Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Airhorn
Sziasztok!
Egy elektronikus airhorn kapcsolási rajzra lenne szükségem, nem tudom tudtok e segíteni, őrült sok helyen keresgéltem már de eddig nem volt szerencsém. Ha tudtok segíteni előre is köszi!!!
Most elektronikus kürt(horn) kapcsolást keresel, vagy egy meglévő levegőskürtsort (airhorn) akarsz nótára bírni?
Bocs, igen. Elektronikus kürt kapcsolást keresek.
Jó. +nézem a régi papírokat, emlékeim szerint 3db 555-ös astabil van benne változtatható frekivel. 1 az alaphang, 1 a modulátor, a 3. nem tudom mire szolgált, de rettenetesen tudott vonyítani, mert valami BD-s végfoka is volt. (tajvani szemét, Kojak sziréna néven)
Előre is köszönöm, bocs hogy most írok vissza, de eddig nem tudtam megnyitni a válaszoldalakat, valami történt a gépemmel. Az újratelepítés segített.
Még egy kérdés: az úgynevezett buzzer kapcsolásokkal szerinted hasonló hangokat tudok elérni?
Nincs senkinek semmi ötlete? Na mindegy akkor keresgélek még tovább...
Na én ezt csináltam meg csak egy ic-vel az erőssítő bemenetet R3 al hajtottam meg.
Elég sokat kellett játszani főleg az R2-es ellenállással hogy a hang hasonlítson.Csatolok egy képet is hogy én milyen hangszóróval próbálkoztam
Lehet hogy hülye kérdést teszek fel de azt hogy érted hogy egy IC-vel?
Ja bocsi a csúnya képátszerkesztésért paint-el csináltam, nincs még felrakva jobb!
És Neked működött is? Nekem valahogy nem akar megszólalni.
Egyáltalán semmi hangot nem ad???
Az IC 3as láb és a hangszóró közzül vedd ki a kondit!!
Vagyis az ellenállást? Azt már megtettem, de semmi.
Kondira gondoltam, mindegy tehát se ellenállás se kondi és mégse szól...hmm
A Te rajzodat építettem meg, ott a 3-as lábnál ellenállás van, de kivettem a kondit is , úgy sincs semi.
A C1es kondi mindenképpen kell(én rajzom)az R2 es ellenállással próbálj mahinálni próbálj betenni egy 470es potit.Hány voltról hajtod az áramkört??én12ről hajtottam
Na várj egy kicsit keresek egy 555-ös ic-t(remélem van) és összedobom a kapcsolást
Köszi, épp most kezdtem volna összepakolni, de akkor még várok egy kicsit, amúgy próbáltam 5, illetve 12 V-ról is, de semmi...
Hát nemtom mi lehet a baj nekem megjelent a négyszögjel, én az 1mohmos helyére egy potit raktam be azzal megy.
Van de most a végfokot nem kötöttem rá de igy is van hangja
Nekem most nincs potim, de akkor holnap megyek és megveszem hozzá a pontos "méretű" alkatrészeket. Nagyon köszönöm, hogy segítettél, úgy látszik vannak még rendes emberek!!!!!!!! Ha összejön majd jelentkezem.
Annyit tudnék még javasolni hogy ha egy erőssítőre teszed egy ellenállást tegyél a 3 láb után(nem kondit5,6k )nehogy az ic kimenetét tulterheld, az erőssítő ugyis felerőssíti!!
Ok! Köszi a tippeket holnap majd jelentkezem.
Na itt is lennék. Vettem ma néhány alkatrészt megépítettem és láss csodát nekem is működik. A tegnapi próbacuccba kicseréltem az ic-t arra amit ma vettem, hátha..... és valóban. Rossz volt az ic, mind a 2 amit a LOMEX-ben vásároltam. Szóval csak ennyi volt tegnap a baj.
Nem gondoltam tegnap hogy rossz mind a 2 ic, na mindegy, visszavinni úgy sem lehet. Amúgy köszi mégegyszer mindent, ja és a hangja is szuper, igaz mire sikerül a legjobb hangot majd beállítani addigra megőszülök de az a lényeg, hogy eddig ez a legjobb "elektromos kürt" amit hallottam.
Igen tudom hogy elég kinlódós én is sokat kinlódtam vele, valamint sok múlik a hangtölcséren is (már ha alkalmaztál ilyet)
Most csak sima hangszóróval próbálkoztam, ami van tölcséres az most az autómban van beépítve, az viszon valódi, igazi mint ami a nínóautókon található (talán még azoknál is újjabb)
Na azzal próbáld majd ki, csak tegyék közzé egy erőssítőt!!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |