Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 24. Csü
3:44:36
  Jelenleg 56 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Infra távirányítós bemenetválasztó, és hangerőszabályzó »
Infra távirányítós bemenetválasztó, és hangerőszabályzó  
Témaindító: Zenner, idő: Nov 3, 2008
Témakörök
Technika » Audiotechnika
Analóg áramkörök » Szabályzók
Speciális » Egyéb
Lapozás Méret:     15 / 15
(#1157762) abcdabcd válasza speeedfire hozzászólására (#1152010) Válasz • Feb 3, 2012
Pl: Toshiba TC9163, vagy hasonló ic az pont ilyen, de lehet hogy egyszerűbb és hosszabb távon is javíthatóbb, és lehet, hogy még olcsóbb szerkezetet is kapsz, ha reléket használsz az éppen aktív kimenet kiválasztására, az áramkörben lévő mikrovezérlő mondjuk egy ULN2003 meghajtón keresztül hajtja a relét, neked meg csak az adott lábat kell a mikrovezérlőn aktívvá tenned és már kapcsoltál is... a többi reléhez tartozó láb meg legyen alacsony szintben közben...

(#1158071) speeedfire válasza abcdabcd hozzászólására (#1157762) Válasz • Feb 4, 2012
Relés lesz szerintem inkább, azt olvasom az a jobb megoldás. Igaz 4 relé nem épp költséghatékony.

(#1158605) abcdabcd válasza speeedfire hozzászólására (#1158071) Válasz • Feb 4, 2012
Azért nem feltétlenül drága a relé sem, az ic is 1000Ft tól talán drágább és ráadásul ha azt nézed, hogy kitudja, hogy akár 5-10 év múlva lehet-e kapni majd ilyen ic-t, akkor az az esetleg kis árkülönbség, amivel a relé drágább, már lehet "meg is térül", ha más nem egyelőre fejben

Meg kell jegyeznem azt is, hogy ezt az ic-t én a Tehcnics erősítőm kapcsán "ismertem meg", ugyanis elég furcsán magashiányosan kezdett szólni az erősítő, és ennek az ic-nek a cseréjével jobb lett, ha jól emlékszek mérve is, meg fülre is, de talán még valami más baja is van, valószínűsítem, hogy földhuroktól lett valami baja az ic-nek... szóval talán ilyen téren egy relé jobb lehet, de azért az ic-s megoldásnak is lehet megvan a helye valahol... a helyigénye kisebb az mellette szól legalábbis...

(#1158659) speeedfire válasza abcdabcd hozzászólására (#1158605) Válasz • Feb 5, 2012
Igen, ez is elég nagy dilemma. Ugye az ic-nél +1 alkatrész megint, de olcsó és egyszerű. A relé az drága és jobb. Az meg már megint más kérdés, hogy mennyire lehet a +1 alkatrészt kihallani, ha jó minőségű és kicsi a torzítása.

(#1158661) abcdabcd válasza speeedfire hozzászólására (#1158659) Válasz • Feb 5, 2012
Kihallani talán magát nem lehet, legalábbis ez az erősítő nekem tetszett, aztán lett valami baja, akkoriban kivitte mind a két hangfalban a magashangszórókat is és utána hiába lettek a magasak kicserélve kevesebb lett a magashang, de ugyanazokat a hangfalakat videoton 6363-on hallgatva meg rendbenlévőnek hallatszottak...

Hát a relét, bár én még nem vettem eddig, de pl most a lomexben megnézve 320+áfa körüli összegért is lehet kapni... biztos van olyan relé ami az "audiofil" igényeknek is megfelel de gondolom egy sima 5V os relével ha rákapcsolod a bemenetet a megfelelő áramkörre az úgy valószínű teljesen jól működik, gondolom olyan nagy követelmény nincs a relével szemben, még csak nagy áramot se kell tudnia kapcsolni vagy szétkapcsolni/megszakítani... abból 4db az eléggé hasonló a Toshiba IC árához, ami a HQvideonál 1128+áfa

(#1158841) speeedfire válasza abcdabcd hozzászólására (#1158661) Válasz • Feb 5, 2012
Ezt jól meg kell fontolni.

Következő     15 / 15
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu