Fórum témák
» Több friss téma |
Ha komoly problémákat vet fel, akkor miért használják a világon szinte mindenütt tömegével?
Még a milliós High-End cuccok jó része is RCA csatikkal van szerelve, pedig azokat elvileg minden apró hibaforrástól mentesen építik. Nem kötözködni akarok, de szeretném megérteni az efajta földhuroknak a problematikáját. Mi a különbség a között, hogy egy DIN csatlakozóba 2db független árnyékolt kábel van szerelve, ahol a közös földpont a csatin belül van, illetve ha ugyanezt a két független árnyékolt kábelt 1-1 RCA csatiba szerelik, ahol az aljzatok földpontja van közösítve?
https://www-tubecad-com.translate.goog/2018/08/blog0434.htm?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc
Még keresek ilyeneket... Majd Ő elmagyarázza
https://www-tubecad-com.translate.goog/2016/09/blog0355.htm?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=hu&_x_tr_pto=sc
Köszönöm. Gyártod nekem az elfoglaltságot.
Reméltem hogy pár mondatban egyszerű magyarázatot tudsz mondani, ezeket meg olvashatom.
Rajzolni is kellene hozzá, ahhoz meg most nincs hangulatom. Ódenka tette ki ezt a földhurokról szóló cikket, de most nem találom a közel ezer között.
Amúgy is érdemes John Broksie elmélkedéseiből olvasgatni, rengeteg érdekes és elgondolkodtató dolgot lehet itt találni.
Topinak van egy cikke a földhurkokról, de az a "hagyományos" földhurokkal foglalkozik, amire én is gondoltam.
Pont azon gondolkodtam, hogy honnan szerzek előlapot, mert ugyi megrajzolni könnyű. Lehet, hogy tényleg nagy fejszébe vágtam a fámat. Aztán keresgéltem a neten és találtam is előlapot a lomexnél. Pont jó lesz, gondoltam és elszalattam megvettem. Mindjárt kettőt is vettem, egy jót, meg egy jobbat. Amúgy neeem iiiis, kireszelgettem óvatosan. Azért lett ilyen fényes, mert a reszelőmet közben büdösvízbe mártogattam. Mondjuk, hogy honnan lesz doboz, azt még nem tudom, de majd nézelődöm a neten.
Idézet: „honnan lesz doboz, azt még nem tudom” Eddig valamiért azt gondoltam -talán a téma címe okán-, hogy egy 1025-öst építesz át. Annak van doboza.
Igen, de ez nem 56mm, hanem 78mm magas lesz, mert nem férne el minden. Az előlap 2-2mm-el nagyobb le-fel irányban, 1-1mm-el, jobbra-balra túllóg, hogy legyen mibe beleakadni a kezünknek. Persze a gyári doboz használhatatlan lenne minden szempontból, mint a belseje is. De beszéltem egy sráccal, aki hajtogat nekem dobozkát. Adott is egy mintát, hogy nézegessem. Ez a minőség nekem megfelelő lesz. Ez nem is átépítés, inkább újragondolás.
A hozzászólás módosítva: Aug 7, 2022
Akkor ez nem 1025, hanem egy valamilyen más erősítő, és annak is elsősorban a mechanikája. itt már céloztam rá, hogy az alapméretű dobozba nem fér el a tervezett beltartalom.
Várom az elektromos részek alakulását, illetve kíváncsi leszek hogyan lehet jól összekötni ezt a sokmindent.
Nos, igen. Csinálok egy remélhetőleg jobbat és majd azt hazudom, hogy ez is Orion, csak ezt külföldi exportra gyártották, ezzel is fényezve a jó hírnevet. A világon egy darab lesz ebből. Lesz egy panelka a gombsornak, egy az előerősítőnek relés bemenetválasztóval, a din csatlakozókkal, táppanelek, védelem, stb. Nincs sok kedvem panelt firkálni, de a doboz miatt szükséges. Csinálok majd Orion hangfalat/dobozt is.
Akkor ez inkább egy LÓRION márkájú készülék lesz.
Félre nézek 1-2 napra, és Te meg lassan befejezed az erősítőd.
Hihetetlen! Én jelenleg csöveset kezdtem el építeni. Ne nevess ki. Tegnap letekertem a már kész(gyári) táptrafóról az egyencső fűtését. Na meg kilemezeltem... Azért ehhez képest Te jobban haladsz.
Nem sietem el, hátravan még 1-2 nyák. De már kitaláltam a rádiót és a cd-t is.
Készül a védelem is, Proli007 terve alapján.
Készülget a körtés panel és a gombsor...
De, csak a kedvemért kinyitottak. Tudom, ki tette tönkre. Amúgy kérdeztem a nyákáruházat, ők is megcsinálják ilyenre.
Ilyesmi lesz a bemeneti panel és felülről rádugva a RIAA és az output stage.
Kicsit drágán dolgoznak, de volt, amikor még gyártottak hobby nyákot. Az még megérte. Igaz, csak egy oldalas volt és elég csúnya a kémiai ónozás. De hobby célra több mint tökéletes. (Nyákáruház.) Azóta inkább JLCPCB. Ők sem olcsók, de azon az áron legalább rögtön 5db panelt kapok.
Igen, de, ha elrontom, akkor mindjárt van 5 rossz, szép nyákom. Így legalább lesz, 1 rondám.
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2022
|
Bejelentkezés
Hirdetés |