Fórum témák
» Több friss téma |
Pontosan ahogy írod! Némi rálátásom van a Hall témára, automatizálás tantárgyból előadást is tartottam belőle, valamint a Simsonom CDI gyújtását is egy videómagnó motorból bontott Hall-jeladóval építettem meg. Nagyon hasznos kis eszközök!
Sziasztok
Tegnap pakolás közben találtam egy panelt csak nem tudom mire jó. Az a név van rajta hogy STEREO MODUL Ez szerintem valami gyári szám lehet a SZTEREO MODUL mellett: 29304-352. 44/4B (04) Van benne egy integrált IC is amire ezek vannak írva: MICRONAS MSP 3411G A2 1387 D9 LC F 098820 004 Ja és az IC fölott valami vas rács van szerintem árnyékolásnak. Találtam a lapkán egy cetlit is amire ez van írva: H*29504-110.84* 56404 3 kivezetés van rajta, 2 egyforma kék a hosszú oldalán ezzel a felirattal a lapkán: ST-A1 ST-A2 A másik kivezetés a lapka közepén van ezzel a felirattal: ST-AV3 A panelon egy jó pár darab kondenzátor , 4DB ellenállás a lapka alján meg egy csomó SMD ellenállás meg trabzisztor meg egyenirányító. Készítettem pár képet is.
Szia!
Ez egy sztereó tévé audióprocesszora.
Szia kadarist
Sima mono erősítő után is lehet kötni Vagy tudsz adni róla egy kapcsolási rajzot.
Ez egy nagyon speciális proci, az eredeti helyén kívül semmire sem használható.
Hát akkor ha nem jó semmire akkor bontás.
Ennek meg mi a típusa? orosz tranzisztor azt tudom...
vhogy megkéne tudnom mivel tudom helyettesíteni....
Ez egy 6GSz típusú tranzisztor, még árjegyzékben is megtaláltam, de adatlap se oroszul, se másképp.
Kis teljesítménytranzisztornak látszik a panelen kikövetkeztethető a lábkiosztás, a többi pedig az üzemi körülményekből meghatározott határadatokból kiválasztható.
Ez egy orosz erősítőben volt, de privátban már tárgyaltunk erről és egy BD140-ben kiegyeztünk.
Sziasztok!
Tegnap elfüstölt a laptopom (Asus A3L), szétszedtem és egy kis SMD alkatrész sült meg benne, a tápcsatlakozó közvetlen közelében. A száma szerencsére nem sérült meg, így el tudtam olvasni. A típusa "8C539", és SOT-89 a tokozása. Ezt követően szétnéztem a neten, de semmit nem találtam az alkatrészről, így tulajdonságok hiányában még helyettesítő elemet sem tudok keresni. Kérlek segítsetek beazonosítani az alkatrészt. Előre is Köszönöm!
Laptopot eddig csak kívülről láttam, de gyanúsnak tartottam az általad megadott típusnevet, kicsit "hasonlított" a BC539-re. Rá is kerestem, "BC539 smd pdf", s kaptam egy találatot, ami laptopra utal. Talán hasznát veszed, mellékelem a linket, meg ha szerencsém van a letöltött fájlt is. Valamelyik csak odaér...
http://notebookreparos.com.br/notebooks/mobo-schematics/GIGABYTE/GI...01.pdf
Üdvözletem!
Ismét felbukkantak az asztalomon alkatrészek. Alkatrészek a következőek: TAA765A és LM358N. Keresgettem az adatlapokat, csak sajnos elég kevés kapcsolást találtam hozzájuk. Ha esetleg tudtok szolgálni kapcsolással hozzá megköszönném. Üdv.Speed008
Szia!
Ezek műveleti erősítők, amiket nagyon sokféle célra használhatsz.
Esetleg nem tudnál segíteni, hogy hol lelhetek fel erősítőknek való kapcsolást?
Ezekkel az IC-típusokkal vagy csak úgy általában?
Egyszerűen fellapozod az eszköz adatlapját, többnyire az eredeti gyártóét, és azon találhatsz információkat a felhasználás módjáról. Tanulmányozd a csatolt adatlapot!
Főleg ezekre a típusokra szeretnék valamit, hogyha lenne hozzá kapcsolásod.
Ottan van az adatlap alján, Az LM 358 ugyanaz mint az LM158, csak kettő egy tokban. A másik is egy ilyen, csak kissé más paraméterekkel.
A TAA nyitott kollektoros kimenetű, ezért másképpen kell hozzáállni, mint egy "hagyományos" műveleti erősítőhöz.
Ennek az ic nek elég jó a dokumentuma. Esetleg a másik ic hez nincsen valami jó doksitok?
A gyártói adatlapot mindegyikhez megtalálod, mindben van ajánlott kiépítés.
De annak a doksijában is vannak alkalmazási példák.
Ezt nem vitatja senki sem, csak megjegyeztem.
Hali!
A képen elől jól látható barna alkatrésznek mi a neve, és a pontos értéke? Köszönöm!
Kondenzátornak hívják, de az értékét nem látom.
Vagy a szemed, vagy a képernyőd jobb mint az enyém.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |