De még mindig nem tudom hogy melyik mi mert köbzoli rajza szerint a középső a bázis a te kapcs. r.od szerint meg az egyik szélső, de van azona képen 3 tranyó lábai, honnan tudod hogy milyek melyik?
Itt az újabb segítő hozzászólásom. Az MP40-esé az alsó, az MP422-höz a felső tartozik. De ha már kiforrasztottad volna a tranyókat, megláthattad volna a különbséget.
Na, sikerült megmérnem, a bázis oldalt van, ami nem a pöttyös tehát a pöttyel szemben, és arra jutottam hogy a 422-es tranzisztor JÓ!!! 230V-ot kapott szegénykém de még jó...
Mindenkinek köszönöm a segítséget, tatabike és öregtamás nektek is hogy ilyen rendesek vagytok, hogy odaadtátok volna a tiéteket
Moderátorok: mivel igazi megoldás nincs, mert javíthatatlan, ezért mindenkinek aki segített ha megoldható lenne adnék kis pontocskákat.
de azt még mindig nem tudom hogy a 422-es tranzisztornak mi a lábkiosztása, mért nem tudták ráirni Úgyhogy nem is biztos hogy jó, valaki rajza szerint a középső a bázis, másé szerint meg a középső a kollektor Nemigaz hogy nincs valami szabály a lábkiosztásra...
Igen , GT sorozatnál is , (fekete pötty) .
P401 , P422 stb , nagyfrekis tranyók háza =C .
P13 , P14 , stb , hangferekis típusok háza = B .
Ez látható is , ponthegesztve van az a kivezetés .
Remélem csak viccelsz !
Ez nem kivitelezhető és nem is okozhat ekkora problémát .
Egy tranyó kivezetései egy DMM -rel is pillanatok alatt meghatározható , csak mérni kellene .
Mit kezdesz az SMD tranyókkal , ott még igazán a típus sincs feltüntetve .
Ha bent van az elem akkor is rá lehet dugni az adapterre? Mert diódát nem látok a rajzon és ha jól tudom a szárazelemek nem szeretik ha feszt vezetnek rájuk.