Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hello! Szerintem a kérdező rossz fogalmazása miatt félreértés van a társalgásban.
A kőrtokosnak kevesebb lába van és így hiányzik a kimeneten a szinteltolásnak szánt 6,2V-os zéner.
Az enyém, már biztosan elmúlt 15 éves. Még eredeti konstrukció. Igaz meglehetősen ritkán használom. Van belőle kicsit újabb triac-os is, de az eszembe sem jutott, hogy azt a szivattyúhoz használjam. Az "új" távirányítót használom a régi kapcsolóhoz, mert a régi, "lelépett". De szerencsére kompatibilis.
Anno egyébként elegánsan lefordították a használati utasítást és a láb mértékegységet átírták méterre. Aztán így lett a hatótávolság 100 méter, ami igazából 100 láb volt.
Sajnos nem ismerem ezeket a készülékeket, de ezzel a kinetikus működéssel és a 120 méter hatótávolsággal szembe azért szkeptikus vagyok.
Én is használok ilyesmit, mikor locsolok egy búvárral. Azon konnektor van, a távrángatóban 12V-os kis elem. De a hatótávot nem tudom, mert nekem kb. 15 méterre kell. Mondjuk ez egy régi cucc már.
Hello! Az nem lehet valami opció, hogy ne a motor közelébe kapcsold a villanyt, hanem a kábel közeledbe eső végén? Már mint a hatótáv miatt..
Hello! Az hogy így elszállt, felvet némi kétséget. Körül kell nézni, megnézni a nagy kondit nem-e kapacitás vesztes, mert esetleg az is lehet ok. Az hogy érdemes-e, az nehéz kérdés.
Én ezt nem fogom tudni megmondani, de a fiúknak, - akik itt ezzel foglalkoznak - biztos van benne tapasztalatuk.
Sajnos nem tudom melyik mit bír ki, még azt sem írják rá igazából egyértelműen, hogy Ac-re vagy Dc-re vonatkozik a feszültség..
Hello! Ha még érdekel a dolog..
Én anno ezt úgy csináltam, hogy vettem két csapágybakot. Ebben vannak a csapágyak és a szimering. Amikor "béke volt, kicserélte a csapágyakat és a szimeringeket. És mikor meghibásodott, akkor ezt 10 perc alatt lehetett cserélni. A kuplunggumit is mindig cserélni kell. Ennek állapotát úgy lehet ellenőrizni, hogy kinyitod a dobot és két oldalon külön-külön megrángatod. Ha kotyog, rossz a kuplunggumi. Egyébként most lementem a pinyóba és meg is találtam a tartalék készletet. A két csapágybak meg van, van tömítőgyűrű és kuplung gumi is új. Meg egy vízszint érzékelő membrán. A csapágyak a bakban és a szimeringgek régiek. De ha igényt tartasz rá, valahogy eljuttatom hozzád. (Mondjuk, nem tudom merre vagy..) (Egyébként néha a csapágynak nincs baja, csak a szimeringet kifúrja a ruhagyösz, és kimossa a zsírt a lúg a csapágyból. De ha nem sokat járt akkor egy szimering csere és zsírzás, megoldja a gondot. Kuplunggumi, a "nem hajtott oldalon" van.
Hello! Na, arra én sem gyanakodtam volna.. Most vagy villogó Led-eket kaptál véletlenül, vagy eleve selejtes volt, amilyent én még nem láttam. De "változik a világ", csak épp rossz irányba?
Hello! Vélhetően nem egy szabályozható kapcsolóüzemű kis tápegységed van, hanem a régi, ahol trafót kapcsolgatják és "összefossa magát a terheléstől."
Pont nem látszik, hogy bármit is kötöttél volna a bemenetre.
Van a bemenetek közelében két antiparallel kötött dióda )az védelem), nézd meg nem zárlatosodtak-e be. Az YA és 1A alkatrészeket is nézd meg zárlatra. Ohm és dióda állásban ha nincs a bemenetre kapcsolva semmi és OL-t (OverLoad) vagy is "túlterhelést mutat az jó, mert a vizsgáló feszültség magasabb mint a méréshatár. Ha rövidre-zárod, akkor meg nullát kell mutasson. Ha ez működik, valami ellenállásra mérj rá, hogy megfelelő értéket mutat-e.
Hello! Biztos hogy folyik itt az a 12A? Az a vékony derót már füstölne!..
Hello! Azt azért taglalhattad volna, hogy mit jelent az, hogy " egyszer csak nem mért".
Vagy ez alatt azt érted, hogy nem látszik semmi az LCD-n?
Mindig elfelejtem, hogy milyen öreg vagyok már. De nemigazán ismerem én ezeket. Egy púpossal voltam anno a cégtől Csehországban a Dukovany NPP-be. Abban volt 273 ezer kilométer, de az nem kérdezett vissza, ment mint a golyó.
Én nem értek hozzá, de csak van különbség egy Renault 5-19-21 között. Nem?
![]()
Hello! "Birtokomba került egy 20 éves Renault." Hát tényleg. Abból csak egy fajta van?..
![]()
Hello! Itt találtam róla valamit. Csak én nem szoktam bejelentkezni sehova.
Hello! "Adafruit libjét használom" Na itt van a kutya elásva, mert a másik lib-nél akkor is villog, ha a betűháttér színét megadod.
Lassan azért már látható mit kell tenni.
![]()
Ne az ellenállás után szűrj, hanem előtte. Egy-egy 100µF/50V megfelelő.
(Mert a Led karakterisztikája miatt, nehéz szűrni. Kicsit esik a feszültség, sokat esik az áram.)
Hello! Pld az 555-öt az 5-ös lábon tudod szinkronizálni.
Hello! A szegmenseket kell szűrni, nem a 8 bemenetet. Ez azt jelenti, hogy csak 7 kondi kell és minden kondi csak egy szegmens áramot szűr.
Valamint a D38..D45-ig diódákra nincs szükség.
Hello! Tisztázni kellene, hogy ezek szerint 8 kimeneten egyenként jelenik meg a 24Vac és ebből szeretnéd kijelezni, egy nagyméretű hétszegmenses kijelzőn, hogy az 1..8 szám jelenjen meg. Attól függően, hogy melyik locsolókörön jelenik meg a 24V? És ebből is táplálnád?
És ezek szerint a hétszegmenses kijelzőt is Led-ekből építenéd meg, 20cm-es méretben?
Hello! Azért ajánlottam Csonginak, hogy nézze meg, hogy el tudja dönteni, érdemes-e vele foglalkozni. Ez nem egy 6202-es Trabant csapágy, hogy kicserélem és jöhet az újabb 10 év..
De mit lehet várni egy ócska csapágytól és egy műanyag háztól, ami már megforgott? Kb. semmit..
[off]Hello! Örülök, hogy így megfelel számodra, használd egészséggel![/off]
Hello! Ezt azért nézd meg..
Igen ez gerjedés, de elfelejtettem írni, hogy ez lesz a vége. De parasztosan, az az oka, hogy hatalmas a hurokerősítés és a visszacsatolás futásideje megnő. Vagy is amikor az OPA érzékeli a bemenetei között a differenciát, akkor el kezdi növelni (v. csökkenteni) a kimeneti feszültséget. Csak épp a visszacsatolásban a jel, még nem érkezett meg, így tovább növeli azt. Mire visszér a jel (időben), már a belső fokozatok túl vannak vezérelve. és akkor meg elkezdi csökkenteni a jelet, csak a kimenet meg még felfelé tart. és ez a jelenség állandósul. Ebből lesz a gerjedés.
De ez minden negatívan visszacsatolt áramkör problémája, legyen az egy szabályzókör, hangfrekis erősítő, vagy egy tápegység, ugyan azzal a szabályozástechnikai problémával szembesül, csak nem úgy hívjuk, pedig az alap közös. Ezért vannak egy OPA visszacsatoló körében legtöbbször kondenzátorok, hogy lassítsák a reakió idejét, amitől a magasfrekvenciás átvitel csökkenése lesz az eredménye. Itt egyébként még az is rontja a helyzetet, hogy nemlineáris elemet viszünk be a visszacsatoló körbe, a Led karakterisztika személyében. Igen, a fooellenállás működése elég lassú, ez néha jól jön, néha nem. De a szabályzókör erősítését vissza kell venni, amivel a szabályozási eltérés romlani fog. De ez van. |
Bejelentkezés
Hirdetés |