Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   1 / 1
(#) proli007 válasza layzi hozzászólására (») Ápr 14, 2019
Oké, ha ez megfelel..
(#) proli007 válasza szaszer hozzászólására (») Szept 29, 2013
Bocs rossz file-t raktam fel..üdv!

Reklám03.png

(#) proli007 válasza szaszer hozzászólására (») Szept 28, 2013
Helo! Igen, az első kérdésed is ez volt, csak semmi konkrétum vagy igény nem volt benne, csak hogy 8 Led, meg a végén elölről. De hogy mekkora a tápfesz, milyen Led-eket szeretnél vezérelni, esetleg mi célból, hátha azon jobban elmennénk, vagy az ütemadódat lerajzoltad volna vagy valami. Hidd el, nem mi vagyunk értetlen, hanem Te! De félek, nem is kapcsolási rajzot szeretnél..
De álljon itt egy rajz, aztán majd jöhet, az "Anyám én nem ilyen lovat szerettem volna!" c. előadás..

Reklám03.sch

(#) proli007 válasza Tarhos hozzászólására (») Szept 5, 2010
Hello!
Nekem alapból, ez az UA eszembe sem jutott. De megoldható akkor is, ha az UA vagy LM3914 nem folyamatosan szabályoz, hanem kapcsolgat. Ha a lassú fűrészjelre, egy kisebb, de gyors fűrész (vagy háromszög) jelet rászuperponálunk. Akkor ahogy a jel közelit a komparátor felé a jel, PWM moduláció fog képződni. A kijelző komparálási távolságok és a gyors fűrészjel amplitúdó aránya fogja meghatározni, hogyan fog a Led "kigyulladni"..

De egy másik megoldás is lehetséges. Ha azt szeretnéd, hogy a Led-ek ne hirtelen kapcsolódjanak ki, hanem lassan, akkor a D7..D12 diódákat elhagyod.
üdv! proli007

Reklám02.png

(#) proli007 válasza Journey hozzászólására (») Dec 6, 2009
Hello!
Készítettünk már "hasonló szerkezetet" itt valakivel.
- De ha minden Led-et egymás után akarsz kigyújtani, akkor 50-60 meghajtó kell, és ennyi vezeték, stb. Viszont ha ragaszkodsz hozzá, akkor a shift regisztereket meg kell növelni, viszont nem kell áramgenerátor, csak egy tranyó a kimenetre, meg egy soros ellenállás a Led-nek.
- Az utolsó regiszter (kapcsolóval) arra szolgál, hogy mennyi ideig legyen kiírva a szöveg, ha már minden Led ég.
üdv! proli007

Reklam.jpg

Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem