|
|
| Kapunyitás gombnyomásra olcsón! - avagy automata kapu házilag |
|
| Témaindító: szabi83, idő: Feb 2, 2006 |
|
|
|
|
|
Nekem azért jó ez, mert ha tovább nyitva marad, kiszöknek a lovak+kecskék  |
|
|
| készlet a kapum nekem is teszek egy pár képet |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| Milyen motor mozgatja ? Mennyi idő alatt nyit? |
|
|
| 24v-os tatra ablak torlo motor 25 masodperc alat tetem fel videot Bővebben: Link |
|
|
| Próbáltad úgy is,hogy lejegesedett az egész ??? |
|
|
Kétszárnyas kapu FAAC karos motorok napelemről 8 sec ! |
|
|
| nem probaltam mert csak most keszult el es hat nem volt meg olyan hideg -5 fok volt edig a leghidegeb |
|
|
| Képek vannak, ez így elég szűkszavú hsz. |
|
|
Sziasztok. Talán nem idevaló de egy kicsit igen.
Az lenne a gondom hogy max 2 hetet bír a központi zár távirányítója. Nekem ez nyitja a kapukat. már van vagy 4/5 éves a technika. Ilyen utólagosan beépíthető kp-zárhoz tartozik.És már idegesítő hogy 2 hetente elemet kell venni.
Volt már benne tartós féltartós drága márkás olcsó márkátlan.
Van olyan hogy kéét hét alatt csak 2-3-szor használom és már abban is lemerül.
Ötlet? |
|
|
Szia !
A benne lévő IC nem megy "aludni" valamilye elpukkant odabent, valahogy applikálj rá egy telepkapcsolót, vagy cserél ki 2 áramkörösre és az egyiken legyen a táp . |
|
|
| De egy időben mind a 2 távadó???és csak egyet használok. A másik a polcon volt de azzal is ugyan ez a szitu |
|
|
Rámérnék, az elemnél van e áramfölvétel, alaphelyzetben.
Üdv |
|
|
| Kerüld el messzire például a Varta elemeket..... |
|
|
| A duracel meg mit tudom én milyen drága márka is lemerül 2 hét alatt. |
|
|
| Arról nem beszélve, hogy ez felér egy hitel rontással! |
|
|
| Ha mindkét távirányító új korától ezt csinálja ,cseréld le az egész szerkezetet.Szerintem konstrukciós hiba.Ami még esélyes ,a helytelen tárolástól teli van valami átvezető maszattal ,és ezért fogyaszt. |
|
|
Szia
Úgy látom lánccal oldottad meg a kaput,érdekelne egy kicsit bővebb leírás,rajz,kép,akár PM-ben is.
Örök hálára köteleznél !  |
|
|
irtam visza a email re mit jelent az hogy PM  |
|
|
Megkaptam az e-mailt (ez a PM) köszönöm !
Várom a képeket is. Leköteleztél  |
|
|
| Nem tudja valaki az Optimo 2000 garázskapu nyitó programozásához hol találok leírást? Ha valakinek esetleg megvan elküldené? Előre is köszönöm! |
|
|
|
Endress motor ?? AZ egy kicsit gáz...
Beépített vevős.
A vezérlést is lefényképeznéd ?? (csak félig látszik) |
|
|
Üdv!
Van egy Faac 412-es motorom 4 kivezetéses fekete, barna, kék, zöld-sárga. Melyik szinű a közös, előre, hátra? A föld az persze megvan.... |
|
|
Szia
Én úgy szoktam, hogy rámérek Ω mérővel.
A zöld/sárga a földelés, úgyhogy ezzel már ne foglalkozz.
Szerintem 30-30 Ω-ot kell mérj kb, mivel szimmetrikus, ez esetbe 60 Ω az előre/hátra.
Így ki lehet logikázni melyik a közös.
Ha a kondenzátor belül van az nem zavar rá a mérésre, de annak állapotát csak szétszedve/kikötve tudod ellenőrizni.
Üdv |
|
|
| Sziasztok! Jó ideje figyelemmel követem a fórum hozzászólásait, mert a meglévő kétszárnyú kapumat szeretném motorizálni. Végre elkészült és úgy gondoltam, hogy megosztom, hátha valakinek ötletül szolgál. Annál is inkább, mert én is innen a fórumból merítettem hozzá az ötleteket. Az alap elgondolás Pixiéhez hasonlóan egy Wartburg ablaktörlőmotor és menetesszár kombinációja, a végén csapágyazva (én M24-es menetes orsót használtam, és egy darab radiális csapágy helyett kettő darab 51105-ös axiális csapágyat használtam). Burkolata 0,5-ös alulemez, vezérlése a nagy hoho féle áramkör, Tompy féle nyákkal, mindkét motornak egy-egy, közösen vezérelve távirányítóval (és nyomógombbal). A motorok tápja egy 100VA-es toroid trafó, motoronként gratzzel és egy 10.000 µF-os pufferrel. A többi meg sok meló. A szerkezet paraméterei a Gephu V1.0 progival lettek kiszámolva. |
|
|
|
| További képek: |
|
|
|
| Jó lett a kapunyitód, gratulálok. |
|
|
Jó lett. Gratulálok. Mennyi idő alatt nyit zár? |
|
|
| Köszi szépen! 12V 100 VA-es a trafó, így a 2x10.000 µF pufferrel üzem közben a motorokon 12.6V volt van. Ezzel a működési idő kb. 50 mp (ilyen trafó volt). Elképzelhető, hogy később, ha szükséges, akkor kicserélem a trafót nagyobb feszültségűre. Majd kiderül. |
|
|