Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 24. Csü
2:14:45
  Jelenleg 78 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » SMD forrasztás profin »
SMD forrasztás profin  
Témaindító: pici, idő: Márc 10, 2008
Témakörök
Speciális » Egyéb
Lapozás Méret:     41 / 45     
(#1158458) emmzolee válasza nyakas00 hozzászólására (#1156439) Válasz • Feb 4, 2012
Hi

Tudsz segíteni nekem, hogy mit hogy kell állítani a PID-ben? Eléggé ködös a dolog.

Van egy magyar PDF róla általánosan, de az se valami érthető dolog.

Igazából a menünem lévő elnevezések jelentése nem tiszta.

AL1 Ez a túlmelegedés riasztási határa Erre rájöttem

ATU Ez valami autómata hangoló lehet??? Nem tudom pontosan

P Itt adhatom meg, hogy hány % energia kell a beállított hőfok szinten tartásához. Ugye?

I Ez valami offset idő, a hőingadozás kiküszöböléséhez.

d Ez meg az extra lökés a gyorsabb hőelérés miatt???

Ar Erről fogalmam sincs. nem ír semmit a leírás

T Ezt se tudom mi. Időt lehet beállítani benne.

SC Ezzel lehet hitelesíteni a hőmérő szenzort.
Az neked pontos volt? nekem bele kellett tenni -4 fokot. Te hogy hitelesítetted?

LCY Ezzel meg le lehet zárni a menüt?

Le tudnád írni a pontos módszert a saját szavaiddal, amivel neked sikerült rendesen be lőni?

Kössz

(#1158475) Saggitarius válasza emmzolee hozzászólására (#1158458) Válasz • Feb 4, 2012
Esetleg meg tudnad adni a linket ehhez a PDF-hez?

(#1158481) Saggitarius válasza emmzolee hozzászólására (#1158458) Válasz • Feb 4, 2012
Esetleg ez is segithet megerteni a P-I-D szabalyozast: PID szabalyozas

(#1158497) nyakas00 válasza emmzolee hozzászólására (#1158458) Válasz • Feb 4, 2012
Jól jönne leírás hozzá.

AL1 - nálam a felső hőmérséklet riasztás
Én SC-vel nem szórakoztam mert nekem 1 fok volt kb az eltérés és annyira nincs szükségem precíz szabályozásra.
P-I-D mi is.
A "T" szerintem a kimenetválasztód, hogy relé vagy SSR legyen.
LCY - paraméterek lock-olása, így nem tudod módosítani őket.

ATU-t használd mert nekem az elég jól belőtte az értékeket. Nálam ezt úgy tudom elérni hogy a másodlagos"beállítási részre lépek be és a beállítások során az ATU értékét 1re állítom és set-et nyomok 5 másodpercig. Ez nálam 1-2 percig tart, ezek után belövi a P,I és D értékeket.

(#1158634) emmzolee válasza Saggitarius hozzászólására (#1158475) Válasz • Feb 4, 2012
Itt a pdf:

http://www.hagamat.hu/hagamat/download/pidhan_h.pdf

(#1158637) emmzolee válasza nyakas00 hozzászólására (#1158497) Válasz • Feb 4, 2012
Az én cuccomhoz leírás?

Elvileg küldött az eladó 4 pdf-et a cuccomról, de kiderült, hogy nem pont olyat adott el nekem mint aminek a menürendszere a pdf-ekben van.
Volt a cucchoz is csomagolva egy leírás, de az sem tökéletes. Abban se ilyen a menü, és a pid-emben olyan menü rész is van, ami egyik leírásban sem szerepel.
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#1158638) nyakas00 válasza emmzolee hozzászólására (#1158637) Válasz • Feb 4, 2012
Fényképezd le a szabályozód úgy hogy a modell szám rajta legyen vagy írd le

REX-C -vel kezdődő kell

(#1158640) nyakas00 válasza emmzolee hozzászólására (#1158637) Válasz • Feb 5, 2012
Jó lesz az amit szkenneltél csak az a baj hogy az oldal fele van csak benne.
1 leírás van csak az eladónak és ezen van több típus is, ezért kell a te pontos típusodnak a száma. Engem is ez kavart meg amikor nézegettem a leírást de kisegítettek szerencsére.

(#1158648) emmzolee válasza nyakas00 hozzászólására (#1158640) Válasz • Feb 5, 2012
REX-C100FK02-V*AN

Azaz nincs benne a fűtéskimeneten relé. Ez Szilárdtest relét vezérel. Szét lehet pattintani, és látom benne a relé helyét, ehelyett van benne 2 ellenállás. a "T" jelű menüben időt lehet be állítani.

Elindítottam az automata beállítást, és 10 perc után se végzett. Nekem az se segít.

(#1158651) nyakas00 válasza emmzolee hozzászólására (#1158648) Válasz • Feb 5, 2012
Mit akarsz vezérelni vele? Bekötés jó?

(#1158656) emmzolee válasza nyakas00 hozzászólására (#1158651) Válasz • Feb 5, 2012
A műhelyemben lenne egy sütő, amit átalakítok, hogy tudjak forrasztásálló festéket fölvinni a nyákra, és előhívás után be is tudjam égetni. A szárításhoz kell 60-80fok, a beégetéshez 140-160 fok. Muszáj lesz a hőmérsékletet pontosan tartani, mert az előzetes tesztek alapján 60 fokon nem szárad a festék rendesen, 80 foknál meg úgy kiszárad, hogy nem lehet utána előhívni. A beégetéssel is ez a helyzet, 120 fok nem elég, mert nem szárad ki rendesen a festék, és úgy a mechanikai védelme is kevés marad! Ha meg 160 fokon csinálom, ahogy gyárilag elő írják, akkor elszíneződik a nyákon a réz.

A bekötés persze jó. Hát működik a cucc, csak beindításkor eléggé túl lő. Aztán vagy 5-8 perc után lesz stabilnak mondható. Akkor +- 2 fokot ingadozik. Mondjuk most egy jó nagy alumíniumra szerelt fűtésen kísérletezek, és marha nagy a tehetetlensége. A sütőmet még át kell alakítani, de ez is jó lesz kísérletezni.
Azért lenne jó pontosan tudni, hogy mi mit csinál a menüben, hogy pontosítani tudjak az egészen. Vagy legalább tudjam, hogy ennyi ami kihozható belőle. Nem szeretem az ilyen lett módszert.

(#1158662) emmzolee válasza nyakas00 hozzászólására (#1158651) Válasz • Feb 5, 2012
Csináltam egy képtárat a menüről.

Bővebben: Link

Katt a képre, utána megint.

(#1158691) nyakas00 válasza emmzolee hozzászólására (#1158662) Válasz • Feb 5, 2012
Ugyan ezt rendeltem én is meg másodiknak. Jövő héten kell megérkezzen...
Én nem varázsoltam semmi különöset a sajátommal, ATU ment 1-re és durván 2 perc alatt belőtte magát.
Ha beállítod SV-t 75fokra és utána indítod az automatikus beállítást hány fokig melegedig fel? Én más hőelemmel használom nem ezzel a csavarossal amit te is kaptál mellé. Sima multiméterhez kapott cuccot használok mellé.

(#1158783) emmzolee válasza nyakas00 hozzászólására (#1158691) Válasz • Feb 5, 2012
Na ha én az ATU -t 1-re teszem, akkor villog az At led, de sose kapcsol ki.
Nem tudom 75 fokra vinni a hőmérsékletet, mert ott már letilt a fűtőtestem. Nem erre való. Ez csak addig lesz míg kipróbálom a dolgot. A sütőbe nem akarom betenni addig míg nem az igazi a tudásom hozzá.
Be tudok lőni egy 55 fokot mondjuk. Ott megnézem mennyi a túllövés.

(#1158790) emmzolee válasza nyakas00 hozzászólására (#1158691) Válasz • Feb 5, 2012
74 fokig megy föl. Utána lenne még egy pár lengés. Csak most kikapcsoltam.
Mondjuk akárhova állítok bármit, nem igazán veszem észre, hogy valamit is javulna a helyzet.

(#1158810) nyakas00 válasza emmzolee hozzászólására (#1158790) Válasz • Feb 5, 2012
Állíts be 1 értéket amit bír a fűtőtested de ne a max értéke legyen. Utána indíts ATU-t. AT led nálam is világít a beállításig. én pl belőttem a cuccom 100fokra 2-3 lengés után befejezte a beállítást.

(#1159124) emmzolee válasza nyakas00 hozzászólására (#1158810) Válasz • Feb 5, 2012
Na így tettem. Lenulláztam e menüben mindent, hogy lássam mi fog változni. Majdnem 20 percig szórakozott vele mire végzett az autómata beállító.
50 fokot lőttem be rajta.
P : 0072
I : 0507
d : 0126
Ar : 0006
T : 0010

A T. és Ar. paramétert nem tudom továbra se, hogy mit jelent.

Nekem biztos nagyon nagy a próbasütőm holtideje, hogy ilyen sokáig méricskélte a cucc a helyes beállítást.

Ki tudnád írni, hogy neked milyenek lettek a paramétereid? Tudsz betenni egy képet, hogy látszódjon, neked milyen a kemence megépítve?
Kössz.

(#1159228) nyakas00 válasza emmzolee hozzászólására (#1159124) Válasz • Feb 5, 2012
Nekem egy fűtőszálas alámelegítőt vezérel.
Így néz ki maga a melegítő rész : 1 2
Értékeket nem tudok most mondani mert nem vagyok otthon. Pénteken leszek legközelebb akkor leírom neked de sokra nem mész vele szerintem.

(#1160007) GFI Válasz • Feb 6, 2012
Sziasztok!

Szeretnék építeni itthonra 1 BGA-zó állomást. Ehhez találtam is itt a fórumon elegendő infót a kezdéshez.

Az érdekelne, hogy milyen méretű golyók kellenek 1 videokártya újragolyózásához. Van itthon 2 laptop vga karim meg 1 komplett laptop alaplap szintén vga hibával + 1 pc alaplap hibás északi hidal. ezeket szeretném 1x megjavítani. Persze kísérletezni van más is.

nézegetem videókat, és a labdákat először felforrasztották a porcira aztán a lapra, ezt a műveletet nem lehet 1ben elvégezni?

(#1165445) djdanny Válasz • Feb 13, 2012
Hello Mindenki!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mint kezdő forrasztó...bütykölő...
Van egy iphone 3gs-em, amin sajna elszált a Power IC, kérdezgettem itt, ott, ki tudja-e valaki cserélni, hát senki...így úgy döntöttem belefogok javításba.
Vásároltam egy ilyet:
T-862++ DGC 3IN1 DIGITAL INFRARED SYSTEM

Elvileg a héten jön meg, de a forrasztási alapismereteken kívül, nem nagyon lövök a témához (mechatronikai technikusnak tanultam) hőléggel már cseréltem 10 évvel ezelőtt Nokia 8210-en végfok ic-t, de azért ez mégsem egy olyan technika.

Ezért most írok nektek, hogy legyetek kedvesek segíteni...
Milyen hőfok?
Milyen előmelemelegítés
Milyen flux,folyasztószer...
Milyen ón paszta, vagy hogy golyózzam fel, az új ic-t...
Stencilem lesz elvileg...de a pasztához hülye vagyok, milyet érdemes venni, és mivel érdemes foglalkozni.
Nem sufni-barkácsot szeretnék...hanem idővel ezzel foglalkozni kicsit...
Kérlek segítsetek!!!!
Annyi videót néztem már, de sehol sem írnak arról, hogy mit mivel.
Főként az anyagokra gondoltam...

Előre is köszönöm...

(#1169113) gydanee Válasz • Feb 18, 2012
Sziasztok!
Láttam néhány youtube-os videóban, hogy meleg levegővel való forrasztás előtt, az alkatrész körüli részeket leragasztották valamiféle hőálló sárga színű ragasztóval. Mi ennek az anyagnak a neve? Honnan lehetne beszerezni?
Itt egy videó róla, használat közben:Bővebben: Link
Köszönöm!

(#1169116) bankimajki válasza gydanee hozzászólására (#1169113) Válasz • Feb 18, 2012
Kapton szalag. 0:05-nél írják is.

(#1169170) patexati válasza gydanee hozzászólására (#1169113) Válasz • Feb 18, 2012
Szia! Lehet kapni alu ragasztószalagot az is jó! 300Ft egy 6méter hosszú 5 cm széles tekercsel..

(#1170335) emmzolee válasza gydanee hozzászólására (#1169113) Válasz • Feb 19, 2012
Mylar szalag a neve. Árultak már itt is, meg a veterán is. Vagy e-bay.

Ahogy mondja patexati, lehet kapni a praktikerben, oboban ... is öntapadós alu szalagot. Az is jó erre a célra. A légtechnikás részeknél keresd.

(#1175738) nyakas00 Válasz • Feb 26, 2012
Lenne pár kérdésem BGA forrasztással kapcsolatban.

Kész lassan a rework station amit készítettem és tesztelési fázis folyik.
Az alámelegítő hőszenzorát az alaplap alsó vagy fölső felére rögzítitek?
A másik hőszenzort a kiforrasztandó chip-re (tetejére) vagy a csip mellé kellene tenni?
Hány fokig melegíthető egy chip általában?
Milyen szabályzó segítségével tudnám megoldani azt hogy pc-ről egy beállított hőprofil szerint működjön a gépezet?
Ezzel megoldható lenne szerintetek?
Köszönöm az infókat

(#1175904) gydanee válasza emmzolee hozzászólására (#1170335) Válasz • Feb 26, 2012
Köszönöm mindenkinek a választ! Azóta már tesztelgetem a cuccot!

(#1186799) GFI Válasz • Márc 11, 2012
sziasztok!

vettem 1 atthen 858d+ hőlevegős állomást. meg 1 80x80 as stencil készletet.

még csak gyakorlok de eddig nem sok sikerrel. felkenem vékonyan a megtisztított procira a fluxot.
ősze rakom a keretet, beszórom a golyókat. de amikor leemelem a stencilt, sokszor összecsúsznak a golyók, vagy egyszerűen hozzáragad néhány a stencilhez. szétpiszkálom őket tűvel, de melegítésnél még így is gyakran összecsúsznak.

videókon sokkal egyszerűbbnek tűnik, vagy csak nem ismerem az apró trükköket. tudnátok valamit tanácsolni?

(#1186847) patexati válasza GFI hozzászólására (#1186799) Válasz • Márc 12, 2012
Szia! A stencil nem lehet fluxos mert nem érhet hozzá a procihoz! Lehet sok a flux mit felviszel.

(#1186849) zetyere válasza patexati hozzászólására (#1186847) Válasz • Márc 12, 2012
A fluxnak nem valami krémes ragadósnak kell lennie? A videókon úgy tünik mintha felragasztaná a bga golyókat! És még forgatja némeiken a bga-t. Engem az érdekelne hogy milyen flux jó golyózásra? üdv Ottó

(#1187136) GFI válasza patexati hozzászólására (#1186847) Válasz • Márc 12, 2012
Vékonyan kenem, és a maradékot is lehúzom róla.

Következő     41 / 45     
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu