Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum Kis CRT TV nem működikSziasztok.Egy Ilyen kis TVt próbálok életre kelteni. TDA8842 volt benne ami hibás. Egy másik panelről bontott TDA8374A val helyettesítettem. Több online fellelhető EEPROM tartalmat végig próbáltam. Áram alá helyezés utan egyből bekapcsol, (egyetlen kivétel volt, amikor tiltottam az EEPROM írást. Ekkor standby-ba indul, gombokkal vagy távirányítóval bekapcsol) van magas fesz, függőleges, vízszintes. A kép fekete de legfelül van egy 5-6mm széles fehér csík, ami aztán egyből elvékonyodik 1 pixelre. (gyanítom hogy a TDA katódáram méréseket hajt végre) Nem reagál semmire. Feltekert screen-el látszanak a visszafutási vonalak. A proci és a TDA közötti komunikációbol az derül ki, hogy a TDA függőleges hibát észlel. Már a legelejétől. Ez sosem változik. (a 3 állapot regiszter tartalma: 00 83 86 NDF bit magas) Függőleges ICt is már cseréltem. Mérve minden jó. (szkóppal is) Az érdekelne engem, hogy ezt milyen módon méri. Nem világos számomra, csak gyanítom. Csatolom a rajzot, és egy sasszi működési leírást.
Be kellene lépni a szervizmenübe a leírás alapján, majd egy INIT-et csinálni.
Van függ eltérítés csak a táp nem teszik!Ennél a típusnál csak kézzel szabályozható.Most néztem jobban a 17V a 28" tvnél jó érték.Akkor mi a francért nincs EW korrekció?
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2017
Na nehezen de megvan a dolog.Átnéztem 16Giga anyagot,a keresőmmel mire meglett.
A hozzászólás módosítva: Márc 12, 2014
Sziasztok!Bocs hogy belevau,de itt küldök egy doksit a tv-ről,és mindjárt keresem a hibajegyzékemben az ehhez tartozó leírást.A 8177 helytálló 110fokos csövesre.
Üdv.:Roymen
Találtam a TVhez szervizkönyvet, ha tud valaki segíteni benne..
Van egy pár dolgom erről a gépről:
A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2014
Egy kis segédlet:
Üdv:Roymen
Még egy kis segitség.
Szia! A rajz ami használható hozzá. üdv pali
Ellenőrizd, hogy a készüléked képcsövéhez milyen rendszerfeszültség illik (bekeretezett rész). A jobb oldalon a katódtáp forrása van kiemelve. Ha a készülék valamelyik részegysége nem működik, akkor a vezérlő tiltja az indulást. Tehát köss vissza mindent a helyére és úgy méregess.
Üdv
Pisti vagyok megvan a rajz küldöm remélem segit ha kell hozzá még valami irj |
Bejelentkezés
Hirdetés |