sziasztok
nekem lenne egy NEC MT-840 projektor
azt írja a tulaj hogy csíkos a kép mi lehet a baja ha szalagkábeles lenne azt honnan és mennyiért tudok szerezni?
kérlek benneteket válaszoljatok minnél hamarabb mivel meg szeretném venni de addig nem akarok lépni még pontosan nem tudom mi a baja!
a tulaj azt írja hogy biztos nem LCD paneles
várom válaszotokat ötleteteket!
Szerintem meg de.
Esetleg ha feher kepernyo eseten a csikok feketek es 3LCD-s a proji, akkor fontolando meg, hogy a vezerlesben lehet hiba. de ha a csikok barmilyen szinuek, akkor tutti, hogy LCD-s.
Ha a csikok vizszintesek, akkor is csak esetleg.
köszi a választ a projektort 14000 ér adná most megkérdeztem tőle hogy a képen mienek a csíkok fekete vagy színes!!
ha fekete csíkok lennének benne az javítható?
Akkor nagyobb a valoszinusege.
Akkor inkabb a vezerlesben van a hiba.
De kerlek, gondold vegig, hogy te mit tudnal ez ugyben tenni, ha mondjuk kiderul, hogy vezerlochip a ludas. Nem tudom, lattal-e mar belulrol projectort vagy egyaltalan vannak-e muszereid a hiba megallapitasara.
Ha esetleges potalkatresz kell, azt honnan szerzel?
Tovabbra is fenntartom, hogy nem vennem meg.
Sziasztok!
Van egy Philips ProScreen 4750-em. Azt csinálja, hogyha nem kap videójelet, vagy kap, de nem váltottsorost akkor lehet látni a képet és rajta ugyanazt a képet mégegyszer, csak eltovla és halványabban, és átalában pirosas, néha zöldes árnyalatban. Ha 43Hz-t adok neki VGA-n, vagy S-video-n kap jelet , akkor hibátlan a képe. Szerintetek mi baja lehet?
Sziasztok ! egy hordozható dvd-m eböl szeretnék csinálni egy kivetítőt! Az elsődleges dolog az lenne szerintem hogy valahogy kellene csinálni rá egy bemenetet arra gondoltam hogy van a dvd-n kimenet valahogy eszt át alakítani bemenetnek és utána jöhet a többi tudnátok segíteni hogy eszt hogyan lehetne meg oldani ?
A segítséget előre is köszi!!
Ismét volna egy kérdésem hozzátok.
A projektorom típusa ez: Optoma EP780 DLP Projector
A kezdeti nehézségek után már sikerült beindítanom, minden szép és jó, kép is van, de fekete-fehér. Minden bemeneten megpróbáltam, reset is megvolt, maga a projektor menüben végzett változásokra (kontraszt, fényerő, stb) is jól reagál, de mégis változatlanul fekete-fehér. Ez miért lehet? Valamilyen hardveres vagy inkább szoftveres probléma lehet?
Ha valakinek valamilyen tippje lenne, azt megköszönném!
DLP projiknál a színkerék felelős a színekért. Ezt ellenőrizd első sorban, a lámpa után, a light tunnel előtt találod. Ellenőrizd hogy pörög-e menetközben, nem-e törött, repedt, stb.
Szerk: Nem váltottsorost kell neki adni, mert annál se ad képet. A video bemenetet szellemképesnek néz ki, a VGA bemeneten meg szét van esve a kép ha nem 50Hz-t vagy az alatt kap.
Köszönöm mindenki eddigi válaszait. A színkerék kívülről jó állapotúnak tűnik, de igaz, hogy még nem szedtem szét. Nem mertem még megbontani.
Az szerintetek lehet probléma, hogy nem elég erős fényforrással van megvilágítva. Az igazsághoz hozzátartozik ugyanis, hogy a projektor "ócón" lett beszerezve és nem volt benne izzó. Egyelőre még ott tartok, örülök annak, hogy egyáltalán már így is működik és egy szimpla 50W-os halogén izzóval próbálgatom életre kelteni, hogy később egyáltalán érdemes-e bele majd normális izzót vennem.
Szóval kérdés, hogy a színkerék megvilágításának erőssége befolyásolja-e a színképzést, illetve előidézheti-e a felmerülő hibát?
Egyszerűbb szétszedni mint találgatni, és az a biztos. Kismillió dolog okozhatja, főleg ha használtan vetted. Én is jártam úgy, hogy megvettem első projektorom javításra, és két heti hibakeresés után láttam meg, hogy 2 tranzisztor alatt annyira el van égetve a panel pákával, hogy nem maradt réz. Na onnantól fölösleges volt bármilyen szisztematikus hibakeresés.
Amúgy ha körbeforgatva a színkereket, épnek tűnik, megvan minden része, és bekapcsolás után hallani ahogy felpörög, és tartja a fordulatszámot, nincs vibráció, akkor valószínűleg jó.
Hi
Na mostanra sikerült utolérnem magam s csináltam róla fotókat.
Nagyából próbáltam minden szögből képet csinálni róla. A fényforrás útjától kezdve a kiszedett színkerékig.
Remélem tud nekem valaki mondani valamit róla mert Én még nem láttam ilyet hogy minek kellene még ott lennie vagy éppenséggel minek nem.
Segítséget előre is köszönöm.
Maga a projektort már biztos szerelgették mert ahogy a képen is a látszik a csatik be vannak számozva és a bemeneteknél látszik a panelon a flux maradvány a forrpontok körül.
Van egy kis problémám a projectorommal.
Alap esetben minden jól működik, penge a kép, de ha tv jelet kap, akkor szellemképes.
Vittem már be rca, illetve s-video kábelen is tv adást, és mind a kettőnél szellemképes volt.
Ha pl. számítógépről, vagy asztali lejátszóról nézek filmet(nem tv) akkor penge a kép.
Mi okozhatja ?
3M 8730 a tipusa, és az izzó cserélve lett,még kb a felénél sem tart.
Van egy LCD Game Projector E6 tipusu projektorom. Kínai "gagyi" cucc. Az a bajom vele, hogy a VGA bemenete nem megy. azt írhja ki, hogy no signal.
A projektor lcd meghajtása un. egychipes megoldás. Egy GM2221 ic fogadja a jeleket. Ez az IC datashet szerint alkalmas RGB bemeneten mind a VGA felbontásra, mind pedig a sima tv jelre. A szinkronjelet két helyről tudja "venni" a zöld bemeneten és a külön két H és V bemenetén. Ezek a bemenetek vannak kivezetve a projektor VGA csatlakozójára (rendes 15 pin DSUB). A szinkronjelek nem közetelenűl, hanem egy dupla schmid triggerren (74LVC14ADB )keresztül megy be az ic be, úgy hogy ebben a tokban négy schmid trigger van és az egyiken bemegy a jel és annak a kimenete visza van forditva ugyanannak a toknak a másik csatornájára és annak a kimenete megy az ic re.
Kipróbáltam, hogy a zöld bemenetre egy fekete fehér kamerából jelet adtam és zöld szinben megjelent a képe.
Lövésem sincs, hogy miért nem megy VGA módba, tehát számítógéppel. Szkópom most nincs, nem tudom megnézni a jeleket a scmid triger ic után. Mi lehet a hiba oka szerintetek? vagy legalább is merre induljak el?
Még valamit: komponens kimeneten egy digitális hd beltéri egységgel próbálkoztam és még 1080I módban is van rajta kép ha az Y kimenetet a vga csatlakozó zöld bemenetére vezetem. 720 P ben is van rajta kép, tehát a projektornak tudnia kéne a számítógép jelét is kezelni. Szeritnem nem veszi a chip a szinkronjelet és ezért írja, hogy no signal. Valami ötlet?
Sziasztok!
Van egy NEC MT 820 típusú projektorom, amiben az izzó kiégett, és szeretném ledessé alakítani. A probléma ott kezdődik, hogy a projektor kb 5-8 másodperccel bekapcsolás után kikapcsol lámpahibával, de amúgy ad képet. Próbálgattam kiiktatni a gyári lámpaellenőrzést, de sajnos nem sokra jutottam Valaki esetleg csinált már ilyet, vagy esetleg tudna segíteni, hogy hogyan lehetne kiiktatni?
Köszönöm előre is a választ!
Csinálj egy képet az elektronikáról. Méghozzá arról a részről ami a lámpát táplálja. Kell hogy legyen egy optokapu ami "OK" jelet küld vissza a vezérlésnek.
Csináltam képeket. Az első és második képen az van, hogy hogyan csatlakozik a vezérlőpanelhez. A harmadik képen az a rész látható, amelyik kábele megy a vezérlőpanelre, gondolom ezen küldi a jelet, hogy jó-e az égő vagy sem. Az utolsó képen lefényképeztem az egészet, hátha nem fényképeztem le mindent.
Köszönöm előre is a választ!
Na közben sikerült megoldanom a dolgot. Viszont sajnos egy kicsit megviselte az egyik szalagkábelt, ami a csatlakozókat köti össze a vezérlőpanellel, így most sajna hiába kötök rá a projektorra akármit, csak a kábel birizgálásával lehet előcsalni néha valamicske képet. Lehet hogy fogok "pár" vezetéket, és egyenként átforrasztgatom a dolgokat, hogy legyen kapcsolat, csak hát ugye 50 kábelt beforrasztani, ráadásul olyan helyre, ahol alig van hely az egyes lábak között... hát nem egyszerű. De előtte utánanézek még, hogy hátha lehet valahol kapni ilyen 50 eres szalagkábelt.
Sziasztok!
Van egy Compaq mp2800-as projektorom, de nem indul a dcdc converter hibája miatt.
Cseréltem rajta kondikat, meg az egyik diódát. de bekapcsoláskor csak kattogó hang hallatszik, olyan mintha a terhelésnél leszabályozna, talán rosszul érzékel valamit.
Lehet hogy a VIPer100A vezérlője rossz?
Csatoltam három képet róla.
Van valami ötlet mi lehet a gond?
Van 3 db AM320240nc típusú lcd panelom. és ebből szeretnék pc-re monitort vagy házi projektort építeni. ebben szeretném a segítségeteket kérni. Mi kell hozzá stb vezérlés stb. Totál new vagyok még a video technikában!! A kijelzőkhöz tartozik egy touch screen is de erre nincs szükségem. vagy is 2 db touch és egy glass touh. A válaszokat köszönöm.
Úgy gondolom hogy egy kicsit elmebeteg Köszi a tippet Igazából repülőgép szimulátorhoz szeretnék egy kivetítőt. Ezzel szeretném a tájat megoldani.Gondoltam,hogy veszek egy kis 7" monitort de egy 15" lesz az igazi megoldás