Akár lehet az is. Szerény véleményem szerint egy 2x16-os LCD már nem luxus és sok adatot ki lehet íratni (Pl.: szöveg), amit egy 7 szegmensessel nagyon körülményes (vagy lehetetlen) lenne.
A vezérlőmön még dolgozok és a szenzort tekintve egyáltalán nem mondható olcsónak.
Sziasztok! Van egy SK75 típusú fűtőegységünk, és nem akar fűteni. Ez fűtőszálas változat, tehát nem az amelyikben 4db 220 Ωos 5W-os ellenállás végzi a fűtést. Van benne egy hőre kiolvadó "biztosíték", azt cseréltem, kb. 10-15 perc üzem után megint vége lett. Tudna valaki segíteni abban, hogy hol kezdjem a hiba keresését?
Szaisztok, új vagyok itt és nem is nagyon értek az elektronikához, bár mostanában kezdem fejlesztgetni magam.
Szeretnék egy ilyesmit(Bővebben: Link) építeni, persze kissé biztonságosabb, dobozolt kivitelben.
A cél az lenne, hogy egy ún befőzőedény(Bővebben: Link) hőmérsékletét tudjam PID szabályozni, tehát a "rendszer" kimenete egy földelt dugalj lenne, amihez csatlakozik a befőző.
kérdésem az lenne, hogy elég-e a linken is látható 25A-es szilárdtest relé, és szükséges-e a hűtőborda használata
Szerintem tartósabb dologba fektess, így kezdőként. Vannak pontos és megbízható működésű gyári termosztátok. Én STC-1000-et vettem, ami már több éve bevált és nagyszerűen teszi a dolgát azóta is.
Igaz, az ára egy kicsit magas volt, de nem bántam meg.
Üdv!
Vicsys a honlapodon találtam egy pic-es óra és hőfokkapcsolást 3 relés kimenettel .Nekem megfelelne ha 0.2 pontossággal kapcsol , egyik érzékelő a hőfok a másik a pára (nedves hőmérő) .Mint irtad programot nem irsz át ,csak kérdem a harmadik relét tudná-e kapcsolni a pic 2 óránként néhány másodpercre,hogy a forgatás elinduljon?
Köszi .
Valaki tudna olyan keltető hőfokszabályzó kapcsolási rajzot amelyet egy amatőr is könnyedén megépít(u.n.áramköri farigcsálás nélkül),és
az alkatrészek sem olyan drágák hozzá.
Az én gépemen ilyen volt, van, lesz. Vigyázz, a relé érintkezői rezegnek. Akár tesztlapra is megépítetlened és nem kell faragj neki nyomtatott áramkört.
Parancsolj! Én ezt megépítettem már, csatolom a panel rajzot, és a doksit is. Egyszerű megépíteni és beállítani is, a TP1-en méred a feszültséget és ahány mV annyi °C. Én foto lakk szárításhoz használtam. Van még egy beültetett panelem hozzá.
sziasztok én keveset értek az elektronikához de segitséget szeretnék kérni keltető gépet szeretnék vsinálni hütőgép ből és azt szeretném kérdezni mit kel beszereznem hozá de legyetek szivesek hétköznapi nyelven irni köszi előre is
Szevasztok
Mivel rosszabb a végeredmény ha a kapcsolásban DS18B20 szerepel én pedig DS1820tipust tennék be.
A két PDF alapján nem tudom eldönteni(nem vagyok szakértője),aki a fő szakértőm messzire repült.
joededy
Szerintem, ez valami parazita változat bekötés. Létezik (PAR végződéssel) olyan szenzor, aminek a táplálása és a kommunikáció megoldható 2 vezetékkel. Kuglizz rá.
Ez a parazita bekötés normál 3 lábú eszköznél, a VDD és a GND össze van kötve, és ebből lesz az új GND. Az "1-WIRE" nevű pedig lesz a táp és a kommunikáció is egyben. De van olyan is, amiben ezt már belül összekötötték: DS18B20-PAR
Szia
Kösz a felhomályositást.Igy hogy irtad a parazita módot
a DS18B20 adatlapján olvasható:
"Optional VDD. VDD must be grounded for operation in parasite power mode."
Igy már értem de nem tudtam mit akar mondani ezzel a sorral.
Sziasztok én most gondolkodom egy keltető építésén, szerintetek lehet mit kezdeni egy akváriumhoz való hőfokszabályzós fűtéssel (van egy nem használt ), vagy gondolkozzak másban, mert nem nagyon értek az elektronikához, de szívesen barkácsolok mindent azon kívül ???
Szerintem a pára szabályzáshoz tökéletes lenne, a keltető fűtésszabályozáshoz nem hiszem, hogy elég pontos (érzékeny) lenne. A Vaterán nézz körül, időnként lehet kapni megfelelő, nem drága digitális hőfokszabályzót, ha magad nem tudsz építeni. Sok sikert!
Az akváriumét felejtsd el az két állású nagy hiszterizésü Nagyon nehéz egyensújba hozni . a tojás és a fütés teljeszítményét . PWM szabályzókat használnak minden gyári gépbe én készítek is olyanokat U217 tel az egyszrü olcsó és jó százalékban keltethet kicsiben is az ember .
Szivessen segitek ha kell .