Nem az egyutas kétüteműnél csak kettő darab dióda van.
Mondtam, hogy ez csak egy próba volt a szekunder tekercsek azonossága miatt, mivel a primer 2,5mm huzallal lesz ezért azt nem szívesen tekerném vissza.
A szabályzás pedig a primer ág tovább tekerésével és annak csapolásaival lesz megoldva, persze a huzalátmérők csökkentésével.
Te nem együtemű egyenirányítást csinálsz, hanem kétüteműt, együteműnél csak egyetlen egy dióda van, de ezt a fajta egyenirányítást ritkán alkalmazzák. A kétutas egyenirányítás csak a graetz lehet, mert ott folyik mindkét irányban az áram a tr. szekunder tekercsén, ha két db diódával és két db szekunder tekercsel egyenirányítasz az az 1 utas 2 ütemű egyenirányítás. Néhány oldallal korábban részleteztem:Bővebben: Link
Ezt csak azért írom, hogy tisztában legyünk vele és ne beszéljünk el egymás mellett, mert András sem értette teljesen, hogy ezt hogy is szeretnéd megvalósítani.
Én nem ismerem a képességeidet - hamár tekered a trafót tedd a szekkundert alulra -mindkét oszlopon-és rá a primert-az előző oldalon van egy elekronikus szabályzó /szekunderoldali/-azzal old meg a szabályozást -olcsóbb és jobb mint a leágazásos,fokozatkapcsolós megoldás.
Üdv mindenkinek! Nincs igazán időm meg lehetőségem visszaolvasgatni, ezért elnézést is kérek, de lenne egy olyan egyszerű kérdésem, hogy adott egy 45/90A-es porbéléses huzal gépem amit jó lenne gázosra átalakítani. Nagy meló lenne, vagy csak pár apródágot kéne kicserélnem? Mondták már hogy van rá lehetőség, de még nem jártam utána. A gép egy Güde SG120A
Átalakítható a géped,a kérdés az, hogy egy ilyen kicsi gépnél megéri -e?
Ha azért akarod átalakítani, mert eddig használtad, meg voltál vele elégedve,-de drágának érzed a porbeles huzalt- akkor azt mondom, OK, vágj bele. De ha valahonnan kaptad, és most ezt a gépet szeretnéd minden célra használhatóvá tenni, akkor azt mondom, bele se kezdj, mert "sok pénz" befektetésével az eredmény messze nem az lesz, mint amit vártál.
A gépet karosszériázáshoz vettem a saját kocsimhoz, de baromi idegesítő amikor 15perec után túlmelegedik, így már kapott egy extra ventillátort. Aztán tényleg baromi drága a porbeles, és negyed áron kapom a mig huzalt, és amikor megvettem akkor is mondták, hogy át lehet alakítani. Van amit meg tudok esztergálni/marni ha kell hozzá, tömlő csere az tudom hogy alap, de hogy belül mit kell még azt már nem tudom, és jó lenne nyugodtabban használni. Szal a lényeg, hogy főként lemezeznék vele. A vastagabbra ott a nagy ívgép...
Első lépésben a normál huzalhoz a polaritásokat fel kell cserélni. Amíg a porbelesnél a test volt a pozitív, a normál huzalnál a munkakábel a pozitív. A második dolog,hogy beszerzel egy olyan munkakábelt, amelyikben benne van a gázszelep. Ezt legegyszerűbben talán a neten tudod beszerezni. Általában a barkácskategóriájú gépekhez van ilyen kábel, a fél-ipari vagy ipari gépeknél a gázadagolás már elektromosan vezérelt, a mznkakábel pedig nem fix bekötésű,hanem centrálcsatlakozós. Ha eddig eljutottál,akkor próbálhatod a gépet. Ha valami nem tiszta, akkor itt biztosan lesz aki kisegít információval.
Transmiget a Helweld gyártotta, de szerintem a 7. kerültetben, a Marek utcában.
400-as rajzom van itt kéznél, hány fokoztakapcsoló van a gépen? ...csak mert lehet hogy jó lesz hozzá. Előfordulhat hogy csak a trafó és fojtó más.
Igazából nem értem, hogy minek egy CO géphez kapcsolási rajz?
Sziasztok! Már korábban írtam ide hogy én is szeretnék építeni egy co gépet most tudtam elméletileg szerezni egy co-ból szabályzót nem tudom pontosan milyen co-bol van annyit tudok róla hogy egy magyar gépből van legalább is eszt mondták aszt szeretném kérdezni hogy képek alapján meg tudnátok mondani hogy hogyan kell be kötni? A tranzisztor ami rajta van BD249A!!
Valami olyasminek tűnik, de ahogy látom egy olyan gépé lehetett amin volt ponthegesztés funkció, azért a két plusz poti, a maradék meg a huzaltolás lehet. De csak okoskodom!
Egy Co gépben a huzaltolás szabályzó a legolcsóbb alkatrész.Először a főbb alkatrészeket próbáld beszerezni, mint pl. vasmag, tekercselőhuzal, vagy akár komplett trafó. Aztán az egyenirányító, fokozatkapcsoló, stb... De a legfontosabb lenne, az elméleti dolgokat fejben lerendezni,hogy egyszerűbb legyen a Co építés. Erre a célra kezdésképpen ez a fórum tökéletes lehet, -ha többször végigolvasod, és a legfontosabb információkat leírod magadnak. Egyébként szerintem valami régi, Viszék által gyártott gépben lehetett, erre utal a csúszóhüvelyes csatlakozási lehetőség. Bővebb információval sajnos én sem rendelkezem a kártyát illetően.
Jézusom! Na, ha ilyet látok egy gépben, az első az hogy kidobálom belőle és beleteszek egy normális vezérlést, mert ezzel csak a baj lesz. Pár ezer forint egy normális (aminek van bekötési rajza is), nem éri meg vacakolni vele.