Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » SMD forrasztás profin
Lapozás: OK   109 / 109
(#) img válasza jdani hozzászólására (») Szo, 9:44 / 1

A magam nevében mondva úgy vagyok vele, hogy egy eszköz csak egy valamit tudjon, de azt jól (nem pedig mindenből egy kicsit).
(#) jdani válasza img hozzászólására (») Szo, 20:38 /

Igen, jogos. Ez a 861DW halk működés, és a kb 55000 forint nagyonis olcsó ár, mégha nem is eredeti? Ne is keressek olcsóbbat ettől?
Innen, ilyen márkájú-minőségűt érdemes venni?
(#) img válasza jdani hozzászólására (») Szo, 21:20 /

Az Allegro-ról mintha azt írták volna a külföldről rendelés témában, hogy pénztemető lehúzás, szóval én nem vásárolnék onnan.

Ez az ATTEN eredeti, én is innen vettem a Quick-et.
(#) jdani válasza img hozzászólására (») Vas, 12:36 /

A gép az egy.
Mi az ami még kell hozzá? Szoktam látni videókon, először kennek köré valami folyatószert, vagy valamit...
Mi a menete egy nagyobb IC cseréje egy nyákon?
(#) img válasza jdani hozzászólására (») Vas, 14:19 /

"Mi az ami még kell hozzá? Szoktam látni videókon, először kennek köré valami folyatószert, vagy valamit..."

Több minden kellhet, de minden az aktuálisan melegítendő alkatrész hőtűrésétől és a panel hőelvonásától függ, tehát nincs mindenre is jó, ún. "ultimate" recept.

- Hasznos a szögbenálló fúvóka mert kényelmesebb tartani,
- kapton szalag vagy alumínium fólia kell kitakarni a hőtől védendő alkatrészeket,
- a folyasztószert flux-nak hívják és többféle van, illetve sokan használnak gyantát,
- van, hogy a forró levegő önmagában nem elég: akkor legalább egy preheater is kell,
- sok gyakorlás, hogy ismerd a felszerelésed és ne égess el semmit, ne "popcornozz", stb.
(#) jdani válasza img hozzászólására (») Vas, 17:55 /

Na jó, hát Valahogy el kell indulni.
Többféle flux. Mikor milyet, miért?
Pl SO8 icnél szoktam látni, mielőtt teszik a helyére, a forrasztás pontjára nyomnak valami anyagot, mehet bele az IC, megmelegítik, és ez az anyag megolvad, és ón lesz belőle.
Az micsoda?
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Vas, 18:15 / 1

Én ugyan nem tudok rendesen forrasztani, de a leírás alapján pasztára gondolhatsz.
(#) img válasza jdani hozzászólására (») Vas, 18:31 /

Ónpaszta. Abból is többféle van: ólommentes és ólmos (ami ugye mérgező, viszont alacsonyabb az olvadáspontja, pl. Mechanic Sn63Pb37). Meg vannak extra alacsony olvadáspontúak, mint pl. a Bizmutos (Sn42Bi58, 138 Celsiusnál) és Indiumos (Sn48In52, 130 Celsius körül) olvadó keverékek.

Hagyományos gyantát (kalafunk) oldjál fel IPA-ban (izopropil alkohol / propanol): 50-50% általában jó, de kikísérletezheted magadnak a sajátod arányodat. Az IPA és a fenyőgyanta (Kolofónium) is az Azúr Vegyszerboltban (a József körút 65-ben) kapható.
Következő: »»   109 / 109
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem