Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » USB bekötése

Témaindító: (Törölt felhasználó), idő: Feb 16, 2006
Lapozás: OK   5 / 5
(#) eSDi válasza sanykaraj hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Üdv!

Tételezzük fel, hogy az a gép egy laptop... Úgy mint nálam. Van benne 5.1-et tudó hangkártya. Az 5.1-hez kell mind a 3 csatlakozó. De! Nem kell külön mikrofon, mert eleve van a gépbe beépítve. Valahol a kamera mellett szokott lenni, de mint nálam a billentyűzet felett van az F11-es billentyű közelében.
Viszont ha asztali gép, akkor kell egy + hangkártya és kész. Erre felesleges egy USB-t elpazarolni.
(#) Inhouse válasza eSDi hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Tételezzük fel, hogy annyira tényleg nem nézte el, hogy van benne...nincs minden laptopban se webkamera, se mikrofon...az enyémben sincs, mondjuk nem is hiányzik.

Üdv
Inhouse
(#) potyo válasza Inhouse hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Pedig jó az. Birod te is mutatni magadat plusz pénzért, miközben nézed a csajokat a kamerás oldalakon
(#) sanykaraj válasza eSDi hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Van bőven USB bemenet de nem akarok ezért külön venni egy új hangkártyát gép pedig asztali és nem laptop.

Pedig akkor mindenképen kell egy új hangkártya, vagy belő, vagy usb-s. Vagy ha integrált, akkor az alaplapon van csatlkozási lehetőség előlapi kivezetéshez. Ott van mikrofon kivezetés is. Nézd meg a leírásában.
(#) sanykaraj válasza eSDi hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Van benne valami mert a jelenlegi kimenetekhez audio 2 van írva és van egy audio 1 felirat is ahol van 9 tüske de nincs oda írva hogy melyik mi lehet

Azt az alaplapod leírásából tudhatod meg. Viszont azt már nem tudom, hogy 5.1-es kimenet használatakor hogyan kell oda csatlakoztatni a mikrofont.
(#) Inhouse válasza potyo hozzászólására (») Nov 23, 2011 /

Hülye! Üdv Inhouse
(#) zenetom hozzászólása Nov 25, 2011 /

Na most kicsit szemtelen leszek, de nagyon fontos lenne: Bővebben: Link.
(#) eSDi válasza zenetom hozzászólására (») Nov 25, 2011 /

(#) G-man hozzászólása Dec 13, 2011 /

Üdv!
USB hosszabbítót szeretnék készíteni. Lehet kapni ehhez külön kábelt és aljzatot/dugót? Milyen hosszú lehet maximum egy usb hosszabbító?
Vagy esetleg nem érdemes vele bajlódni és inkább vegyek boltban? (költségek csökkentése és magam szórakoztatása miatt szeretném én készíteni).
(#) El_Pinyo válasza G-man hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Szia!
A szabvány az USB 2.0 esetén nem említ maximális kábelhosszt, hanem a kábel elektromos specifikációját közli. Ennek megfelelően nagyjából 5 m hosszú USB kábel lehet a maximális hosszúság, de hubok beiktatásával a távolság nagyjából 30 m- ig növelhető. Szerintem sok értelme nincs otthon barkácsolgatni, nem hiszem, hogy anyagilag sokkal jobban jönnél ki belőle.
(#) abcdabcd válasza G-man hozzászólására (») Dec 13, 2011 /

Ha a huboktól olcsóbb megoldást akarsz, akkor vegyél olyan hosszabbítót, ami UTP kábelen keresztül hosszabbít, elvileg ezekből is létezik usb2-es sebességű is, körbe kell nézni, hogy milyenek az igényeid, mihez kell, és ahoz melyik lehet a legjobb választás!
(#) david550 hozzászólása Feb 2, 2012 /

Sziasztok.
A wikipédián rajta van a micro USB lábkiosztása, de nem tudom, hogy a 4. lábat hova kell kötni?
Ezt írják:
Idézet:
„Permits distinction of host connection from slave connection
* host: connected to Signal ground
* slave: not connected”
előre is kösz
(#) eSDi válasza david550 hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Üdv!

Nagyon egyszerű! Sehova. Ha az eszköz tud host módba is működni, akkor kellene a testre kötni, de én még nem láttam sehol ezt.
(#) david550 válasza eSDi hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Értem, kösz, láttam ilyen kapcs. rajzokat, ott sem voltak bekötve.
(#) david550 hozzászólása Feb 3, 2012 /

Lenne egy kérdésem megint.
Ha egy hangszórót rá akarok kötni a telefonra mikro USB-n keresztül, ez a kapcsolás jó lesz hozzá?
Én úgy találtam ki, hogy a hangszó egyik végén van a negatív kivezetés, a másik végén egy NPN tranzisztor, és aztán a pozitív 5 voltos kivezetés. A tranzisztort kapcsolná a data+.
Jól csináltam?
Az ellenállások értékét még nem számoltam ki.

Szerk.: a képen az írásnál rosszul írtam, a 2-es láb a data-, a 3-as pedig a data+
(#) mcload hozzászólása Feb 4, 2012 /

Sziasztok. USB - Jack átalakítót akarok csinálni. Olyat, mint ami az alábbi linken van: http://elektroexpressz.hu/spd/unas_109890/EMF7951_USB_adapter_atala...A_dugo

Csak én nem jack dugót akarok rá, hanem aljzatot. Valaki mutatna róla rajzot, hogy hogyan kössem össze a kettőt?
(#) artiny hozzászólása Jún 28, 2012 /

Sziasztok,

Vadi új kezdo vagyok elektrotechnikában,...de akarnák szerkeszteni egy laptop alá ....két ventilátort betenni,ami usb kábellel mukodne.

Van két tápegységbol kiszerelt ventilátorom.
Es egy nyomtatokhoz valo usb kábel
http://squeekygeek.com/wp-content/uploads/2011/09/usb-printer-cable.jpg

Osszelehetne hozni a kettot? mondjuk ha nem is ad majd 12V hanem csak 5 V a usb,majd nem fog ugyan olyan fordulattal forogni a venti...de szorakozasbol nekem jo az is...

valaki leirna hogyan,mikent,mukodne e?
(#) kisagyi hozzászólása Aug 16, 2012 /

Hello.

Érdeklődnék a hozzáértőktől.
Kb 3 órája került hozzám egy telefon, melyet USB-n keresztül töltenek.
Konkrétan egy myPhone 3020-as típus.
Lényeg az hogy a kedves ismerős sikeresen megtépte a kábelt és 2 szál kiszakadt.
Ennek örömére nehogy könnyű legyen a dolgom mind a 4 kábelt letépte a helyéről.
Agyatlan egy csatlakozója van és lövésem sincsen mit, merre forrasszak vissza.
Ha valakinek van efféle kábelja, nomeg egy pár perce kimérni multival a csatlakozását, azt nagyon megköszönném.

Előre is köszi a segítséget.

Péter
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2013. Máj, 22. Sze
9:27:58
Jelenleg 368 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu