Fórum témák
» Több friss téma |
Többen is kértétek már a bináris órám nyáktervét, termesztésen mindenkinek el is küldtem, de, hogy ne keljen minden esetben email-en küldenem és kérni sem így most feltöltöm.
Sikeres utánépítést
Köszi de lenne pár kérdésem!
Oké értem, hogy írtad a kapcsolókat de ez a kód alapján hova mik mennek? Bővebben: Link Link javítva. Használd a link gombot! -moderátor- A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
Oké látom ez neked nem fog menni..., konkretizálni kell.
9-27v Molex: oda megy a be táp ami 12v legyen. 5v Molex: ide maximum 5v mehet ez lenne az akku helye, ha el megy a főáram, akkor az akku biztosítja folyamatos működést. (nem szükséges bekötnöd) Ez mind átkötés?: Igen, egyoldalas nyákok esetében az ilyen előfordul. És ide mi mén???: A programozó .... (ezen amúgy jót mosolyogtam) Ide mik mennek?: Ide megy a perc és az óra gombok, ezzel a két gombbal állítod majd be a pontos időt... A hozzászólás módosítva: Ápr 9, 2015
Értem de a pic felet is van molex oda mi megy?
Vehetnéd a fáradságot, hogy előveszed a kapcsolási rajzot és leköveted. A "nagyok" is így szokták...
Igen mikor már lejárt az időm a szerkesztésre rájöttem, hogy azt nem említettem meg, így tudtam, hogy a következő kérdésed majd ez lesz.
RA4-esen van a kérdéses molex, az is egy gomb lenne, de nem használom, azt teszel oda amit csak akarsz, ha nem kell, akkor ki is veheted...
Oké mindent értek!
De még egy kérdésem akadt! Van a nyák tervben egy kék vonallal négyzet és benne ír egy 1-est! Az miért került oda?
Mert eredetileg 2 körzet volt amelyben a kristályt elhelyeztem a végleges verziónál már csak 1 maradt azért az 1-es szám
Nincs jelentősége..
Kérésre csatolom az összes forrás és lefordított .hex fájlt is a bináris órám kapcsolásához.
Hajrá... Kivettem minden sallangot és újra fordítottam...
Ja és alakulóban az új órám kicsit feltuningolt formában
Megcsináltam de nem működik!
A kód nem tudom, hogy jo-e de szerintem igen don_peter-é! Mi lehet a baj?
Mit csinál?
Fényképet mutass a panelről. Esetleg az átalakított nyáktervről. Tölts fel képeket, hogy lehessen látni, hogy mit csináltál. A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2015
Ezt videón kellene látni csak ide nem bírom feltölteni!
Mert nem sorba villognak a ledek! Nem alakítottam át a nyák tervet! A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2015
Youtube
Amúgy legalább van életjel, ez azt jelenti elsősorban, hogy valamit nem jól kötöttél be vagy a PIC lábai nem érintkeznek vagy esetleg a PIC lábait nem jó helyre kötötted... A kép botrányosan rossz minőségű így semmit nem látni a bekötésből.
Az ígért video !
És a kapcsolok se reagálnak semmire mi lehet a baj?
Készítsél már pár éles és jó minőségű fotót a nyákról, de ne csak a LED-ekről, hanem a PIC-es oldalról is..
Szerintem itt csak elkötés van...
Nincs nálam a gép de kábelekkel van összekötve majd holnap leelenörzöm és írok utána!
A másodpercek, jók tutira mert számoltam és minden 10mp-nél vált ahogyan kell, csak a 4 nél nagyobb számoknál van hiba, és persze, hogy a másodperc 1-es és 10-es-ek vannak fordítva, illetve a perceknél is az 1-es van a 10-es helyén és gondolom akkor már az óra is fordítva lehet bekötve.
Szimplán a rossz bekötés miatt hibás a kijelzés, a program szépen fut, úgy ahogyan annak kell.
Leellenőriztem a bekötéseket de minden úgy van ahogy a nyákon van !
Vagy ha nem jó akkor a tranzisztorok(8 bekötés) bekötésénél van a hiba? Vagy a ledeknél(4 bekötés)? A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
A tranzisztoroknál tutira van valami gond.
A sorok oszlopok összhangja nem jó..
Javítottam rajta és ez lett az eredménye!
10 percenként mutassa de percenkét még nem majd azt is átnézem! Az óráig még nem jutottam el mert nem működnek a gombok! Mobillal vettem fel! A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2015
Megvan az óra is működik csak a perc nem!
No a mp már jó, a perc még nem, de tuti elkötés van ott is.
Szépen össze fog ez állni.
Megvan müködik nagyon szépen köszönöm don peternek és vicsysnek mert az ö cikke miatt csináltam!
Csak az órát nem bírom állítani kapcsolóval! Már beállítottam a pontos időre a videó töltődik fel a youtubra!
Örülök, a gombok, bekötését nézd át, 10K-os ellenálláson keresztül 5v-ra fel kell húzni a PIC-re vezető szálakat.
A gombnyomáskor testre zárod a PIC lábát ezzel jelszintváltozást okozol és így történik a perc és az óra állítása. Ezek ellenőrizd le.
A perc nyomógombja működik az óráé nem de nem gond még egyszer köszi!
Annak is működnie kell mint mindennek ami eddig nem működött és most már működik..
Nem tudom de nem is kell!
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |