Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1023 / 1714
(#) yankoo válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Minden ST52-es szénacél, ez volt "ingyen" a cégnél kb a kukából szedtem ki. Lehetne hegeszteni is, de semmi kedvem nem volt utána egyengetni és így szállítani is könnyebb, mint egyben. Amit ráköltöttem:

-csapágyak 3500 22db 608-as típus ebből megmaradt sok, mert fióksínnel váltottam ki
-fióksínek ~3500
-vezérlő TB6560 16000
-motorok 6500

Minden más adott volt. PC, kábelek, kapcsolók, dobozok etc.

Később valszeg cserélem a csapágyakat lineáris csapágyakra.
(#) FPBalazs válasza szdavid_96 hozzászólására (») Ápr 7, 2013 /

Megpróbálom majd , kösszi
!
(#) sastas01 válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Szerintem jobb így, hogy csavarozott. Ugyanis így elkerüli az alaktorzulásokat, feszültségeket.
Az más kérdés, hogy hegesztve szebb.
(#) Schnitt válasza sastas01 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Néhány helyen látok hegesztést, (pl a híd elemein) ezért kérdeztem csak. Vagy annak nem árt a feszültség?
(#) metabo123 hozzászólása Ápr 8, 2013 / 3

Megépítettem Proli007 állandó áramú, tirisztoros (vezérelt félhidas) akkutöltőjét. Első rugásra indult. Kapott a berendezés egy DVM-et V/A átkapcsolási lehetőséggel is ami Alkotó tervei alapján készült (Itt sem volt probléma).
jelenleg 150-200mA és 5A között állítható be a töltőáram. 5 A-nál a sönt ellenállásoknak már melegük van, ezért nagyobb teljesítményűre fogom cserélni őket, azért is hogy a beállítható töltőáram max: 10A lehessen (a trafó és az egyenirányító eszközök ezt lehetővé is teszik).
Hétvégén elkészültem a dobozolással is, hát íme, ez lett belőle:
(#) stefi válasza metabo123 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Szia!
Nagyon szép lett!
Melyik Proli00 kapcsolás alapján építetted meg?
Üdv:
stefi
(#) metabo123 válasza stefi hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Ő lenne az: Bővebben: Link
Üdv: Metabo
(#) Buvarruha hozzászólása Ápr 8, 2013 / 1

Már alakulnak a nagy boxok, beléjük került a merevítés végre. Samsung mélyközép hangszórók, RBT-95 ribbon magasok.
(#) zolika60 válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Látom a DJ épp a tíz körmét nyalja örömében.
(#) Buvarruha válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Igen, mindíg az erősítőre kempelnek...
(#) yankoo hozzászólása Ápr 8, 2013 2 /

Márpedig * van ott Ez a trendi, ha megérted miért írjak 5 betűvel többet csak kopik a billentyűzet A híd sem hegesztve van, hanem csak heftelve, hogy ne tépje meg a hegesztés, előtte pedig az asztalhoz volt rögzítve minden irányból, de nem akarok ide offolni, saját témájában írok majd, ha van kérdés.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2013
(#) zolika60 válasza yankoo hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Csak illendőség okán. Különben.
(#) lajos1969 hozzászólása Ápr 8, 2013 / 1

Egy kis nosztalgia!
(#) qtrica válasza metabo123 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Szia,

Tetszik amit épitettél! Jó lett nagyon, gratulálok. Melyik kapcsolás ez?
(#) dudassandor1 válasza metabo123 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Nagyon ügyes és hasznos munka! Gratulálok hozzá, szép lett!
(#) BarnaPili válasza lajos1969 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Szép munka! De régen nem ekkora volt
Megosztod az építéshez szükséges infókat?
István
(#) metabo123 válasza qtrica hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Köszi!
A link mégegyszer:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_569415.html#569415
Metabo
(#) kameleon2 válasza Buvarruha hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Hahaha A macska háttal van az egérnek!
(#) stefi válasza metabo123 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Köszönöm!
(#) csikosgabi hozzászólása Ápr 8, 2013 /

Sziasztok. Ma lettem kész a TL072-vel felépíttet Aktív DI BOX-ommal. Ez még csak a prototípus, ha minden jól megy építek még 3db ilyen "szimplát" és 2db "duplát". A táp feszt. a keverőből, a +48V Phantom tápról nyeri...
(#) zolika60 válasza csikosgabi hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Kívülről szép. A belsejét is láthatjuk?
(#) pjg válasza yankoo hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

A tervrajzot elkérhetném? Egyelőre nem megépíteni, csupán tanulmányozni szeretném.
(#) csikosgabi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Sejtettem, hogy megkapom ezt a kérdést , a belseje közel se néz ki ilyen jól de teszek fel arról is képet.
(#) flaci92 válasza csikosgabi hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Nem tudom mi ez, de jól néz ki Ha jól sejtem valami frekvenciavágó vagy torzító ?
(#) hadnagyakos válasza flaci92 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Audiójel szimmterizáló. Rendezvényhagosításban használatos. Az asszimterikus jelet szimmterizálja, így sokkal nagyobb távolságra elvihető kevés zajjal.
(#) papus51 hozzászólása Ápr 8, 2013 / 2

Hosszas tervezgetés és farigcsálás után tegnap összeállt egy MAX038-al megépített hullámforma generátor - sweep generátor - modulálható akármi.
Megpróbáltam belesűríteni a fejlesztésbe a MAX038 adta lehetőségek jó részét.
Az eredmény egy olyan műszer lett, ami a következőket tudja:
>szinusz, négyszög, háromszög hullámforma
>frekvencia 2Hz - 30MHz 6 sávban (30Megánál persze már csak szinusz)
>sweep-elhető (az átfogás 1:100-tól tetszőlegesen szűkíthető, ezen belül marker jelek tetszőlegesen beállíthatóak)
> a sweep söprési frekvenciája hangolható
> modulátor áramkörrel kiegészített. AM, FM, PWM modulálási lehetőség.
> A moduláció belső, hangolható Wien hidas oszcillátorról vagy külső jelforrásról is lehetséges.
> Állítható a modulációs mélység
> egyenfeszültséggel vezérelt kimeneti szintszabályozó áramkör DC-80 MHz sávszélességgel.
A készülék, bár működik és amiket leírtam paramétereket hozza is, de sajnos úgy tűnik, hogy nem a végleges változat.
Ennek fő oka, hogy tervezéssel együtt épült és így eléggé káoszos lett a végkifejlet.
Ráadásul az építés vége felé derült ki számomra, hogy a MAX038 osc. része nagyon érzékeny a huzalozásra és az alkatrészek méretére, stb. Azóta nekiláttam tervezni egy SMD változatot, ahol nem forgótárcsás kapcsoló váltja a kondikat, hanem analóg multiplexer, nagyon rövid NYÁK vezetékezésekkel.
(#) csikosgabi válasza hadnagyakos hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Így van.
(#) Norberto válasza papus51 hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Azért ez már nem semmi szerkezet, nem is gondoltam volna, hogy a MAX038 akár ilyenekre is képes lehet. Gratulálok az eddig elért eredményekhez és a fényképek is jók!
(#) papus51 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Norberto-nak.
Én sem gondoltam. Menet közben jött..
(#) papus51 válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 8, 2013 /

Sok publikációt átnéztem MAX038-al kapcsolatban, de az a véleményem, hogy a kapcsolások jó részét nem építették meg.
Én elképzeltem mit lehetne köré építeni azután kerestem áramköri megoldásokat meg megfelelő alkatrészeket hozzá.
Következő: »»   1023 / 1714
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem