Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   274 / 3553
(#) szamóca hozzászólása Dec 13, 2008 /
 
Nem semmi amit a Yamaha új zászlóshajója tud. Döbbenet mit bele nem préselnek már egy gépbe.
(#) vtsoftware válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Húú, maga a zene is libabőrt tett a hátamra. Tényleg nagyon komoly de a fickó is ott van...
Azé' meg nem is olyan drága, a tudásához képest, 800 ropi...
De hogy a fenébe tárolhatnak ennyi féle hangot rajta...
(#) lapose válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Szia!

Ez tényleg szuper!
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Neked is jóreggelt! Ez jó, még Ampinak nemhittak még sose, de tettszik! ráborúltam a billre, és offolt az agyam
(#) _ampervadasz_ válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Nagyon kemény! Szerintem több tranzisztor van benne, mint egy asztali pc -ben!
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Jó reggelt, 10 órai alvást követően... A hetem elég húzós volt, ZH ZH hátán, beadandó beadandó hátán... volt mit kipihenni!

A hétvégére van feladat: 20 tételből álló ajánló bibliográfia szerkesztése mutatókkal, annotációval. Plusz egy lexikon teljeskörű elemzése. A napomat ez el fogja venni, de ígérem, fél szemmel itt leszek! action2k mikor teszed már fel a cikket?

Üdv!
Matthew
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Inkább az a döbbenet, hogy mennyire elgépiesedtünk! Szép, jó, és csodálatos technikai értelemben. Az érem másik oldala: az a borzasztó, hogy egész szépen tudnak "ének"hangot előállítani, amit nem ember énekel. Erre legjobb példa: zenei műsorban hallottam, hogy valamelyik híres zenész szeme láttára a "szintetizátoros" egy újjal "pötyögte" a "zenét"... Nem tudom, ki hogy van ezzel a gondolattal... Én a magam részéről szeretem az élőzenét, unplugged koncerteteket, ezekről készült felvételeket, mert ott biztos, hogy az énekekel, akit látsz és hallasz!

Üdv!
Ui: Mi a frász van ma? Csak én ülök gép előtt???

Matthew
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Azt azért ne feledjük, hogy ezek "csak" tárolt hangminták.
Tehát itt is az ember a játékos, akinek rendkívüli módon kitágultak a lehetőségei. Az is igaz hogy minél bonyolultabb egy hangszer, annál több segítséget add a zenésznek. De azért valljuk be, igencsak oda kell figyelni ma már, ha egy függöny mögé rejtenénk egy ilyen hangszert, és egy valódit. Természetesen sokan nem kedvelik az e-fajta zenei megnyilvánulást, bár szerintem, itt is a kreatív zenészen múlik a hallható végeredmény.
Nézd meg mit csinál Voncken egy Tyros 2-el! Voncken
(#) googa válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Én meg nézek nagyokat, hogy milyen zászlóshajó?! Na, de akkor hadd mutassak én is pár zászlóshajót.
(#) DuMatyi válasza googa hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
No igen, de hol a zászló?
(#) szamóca válasza googa hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Igen, csak ez 1800-2000-szer drágább!
(#) googa válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Ha van kedvetek keresettek rá Roman Abramovich Yacht-jára. De ha jól emlékszem a Microsoft társ tulajdonosának Paul Allen-ek nagyobb hajója van pár méterrel (Octopus néven fut). Nem baj, Romannak most épül az újabb, nagyobb. Az a röhej, hogy mindegyikhez tartozik egy kis teherhajó, amin hurcolják maguk után a verdákat, kisebb hajóikat, helikoptereiket és mini tengeralattjárójukat. Abramovich jelenlegi hajóját állandóan óvja egy hadi tengeralattjáró, amerre megy, a tangeralattjáró feltérképezi a terepet, hogy tiszta-e az út. Nem beszélve a hajókon található légvéelmi eszközökről...
Beteges emberek!
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
...és nem lehet rajta játszani
(#) szamóca válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Játszani lehet ott is, csak mást. Ezekhez már tartozékként, van néhány beauty support elem is.
(#) DuMatyi válasza szamóca hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Annak, amit most írok, semmi köze a politikához! Illetve annyi, hogy ez az ő saruk is!

Ezért nem tetszik a mai világ! Ezek az emberek a magunkfajta looserekből élnek. A mi munkánkból tesznek szert extraprofitra. Pl abramovics a tulajdonosa azt hiszem valamelyik orosz gázipari óriásnak. Jusson eszetekbe, miközben feladjátok a gázszámlát! Ezek azt a pénzt verik el, amit ti befizettek, a gáz előállítási költsége sokkal alacsonyabb! Eközben meg a magyar háztartások 60-70 %-ának lassan a reszi kifizetése egyre nagyobb gondot jelent! És pofátlanul emelnek (mert a tőzsde az energiahordozók tekintetében felfele mozog, hiába van olyan "ereszd meg" szakasz, mint most, lesz majd megint "húzd meg", azaz 300 Ft fölött a benzin... Ezeket én átmeneti kedélynyugtató manipulációnak tekintem. Nagyon jól tudja az a cirka 200 ember, aki a kezében tartja a világgazdaságot, hogy az energiáért (fűteni muszáj, munkába járni muszáj) és a gyógyulásért fizetnek az emberek, mint a katonatiszt Bármit el lehet kérni ezért a témakörért!

Más: a kávé. mire az asztalotokra kerül, 100 (!) kézen megy keresztül! 100-ból 90 csak továbbadja, és nyerészkedik... Ezért kap az afrikai munkás 1 Ft-ot egy kiló kávébabért. Ugyan hova tűnik a többi 999 Ft, amikor veszek egy csomag O**iát?

Tudom, hogy kezdenek unalmassá válni az ilyen háborgó, pesszimista beírásaim, de ezeket azoknak szánom, akik még nem látnák esetleg: JÓ REGGELT! nem olyan kerek a világ, mint ahogyan a média elhiteti velünk, nem olyan szép az élet, és meg vagyunk vezetve, ki vagyunk használva...

írom mindezt mindenféle - politikai értelemben - szélsőséges beállítottság nélkül, hiszen - a visszajelzésekből ítélve - én egy optimista, szerethető ember vagyok Szeretem jól érezni magam! Csupán annyi, hogy nem csukom be a szemem... Nem vagyok irigy, másoktól nem sajnálom sem az időmet, sem az energiámat. Amikor ilyent látok, hogy egyesek nem tudnak mit kezdeni a pénzzel, mások meg szinte nyomorognak, na akkor felmegy bennem a pumpa!

Ja: szerintetek normális-e, hogy egy kutató-tanító, szakmájában kiemelkedő egyetemi docens 150 eFt-ot keres?
Na ezek után ríjon valaki, hogy oktatás így meg úgy, ha nyilvánvaló az elvándorlás. A régi öregeket, és néhány fiatal szakmaszeretőt kivéve ki marad oktatói pályán? aki máshova nem kell. Aki igazán érti a dolgát, az nem tanítja, hanem csinálja - háromszor annyiért! Igaz ez általánostól a felsőfokig, minden iskolában! mégegyszer mondom: TISZTELET A KIVÉTELNEK!
A kivételeket két kezemen meg tudom számolni! Sokan tanítottak már!

Ja, én is a hivatástudatom miatt leszek könyvtáros... Azon kívül, hogy ott nincs matematika!
Nem kell féltékenynek lenni, a könyvtáros örül, ha van állása, és megkapja a 100-110 eFt bruttót... Nettó 75-95.... Nem egy családfenntartói fizetés...

Szóval mindenkinek jó napot kívánok.

Ha most nem kapok warn-t, akkor sosem... Rám jött a szómenés, így beadandó készítése közben

Üdv!
Matthew
(#) vicsys válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Nos, végigolvastam... Szerintem mindenki tisztában van ezzel. Nem hülyék az emberek és (sajnos) Te sem fedezted fel a spanyolviaszt. Gondolom, hogy nem is ez volt a célod.
Idézet:
„A régi öregeket, és néhány fiatal szakmaszeretőt kivéve ki marad oktatói pályán? aki máshova nem kell. Aki igazán érti a dolgát, az nem tanítja, hanem csinálja - háromszor annyiért! Igaz ez általánostól a felsőfokig, minden iskolában! mégegyszer mondom: TISZTELET A KIVÉTELNEK! A kivételeket egy kezemen meg tudom számolni!”

Bizton állíthatom neked, hogy hál' Istennek tévedsz. Arra nem gondolsz, hogy sokan, egyszerűen csak igyekeznek megtartani a munkahelyüket. Ezt pedig, hogy:
Idézet:
„Aki igazán érti a dolgát, az nem tanítja, hanem csinálja”
, sértésnek veszem. A nagybetűs, tisztelet a kivételnek, pedig cseppet sem derített jobbkedvre. Tapasztalataim szerint sokan vannak a tanári-tanítói szakmában akik igen csak "ott vannak a szeren". A gyerek "anyag" évről-évre egyre kezelhetetlenebb és ebből is adódik a tanári gárda kimerültsége.
Azt mondom, igenis tiszteletnek kéne övezni azt a tanerőt aki havi nettó 70-90(!) ezerért, odateszi magát, szívét lelkét adja egy-egy palánta jövőbeni sikeréért...
Nem akartalak megbántani, nem ez volt a célom!
(#) Norberto válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Nem kell türelmetlennek lenni. A cikk fel van téve az oldalra, már "csak" ellenőriznünk kell, aztán engedélyezzük...
(#) DuMatyi válasza vicsys hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Én kérek elnézést! Valahonnan derengett, ill. most beugrott már, hogy mit is tanulsz - bocsi! Amit írok, azt tapasztalatból írom. Vegyük az ált. isk. matektanáromat! Hisztériás rohamokat kapott, közben meg nem haladtunk az anyaggal... ****hülye vagyok matekból!!! A mai napig.
Fiatal magyartanár palánta... szintén hisztis krisztike... Pedig mi nem is voltunk rosszak... Na jó, jók sem voltunk, de a mai generációhoz képest angyalok! Hatodikban semmit nem vettünk! Hetedikben jött egy rém aranyos 50 éves tanárnő, aki 2 év alatt 3 év anyagát adta le... Magyarból 89 pontot írtam, matekból 71-et... a 100-ból. Erre emlékszem.
A többi tanár mind öreg volt... Ez a kettő volt fiatal! Teljesen alkalmatlanok voltak! Ez 10 éve volt!
Angol: 8 év alatt 9 tanárral... Szánalmas!
Az infó ment, de azért, mert szerelmes voltam a tanárnőbe... meg a tárgy is tetszett...
Kémia: szerettem, de a tanárnő oktatási értelemben frigid volt...

Középiskola: A matektanár nagyon rendes volt, de nem sikerült felhoznia a szintre, a 3as megvolt, a 4es az éppencsak, néha.
A magyartanár az első évben egy alkoholista **** volt, semmit nem tanított!!! Második évben jött egy rabszolgahajcsár, és végül sikerült behoznia a hátrányt!
Villamosságtan tanár: "nemazénhatásköröm" volt a gúnyneve! Alig tanított valamit! akik szerettük a szakmát, más tanároktól, könyvekből, saját bőrön tapasztaltunk! Mellesleg az ofő ő volt!
Volt egy középiskolai infótanárom: a mai napig tartom vele a kapcsolatot, mert villamosmérnök, és tudja mire van szükségem! Jó kérdést tesz fel (visszakérdez), és/vagy jó választ ad rá! Nagyon nagy koponya! tisztelem a tudását!
Következő tanév: Access: olyan tanár tanította, akinek nem szakmája! Előttevaló nyáron ismerkedett meg vele... Elképzelheted, milyen volt! Rémálom!

Veszprémi egyetem: "Nekem nem célom, hogy megértsék a matematikát! Nekem egy célom van: leadni az anyagot! Ezért fizetnek!" 350 fő: tele. Polinszky előadó. Köv félév: A/1 70 fő. harmadáig sincs!
Áltkém: " Egy évfolyamból cak egyvalaki keressen meg. Ő majd továbbadja a többieknek! - Arról elfeletkezett, hogy az ilyen továbbított információknak a fele elvész.
Kis keresztmetszete kálváriámnak, amit egyesek oktatásnak neveznek!

Így már érted, miért mondom, ill írom?

Idézet:
„Arra nem gondolsz, hogy sokan, egyszerűen csak igyekeznek megtartani a munkahelyüket.”

Ezt nem értem... Bocs!

Ja, és múltkor írtad, hol vagy végzős, és milyen szakon! Sajnos a Te ambíciód veszélyben van, mert azok a középszerű tanárok ki fognak utálni, akiknem képesek többre! Hiába van benned tenni akarás! Kívánom, hogy ne ilyen helyre kerülj!
Ja, és természetesen Rád nem vonatkozik a "lehúzó" kritika! Nem kell megsértődni: Kinek nem inge...

Mellesleg: Én attól mászok falra, hogy azt kapom: "... A könyvtáros egész nap csak olvas!" Aha! Aki ezt mondja, az nincs tisztában azzal, hogy a feltáratlan információ az nem is létezik! Mert: "csak az az információ létezik számunkra, amiről tudunk!"
Ezért engem meg ez sért. A könyvtáros évszázadok óta ezt csinálja: Infót tár fel! Egyébként iskolai-, és gyermekkönyvtáros leszek, de szívesebben mennék az OMIKK-ba (Ill. mostmár BME) A hozzám kerülő gyermekanyag nem is olyan rossz...

Üdv!

Matyi

Mégegyszer bocs, ha megbántottalak, nem volt szándékomban!


Kolléga Úr!
Fékezzen már, legyen oly szíves, mert kisodródik... Kérném, hogy a jövőbeni hozzászólásaiban ne legyenek olyan szavak, amiket csillagoznom kell.
-- kobold
(#) DuMatyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Kobold: Rendben, vettem az adást, bocs... Sok minden magyarázhatja az indulatomat, de jelenleg az angol nyelvoktatás problémája... ami nagyon foglalkoztat, a saját bőröm miatt. Nem szembesültem az egyéni szerencsétlenségemmel egész addig, míg le nem írtam! Nna, megint fáj a fejem, biztos az egekben van a vérnyomásom! Még valami: Remélem tegeződünk, és tegezve is le lehet szúrni az embert... Szeretném, ha máskor nem lenne szükség a csillagozásra... Ez mondjuk rajtam múlik!

Vicsys: Lemaradt! Veszprém: Az évfolyamtársaim tanárszakon - a többség - ilyeneket nyilatkozott: "engem nem érdekel az egész, csak azért jöttem ide, mert diplomát akarok, és kész!" "ki nem állhatom a gyerekeket", "nem tudom, mit keresek itt!,elegem van az egészből!" a legmegdöbbentőbb: "IDE VETTEK FEL, IDE VOLT ELÉG A PONTSZÁMOM" No comment.

Remélem nincs "örök harag" , még egyszer mondom, nem ez volt a szándékom. Ja, és mi, közalkalmazott-palánták mindig is másodrendűek leszünk, annak ellenére, hogy igyekszünk elsőrendű munkát letenni az asztalra. Ez kettőnkre biztos igaz! Ha már anyagilag nem vagyunk megbecsülve, legalább erkölcsileg meg lennénk... Ezt meg azért nem kapjuk meg, mert a kedves hanyag kollégák rontják a respektünket!

Megjegyzendő, hogy felső tagozatos (Ahol ezek a fent említett "rátermett" pedagógusok egy része "tanít") általános iskolai osztálytársaim közül összesen 3-an koptatjuk a felsőoktatás padjait! 30-ból! Elgondolkodtató!
(#) zenetom válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Szerintem eotvospm csak azt próbálja leírni hogy nem tökéletes a világ
(#) DuMatyi válasza zenetom hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Tömören igen. Rátapintottál a lényegre!
Hofi után szabadon:
Hogy vagyunk?? / Röviden, vagy hosszan? / Röviden! / Jól! / Hosszan? /Nagyon nem jól!
Azt hiszem ez ide illett... A világ nem tökéletes, de hogy ennyire???
(#) hapro válasza vicsys hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Ez így van! Évről évre silányabb...sokszor kiveséztük már a kollégákkal, hogy miért, vagyis, hogy mi azt gondoljuk, hogy ezért meg azért..de a tény az tény.
Ezt teszem én is rézbőrűeket tanítok, akik még fogyatékkal élők is, meg VIII kerületiek, meg hátrányos helyzetűek, stb. És tudjátok mit! sokszor túl tesznek a szülőkön képességek és ész területén. Szerintem nem kell mondjak semmit, ha azt mondom, hogy a szülő bejön beszélni a tanárral, és a lábán fordítva van a két cipője...
Ja! nekik jogaik vannak. És tényleg jóval kevesebb mint 100.000Ft-ért!
(#) DuMatyi válasza hapro hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Ebben igazad van! Teljesen! Nem a diákokat védem: én is emlékszem rá! Mai napig átélem azt az ördögi kört, hogy utálom a tanárt, ezért nem tanulom a tárgyát akkora lekesedéssel, rossz jegyet kapok, a tárgyat is utálom... nnek a fordítottja is igaz: szeretem a tanárt, ezért a tárgyát szívesen tanulom, következésképp a tárgyat is megszeretem! Igaz egy adjunktusra ugyanúgy, mint egy általános iskolai tanárra!

Tehát azt kell mondani, amit az ember nem szeret, azt nem szívesen tanulja!

A familiárisan "hiperpigmentált" rétegről annyit, hogy én sem bízok meg bennük, de egy-két egyednek megadtam a lehetőséget! Nem bántam meg! Az, meg hogy rosszul szocializálódott, nem a gyerek hibája. ennek a helyrehozása, meg nem a te kötelességed. Megpróbálhatod, de nem a kötelességed! Friss élmény: önkéntes munkatársként az egyik könyvtárban megfordultam. A hiperpigmentált kislány nem ismerte az analóg órát... 13 éves korára!
Tehát: jobban átgondolva az én szocializációs faktorom nagyon jó, akkor meg ne szóljak semmit...

Ja, és ennyi pénzért meg tényleg csak hivatástudatból lehet tanítani - jobb esetben! Amit föntebb leírtam a veszprémi évfolyamtársaimról, olvasd el kérlek! Tudok nem egy olyan esetről, hogy valaki pocsék pedagógus, protekciója van, és el tudott helyezkedni! A másik állásra jelentkező meg jó pedagógus, és azért nincs állása, mert xy elhappolta előle... A protekciós, aki pocsékul tanít!

Sajnos bonyolult a helyzet! Bocs, hogy beleugatok a témába, de foglalkoztam sokféle emberrel, gyerekkel, sok plusz dolog, munka, önkéntes pluszfeladat miatt fordultam már meg a Pedagógia és pszichológia tanszék környékén, könyvtárakban, stb... Igyekszem minél többet megtudni erről a rendszerről, hiszen egy év, és reményeim szerint én is az oktatásügyben és/vagy a közszférában fogok dolgozni!

Gondolom, nem kell bemutatnom Neked, mint bajainak a kiscsávolyi általános iskolát...

Azt hiszem ma én blogoltam a legtöbbet!

Üdv!
Matyi
(#) Frankye hozzászólása Dec 13, 2008 /
 
Googa! Kiderült, mi volt a gond a járgánnyal? Sikerült végül elindulni vele?
Nekem is volt egy sztorim vizsgáztatással kapcsolatban:
Volt egy öreg, lestrapált FIAT Unom, de első autónak megfelelt. Mentem vele műszakira a Klubhoz. Feltették fékméréshez a padra, jól megrázták szegényt, megkapta végül a passzust, mehettünk haza.
A Pesti úton ballagok a külső sávban, előttem pirosra vált a lámpa. Rálépek a fékre, erre a pedál gyakorlatilag "beesik" a padlólemezbe!
Kézifék, vészvillogó, zöldnél lépésben előre, első sarkon kiállok az útról egy lakótelep parkolóba. Telefon a sárga angyalnak. Fiatal srác, körömhegytől tarkóig tetoválva, kiszáll a sárga WV-ből. Megijedtem, na ez is szép kis figura... Kérdi, mi van, mondom, ez történt, közvetlen műszaki után. Azt mondja: Kapjuk le a kerekeket az első tengelyről, megnézi mi az ábra. Emelő elő, kerékanyakulcs detto, pikk-pakk lekapja a kereket, majd előhoz egy böhöm kalapácsot!
(Fogtam a fejem, anyám, ebből mi lesz?!)
Megsimogatja "samukával" a kerékfelfogatást, azt mondja: Indítsam be a motort, és fékezzek. Hát jó. Beülök, indítózok, motor jár, Frankye fékre: kemény mint a vídia!
Mondom a srácnak, hogy OK, de mi volt?
Mondja: Semmi gáz ( ), csak az úszónyereg a nagy rázástól elmászott...
Hamar eladtam az autót, nekem ilyen járgány nem kell...
(#) hapro válasza DuMatyi hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Arról annyi emlékeim vannak, hogy unokatesóm odajárt, már tizenakárhány éve, voltam a ballagásán, de az a szocializmus lezáró korszakában volt, amikor papíron már nem volt de az emberek a maradványában éltek még, (környezet). Szóval akkoriban lepukkant volt, de hogy mostanság mi a helyzet vele arról nem tudok nyilatkozni, néha-néha elmegyek előtte, de semmi kölünös, nem abban a városrészben lakom. Újváros és a Frankel volt nagyon virágzóban amikor még ott laktam. Sőt amikor születtem akkor alapították az UÁMK-t, és első kör került ki az iskolából, amikor bekerültem oda. Tök jó állapotban volt és fejlődött is.
Na hát ezeket leírtam, de igazából eltértem attól amiről igazán beszélgettünk.

Ennyi pénzért hivatástudatból....vagy megélhetés miatt, ahogy vicsys írja, sőt leginkább ezért.
Egyenlőre nem vagyok még olyan fenomén mint a Secret filmben bemutatott emberek, hogy kigondolok valamit és akkor az van, még kell hozzá kis idő :yes: .
Szóval még kigondoltam, hogy lelépek minnél messzebb és pesttől is minnél messzebb, de még nem találtam meg a helyet, és a megélhetés azon a nem megtalált helyen....
(#) MPi-c hozzászólása Dec 13, 2008 /
 
Üdv!
Nem tudom van-e köztetek rep.szimulátor fan. Most hétvégén tarják a VFAT2008-at. Itt olvasható program Ezen linken pedig a bemutatók nézhetők.
Holnap repüli bemutatóját magyar színekben 59th_Reaper. Itt olvashattok röviden a VFAT-ről.
(#) bandikala hozzászólása Dec 13, 2008 /
 
Nem tudja valaki, hogy mi lett a Bayern-Stuttgart meccs eredménye?Anyám letelepedett a tévé elé és kirobbantani se lehet onnan.
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Itt vagyok, Zolikám, de nem látok gondot!
(#) Frankye válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Azóta másik FIAT-om van... Hiába, a márka kötelez!
(#) szamóca válasza Frankye hozzászólására (») Dec 13, 2008 /
 
Mire én is odaértem, Norberto már elintézte.
Következő: »»   274 / 3553
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem