|
|
| Szendvicssütőből nyák készítő berendezés |
|
|
|
Az biztos! Az biztos? Remélem, a héten elkészülök vele. Persze jól át kell gondolni, mit hogyan csináljak, mert ha sok felesleges lyukat fúrok, akkor elmegy a hő.  |
|
|
Előkerestem a sütőnket, szívás, nem olyan mind a tiéd. Ennek a közepén van egy elválasztó ami olyan magas mint a perem. Sajnos akkor fel kell hajtani egy megfelelőt.  |
|
|
Jó az is, de csak olyan pici nyákot tudsz vele csinálni.  |
|
|
Készülnek a szenyók?  |
|
|
Hali!
Még jó, hogy felfigyeltem erre a topicra. Most akartam áttérni a fóliás nyákgyártásra, de drágának találtam a kellékeket. Végigolvastam ezt a pár lapot és elsőre tetszett. Szerintem ez a szerkezet nem szendvicssütő hanem grillsütő. Sajnos nekem is csak szendvicssütő van, ami hosszában és keresztben is csíkozott:S Egy új sütő olyan 4-5000 ft. Lehet beruházom egyre |
|
|
Szia!
Ez a szerkezet szendvicssütő. A grillsütő nem jó, mert nagy a belső tere, és nehéz a nyák leszorítását megoldani. Igaz egy oldalas még megoldható, de mi lesz a két oldalasnál? |
|
|
Sziasztok!
A T...-ban járván 2k-ért adtak egy szendvicssütőt és egyből rátok gondoltam A képek szerint vágtam bele szilikonlapokat és alu lemezeket (csak 2mm-es volt, ezért kellett több, hogy kitöltse a helyet). A felső lapba hőálló szilikonnal ragasztottam be a lemezeket.
Az első próba Watt tesztáramköre volt. Műnyomó papírra ment, majd 3x2 percig melegítettem felfűtés után. Közben kétszer görgőztem, majd lekapartam a papírt. Sajnos a sósavas ecsetet most nem tudtam használni. Gyönyörűen sikerült, jobb, mint a vasalás. Utána kémiai ónozóval vontam be.
Nekem nagyon bevált, mivel szépen ki tudta adni ezeket a vékony sávokat, aminél csak vastagabbat fogok a jövőben használni. A görgőzés nagyon fontos! Kényelmes, gyors és pontos a használata, szinte a levilágítóssal egyenértékü. Utána, ahogy írtátok, a maratót is tudta melegíteni. Ezzel talán már tudok olyan szép nyákokat gyártani, mint vicsys, szóval mindenkinek csak ajánlani tudom.
Kedves Watt! Mi a fene ez az áramkör? Ha már ilyen szépen sikerült, csak meg kéne építeni teljesen  |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
Szia!
Gratulálok a szép nyákhoz! Görgőre semmi szükség, mert egy darab papír zsepi is megteszi.  |
|
|
| Helló! Múltkoriban akadtam rá erre a fórumra, és t0bihoz hasonlóan én is t...-s szendvicssütőt vettem 23xx Ft-ért. Ami t0bi tavalyi hozzászólásában felütötte a fejemet, hogy hőálló szilikonnal ragasztotta be a felső részt. Találtam én is a neten mondjuk ilyet. A kérdés, ami bennem felmerült, hogy ez képes ragasztóként is viselkedni? Én azt hittem, hogy ez csak egy hőre keményedő gumiszerű anyag. A másik kérdés, hogy ez vezeti-e a hőt, vagy csak állja? (Szerintem az utóbbi) |
|
|
Szia!
Nem kell bele semmi féle szilikon ragasztó. A két oldalába fursz egy kicsi lyukat, és az megtartja az alu lapot. Így nincs hőveszteség. Azt hiszem a topic elején leírtam, hogyan kell megcsinálni. Mielőtt belevágsz a dologba, azért próbáld ki, hogy milyen nyákot tudsz vele csinálni, mert a toner por milyensége(olvadáspontja) határozza meg a kívánt hőmérsékletet. Ha nem tudja rendesen megolvasztani, akkor vagy áttvered a fedlapban levő hőkapcsolót, vagy kiegészítő elektronikát készítesz hozzá. Én lusta voltam elektronikát készíteni, így áttvertem a hőkapcsolót.  |
|
|