Szia! Már a gyújtás elosztó is igen gyatra konstrukciónak számít kb. 20 éve! Az általad mért adatok /fogyasztási/
megfelelő műszaki állapot mellett minden hókusz-pókusz nélkül is elérhetőek!DIS vagy hasonló megoldással kiváltani az elosztós gyújtást. Persze nem a RTh -nál alkalmazottra, mert ott ez az egyik leggyakoribb hiba!A márkát csak rövidítettem. Azért nyáron a mi éghajlati viszonyunk alatt kicsit hígnak találom a motorolajat.
Üdv!
Jó lenne, 1-2 kép mivel Favorit - Felicia blokk ugyan az(nekem az van bent), csak nekem a lendkeréken nincs jeladó, le van könnyítve. Amúgy sem használnám.
Volt központi és hengerenkénti. Előbbi "elosztós" és 1 trafós utóbbi sor trafós, közvetlen a gyertyára téve a trafót.
Feltételezem központis lehet az övé, mivel a sor trafósnál nem hiszem, hogy a gyertyára bármit rá tudna még tenni a trafón kívül.(kis alakítással azért megoldható.
Pár kép a kondenzátorok berakásáról először 4db-ot terveztem de később kiderült hogy ez már sok úgy hogy a végleges a hengerenként 2db 1Nf/15Kv. a gyertya állapota is itt van kb~500km után
Köszi a képeket.
1 próbát megér, csak kell valahonnan szereznem olyan hosszú gumi pipát.
Nekem réz vezeték van, és műanyag pipa ami rövidebb. Így a pipákban egyenlő ellenállás van, vezeték hossztól függetlenül.
Zsugor csövem van.
Amúgy mintha a saját blokkomat látnám.
1 kérdésem még lenne.
Nekem a gyújtás kábelek közt jön fel a benzincső. mint minden farosban. (A kép005-ön látszik) Nem okoz ez gondot a kondenzátorok miatt? (nem szeretnék felrobbanni.)
Valóban a további fogyasztás csökkenést csak az elektronika átprogramozásával, vagy becsapásával lehet elérnyi természetesen a teljesítmény csökkenés árán.
Ha nem egy húszéves konstrukció lenne akkor már eleve jobb sw lenne benne. Én gazemberségnek tartom, hogy a bemelegítés alatt egyszerre dolgozok a négy injektor, és csak úgy bűzlik a kipufogó, és bizony az is minimun csibészség hogy a max gáznál és teljesítménynél a benzin szándékos túl adagolásával hütik a kipufogó szelepeket- ahelyett hogy kerámia bevonatosat használnának. De még számtalan spórolási lehetőség van amit aztán ECO modellként min. egy millával drágábban adnak, holott a tizedébe került csak a modding. Ha van jobb megoldási ötleted hogy 5...600EFt-ből ennél tutibb kocsit vehetek valahol szívesen veszem az ötleteidet. Kössz. V L
U.I: Vagy ha tudsz jobb fogyi csökkentő megoldásokat szívessen olvassuk.
Tud valaki gyári plazmagyertya beszerzési forrást?
Egy magyar árverési oldalon árultak ukrán plazmagyertyákat (Plazmofor)... Talán itt a fórumon írta valaki, hogy ezek hamisak, s azóta az árverési oldalon sem találom...
Szia! Bocsi de csak most jöttem haza és nem voltam net közelben. szerintem nem csinál gondot mivel normális helyzetben teljesen le van szigetelve. Ja viszont a rotort is át kéne alakítani mivel a kondik elég nagy töltést lenyúlnak a rendszerből és ha nem tudnak feltöltődni akkor csak gyengébb lesz a gyújtásod mint a gyári mivel több helyre beraktak ellenállást pl: rotor, pipa,
A fogyasztásom most úgy áll hogy a régi 9-10 (nyári város vegyes) most télen 7-8 liter a motor karakterisztikája teljesen megváltozott képes alapjáraton elindulni !! és még ~300-as fordulaton is van ereje. A vízfogyasztás ~1-1,5dl/100km a HHO ~500Km/0,5l (nem mértem csak öntöttem)
Azokat ne vedd meg ha csak nem vagy milliomos és nem számít a pénz! Nézd meg a képen közelről, olvad el más fórumokon a véleményeket! Ha mindez megvan rájössz hogy egy ISOLÁTOR típusú gyertyát vettél nagyon drágán!
Bővebben: Link Bővebben: Link|15031|elektronika%20alkatr%C3%A9szek||S|b|9513169504
Én az elsőt hívtam telefonon és két nap múlva megjött DE!! 1db kondi 750Ft körül mozog +posta költség!
Sziasztok!
Kísérletezem én is plazma gyújtással, meg a többivel...
Idáig jutottam ha lesz időm bedobozolni akkor megy vissza a kocsiba ja de előtte 0 Ωos gyertyával is kipróbálom. A víz tavalyi esővíz.
Sok sikert Mindenkinek!
Sziasztok!
A videón egy gyújtógyertya lenne és egy pár csepp víz...
a gyertyára párhuzamosan van 2 mikró 2,1 kV kondi
ez a 2 kondi van töltögetve pontosan nem tudom mennyivel mert 1000 voltig tudok mérni, annál többel.
Rövid leszek: Talán ez a plgy. akkor is fog működni ha kicsit több vizet kap a motor vagy legalább is hamarabb magukhoz térnek a gyertyák "rövidzárlatból".
Mert ugyan a kondi kisülését maga a gk. gyújtó berendezése indítaná de esetleges rövidzárlatnál még ott lehet a gyertya elektródáin a töltött kondenzátor.
De lehet hogy csak én jártam így én tapasztaltam hasonlót!
HA nem jön össze majd szólok hogy így ne!
További sok sikert Mindenkinek!
Sziasztok egy kicsit elbeszél a csapat egymás mellet. Az egyik fajta plgy amelyik az energiát csak a gyújtótrafóból veszi az kis energiájú (0,1Joule). A másik fajta csak a plazma begyújtását kapja a gyújtó trafótól, és egy külön tápegységből feltöltött kondenzátor energiája sül ki ami 1..10 Joule nagyságrendű. Az előbbi csak a szegényebb keverék üzembiztos begyújtását szolgálják, az utóbbi ami folyékony vízcseppet is kap a nagy energia sűrűséggel olyan mini plazmarobbanást csinál ami megfelelő feltételek esetén magfúziót eredményez. A Meyer féle megoldás vagy a Horvát vízautó működésének is ez az egyik titka. Én csak a legegyszerűbb az égést javító jobban hasznosító megoldással foglalkoztam.
A gyertya test elektródájához egy csövecskével bejuttatni a precízen optimális mennyiségű vizet nem egy egyszerű feladat, persze lehet hogy egy diesel adagolóval megoldható lenne, mindenesetre egy autós műhelyben elég furcsán néznének rám ha egy ilyen moddingot kérnék tőlük...( valószínüleg azt füllentenén, hogy a szelepek extra hűtése miatt kell...)
Tiszteletem mindenkinek.
Nem olvastam végig a témát csupán a képeket néztem végig és azt tapasztaltam,hogy mindenki minden gyújtógyertyára külön épít egy ilyen kondis cuccot ezzel csak egy a gond hogy a gyertyáknál nem lesz azonos a szikraképződés és nem beszélve a kontakthibákról és az esetleges, nem kívánatos helyeken kialakuló ívkisülésről.
Én ha építenék egy ilyen cuccot, csak egy példányt építenék, és azt a gyújtótrafó kimenetére (4pont) tenném az elosztó elé, így minden gyertyán azonos lenne a szikra.
Bocs hogy bele kotyogtam.
Próbáltad?
Van benne valami amit mondasz - ezen filóztam én is - csak ne lenne semmi ellenállás meg rotor, stb.... a gyertyáig.
Az a nagyon kicsi energia nagyon gyorsan elvész mire elér a gyertya elektródájáig.
A 4 gyertyánál a két robbanás közötti idő is nagyon kevés és ezen idő alatt kell a kondinak feltöltődni és kisülni is, de egy próbát megér!
Ez a szikra ezért nem az a szikra mint a kondi előtt!
Én azért nem vagyok benne biztos hogy azonnal megeszi és a rotort is fel lehet tuningolni egy kicsit nem nagy ügy.
Szóval egy próbát mindenképp megérne!