Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vezeték nélküli csengő más célra
 
Témaindító: mspike, idő: Szept 11, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 10
(#) proba válasza six hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
Lehet egy pici relével, optoval kivezethetnéd. Amúgy sem gondolom, hogy szereti azt a pici terhelhetőségű kimenet a hosszú vezetéket.
(#) Inhouse válasza proba hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
Sem relével, sem optoval nem javult a helyzet sokat (kipróbáltam anno kínomban), nem volt rajta csak 10-15cm vezeték. A hatótáv volt, hogy 1m-re csökkent. Ezek nagyon vackok, az RF rész csoda, hogy működik.
(#) six válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
A vicc az, hogy visszaállítottam az eredeti állapotot, de nem javult a helyzet meg, és előtte sem volt túl rózsás. (Most is szomszéd helyiségből próbáltuk, tehát még a fal sem lehetett probléma.) Megnéztem a Somogyit is, de a mostani azért tetszett meg, mert a vevő villásdugóval bedugható egy konnektorba. Ha elemeset kell vegyek, akkor szórakozhatok a 220V-ra kötéssel, ráadásul külön lesz a táp ami nem szép stb.
(#) kaqkk válasza six hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
A vezeték nélküli csengő nálam sem működött 5m -nél távolabb amíg a fém kerítésen volt a "gombja" ráfogattam egy darab rétegelt lemezre (alig nagyobb mint a gomb) és azt csavaroztam a kerítésre így több mint 30m en is jó (amikor vettem kipróbáltam kézben tartott "gombbal" 100m felett volt a hatótáv ) Ha fém kerül a közelébe elhangolja .. (lehet hogy a betonvas???)
(#) six válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 6, 2014 /
 
De nem permanensen hangolja el, ugye? Csak mert most itt van a kezemben a nyák, nyomkodom a mikrokapcsolót és semmi, pedig visszaállítottam az eredeti állapotot. Egy méterről kb. 15-ből egyszer működik. Lehet, ez már alapból rossz volt csak nem nagyon tesztelgettem originál állapotában. A kerítésre visszatérve, beton oszlop, belső felén véstem üreget, ebbe megy egy műanyag doboz műanyag fedéllel, az oszlop túloldalán klasszikus billenős kapucsengő - ez lenne a vágyam. Sajnos nincs felszerelésem nyák gyártáshoz és nincs jó pákám sem, ezért keresek olyan kész módszert, ami másnak bevált. Ezek szerint nincs más módszer, mint a próbálgatás?

Ja és azt látom, hogy van a 2-3-4e forintos árkategória, meg a 15e-es, közötte nem sok minden. Jól érzem ugye, hogy a kettő között nem az adó és a vevő a különbség, hanem hogy a drágábbik pl. USB-ről saját mp3 csengőhangokat játszik le? Ez utóbbira nekem semmi szükségem.
A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2014
(#) köbzoli válasza six hozzászólására (») Jan 7, 2014 / 1
 
Engem is megkértek egy ilyen beüzemelésére, mivel nem ment a kapuoszlopon, csak kézben.

Rengeteg próbálgatás után arra jutottam, hogy meghagyva az eredeti (jobb is mert robosztus) nyomógombot, a kapu belső oldalára helyezett fa közdarabbal, egy dobozba tettem a távi nyomógombot és a gombját kivezettem a régi gombra.
A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2014
(#) proba válasza six hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Nem biztos, hogy az a különbség csak ebben áll, szerintem a rádiós rész is más.Nekem volt olyan , gagyinak nevezhető amibe rendes oszcillátor volt 430 Mhz-re , és láttam olyat, amibe egy cd4011 volt a komplett adórész.
Ha a gombot akarod hosszabbítani akkor szinte csak a nulla vezetékhossz az elfogadható, esetleg a gomb utáni kondenzátor segíthet (esetleg a gomb helyét átkötő) . Szerintem a csatlakozó vezeték induktivitása már túl nagy csapás az oszcillátorának.
(#) six válasza köbzoli hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Idézet:
„egy dobozba tettem a távi nyomógombot és a gombját kivezettem a régi gombra”

Szerintem pont egyről beszélünk; az adó "gombját" szeretném meghosszabbítani. Esetleg van leírásod erről a projektről?

Idézet:
„Szerintem a csatlakozó vezeték induktivitása már túl nagy csapás az oszcillátorának”


De ha lekötöm a vezetéket, akkor ismét működnie kéne, ugye? Mert ez a *** nem működik.
(#) köbzoli válasza six hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Az amit én csináltam (talán te@s), egy kis fehér téglalap formájú doboza volt, és benne egy 9 V os elem.
Nos ennek a gombja egy ilyen volt és eszembe se jutott, hogy számítana valamit a hangolásában, ha meghosszabbítom, így meghosszabbítottam (kb, fél méter fülhallgató árnyékolt vezetékével) és működött.
A holmi egy helyiséggel távolabb van tőlem, de működik mivel kifizettek.
(#) Inhouse válasza köbzoli hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Ja, én meg félreértettem, amit írtál, viszont akkor meg lehet még egy megoldás, még ha nem is annyira elektronikai!
A betonoszlopon a luk már adott, kell egy az a lukon átdugott lehetőleg elektromos szempontból semleges anyag, egy rúd (a fa nem biztos, hogy jó, a víztől bedagad). Az oszlop belső oldalára pofával az oszlop felé az adó, a rúd mechanikusan nyomja az eredeti gombot. Nem tudják leverni, lelopni, de nincs elhangolódás sem.
(#) köbzoli válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Kicsit több mechanika, de működik! A lakk csodákra képes a fával...
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 7, 2014 /
 
Idézet:
„kell egy az a lukon átdugott lehetőleg elektromos szempontból semleges anyag”


Kell egy az adott lukon átdugható, elektromos szempontból semleges anyag.
(#) six válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 11, 2014 /
 
Idézet:
„Sajnos nehéz megmondani melyikkel lesz jó. Talán egy Somogyis már volt így kivezetve nálam”

Ön nyert! Somogyi Home DB108, kapcsolóra árnyékolt kábel kb. 15 cm hosszan, rákötöttem egy sima csengőkapcsolóra, beszereltem a beton oszlopba (elláttam mindenféle víz elleni védelemmel), és vas kapun keresztül + 2x48 cm-es téglafalon keresztül is simán megszólal. Somogyi az abszolút nyerő, kicsit beárnyékolja a dolgot, hogy a vevő 2xAA elemmel megy.

Üdv, six
Következő: »»   10 / 10
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2014. Júl, 22. Kedd
11:18:11
Jelenleg 449 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu