|
|
|
|
Ha megtudod a beállításokat, légyszives tedd közzé. Ezt a gépet szvsz. még a NASA-nak sem lenne könnyű CO2 üzemmódra bírni. / mpisti megmondta a "frankót", hallgass rá/ |
|
|
| Na majd csinalok kepet. Majdnem ilyen. |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Ha csak nekem szánod a képet, nem szükséges. Nekem is van KND 350-es gépem. Ha hegesztetek róla CO2-vel, akkor az nem KND 350-es.
Üdv.: sanyi |
|
|
| Ertem. Hat a tipus tablan pedig ez van KND350/M. A te geped milyen,van keped rola? |
|
|
| Nincs képem róla. A gép bevont elektródához és awi -hoz készült, ahogyan mpisti is leírta az előbb. Ne nekem higgy, hanem neki. Régi motoros /nem is akármilyen/ a szakmában. |
|
|
| Vagom. Es ezert kertem a segitseget. |
|
|
| A google talál róla képet, csak valamiért nem tudom ide beilleszteni. Ezeken a képeken olyanok, mint az enyém. |
|
|
| Gepkonyvet talaltam en is ket pesti ceg arulja,de nem rendelem meg mert draga. |
|
|
| Na ma megneztem jobban az adattablat,es tenyleg ugyvan ahogy a Pisti mondta! Ezen van 1atkotes ami vezerli a tolot. |
|
|
| A lényeg a" majdnem ilyen" kifejezésben lakozik. A HEGA Co450 alkalmas Co hegesztésre, sőt elektródázni is lehet vele, De AWI hegesztésre nem használják. A KND 350 elsősorban AWI hegesztő, de lehet vele elektródázni is, - de Co hegesztésre alkalmatlan. Azt hiszem ezt már leírtam. Attól hogy a doboz szinte teljesen egyforma-az előlapi kialakítás kivételével- még nem biztos hogy a tartalom is ugyan az. Mivel mindkettő gép VISZÉK gyártmány, logikus hogy a váz és a burkolat nagyjából azonos. |
|
|
| Ez a KND 350 . A tetején elhelyezkedő doboz pedig a nagyfesz adapter és gépvezérlő. |
|
|
|
| Ja vagom. akkor a mienk szerintem valami kokler at epitett teknika.mert nem igy nez ki. De majd holnap csinalok kepet,azt kiderul az |
|
|
| Na errol van szo. A tolo tetejen van de az szerintem nem a sajatja,sot tuti hogy nem. |
|
|
|
A képen látható toló az NDK gyártmányú MSG tipusú mely sokféle géppel tud működni.A régi HEGA tipusú gépeken
ki volt építve a CO2 beköthetőség de nem mindegyik gépen.
Ez aZ MSG volt általában mindenhol alkalmazva, mert jobb
volt a magyar gyártmányoknál.A hega 350-450 alap gép
volt és mindenki olyan egységgel bővítette amire használni akarta. |
|
|
Ahogy a Lajos is írta: a képen látható páros MSG-60 előtoló és HEGA Co 350 vagy 450 alapgép. A gép azon burkolatát amelyiken az ominózus adattábla szerepel, egy
KND350-ről "kölcsönözték". |
|
|
| Akkor szerintem a mienk hega 350,mert kitunoen megy a co hegesztes. Egy a baj hogy nem tudjuk az amper beallitasokat,mert van rajta par kapcsolo. |
|
|
| Na ez csak kiderult. Akkor ha tudnatok ebben meg segiteni,pl:melyik kapcsolo mit jelent? |
|
|
| Ha neked nem késő, akkor délután vagy holnap beszkennelem a gépkönyvét, és felteszem ide. Szerintem minden kérdésedre meglesz a válasz benne. |
|
|
| Persze hogy nem keso,es meg is koszonom elore! |
|
|
| Pisti nemsikerult a gepkonyv? |
|
|
Ne haragudj, nem feledkeztem meg róla, csak a dokument be van zárva a(volt) gépem winchesterébe. Ugyanis megadta magát az alaplapom. Itt a munkahelyemen viszont nincs szkennerem, így hát most arra várok,hogy a hordozható gépem visszakerüljön s akkor újból beszkennelem és küldöm. Valószínűleg a privát címedre fog menni mert elég nagy, ezért ide nem tudom feltenni, oldalanként pedig kissé macerás lenne . Djvu writerem pedig nincs.
Addig türelmet kérek tőled.  |
|
|
| Amikor nekem meghalt az alaplapom én kicseréltem rajta az összes elkót és jó lett... ;) Pár száz forint és egy délelőtt ráment. |
|
|
| Lehet hogy a problémát megoldaná a kondicsere. De már elég régi(7 éves)integrált hang és videokártyás, így hát nem tudom megéri-e bajlódni vele. Az utóbbi időben egyre csak lassult, egyre gyakrabban fagyott, s aztán végképp beadta a kulcsot. |
|
|
| Szia. Nem jon ossze a dolog? |
|
|
Hello!
Akadt egy kis probléma! A probléma forrása egy közel 20 éves vagy öregebb orosz hegesztőgép (hegesztő-akkutöltő egyben(6V és 12V))! 
A típusát nem tudom meg sajnos képem sincs róla... viszont volt egy durranás és azóta nem működik normálisan... elvesztette az "erejét". Lehet rajta fokozatokat állítani hány A-on szeretnénk heggeszteni a (tekercse is úgy van kialakítva)... a durranás következtében leolvadt a vezeték a + kivezetésnél... valamint van két nagy ellenállás (párhuzamosan vannak kötve - gondolom ezzel növelve a rajtuk átfolyó áram nagyságának elviselését...) (feltételezem sönt, aminek egyik vége a relére csatlakozik) ez a vezeték is leolvadt. A tulaj állítása szerint amennyiben visszaforrassza ezt a vezetéket az ellenállás végére az a bekapcsolás után drasztikusan melegszik... )
Nos létezik az,h az egyik ellenállásban szakadás jött létre, és ezért a drasztikus melegedés? Ez lehet a "gyengülés" oka?
Üdv! |
|
|
Szia Gyurka!
Ne haragudj, most csak ennyit tudok feltenni. Ha nem elég, megpróbálok többet beszkennelni, de gépem még most sincs. |
|
|
|
Üdv!
Segítségre lenne szükségem. Van egy magyar MIG 140 típusú co gépem. Rossz volt az előtolót vezérlő relé, ezt kicseréltem és tol is csak éppen a sebességet nem tudom szabályozni rajta. A vezérlés 555-el működik ami egy DB250-est vezérel. A gép gyártóját nem tudom, egy K van az elején négyzetben ugyan ez az embléma az adattáblán is.
Előre is köszi a fáradtságot! |
|
|
| Egy kép jó lenne. A BD250 PNP tranyó, azzal fékezni szoktak. De ki tudja hogy a múltban milyen kártyák nem születtek. A lényeg: ha csak ez az egy db teljesítménytranzisztor van benne, akkor előtte kell lenni vagy egy darlingtonnak,vagy két másik tranyóból felépített emitterkövetőnek. Lehet,hogy ha a BD 250-et kicseréled, a problémád megoldódik, de előfordulhat hogy az 555-ös IC-t és a meghajtó tranyókat is cserélni kell. |
|
|