Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója

Bővebb olvasni-látnivalók az AAÉT hivatalos honlapján. http://aaet.nhely.hu

Lapozás: OK   30 / 84
(#) EcoPityu válasza Action2K hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Há' jóhogy hozom idén is, ha már rávettetek, hogy eltekerjek odáig!
(#) Action2K válasza NHGY hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
98dB-es jó lesz?
(#) NHGY válasza Action2K hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Az érzékenysége már megfelelő, de ez önmagában még nem garancia a jó hangminőségre.
(#) CIROKL válasza NHGY hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Semmi gond ha gondolod te is hozhatsz az általad jónak itélt hangfaladat és ott a találkozón szivesen vesszük, meghallgassuk !
(#) NHGY válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Ez valóban kézenfekvő megoldás lenne, ha könnyen hordozható dobozaim lennének, és én szeretnék demonstrálni, de ez a bemutató nem rólam, hanem Rólatok szól
(#) CIROKL válasza NHGY hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Idézet:
„de ez a bemutató nem rólam, hanem Rólatok szól”

Nem !
Ha jössz akkor rólad is miert ne , mindenkit szeretettel várunk .
(#) Gafly hozzászólása Jún 19, 2010 /
 
Mono kategória is lészen?
(#) CIROKL válasza Gafly hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Gábor ! ez aztán a leg egyszerűbb , csupán csak az egyik RCA-át dugod bele és máris mono .
(#) burgdavid válasza Gafly hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Nem rossz ötlet szerintem!
Lehetne egy kategória, kimondottan félkész illetve még tervezés alatt álló erősítők részére, amiből még épp csak egy csatorna készült el prototípusként!
(#) Gafly válasza burgdavid hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Őőő, 1985-ben csináltam, a doboz még sajnos nincs készen, meg a másik csatorna sem. De szerintem jó, valamint tudományosan is alapoztam annó
Igazán az a kérdés, hogy mono kategória lészen-e, vagy csak stereo művek indulhatnak...
Mondjátok azt hogy nem, egyébként dobozolhatok mint állat
(#) rockersrac válasza Gafly hozzászólására (») Jún 19, 2010 /
 
Lesz mono kategória szerintem
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Lacikám, szerintem a PCL86PP-nk ellen teljesen mindegy hogy lineár vagy sem.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Jún 20, 2010 /
 
Hát ja , de azért mondtam egy kicsit bátran hogy vállalom az összehasonlitást ! Szerinted is mindegy nem ? Doncso mester remélem addigra kész a tiéd is és hozod a találkozóra , ma ideges lettem mert fölhivtam a festő kollégát és még mindig nem festette le a szasszikat igy kétséges két erősítőm elkészülése a találkozóig !
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Áh, nem viszem Lacikám, mivel azt már tavaly debütáltattad, így újat nem tudnék mutatni, nem mellesleg még dobozolva sincs, sőt igazából úgy áll ahogy Janikám visszahozta, sajnos nincs rá abszolut időm, látod még a börzére sem jutok ki. De ide biztos , hogy megyek, igaz csak nézőként, de megyek.
Üdv. D.
(#) lidi válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Hogy zajlik amúgy egy ilyen rendezvény ? Mikorra érdemes menni, meddig tart ? Gondolom elmegy pár óra az elején, mire összekötözgetjük a meghallgatandó dolgokat. Titkon azért remélem nem vall nagyon szégyent az egy szem gyári cucc, mégiscsak okos emberek tervezték azt is. Igaz talán több kompromisszumot kötnek a gyárthatóság / profit miatt mint egy amatőr. De jó lesz saját füllel hallani. Milyen jelforrással szoktatok tesztelni ?
(#) klemo86 válasza lidi hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Ez nem 100%-ban a tesztekről szól, az csak a hab a tortán (meg a cseresznye) Ha az előző találkozó galériáját megnézed (érdemes), akkor láthatod, hogy a vakteszt a nap fénypontja, azon kívül börzézés meg tanácskozások is folynak… Sajnos nem voltam azon, de remélem erre kijutok
(#) saraha hozzászólása Jún 21, 2010 /
 
Sziasztok.
Volna egy kérdésem a szervezőkhöz.
Előreláthatólag a vaktaszt kezdetét a nap melyik időszakára tervezitek?
(#) CIROKL válasza lidi hozzászólására (») Jún 21, 2010 /
 
Idézet:
„elmegy pár óra az elején, mire összekötözgetjük a meghallgatandó dolgokat”

Ez nem az összekötözgetős találkozó , meg miért menne el pár óra ? összekötzözgetni csupán pár perc semmi több .
A rendezvény első sorban a kiállitók által hozott termékekről szól annak a megtekintése , másodsorban konzultáció egymással ki mit hogyan ?
Reggel 8 órától már jöhetsz akkor már lessz látni való , a hallgatni valóra meg egy picit várni kell , az majd szép sorban kialakul .
a tavalyihoz képest más lessz az egéssz dolog mert a tavalyi találkozón csupán 1 terem volt ahol mindenki ott volt abban az 1 teremben . Most lessz 1 nagy terem és 4 másik terem amik önálóan sem kicsik .
Szóval az egéssz rendezvény más lessz , a külön álló termekben lehet önállóan is tesztelgetni napközben ha erre van igény ?
Azt nem tudom közös vaktesztelés lessz vagy sem erre az Action2K Laci tud választ adni .
Annyit tudok reggel 8 órától már lehet jönni , és előre láthatólag 14-16 óráig ott leszünk !
(#) zolee1209 hozzászólása Jún 26, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!
Azt lehet tudni, hogy az idei vakteszten milyen zenék fognak elhangzani? Tavaly, Enya- Adiemus zenéja nagyon megtetszett a csöves technikán, ha tudok menni, szívesen meghallgatnám újból! :hide:
(#) zolee1209 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 26, 2010 /
 
Szívesen megtenném, ha meglenne jóminőségben! Azzal meg nem érek sokat, ha jutubról letöltöm, átkonvertálom, majd kiírom. Abból nem lesz valami élvezhető bitkupac! :no:
(#) Doncso hozzászólása Jún 26, 2010 /
 
Na urak, ma megszólalt immár sztereóba a PCL86PP, és mostmár nem gázos csövek vannak benne, szóval nem izzik fel az anód , tehát őt már biztosan viszem, meg az EL84SE-t, lehet tudok vinni hangfalat, nem tudom mennyire ismeritek az RFT minitorony hangfalait, a B3010-est, én csak méregzsáknak hívom. Remélem szépen szólnak majd.
(#) Action2K válasza zolee1209 hozzászólására (») Jún 26, 2010 /
 
No, ez fogós kérdés. A tavalyi zenével kapcsolatban is sok véleményt kaptam. Voltak akik több rockot hallgattak volna szívesebben, voltak akik több jazzt, vagy voltak, akik több klasszikust. De mindenkinek az volt a véleménye, hogy ez egy olyan populáris volt. No ez is volt a célom. Olyan összeállítást összehozni, ami sokak által ismert műveket tartalmaz. Ráadásul átfedve a legismertebb műfajokat. Persze mindent nem lehet 8 percbe belezsúfolni.
Az idei is hasonló lesz. Talán kevesebb műfajt fog érinteni, viszont így egy egy műből többet hallgathatunk.
Az is előny lesz, hogy a többi termekben ki-ki a maga kedvére valókat hallgathatja, így a közös műélvezés is kellemesebb lesz. Ezt tovább fokozva azzal, hogy jóval nagyobb repertoárt viszek, amivel változatosabbá tehető az élvezkedés.
(#) Doncso válasza Action2K hozzászólására (») Jún 26, 2010 /
 
A vaktesztre külön kell majd jelentkezni, vagy ennek , hogy lesz a mikéntje? Arra gondolok, hogy gondolom lesz sok erősítő, amiket a gazdáik szívesen megmérettetnének, de mindet csatasorba álítani nem lehet, meg ugye az idő sem engedné, esetleg ilyenkor van valami "elődöntő" féleség? Azért kérdem, mert ha jól láttam tavaj is csak 4-4 erősítő mérkőzött, de gondolom lett volna ott több is. Szóval, hogy zajlik ez pontosan.
Üdv.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Jún 26, 2010 /
 
Ha ez a találkozó a vaktesztelésről szólna csak akkor egy hét sem lenne elég a tesztelgetésre ! Természetesn ez is egy lehetőség azoknak akik ezt szeretnék , de nem ez a fő apropó .
(#) Doncso válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 26, 2010 /
 
Okosabb most nem lettem Lacikám.
(#) CIROKL válasza Doncso hozzászólására (») Jún 26, 2010 /
 
Semmi gond már ketten vagyunk .
(#) hapro hozzászólása Jún 26, 2010 /
 
Egy vaktesztes kérdésem nekem is van:
- Elmegyek mint kiállító, bemegyek egy terembe ahol kiállítom a cuccaimat, esetleg ott szól is valamin a cumó.
- van a közösségi vakteszt, ahova vihetik az emberkék a végfokaikat megmérettetni.
- gondolom ott szeretne lenni a végfok gazdája is a mérkőzésen.
- addig mi lesz a többi cuccával? Mert ugye az hetedhét határon is túl van, és egyszerre két helyen nem tud lenni senki. Bármi eltűnhet időközben.
Ez ugye tavaly ki volt küszöbölve némileg azzal, hogy egy nagy teremben volt mindenki, bár így is voltak olyan pletykák, hogy ettől és ettől ezt meg azt ellopták...
Azt még nem is említem, ha valaki visz börzés cuccot is, azt meg még könnyebb elemelni míg hallgatózik a tulaj. Még a végfok is olyan mobil cucc, hogy bárki a hóna alá teheti aztán kisétál vele, pláne az iciri piciri börzés árúk...

Nekem csak egy ötletem van, vagy nem megy megmérettetni a végfokát, vagy bezárja a termet ahol van.
Viszont ez azért necces, mert nyílván nem saját terme van mindenkinek, hanem többen vannak bent. Azt meg nem lehet elvárni senkitől, hogy: Hééékomám figyeljémán az én cuccomra is. Aztán vagy figyel rá vagy nem.

Mi a véleményetek erről?

Én vagyok annyira bizalmatlan, hogy nem hagyom ott a cuccaimat őrizetlenül, így vagy kilőve a vakteszt részemről, vagy valami alternatív megoldást kéne találnunk erre.
(#) CIROKL válasza hapro hozzászólására (») Jún 26, 2010 /
 
Erre már gondoltam de még csak magamban forraltam ezt a dolgot ? Valóban ez jó kérdés , ezen lehet gondolkozni meg ötleteket adni erre a felvetésre .
Vagy marad a tesztelgetés mindenkinek abban a helyiségben ahol tartózkodik , így a közös tesztelés nem lehetséges .
Esetleg ez a tesztelgetés a rendezvény végén lenne de akkor megkell egy éles határt huzni hogy a kiállitás eddig van ás innentől nincs tovább mert ez után a vakteszt jön !
(#) Doncso válasza hapro hozzászólására (») Jún 26, 2010 /
 
Ezen mondjuk még nem is gondolkoztam, de érdekes feltevés. Esetleg ki kellene tűzni egy időpontot, amikor mondjuk a rendezvény szünetel, addig bezárjuk a termeket, majd a vakteszt után folyt köv. A legvégére hagyni a vaktesztet szerintem annyira nem jó ötlet, mivel biztosan lesz olyan, aki nagyon kiváncsi a megmérettetésre, de nem tud maradni du 4-5 ig, vagy a másik alternatíva, hogy önkéntes biztonsági őröket keresünk, aki odafigyelne a cuccokra, vagy még azt lehetne, hogy az elején lenne a vakteszt, addig csak a megmérettetni kívánt erősítők lennének, utánna meg lehetne diskurálni az elért eredményekről, ez mondjuk nekem jobban tetszene azért, mert lenne idő a győztes erősítő gazdijával bővebben beszélgetni a gépről, nem csak annyi, hogy xyz nyert, kösz hogy jöttetek, helló.
(#) Pioneer hozzászólása Jún 26, 2010 /
 
Sziasztok!
Szombathely környékéről megy valaki a találkozóra?
Mert akkor vinném a PCL86 PP-met. Aminek már csak a fa burkolata hiányzik.
Következő: »»   30 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem