Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ebben az esetben az R2-őt 15k-ra kell cserélni.
A hűtőborda kiválasztása a Te feladatod. A borda ne legyen melegebb 70 foknál. Én 2k-s helipotot tennék bele Pld.. Az egyenirányító ugyan nem az amit kiválasztottál Ilyen. Műszernek ezt ajánlom.
Nem akarod szándékosan megérteni amit írok? Én ezt arra írtam, hogy azért nem lehet ma már egy cellára terhelővillát kapni, mert a kocsinál nincs kivezetve már a cella. Így ez már nem árucikk.
Nem arról beszélek, hanem a gépjármű akksikról, amihez készítik az ilyesmit. Mert mindig az a kérdés, mi árucikk és mi nem.
Hello! A trafó, meg a híd jó lesz hozzá, de 1x9V is elegendő).
De nem kell követni a cikkben leírtakat, mert egytápfesz bőven elég hozzá, LM358-at használva. De ha megmondod hogy milyen áramtartományra, feszültségre szeretnéd és mivel mérnél, akkor megrajzolom, hogy lehet megoldani. De a "legfőbb ellenség" a félvezető hűtésének megoldása. Vagy kényszerhűtés a használati időtől függően.(De a ventilátorhoz meg táp kell.) Én általában 20W-nál nem teszek nagyobb terhelést egy félvezetőre.
Hello! Vakerán látni "terhelővilla".
Ma már nincs kivezetve a cella, így nem lehet használni. Anno a seregbe mi is készítettünk, igaz parasztosat és 12V-ra. Fűrészlap két végére seprűnyél. Rányomva, ha felizzott, jó volt az akksi. (De a 105Ah akksinak a rövidebbik oldalán volt a kivezetés.) De amúgy sem érdemes ezt túlspilázni. Sönt, tüske, meg egy analóg műszer.
Hello!
Látszik, hogy a panelen ott vannak a kondik helyei. De nincs benne semmi, feltehetően mert nincs rá szükség. Szerintem meghúz a relé oszt annyi. Csak ne váltó legyen. A dióda meg ott van.
Hello! Én nem ismerem ezt a bigyót, de mit vársz tőle?
![]() A leírása szerint megy a 16V DC-ről is. A panelen én csak két bistabil relét látok, aminek van két váltóérintkező kimenete. A tekercsek előtt meg diódák és ellenállások vannak. Tehát csak annyit tennének, hogy ha mondjuk balról bejön a vonat, akkor átvált a relé, és mind addig úgy marad, míg a jobboldali Reeed kontaktus vissza nem váltja. És ebből van kettő, hogy ha jobbról jön a vonat, hasonlóan viselkedjen. Ezért bistabil a relé. A relék kimenetére meg rákötöd a lámpákat, de azoknak, "maguktól kell villogniuk."
Alapvetően ez egy jó és működő képes kapcsolás, Alkotó tervezte a nyákot és tesztelte. Tehát jónak kellene lenni. Ha kimérted az alkatrészeket, akkor csak a félvezetőkben, vagy a nyák szakadásában lehet hiba.
Azt kell megtudni, hogy a feszültségszabályzó, miért zárja a végtranyókat. kis terhelést mindig kell tenni a táp kimenetére, mert bármely minimális szivárgás ésszerűtlen viselkedéshez vezethet. Az áramfigyelő OPA kimenete magas szinten van, tehát az nem korlátozhatná a kimeneti feszültség felépülését. Esetleg cseréld fel a két OPA-t hogy hibájukat ki tudd zárni. És minden mérést a +Uki ponthoz (segédtáp GND) kell végezni, még ha ésszerűtlennek tűnik akkor is. Mert ez a táp vonatkoztatási potenciál pontja. És trafóról kellene táplálni mind a fő és segédfeszültséget, hogy a galvanikus elválasztás biztos legyen. Jó munkát!
Valami nem egészen stimmelt akkor a méréseknél. Ha a tranzisztorok le vannak zárva (a negatív bázisfeszültség miatt), akkor a főtáp lebeg a "levegőben."
A negatív kimeneti feszültség azt jelenti, hogy az Uki pontokon fordított a polaritás. Vagy is a +Uki ponthoz képest a -Iki pont , nem negatív, hanem +4,4V. És ez lehetséges, mert a +Uki pont a +-segédtáp GND pontja. Az R4//R5 ellenálláson és a feszültségszabályzó potméteren keresztül a +7,2V referencia, kijut az -Uki kimenetre. És ez fordított polaritást jelent a +Uki és -Uki pontok között. Némi terhelésre lenne szükség a kimeneti pontok között, hogy ez a fordított feszültség mennyire terhelhető.
Akkor nézd meg a kimeneti feszültséget is mert a -Uki -Us pontról kellene odakerülnie a negatív feszültségnek. De azt mondtad, hogy nincs kimeneti feszültség. Akkor honnan jön.
Egyébként az akkor jönne létre, hogy az OPA lezárja a végfokot, ha a végtranyók valamelyike, vagy a D6 dióda átvezetne. De akkor lenne kimeneti feszültség az Uki pontokon.
Akkor a feszültségszabályzó résszel van a baj.
A méréseket az +Uki ponthoz képest kell végezni, mert ez a végfokozat és a szabályzó fokozatok közös vonatkoztatási pontja. Meg kell mérni az U2 2-es és 3-as lábán a feszültséget. Normál esetben (mikor a szabályozási hurok működik) a két lábon 0V körüli potenciálon kell hogy legyen. (Feltehetően a 3-asláb negatív potenciálon van. azért a 6-os kimeneten a -8,8V.) Azt nem látom mivel és honnan tápláltad, de a főtápfeszültségnek a segédtáp +-12V-jától, galvanikusan teljesen függetlennek kell lenni, mer ez egy "lebegő tápfeszültséges" megoldás. Ha ez nem teljesül, nem fog jól működni a táp
Hello!
Elsőként mérd meg a +- segédtápfeszültségeket. A végtranyókat az LM723 táppal előállított feszültség nyitja ki egy ellenálláson keresztül. És a feszültség és áramszabályzó 741 OPA húzza le egy-egy diódán keresztül. Elsőként ezt kell megvizsgálni, hogy az LM723 kimenetén meg van-e a feszültség és hogy a 741 kimeneti feszültségei hol vannak.
Én nem ismerem a gázkazánodat, de talán a kollégák tudják, hogy rá lehet-e kötni a 24V-os relét.
Minden esetre a 24V-os ki-bemenetek többségében lángmodulációt szolgálják, a kontaktusos vezérlés csak kényszermegoldás ezeknél. Az Ariston, meg mintha kommunikációval beszélgetne a hozzá való szabályzóval. De ezek csak feltételezések részemről. De lehet majd tudják a megoldást, de ahhoz javaslom, add meg a pontos típusszámot a felesleges körök elkerülése érdekében.
Hello! Ezt a 30V-ot honnan vetted? Mert a termosztát vevő egysége, csak egy potenciálmentes kontaktust ad ki. Vagy is az azt a feszültséget kapcsolja, amit a kazán ad ki. A kazán pedig típustól függően adnak feszültséget a termosztát felé. Tehát alapvetően a kazán elektronikát kell körbe járni.
A termosztát vevőben, valóban egy 24V-os relé van, de azt a feszültséget a vevő nem adja ki és nem is terhelhető másik relével, a kondenzátoros táp miatt. De azt megteheted, hogy a vevővel, nem a kazánt, hanem egy 230V-os relét kapcsolsz, melynek egy záróérintkezője indítja a kazánt és egy (másik független) bontó érintkezője működteti a Te szivattyúdat. Ha ez két független érintkező, akkor a kazán nem tud "összeakadni" a szivattyúd áramkörével. és a feszültségnemek így tetszőlegesek lehetnek. (Ha ez így logikailag számodra jó.)
Kicsit igénytelenebbül, egyszerűbben is megoldható a dolog.
Ha T1 lezár, akkor elindítja a monostabilt. A P1-el a billenési szint állítható.
Hello! Ha jól értem, akkor egy bizonyos csúcsérték elérését szeretnéd jelezni egy Led-el és a kijelzés idejét meghosszabbítanád, hogy látható is legyen.
Nos a tranyós áramkör egy monostabil multi lenne, aminek a küszöbértékét a tranyó bázis-emitter nyitófeszültsége adná. Látszólag egyszerű, de a legtöbb esetben ilyesmi nem működik korrekt módon. Mert szinte minden, mindentől függ. Tehát egy korrekt megoldást akkor kapsz, ha a csúcsértékmérő kimeneti feszültségét egy komparátorra viszed (pld. egy OPA, melynek referencia szintje változtatható) és ennek kimenetével indítasz egy monostabil kapcsolást. (Pld, egy 555-öt) Akkor kiszámítható eredményt kaphatsz.
Mérd meg az ellenállását, lehet hogy egy Pt100-as platina kucorog a kerámia kabátjában.
Itt megtalálod.
Igen! Már bocs hogy ilyeneket írok, de ha valaki segíteni szeretne, akkor tudnia kell a peremfeltételeket. És nem azért kérdezősködik, mert kíváncsi.. Számtalanszor elkövetik ezt a hibát, aztán csak megy az értelmetlen találgatás.
De nem válaszoltál a kérdésre!
De tudja, csak Te egy kapcsolási rajzot kértél. Ez a StepDown konverter, jelzi ha feltöltődött az akku, a labortápnál meg kuksizni kell, az árammérőt, hogy "leesett-e már az áram".
Én ilyen UFO-ba anno vettem egy Led-es gyűrűt táppal kb. 12cm lehet, ami mágneses talpú. Kidobtam a foglalatot és felcuppantottam. Nagyon jó homogén fénye van. De mostanában nem is látok ilyesmit.
Hello! "Például a párizsi Pompidou központ."
Na, nekem az egy turbinacsarnok, csak ki van fordítva. Ezt néztem 37 évig, csak belülről.
Hello! De közben ne feledd, hogy az összes időzítési ciklus is 5-ször gyorsabban fog letelni..
Hello! Ez sajnos így igaz. Még ha meg is van a kód visszafejteni nem egyszerű dolog. Pedig én a 8048-hoz még egy disassembler programot is hozzá, amivel ki tudtam kerülni a táblázatokat. Mert ha ráfut egy táblázatra, eltéveszti a fordítást, lévén, hogy több byte-os utasítások is vannak és a táblát programnak nézve rossz lesz a fordítás.
Egy 2k programot fejtettem vissza és a visszafejtést újra assemblálva vissza jött az eredeti kód. És még sem volt teljesen jó. Arról nem beszélve, hogy valakinek a gondolkodását, szokásait megfejteni nagyon nehéz. És ha eredetileg nem ASM-ben volt írva, hanem valamely magas szintű nyelven, még reménytelen a helyzet, mert az modulokat használ.
Hello! Nem jobb (mert az is ugyan úgy kétutas), csak kérdés, hogy van-e két tekercs a trafón.
Szívesen! Azért kicsivel több macerával megoldható..
Hello! Te most a Germánium ASZ1016-ot mérted? Mert annak jelentős CB viszárama van, nem olyan mint a szilícium tranyók, nem lesz végtelen a záróirány! (A szkópos képeknek, mi köze van ehhez?)
Igen, de mint mondtam az LM317-el ez nem valósítható meg, csak ha a bemeneti tápfesz, minimum 17V.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |