni?
Az Allegro-ról mintha azt írták volna a külföldről rendelés témában, hogy pénztemető lehúzás, szóval én nem vásárolnék onnan.
Ez az ATTEN eredeti, én is innen vettem a Quick-et.
A gép az egy.
Mi az ami még kell hozzá? Szoktam látni videókon, először kennek köré valami folyatószert, vagy valamit... Mi a menete egy nagyobb IC cseréje egy nyákon?
"Mi az ami még kell hozzá? Szoktam látni videókon, először kennek köré valami folyatószert, vagy valamit..."
Több minden kellhet, de minden az aktuálisan melegítendő alkatrész hőtűrésétől és a panel hőelvonásától függ, tehát nincs mindenre is jó, ún. "ultimate" recept. - Hasznos a szögbenálló fúvóka mert kényelmesebb tartani, - kapton szalag vagy alumínium fólia kell kitakarni a hőtől védendő alkatrészeket, - a folyasztószert flux-nak hívják és többféle van, illetve sokan használnak gyantát, - van, hogy a forró levegő önmagában nem elég: akkor legalább egy preheater is kell, - sok gyakorlás, hogy ismerd a felszerelésed és ne égess el semmit, ne "popcornozz", stb.
Na jó, hát Valahogy el kell indulni.
Többféle flux. Mikor milyet, miért? Pl SO8 icnél szoktam látni, mielőtt teszik a helyére, a forrasztás pontjára nyomnak valami anyagot, mehet bele az IC, megmelegítik, és ez az anyag megolvad, és ón lesz belőle. Az micsoda?
Én ugyan nem tudok rendesen forrasztani, de a leírás alapján pasztára gondolhatsz.
![]()
Ónpaszta. Abból is többféle van: ólommentes és ólmos (ami ugye mérgező, viszont alacsonyabb az olvadáspontja, pl. Mechanic Sn63Pb37). Meg vannak extra alacsony olvadáspontúak, mint pl. a Bizmutos (Sn42Bi58, 138 Celsiusnál) és Indiumos (Sn48In52, 130 Celsius körül) olvadó keverékek.
Hagyományos gyantát (kalafunk) oldjál fel IPA-ban (izopropil alkohol / propanol): 50-50% általában jó, de kikísérletezheted magadnak a sajátod arányodat. Az IPA és a fenyőgyanta (Kolofónium) is az Azúr Vegyszerboltban (a József körút 65-ben) kapható. |
Bejelentkezés
Hirdetés |