Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli csengő más célra
 
Témaindító: mspike, idő: Szept 11, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 10
(#) proba válasza six hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
Lehet egy pici relével, optoval kivezethetnéd. Amúgy sem gondolom, hogy szereti azt a pici terhelhetőségű kimenet a hosszú vezetéket.
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
Sem relével, sem optoval nem javult a helyzet sokat (kipróbáltam anno kínomban), nem volt rajta csak 10-15cm vezeték. A hatótáv volt, hogy 1m-re csökkent. Ezek nagyon vackok, az RF rész csoda, hogy működik.
(#) six válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
A vicc az, hogy visszaállítottam az eredeti állapotot, de nem javult a helyzet meg, és előtte sem volt túl rózsás. (Most is szomszéd helyiségből próbáltuk, tehát még a fal sem lehetett probléma.) Megnéztem a Somogyit is, de a mostani azért tetszett meg, mert a vevő villásdugóval bedugható egy konnektorba. Ha elemeset kell vegyek, akkor szórakozhatok a 220V-ra kötéssel, ráadásul külön lesz a táp ami nem szép stb.
(#) kaqkk válasza six hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
A vezeték nélküli csengő nálam sem működött 5m -nél távolabb amíg a fém kerítésen volt a "gombja" ráfogattam egy darab rétegelt lemezre (alig nagyobb mint a gomb) és azt csavaroztam a kerítésre így több mint 30m en is jó (amikor vettem kipróbáltam kézben tartott "gombbal" 100m felett volt a hatótáv ) Ha fém kerül a közelébe elhangolja .. (lehet hogy a betonvas???)
(#) six válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
De nem permanensen hangolja el, ugye? Csak mert most itt van a kezemben a nyák, nyomkodom a mikrokapcsolót és semmi, pedig visszaállítottam az eredeti állapotot. Egy méterről kb. 15-ből egyszer működik. Lehet, ez már alapból rossz volt csak nem nagyon tesztelgettem originál állapotában. A kerítésre visszatérve, beton oszlop, belső felén véstem üreget, ebbe megy egy műanyag doboz műanyag fedéllel, az oszlop túloldalán klasszikus billenős kapucsengő - ez lenne a vágyam. Sajnos nincs felszerelésem nyák gyártáshoz és nincs jó pákám sem, ezért keresek olyan kész módszert, ami másnak bevált. Ezek szerint nincs más módszer, mint a próbálgatás?

Ja és azt látom, hogy van a 2-3-4e forintos árkategória, meg a 15e-es, közötte nem sok minden. Jól érzem ugye, hogy a kettő között nem az adó és a vevő a különbség, hanem hogy a drágábbik pl. USB-ről saját mp3 csengőhangokat játszik le? Ez utóbbira nekem semmi szükségem.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
(#) köbzoli válasza six hozzászólására (») Jan 7, 2014 / 1
 
Engem is megkértek egy ilyen beüzemelésére, mivel nem ment a kapuoszlopon, csak kézben.

Rengeteg próbálgatás után arra jutottam, hogy meghagyva az eredeti (jobb is mert robosztus) nyomógombot, a kapu belső oldalára helyezett fa közdarabbal, egy dobozba tettem a távi nyomógombot és a gombját kivezettem a régi gombra.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2014
(#) proba válasza six hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Nem biztos, hogy az a különbség csak ebben áll, szerintem a rádiós rész is más.Nekem volt olyan , gagyinak nevezhető amibe rendes oszcillátor volt 430 Mhz-re , és láttam olyat, amibe egy cd4011 volt a komplett adórész.
Ha a gombot akarod hosszabbítani akkor szinte csak a nulla vezetékhossz az elfogadható, esetleg a gomb utáni kondenzátor segíthet (esetleg a gomb helyét átkötő) . Szerintem a csatlakozó vezeték induktivitása már túl nagy csapás az oszcillátorának.
(#) six válasza köbzoli hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Idézet:
„egy dobozba tettem a távi nyomógombot és a gombját kivezettem a régi gombra”

Szerintem pont egyről beszélünk; az adó "gombját" szeretném meghosszabbítani. Esetleg van leírásod erről a projektről?

Idézet:
„Szerintem a csatlakozó vezeték induktivitása már túl nagy csapás az oszcillátorának”


De ha lekötöm a vezetéket, akkor ismét működnie kéne, ugye? Mert ez a *** nem működik.
(#) köbzoli válasza six hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Az amit én csináltam (talán te@s), egy kis fehér téglalap formájú doboza volt, és benne egy 9 V os elem.
Nos ennek a gombja egy ilyen volt és eszembe se jutott, hogy számítana valamit a hangolásában, ha meghosszabbítom, így meghosszabbítottam (kb, fél méter fülhallgató árnyékolt vezetékével) és működött.
A holmi egy helyiséggel távolabb van tőlem, de működik mivel kifizettek.
(#) Inhouse válasza köbzoli hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Ja, én meg félreértettem, amit írtál, viszont akkor meg lehet még egy megoldás, még ha nem is annyira elektronikai!
A betonoszlopon a luk már adott, kell egy az a lukon átdugott lehetőleg elektromos szempontból semleges anyag, egy rúd (a fa nem biztos, hogy jó, a víztől bedagad). Az oszlop belső oldalára pofával az oszlop felé az adó, a rúd mechanikusan nyomja az eredeti gombot. Nem tudják leverni, lelopni, de nincs elhangolódás sem.
(#) köbzoli válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Kicsit több mechanika, de működik! A lakk csodákra képes a fával...
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Idézet:
„kell egy az a lukon átdugott lehetőleg elektromos szempontból semleges anyag”


Kell egy az adott lukon átdugható, elektromos szempontból semleges anyag.
(#) six válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Idézet:
„Sajnos nehéz megmondani melyikkel lesz jó. Talán egy Somogyis már volt így kivezetve nálam”

Ön nyert! Somogyi Home DB108, kapcsolóra árnyékolt kábel kb. 15 cm hosszan, rákötöttem egy sima csengőkapcsolóra, beszereltem a beton oszlopba (elláttam mindenféle víz elleni védelemmel), és vas kapun keresztül + 2x48 cm-es téglafalon keresztül is simán megszólal. Somogyi az abszolút nyerő, kicsit beárnyékolja a dolgot, hogy a vevő 2xAA elemmel megy.

Üdv, six
(#) mikrokapcsolo hozzászólása Aug 15, 2014 /
 
Tiszteletem az ittenieknek! (Már ha van még itt valaki ebben a témában)
Egy kicsit eltér a kérdésem a témától, de nem nyitok neki témát. Nekem pontosan hogy csengeteésre kéne a csengőm, nem másra. Történt egyszer, hogy a szomszédban lévő csengő gombját (illetve adóját) lelopták, így a csengő hozzám került a 'Jó lesz ez még valamire' címszóval. Eljött az idő, hogy kellene. Szóval, szeretném átalakítani vezetékesre, kb 2-3m vezetéke lenne, de ha gond, még egy relé közbeiktatása sem gond, annál inkább, az életre keltése gond. Ha kap tápot elemről, akkor ha forgatom a kezemben, attól is megszólal, de ha a tekercs forrpontjához érek, van, hogy megszólal, szóval, elég bizonytalan. Készítettem két képet, hátha valaki tudja, mit mivel kell kötni, hogy csak akkor szólaljon meg, amikor kell. A képen lévő dip tokos ic-ben egy marék inverter van, a plecsni ic pedig vagy a dallam, vagy a vevő. Bármi segítséget köszönök.
(#) proba válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 15, 2014 /
 
Azt a plecsnit szedd ki, neked mint csengő csak az kell.Esetleg még a hangszóró ahova megy az a tranzisztor. Életre keltése legegyszerűbben , amíg működik, megkeresed melyik lábán változik, és milyen irányba a jel, mikor a távirányítójával indítod, csak ezt kell levágni, és helyettesíteni.Az a vezeték valószínűleg az ic-ből jön, max egy dióda vagy ellenállás van közte.
(#) mikrokapcsolo válasza proba hozzászólására (») Aug 15, 2014 /
 
Ezzel csak az a baj, hogy
Idézet:
„...csengő gombját (illetve adóját) lelopták, így a csengő hozzám került...”
.
Vagyis a plecsni a csengő, és a meghajtó is egyben? Tehát tápot és jelet kapva muzsikál? Van az oldalán egy gomb, ha azt nyomom meg, azzal lehet választani idegesítőbbnél idegesítőbb hangot, az is erre van kötve, azzal mi legyen?
(#) proba válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 15, 2014 /
 
Pontos plecsni felderítés. A zenét az adja. A kap két tápot (+-) kap egy indítást, ez megy valahol az pók-ic-re ha van dallam választás akkor ennek van egy csomó pontja amit általában testre kötnek a kiválasztáshoz, valamint van egy kimenete, ami egy ellenálláson keresztül egy tranzisztort hajt. Erre megy a hangszóró. Ez vagy a plecsnin van vagy az alaplapon.
(#) mikrokapcsolo válasza proba hozzászólására (») Aug 15, 2014 /
 
A lapján semmi nincs írva, csak hogy TQ33M, de a google csak kínai oldalakat ad, meg fura képeket. Jobban megnézve, a plecsnit közvetlen hajtja a hangszórót, megvan a tápbemenete is, és elvileg megvan az indítójel lába is, csak tudnám, mennyi fesz kell neki.
(#) proba válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 15, 2014 /
 
Elem bele-bekapcsol-mér és már tudod is.
(#) mikrokapcsolo válasza proba hozzászólására (») Aug 15, 2014 /
 
Megfejtettem mindent, leírom, hátha másnak is kell!
Plecsi felém néz, lábak balról jobbra: Csengetés, NC, NC, GND, +4,5V, hangszóró, hangszóró, NC, Dallam váltás.
Köszönöm a segítséget!
Egyébként, egy 16 Ω os hangszóró van benne, ha sorba kötök egy pár Ωos ellenállást, halkabb lesz?
A hozzászólás módosítva: Aug 15, 2014
(#) proli007 válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Aug 15, 2014 /
 
Hello! Igen halkabb..
Következő: »»   10 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Szept, 23. Kedd
6:23:02
Jelenleg 141 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu