|
|
| Témaindító: vicsys, idő: Okt 28, 2008 |
|
|
|
|
|
Mit vársz? Nem hajlandó elővenni egy mezei műszert, hogy mérjen. Egyszerübb itt siránkozni. Pedig ennyi idő alatt egy maréknyi gyertyát meg lehet építeni, vagy egy rakás mérést végezni. A 7805 kimenetén meg lehetett volna mérni, hogy megvan-e az 5V. Meg lehetett volna mérni az áramfelvételt, és még sorolhatnám. Talán azt várja, hogy mi szenvedjuk ki az odavetett félválaszokból, hogy ő mit baltázott el.
Ilyenkor néha felbosszantom magam, és elmegy a kedvem attól, hogy segítsek - mert úgy érzem nem érdemli meg!
"Skory miért nem írta, hogy milyet tegyünk, hogy ne legyen gond?"
De írta. A weblapon is (a képre van ráírva), és ha jól emlékszem itt a fórumban is. Csak oda kellett volna figyelni. |
|
|
Ilyenkor kell szelektálni, ha épp van időm írok neki, de nem bosszantom fel magam, nem ér annyit, tégy te is így .
Nagyon sokan vannak akik azt hiszik, mert egyszerű 2 alkatrészt összeforrasztani, akkor ők már értik az elektronikát .
Pedig én is autodidatakta mód tanultam könyvekből, nem a netet bújva, net .. hehh még processzor sem létezett, csak álmok . |
|
|
Mértem, utólag rájöttem, hogy nem is melegedik csak forrasztás utá volt langyos. minden jól van. Na mindegy, sokat nem vesztettem rajta. A gyertya nélkül is boldogulok  |
|
|
Azért nem semmi " örület " indult itt útnak, majd 1800 hsz .  |
|
|
Nem mélyedtem bele a kereső működésének mélyebb rejtelmeibe, de érdekes lenne megnézni, hány embernek volt végül sikerélménye a megépítéssel. De a képekre mindjárt rákersek  |
|
|
Holnap kipróbálom más kondival. Remélem menni fog  |
|
|
| Katt ide a pipára, jobbra fent . |
|
|
| Vettem kondikat HEStore-on. Holnap érte megyek. |
|
|
Korábban megépítettem már Skori kapcsolását. Nekem remekül működött elsőre. Most is azon dolgozom. Egy kérdést szeretnék feltenni az "adó" résszel kapcsolatban.
A 100nF kondenzátort ugye tehetem rögtön a tápkábelre az áramkör elé? Mert a mostani kialakításban (légszerelésben) ott tudom a legkényelmesebben elhelyezni. |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| Lehet , buta kérdés volt... Végül összeszereltem őket. Most azt tapasztalom, hogy Két párhuzamosan kötött "adóból" az egyéknél már 6 cm-nél világít a led a másiknál csak 3 cm-nél. Tranzisztorok , tekercsek, kondenzátorok, ellenállások mind megegyeznek mégis más a fényerő. Lehet , hogy zavarnák egymást? (5VDC dugasztápról táplálom az adókat.) |
|
|
| A vevőt tudod hangolni . Klikk a pipára itt fent . |
|
|
Köszönöm közben méricskéletem, gondolkodtam és sikerült megoldani. Én az adón hangoltam egy kicsit. (A tekercsen finomítottam egy kicsit) Nagyon szuper lett most egyformán világít mind a 8. Mehet a dobozba és a fa alá! (Még időben ) |
|
|
Tiszteletem!
Megpróbáltam összerakni Skori kapcsolását: a bővített kapcsolás
RGB ledet használok, ezért gondoltam, hogy ezt a verziót csinálom. A méretezés a feltüntetett ajánlott alapján van.
Viszont nem akarja az igazságot. Próbáltam lapos elemről, illetve usb-ről is meghajtani. Már kétszer is összeraktam, más alkatrészekkel, hátha csak megöltem valamelyiket korábban. Az adót kipróbáltam a tekercs nélkül egy leddel, és szépen világított.
BD139 tranzisztort használok, a lábkiosztást az adatlapjáról néztem: felirattal felém, lábbal lefelé ECB.
A tekercsek igencsak hasonlóak. Egyezik a menetszám, átmérő, a huzalok hossza, amik az elektronika felé mennek.
Ebben kérnék segítséget, mi lehet az oka? |
|
|
| Fényképet tudsz feltölteni? Az sokat segítene. Akkor több szem többet lát alapon megtalálnánk a hibát. |
|
|
| Nem tudom, mi lenne a jobb: ha találnánk hibát, mert akkor javítható. Avagy ha nem találnánk, mert akkor jól raktam össze... viszont mégsem megy.. |
|
|
|
Az a fekete kocka kondi gyanus nekem. Régebben szétszedtem olyan fekete kockakondikat kíváncsiságból ami kemény bakelit szerü műanyagból volt. Belül egy SMD kerámiakondi vigyorgott, amire a lábak voltak forrasztva, és ezt öntötték be a műanyag kockába!
Ha a te kondid is ilyen az simán elég hozzá, hogy ne legyen jó.
Azonkívül az adó oldalon a táp feleslegesen körbekerüli a panelt, miért nem felül, a kondi mellett, egy nyákba forrasztott rövid vezetékdarabbal viszed a tekercs közepére?
A visszacsatoló ág is baromi hosszú, sokkal rövidebb lábbal kellene mindent bekötni. |
|
|
Véleményem szerint is itt több dolog is hibázik. Kezdeném én is a kondikkal. Keress jobb minőségű fólia kondenzátorokat. Azzal egy hibalehetőséget kihúzhatsz. Panelt szerintem felesleges készíteni azzal is csak hibaforrást viszel be. Az adó részen lévő ellenállás ha jól látom akkor csak 510 Ω a javasolt 5100 Ω helyett.
A tekercseknek a lehető legjobban egyezniük kell átmérőben. És a 4,7 nF-os kondenzátorokat próbáld minél rövidebb lábbal beforrasztani. A Vevő részre egyenlőre tegyél sima led-et. Így elhagyhatod C6-ot. Ami elég gyanús nekem. Valamint nézd meg, hogy a dióda és a led nincsenek-e egymással szembekötve. |
|
|
|
| Teszek fel egy rendes fotót mert a telefonos elég siralmas... |
|
|
|
Kösz a tippeket. Igen, tényleg elnéztem az ellenállás értékét A többit leellenőriztem, és feltehetően még a hosszú lábak lehetnek a gondok. Begyűjtök egy 5k1 Ωos ellenállást, immáron ténylegesen olyan méretben. Ha azzal és a rövidebb lábakkal sem megy, akkor meglesem fóliakondenzátorokkal. |
|
|
| Illetve még annyi, hogy az elektronika ne a tekercs belsejébe, hanem rajta kívül kerüljön. |
|
|
Köszönöm a tippeket mindenkinek. Végre sikerült szereznem 5k1 Ω ellenállást, ezzel már egyből ment a led. Azóta már rövidebbre vettem a lábakat, és javult a teljesítmény is. Jelenleg kb 4-6 cm-től már működik.  |
|
|
Szuper!  |
|
|
Hali!
Nekem olyan problémám lenne hogy Megépítettem a Skori féle kapcsolás de nem a legjobban működik a Leden 1,5V mérek és a távolság szinte 0,5cm nagyon kevés!
Baj ha kerámia Kondikat használtam a tranyó pedig BC 184. Nem volt itthon 470p kondim csak 330p az baj?  |
|
|
|
Sikerült ! Mégegyszer köszönöm a gyors Segítséget! Kicseréltem a Kondikat És mostmár kiválóan működik Bővebben: Link  |
|
|
| Ügyi vagy, de ha szép tekercset csinálsz, akkor jobb lesz a hatásfoka, mert így összetekerve romlik biztosan . |
|
|
hm.. Tehát azt mondod ha párhuzamosan lennének a tekercsek akkor nagyobb lesz a Távolság is Majd kipróbálom kösz! |
|
|