Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   538 / 1708
(#) zolika60 válasza poros hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Akkor viszont a marató folyadéknak egy alkalmas üveg, vagy műanyag tálat használnék. Amikor még használtam vaskloridot fotótálat használtam, az jól bírta a strapát. Bár nem tudom van-e még olyan.
(#) poros válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

A tálca marad egyelőre ,de bevonom műgyantával.
(#) elektrorudi válasza Router hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Idézet:
„hogy 40%-os hangerőig szépen szól aztán torzít mint egy barom”

... és ha kivennéd az R8-as 680 Ohm-os ellenállást ?
(#) Router válasza Doncso hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Én sem anyagi megfontolásból döntöttem így hanem a saját lustaságom vezérelt mert amikor a nagyja alkatrészt összeszedtem akkor már nem volt sok ingerem elmenni a boltba, hogy vegyek 50Ft-ért ellenállásokat. Így a tudat is sokkal jobb, hogy gyakorlatilag félig a kukából hoztam létre valamit

elektrorudi: Megpróbálom áthidalni és megvizsgálom úgy is. Köszönöm az ötletet!
(#) Imi65 hozzászólása Feb 7, 2010 /

Hapronak!!
Zolikám, itt a "drótgubanc" erősítő Junoszty trafókkal. Ami az egészben hihetetlen, hogy ez elég becsületesen zenélt, több - ma is élő - tanúm van rá. Janival 1,5 óra alatt forrasztottuk össze.
(#) Imi65 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Hapro Zoli is valami ilyesmi áramkört szeretne építeni (persze, nem ilyen "esztétikusat"), de a kapcsolás bombabiztos. 3 év után "fejből" megépítettük - és láss csodát - beindult első rúgásra.
(#) Frankye válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Na jó, ha rugdossátok, naná, hogy beindul, szegény! Nem is mer mást tenni szegényke...
(#) Imi65 válasza Frankye hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Igen valószínű, hogy meg volt félemlítve.
Jani barátom egyszer azzal állított be hozzám, hogy Ő még nem hozott létre PP kapcsolástechnikájú erősítőt. Javasolta, hogy az általam már évekkel korábban méretezett erősítőt megpróbálhatnánk így az asztalon összedrótozni. Mondtam neki, hogy:- Nem, ahhoz több idő kéne, hogy becsületesen megcsináljuk. De ragaszkodott hozzá, hogy biztosan emlékszem még a kapcsolásra, ha egyszer én dolgoztam ki. Igen, tényleg emlékeztem, de azért elég régen volt már, de mindegy, nekiláttunk, két pákával (már mi sem ijedtünk meg 2 pákától). Szétosztottuk egymás közt a feladatokat (én kötöttem be a trafókat, Jani forrasztotta a fűtővezetéket, én szereltem a tápegységet, Jani a foglalatokra az ellenállásokat, kondenzátorokat), így lendületesen haladtunk. Hamarosan eljött az idő, mikor már műterhelésre dolgozott. Ezután megkapta a hangsugárzókat, és a CD játszót. Jani kezelte a hangerő potit, és meglepődött, hogy a kis EL84 SE-hez képest mekkora erő van benne. Hallotta még Ricsi1992 is, aki régen járt már a csöves topikba. Aztán szétszedtük, mert ez azért nem a képességeink csúcsa.
(#) poros válasza Imi65 hozzászólására (») Feb 7, 2010 /

Megnyugodtam ! Nem csak én vagyok képes így összerakni valamit.
(#) Moderátor hozzászólása Feb 7, 2010

A további offolás, warn-t eredményez.
(#) raiman hozzászólása Feb 8, 2010 /

Sziasztok ismét
Készülődnek a labortáphoz a panelek:
-hőfigyelő 1x
-kimenetek kapcsolására hívatott ki-be kapcsoló (ennek a védelemhez is köze van) 2x
Íme a képek
(#) Abukodonozo válasza raiman hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Nekem nagyon tetszik, gratulálok! Hogy nekem miért nem sikerülnek soha ilyen profin a beültetési rajzok?! :miaz: Csak irigyelni tudlak...
(#) gtk válasza raiman hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Hogy sikerult ilyen jol a beultetesi rajzot ranyomni? Vasalassal?
(#) Attila86 válasza Abukodonozo hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Az a titka, hogy nem szabad kihűlni hagyni a nyákot, hanem a vasaló levétele után azonnal le kell húzni róla a műnyomót. Akkor lesz ilyen szép.
(#) inci88 válasza raiman hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Szép nyák! Várjuk a végeredményt

A hőfigyelő nyákon az R10-es ellenállásnak csak egy lába lesz beültetve? vagy csak én látom úgy, hogy nincs átfúrva?
(#) Laciveszp válasza inci88 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Milyen kis szemfüles valaki?
De valóban, én is úgy látom. Amúgy szép munka! Ezt is kékfóliával kell csinálni? És rá kell vasalni? Vagy semmi köze hozzá?
(#) zoly15 válasza Laciveszp hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Ezt ugyan úgy vasalod mint a nyákot..
Csak itt pont tükörképnek kell lennie a beültetésnek mikor nyomtatod

Üdv!
(#) Laciveszp válasza zoly15 hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Köszi az információt! Amúgy a nyákos felénél is tükrözni kell Szerintem
(#) Feco88 válasza raiman hozzászólására (») Feb 8, 2010 /

Üdv!
Néztem a pozíciórajzod, de hogy szebb legyen a minta egy kicsit át kell mosni sósavval. Óvatosan fogkefével, majd gyorsan leöblíteni, ez leoldja az apró papírrostokat és csak a toner festék marad.
(#) raiman hozzászólása Feb 9, 2010 /

Sziasztok
Itt vannak a képek a kész beültetett panelekről
(működik mindegyik szépen)
(#) raiman válasza raiman hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

A pozíciórajzot úgy csinálom, hogy simán műnyomóra rányomtatom a képet (eredetit tükrözve),majd rávasalom a nyákra.
Ez után rögtön vízbe dobom a panelt, ott kihűl és leázik a műnyomó, a minta pedíg megmarad.
Ezek után jó alaposan fogkefével lesikálom a rajta maradt papírt, majd megszárítom és Akrilian (univerzális magasfényű színtelen) lakkal lefújom a panelt
(#) gtk válasza raiman hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Igazan szep darabok !
(#) raiman válasza gtk hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Köszi!

Készűl az előlap is.
Ilyen volt ilyen lett (képek)
(#) Ballage válasza raiman hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Szépek lettek, gratula!
(#) vicsys válasza raiman hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Tyűha! Szép munka! Csak így tovább!! Nálam: 10/10 :kalap:
(#) raiman válasza vicsys hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Köszi mindenkitől az elismerést Itt van még néhány kép, hogy hogy is fog kinézni az előlap hátúlról
(#) vicsys válasza raiman hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Ez egy VIDI receiver doboz? Vagy gyári műszerdoboz? Ha utóbbi, hol vetted és mennyiért?
(#) roland0327 válasza raiman hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

És hátulról? De amúgy nekem is nagyon tetszik! Én is gondolkodok egy labortápon most, de még ahoz gyűjtőgetni kell
(#) raiman válasza vicsys hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Ez az M02-es műszerdoboz!
Lomexba vettem, nem olcsó 7200+ áfa
(#) Higgins hozzászólása Feb 9, 2010 /

Sziasztok!
Nagyon megtetszett a sokak által megépített forrasztóállomás, így én magam is terveztem egyet Atmega8 mikrovezérlővel. Kicsit az eredeti kapcsolást módosítottam, amit vzoole közölt, és a saját elképzeléseimet valósítottam meg. A páka hőmérsékletét egy rotary encoder szabályozza, és két nyomógomb is helyett kapott az előlapi panelen, amivel egy egyszerű menüvezérlést valósítottam meg.
Az egészet egy a HESTORE-ban vásárolt műszerdobozba sikerült beleaplikálni, így elég kompakt lett!

Amit tud:
-150-350 fokig szabályozható a hőmérséklet
-A mért és a beállított hőmérsékletet kijelzi
-Háromféle lépésköz állítható be, hogy 1,5,vagy 10 fokonként akarjuk állítani a hőmérsékletet
-Háromféle hőmérséklet értéket tudunk eltárolni
-A páka szabályzása PWM-el történik

Üdv: Higgins
Következő: »»   538 / 1708
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem