Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba

Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   171 / 171
(#) DoDo69 válasza jungica hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Szia! ez a készülék nyitott vagy zárt égésterű? háromszög ,vagy kerek reset gombos?
(#) VIM válasza jungica hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Szia! Ha nem villog más kijelző az előlapon akkor minden bizonnyal belső keringési gondok vannak, vagy a fűtési előremenő NTC-je nem szolgáltat megfelelő értéket és helyette a biztonsági termosztát "szólal" meg. Az előremenő NTC-re piros színű vezeték megy, a HMV NTC-re kék színű. Az értékük kb. 10kOhm. Ezeket az értékeket kellene ellenőrizni és a szivattyút, hogy megfelelően működik-e. Ha a lakóhelyeden keményebb a víz az előírtnál, akkor elképzelhető, hogy a víz-víz hőcserélőben lerakódás van és emiatt nem megfelelő a hőközlés és túlmelegedés lép fel.
(#) jungica válasza VIM hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Igen, elkezd villogni a piros reset gomb is és miután letilt a készülék, van hogy a szivattyú még megy, de a gáz már nem. Ilyenkor ki-be szoktam kapcsolni.
Budapest, Ferencváros... lehet hogy kemény a víz, mert pl. a két hete vett elektromos vízforralónk már vízköves lett, kb. 15 forralás után...
A készülék egyébként kb. 8 éves és nyitott égésterű, kerek reset gombos.
Ma elvitték átsavazni, kíváncsi vagyok javít-e a helyzeten...
(#) VIM válasza jungica hozzászólására (») Máj 13, 2013 /

Azt nem mondtad, hogy a hibaelhárító is villog! Azt a szerelőt amelyik nem tudja, hogy ebben az esetben nem savazni kellene, hanem a füstgáz figyelő oldott le és azzal kellene foglalkozni, jobb ha be sem engeded a lakásba! Ha ugyanis a hibaelhárító gomb két másodpercenként egyszer villog és a 90fokos LED is villog, akkor füstgáz baj van, mert a deflektoron lévő dióda érzékelő túlmelegszik az elégtelen füstgázkiáramlás miatt és leold a kazán elektronikája. Szénmonoxid veszély! Nem gondolnám, hogy a tápfeszültség alacsony volna és e miatt volna ez a hiba. Tehát kéményellenőrzés!
(#) jungica válasza VIM hozzászólására (») Kedd, 21:19 /

Értem. Az biztos, hogy túlmelegedés miatt tilt le a kazán, de egyértelmű, hogy a füstgázkiáramlás miatt?
Nem lehet, hogy a vízkőlerakódás okozta "gugulás"-tól elégtelen a vízáramlás, viszont a gázt a szivattyú alapján állítja a rendszer, ezért túlmelegíti a vizet?
Ma visszahozták a tisztított alkatrészeket és most egyelőre jó, lekopogom, nem melegít túl és se a 90 fokos, se a hibaelhárító nem jelez be.
Lehet valahogy házilag ellenőrizni a kéményt egyébként? Hogy közelebb jussunk a valós problémához?
(#) VIM válasza jungica hozzászólására (») Kedd, 21:47 /

Ha Neked nem volna meg ez a leírás, akkor nyomtasd ki magadnak és őrizd meg.
(#) danyizs válasza VIM hozzászólására (») Sze, 11:39 /

Szia,

köszönöm, megoldotta a problémám
(#) jungica válasza VIM hozzászólására (») Csü, 15:56 /

köszönöm!
(#) bekrivi hozzászólása 17:55 /

Üdv! Ariston tx 23 mi kombi gázkazánom egyre sűrűbben teszi azt, hogy meleg víz megnyitását követően (kb 3 perc) leáll és a két piros led világít, közben elindul a keringetője, míg ki nem kapcsoljuk, mivel a néha a reset re sem reagál. Bekapcsolást követően ismét világít a két piros led, de ha megnyomom a resetet már üzembe is van, de kezdődik elölről.
Több helyen is olvastam, hogy ki kell takarítani, az elektródákat csiszoljam meg, panelon trafókat ellenőriztessem. Ez megtörtént.
Bár a legnagyobb meglepetésemre a "fűtőházban" lévő elülső (világosbarna) szigetelő meg van repedve, de még nem esett szét, viszont a hátsó (fehér) szigetelőbetét olyannyira szét volt repedezve, hogy szerintem a lángba is beleért, ezt természetesen nem hagyhattam ott, így darabokban kiszedtem (alig kellet hozzányúlnom és esett szét).
Ezt követően ismét megpróbáltam elindítani de ugyan az. Gyanakszom az anód elektródára, de nem találok olyan céget a neten ahol ehez a típushoz árulnának. Vagy valami más a gond? Válaszotokat előre is köszönöm.
(#) merciabc válasza bekrivi hozzászólására (») 21:50 /

Szia! Valamiért elterelödik a láng...Nézd csak meg a füstgáz elvezetés rendben van-e? Az égöszönyeget is nézd meg,rendesen egyenletesen ég-e mindenhol?
Következő: »»   171 / 171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Frissek
2013. Máj, 20. Hé
22:29:16
Jelenleg 395 fő olvassa az oldalt
Online tagok:
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu