Fórum témák
» Több friss téma |
Szevasztok! Tudom, használtam a keresőt, (http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic.php?id=1066) , de az az egy baj, hogy ez a két erősítő nem ugyanaz..
A diagnózis: idehozták nekem, hátha tudok vele kezdeni valamit namost azt mondták, hogy csak simán kiverte a biztosítékokat, aztán miután új biztiket raktak bele, már nem szólt. Az első gondolatom, hogy a végtranzisztorok elmentek.. (mivel egyszer én is jártam így, hogy kicsapta a biztit, és elmentek a végfoktranyóim..) Ebben BD245 ös tranyók vannak (ha jól láttam, mert még nem szedtem szét, 4db) Ha valaki tud segíteni szívesen veszem., ugyanis nem szeretném "álomba" bocvsátani ezt a kis gépezetet.. KÖSZÖNÖM!
Hali!
Szerintem is valószínűleg a végtranyók mentek ki, nekem is ilyen van, volt már hasonló problémám. A csatolásban melléklem a kapcsit
Nekem is volt régen ilyen erősítőm, hasonló volt a probléma de nekem nem a vég tranzisztorok hanem a puffer kondi volt zárlatos.
Köszi srácok a gyors választ, és a kapcsolást! Az lenne a helyzet, hogy ha megcsinálom, és működik akkor mivel zsilaci előbb írt, ő kapná a pontot.
Esetleg meg tudnátok mondani, hogy lehet kimérni egy tranzisztort multiméterrel, hogy működik-e? (mert épp lennne itthon BD245 csak nem tudom, hogy jó-e) KÖSZI mindent!
dióda vizsgálóval... E és C között, ha zárlat van akkor tutkó h rossz..
Sziasztok.
Tudom van már 1rakás oriesteres téma de nekem más problémám van!Van 1 oriester 1015-ös erősítőm.Az a baj vele hogy iszonyúan recseg ropog. És szinte csak át megy rajta a hang nem erősít semmit.Valaki tudja hol keressem a hibát??????? kössz a válaszokat előre is
Hi!
Nem szakadt valamelyik végtranyó?
én is arra gondoltam holnap megnézem
Meg néztem a végtranyókat ...
nem az a baj azok jók. Hát akkor mi lehet???,
hááát azzal vigyázni kell, mert letépi a fejem... :no:
azt hittem, hogy 30-40W min sin-ba... azért kösz az infot üdv
Hello nincs meg valakinek az orister 1015 kapcsolási rajza???
te kory olvasol is vagy csak felteszed a kerdest?
Üdv mindenkinek!!!!!!!!!!!!
Lenne egy problémám ezzel az orister erősítővel. Nekem elszállt (nem szól) az egész bal oldali hangfalkimenet, tudnátok tippeket adni hogy miért lehet? Előre is köszi!!!!!!!!!!!!! üdv: vkrisz92
sziasztok!
nekem is van egy megjavítandó orister 1015ös erősítőm. Az a gond vele hogy a végerősítő végeknél van 4 db OR33M típusú ellenállás, mellyek ellenállása 0,7 ohm. a kapcs rajzom nincs feltűntetve hogy ennek mennyinek kéne lennie, csak annyi h R tehát biztos h ellenállás. A neten nem találtam erről az alkatrészről egy betűt sem. Tudna vki segíteni, hogy hol lehet ilyet szerezni vagy mivel lehet ezeket helyettesíteni?? Kössz elpre is
Helló
Az nem nagy o betű, hanem egy nulla, ami így 0,33 Ohm-ot jelent.
Nekem is van egy ilyen erősítőm '79-es gyártmány. Teljesen újszerű állapotban van. Nagyonb szépen szól a maga 15-20 wattjával. Simán veri a mai IC-s csodák többségét hangban.
ha az 0,33 ohmot képvisel az annyira csekély h rövdzárnak fogható fel, és igy tulajdonképpen egy átkötéssel át lehet hidani. nem?
mellesleg az enyémeken 0,7 ohm ot mértem ami sztem még mindig rövidzár, és még mindig kicsi
Nem egészen. Nem az volt a cél, hogy 4 ellenállásnak még keresünk helyet az erősítőbe. Akkor nem raktak volna oda semmit, ha nem lenne rá szükség.
Azok az ellenállások az Oristerbe nem szoktak tönkremenni. Vedd ki egyenként a tranyókat, és mérd meg őket. ha jó, akkor építsd vissza. A végtranyók el szoktak szállni. A két csatorna tápellátását válaszd szét próba előtt.
már kimértem az összes tranyót. és a végtranyókat is. teljesen jók. a füst az ellenállásról jött, és az egyik ellenállás lábánál fortyogott az ón. a hangszinszabályzónyákról megkapja a jelet, oszcilloszkóppal kimértem. csak a végerősítőben lehet a para. nem tudom mi.... tipp?
Sziasztok!
Nekem is van egy ilyen csodaketyerém. Szerintem ki kellene a hangerő/-színszabályozó potmétereket cserélni rajta, mert recsegnek, a kontaktpsray meg nem használ neki... A bibi az, hogy annyira nem vágom az elektronikát... Meg tudná valaki mondani, hogy hol tudok potikat venni? Milyet keressek pontosan? Esetleg valakinek van megoldása, hogy ki se kelljen cserélni? Hálás köszönetem előre is! Üdvözlet!
hello bárhol kapsz potit ahol elektronikai alkatrészekkel foglalkoznak vagy itt a HESTORe-ban is a hangerőhöz longitudinális kell a hangszínhez lineális Poti van a 100ft-tól a több ezerig a pénztálcád a határ.
Esetleg valami infók a potikról? ellenállás, méret, ...(sajnos nem vagyok otthon, így nem tudom lemérni/megnézni)
Meg van egy poti a balanszhoz. Gondolom oda kicsit más kell... Lehet mégiscsak javítani kellene, ha lehetne |
Bejelentkezés
Hirdetés |