Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Westen 240 Fi gázkazán hiba
Tavaj még igen, de azóta padló fűtés lett és azóta nem jó.
Viszont most nézem, hogy ha a termosztáton csökkentem a szükséges hőmérsékletet, majd növelem, akkor elkezd fűteni.
A padlófűtés hőcserélővel le lett választva a meglévő körtől? Vagy esetleg hidrováltó lett betéve?
A szivattyú teljesítményét sem lehet állítani ennél a típusnál, de nem is lenne értelme csökkenteni, hiszen akkor még hamarabb elérné a beállított hőfokot.
Igen, le lett választa. A hőcserélő után pedig egy esbe szelep van, ami 40 fokot enged a padló csöveibe.
Akkor itt a bibi.
A hőcserélő egy "rövid kört" képez a kazán számára, melyen hamar megfordul a víz, ezért hamar el is éri a beállított hőfokot. A radiátorok felé ideje sincs elküldeni a meleget. A láng lekapcsolást követően viszont csak 3 perc után kapcsol vissza újra... Ezt játssza, miközben Te fázol. A hőcserélő primer körébe(kazán felőli oldala), be kellene tenni egy szelepet, mellyel lehetne fojtani a víz áramlását! Ezután vissza állna a rend. Ezt a szelepet természetesen be kell szabályozni. Közben megjött a kép. A hőcserélő fölötti légtelenítő mögött van egy golyós csap. Azon zárjál. Kezdésnek teljesen, majd apránként nyitogatni, míg be áll az egyensúly. Az az a padlót is képes lesz felfűteni, de még a kazán sem "gágyul"meg. A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2017
Es milyen szelepet lehetne oda beletenni?
Kiegészítettem az előző hozzászólásomat. A csap már be van építve. Írtam, hogy hogyan járj el.
Ok. Köszi. Mondjuk még nuncsenek feltéve a radiátorok.
Atya ég. Akkor mit vártál?
Tekerd le a kazánon a hőfokot 40 fokra, aztán had végezze a dolgát. A padlóköri szivattyút viszont vedd maximumra! Az biztosan több fokozatú?!
Csak most újítjuk fel a házat és gondoltam addig hagy menjen a padlófűtés.
Igen az több fokozatú
Ok. Had szóljon.
Így viszont -míg helyre nem kerülnek a radiátorok-, ne fojtsd vissza a hőcserélőt. Padló szivattyút max-ra, kazánhőfokot meg 40-45-re.
Ok! Köszönöm a segítséget!
Szívesen!
Szevasztok:olvastam sokat a kéményekről,feleségemmel megnéztük egy cinke volt benne-mármint a középső csőbe elpusztulva ,vagyis beszorulva,kivettük azóta minden jól müködik,mégiscsak hasznos ez a forum,köszönöm a leirásokat azok segitettek,mégegyszer köszönöm lali
Sziasztok!
Jól jönne egy kis segítség! A hiba a következő:adott egy star master 240FI ami, ha meleg vizet kezd el készíteni, akkor 15 másodperc után a tűztéri hőcserélőben forralja a vizet.A meleg víz készítésénél az 1 bár üzemi nyomás felugrik 1,5 bárra. Amin túl vagyok:bitermikus hőcserélő tisztítása (írtózat koszos volt), keringtető szivattyú javítás (a 2.5µF-os segédfázis kondi, úgy 1,72µF volt). Ezek után egy paraszt hajszállal jobb lett. Azt vettem észre, hogy a keringtetőnek nincs ideje lehúzni a tűztér feletti hőcserélőben lévő vizet. A meleg víz készítés pedig 75-100%-os lánggal indul. A fent említett két lépés után egy picit talán jobb lett, de muszáj voltam a meleg víz készítés fűtőteljesítményét 70%-ra lemodulálni, mert így nem "rotyog". Volt esetleg valakinek tűztéri hőcserélő, vagy füstgáz hőcserélő teljes/részleges dugulása? Mennyire necc megbontani, a csöveket összefogó klipszeket nehéz bontani/visszatenni? Tapasztalat?
...Egyébként B.U.É.K.2018 minden Kedves Fórumozónak!
Üdv! van egy Westen pulsar fi 240 kazán ami a hálózati víz megnyitására is tölti a fűtésrendszerbe lévő vizet így a nyomás fel megy 2 bar fölé!Ez a probléma akkor is fenn áll ha a kazánon el van zárva a feltöltő szelep.
Sziasztok.Westen Fi240-es kazánon hol tudom állítani a meleg víz níomását?A szerelő úgy fel csavarta hogy ha kinyitom teljesen a csapot akkor hideg víz jön csak.Köszönöm..
Sziasztok.
Segítséget kérnék van egy westen star condens kazánunk begyujtásnál durrog de nem gyujt majd az E53 hibakódot dobja ki. Néha pedig a E133 at. Mi lehet a hiba a szaki szerint új kazán kell feladta. Köszi
Szevasztok Urak!
Gondom akadt a Westen Energy 1.240 Fi típusú kazánommal, ami tíz évig rendben ketyegett. Az a tünet, hogy ha eléri a szoba termosztáton beállított hőfokot a fűtéskörben, akkor hibát dob és leáll. A középső led másodpercenként pirosan villog, az alsó zölden világít jelezve, hogy a készülék áram alatt van. Reset-elni nem lehet, csak leállítani, majd ha a fűtésköri hőmérséklet csökken, vagy a termosztáton emelem a hőfokot, vissza lehet kapcsolni és gyönyörűen üzemel, amíg megint el nem éri a kívánt szintet. HMV-t termel és vissza is vált, amíg hibára nem fut. Ezügyben kérnék segítséget.
Szevasz! Valószínű, hogy a biztonsági termosztát kapcsol le ami a visszahűlés után újra engedi működtetni a készüléket. Ez lehet, hogy vízkövesedés vagy a lamellák elkoszolódásából következik be vagy az NTC hibás, nem jó értéket ad a vezérlőnek vagy a hidroblokkon a mikrókapcsoló nem áll át és fűtéskor nem modulál le szükségszerűen a láng. A hidroblokkon figyeld meg, hogy a mikrókapcsolót működteti e a tolórúd.
Sziasztok! Tudja valaki milyen hőérzékelő van a baxi khg714062111 külső hőmérséklet érzékelőben? Meg oldanám én a pár száz forintos alkatrészt, nem fizetnék több ezret ha nem muszáj...
Köszi
Sziasztok !
Végigolvastam mind a 49 oldalt de sajnos nem láttam az enyémmel megegyező gondot senkinél, így leírnám. A kazán egy Baxi Nuvola 3 Comfort 240 Fi típus, 2013-as vásárlású. Eddig kb fél évre visszamenőleg semmi baja nem volt. A jelenség, hogy mikor a HMV fűtését indítja, főleg ha eltelik több idő 2 meleg vizes használat közben akkor a kazánból, hallásra feltételezem a bojlerből bugyborékoló, levegő szívó hang hallatszik meg mint mikor hullámzik a víz és veri a tartály oldalát néhány másodpercig. Eleinte kevésbé most már hangosabb, zavaróbb. A kazánban van a fűtésnek is meg a HMV-nek is külön tágulási tartálya, a fűtés működik rendesen, a HMV tartályon 2,5 bar nyomást ír, na most ezt ellenőrizve totál 0-la volt és a membrán is le volt ragadva mert nem vette a feltöltést, levegővel megnyomatás után membrán magához tért, nyomás feltöltve viszont a jelenség ugyanúgy megmaradt. Csapokon is jön a levegő folyamatosan, nem fogy el. Olyan mintha a kinti hálózatból folyamatosan szívná a levegőt de ez nem valószínű szerintem. A komplett fűtés és vízrendszer a kazánnal egyidős. Előre is köszönöm ha valaki segíteni tud. Idézet: „A kazánban van a fűtésnek is meg a HMV-nek is külön tágulási tartálya, a fűtés működik rendesen, a HMV tartályon 2,5 bar nyomást ír, na most ezt ellenőrizve totál 0-la volt és a membrán is le volt ragadva mert nem vette a feltöltést, levegővel megnyomatás után membrán magához tért, nyomás feltöltve viszont a jelenség ugyanúgy megmaradt. Csapokon is jön a levegő folyamatosan, nem fogy el. Olyan mintha a kinti hálózatból folyamatosan szívná a levegőt de ez nem valószínű szerintem.” Ezen még emésztenem kell, de szerencsére nem értek hozzá
Szeva WIM! Köszi a segítséget, olybá tűnik, hogy a tolórúd biztosan ludas volt. Kikapocsolt állapotban, óvatosan visszatoltam csavarnyúzóval és azóta műxik*működik. A vízkövesedés is opció lehet, mert felénk elég kemény a víz. Bocs, hogy csak most válaszolok, de alaposan lekettyentem vmi rusnya kolerától. Még1xMég egyszer köszönöm!
Ez nem egy chat felület, hanem egy szakmai fórum, ergo itt a chat-es kifejezéseknek nincs helye! A hozzászólás módosítva: Feb 21, 2018
Moderátor által szerkesztve
Az a fontos, hogy megtaláltad a probléma okozóját, a többi rajtad múlik mikor teszed rendbe.
Sziasztok,
Nekem is pontosan erre a Relé-re van szükségem! 161SE D048UHB-T Tudnátok segíteni,hogy hol lehet ilyet szerezni vagy milyen tipussal lehetne helyettesíteni? Előre is köszönöm.
Szia!
Kis kézügyességgel szét lehet szedni, mekpucolni a kontaktokat.. Kihúzod vele a szezont. Ebay-én van, én onnan rendeltem 1 éve... |
Bejelentkezés
Hirdetés |