Fórum témák
» Több friss téma |
A VIM által linkelt szerelt szenzor árától dobtam egy hátast. Egy barátommal együtt szörnyülködtünk, neki is Vaillantja van, ezért keresgélt és ezt találta: Bővebben: Link
Ez még szállítással is csak fele. Hátha még nem későn szólok...
Szia! Ha valakinek sürgős vagy nem túl ráérős a javítás, mert a meleg víz nem pótolható (előállítható) a tisztálkodáshoz máshogyan akkor nem biztos, hogy vár egy ilyen olcsóbb beszerzésre.
![]()
Igen.Nem akartam sokáig várni .Ma megjött a szenzor és lám működik.Köszönöm a segítséget .
MelegvízÜdv! Nincs nyomás a melegvízcsapnál. Hideg normál . Mi lehet az oka? Ez egy kombikazán
Eddig volt nyomás?
Igen,volt, nem túl nagy, de mostanság már nagyon alacsony ,alig folyik és ha megnyitjuk a hideg vizet mellé, szint csak csepeg
Szia! Megtennéd, hogy megírod a kazán típusát, mert így elég nehéz bármit is mondani. A múltkor sem lett igazán kétséget kizáróan beazonosítani a készüléket, így EZT a leírást mellékeltem akkoriban. Most azért volna fontos a pontos típus vagy ha felismered a doksiban felvázolt részletek alapján, hogy azonos e a Te készülékeddel akkor ebből indulnánk ki. A dugulás az rendszerint a hideg víz bemeneti csatlakozásánál szokott bekövetkezni vagy a szűrőnél (ha van benne) vagy az áramlás kapcsolónál akad fel szennyeződés és az miatt szűkül le a keresztmetszet. Ha bitermikus lenne a hőcserélője a készüléknek akkor az már ilyen esetben használhatatlan, annyira el van vízkövesedve. Szóval keresd meg a kazánon az adattáblát és fotózd le, rakd fel ide vagy levett burkolatnál csinálj képeket a készülékről és azt mutasd meg (jobbat nem tudok).
![]()
Nyilván valami vízszűrő van eldugulva... (vagy a hőcserélő)
BOSCH Condens 2500 W gázkazánMegörököltem egy 1 éves hibátlan BOSCH Condens 2500 W gázkazánt, mert más fűtési rendszerre térnek át. A leszerelésnél akadt némi gond. A kémény egyenesen felfelé megy a födémbe falazva a padlásra, ami megközelíthetetlen. Így nem lehet kihúzni a kazánból. De a kazánt meg csak megemelve lehet leakasztani. Maradt a durva megoldás, elfűrészelni a kémény csövet. Sikerült is, de biztos, hogy hullott a kazánba a kémény csatlakozáson át némi alumínium, és műanyag forgács.Az a kérdésem, mit lehet tenni. Szétszedni nem akarom. Az a tér, ahova behullott, nedves, talán porszívózni lehetne ha kiszárad? Vagy kimosni vízsugárral, ami talán kifolyik az alsó kondenzvíz kivezetésen. Esetleg fejre állítva mossam felfelé vízsugárral, ami visszafolyik lefelé? Vagy hagyjam úgy, ahogy van?
Szia! Bocsi. Radiant Idea 20
Ezzel nem vagyunk beljebb ha azt szeretnéd, hogy mondani tudjak valamit a problémával kapcsolatban, mert nem az elnevezése (Idea) a lényeg hanem a száma és betűjele, RCM, RBS, RBC, RSF pl.: ilyen adattábla fotója vagy azon szereplő bal felső "Tip." sora kellene.
![]()
Jó reggelt! Bocsi. Radiant RCM 20 Idea
Szia! A használati utasítás 22. oldalán látható a HMV hőcserélő és a vízáramlás kapcsoló, előtte pedig a vízszűrő amit említettem (mindkettő), hogy ezek esetleg el lehetnek koszolódva vagy vízkőlerakódás van rajtuk. Az is okozhat áramláscsökkenést ha a kazán HMV be és kimenete flexibis (fémszövetes) csővel van bekötve ami idővel megduzzad belülről a melegtől (a kimenet oldali cső). Talán még az átfolyás korlátozó vagy annak az állító része is szóba jöhet ott a bemeneten.
![]() A hozzászólás módosítva: Kedd, 7:26
Ez az a szűrő ,ugye? amit jelöltem?
Igen, az volna a bemeneti vízszűrő de amit említettem még a flexibilis csővel való bekötésben is lehet nagymértékű szűkület a kimeneten ha azzal van bekötve a kazán HMV része.
![]()
Igen, azzal van bekötve, megnézem azt is. Köszi, üdv
|
Bejelentkezés
Hirdetés |