Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Albertirsai, sarki csapágybolta elvittem, megmérték, aztán két féléből választhattam. Összeraktam, csak úgy gyorsan betoltam kocsi alá, maxig emeltem, centivel megmértem. Negyed óra alatt nem süllyedt semmit. A következő lépés majd egy normális olaj lesz, mert a hiányzót motorolajjal pótoltam.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Én innen rendeltem. https://germalex.hu/
Nekem még nem volt időm elindulni karmantyúért. Az a tervem, hogy a környező városokban lévő csapágy/szimering/o-gyűrű boltokban érdeklődöm. Ez, ha holnap reggel nem tud megtörténni, akkor majd jövő hétvégén. Természetesen, ha megtudok valamit közzéteszem.
Kivettem... a "harapás" nyom látható rajta.
Külső átmérője 9/9,5, közepén a nyílás 4,3mm átmérőjű, hossza 4mm. De van ott még egy furcsa műanyag gyűrű is, ami ferde (vagy ferdére van kopva)...ilyesmi lehet. A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2026
Köszi, itt tényleg van választék... Inkább csapágyboltokat ismerek, ahol szimeringet is árulnak...tálán ott is lehet.
Mezőgazdasági gépalkatrészeket (is) áruló boltokban szokott lenni. Vagy webshop, pl.: Bővebben: Link. A termék nevében, mint ahogy sg576 is írta, a méretek szerepelnek. Ha jól megnézed a kiszereltet, lehet, hogy rá vannak írva.
Oké...de hol konkrétan lehet megvásárolni? Ez nagyon kicsi, kb. 10/12 mm átmérőjű szoknyácska...később kiszerelem) Tudsz linkelni pár netes helyet (vagy címet), ahonnan beszerezhetők ilyen karmantyúk? (Akár P.Ü-ben...) Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2026
A karmantyút a profilja és a beépítési méretei alapján találod meg (külső-belső átmérő, magasság).
Én is küzdök 2 emelővel... Az képemen az alsó (noname) csak 8-10 cm-t emelt. Olaj betöltése után úgy tűnik jó lett. A henger tetején van egy gumikupak, ott töltöttem bele olajat, csak szemre, nem töltöttem teljesen tele...
A szétszerelt másikban, a pici harangalakú gumi(dugattyú) sérült, ki van "harapva" belőle egy darabka. Eredetileg azzal került ide, hogy a felemelt autót lassacskán leengedi. Ezt a gumidugattyút kéne kicserélnem, de nem találok beszerzési forrást...azt keresnék. A típustáblákat lehet összekevertem, de talán ez a Möller MR70040-es
Furat van benne, kb 0.1 mm-es.
Terheléssel túl lett emelve. A végállást a henger belső felületébe belenyomott nút korlátozza, amibe túlemeléskor a hengertömítés belepréselődik, majd visszaengedéskor kicsípi a tömítést. Megoldás: új tömítés, a nútot kitölteni forrasztással, majd egy 1mm-es furatot fúrni kb. a nút kezdeténél ahol túlemeléskor az olaj vissza tud folyni.
Lágyforrasztás is megfelelő. Amikor megjelentek az olcsó emelők, tipikus hiba volt, sokat javítottam ezzel a módszerrel.
Csináltam egy olyan tesztet, hogy elzártam a leeresztőt, a hengerbe töltöttem egy kis olajat és beletoltam a dugattyút. Nagyon lassan betudtam tolni. A leeresztő lyukon nem jött olaj, ellenben a dugattyú tetején volt.
Keresem már az ilyen karmantyús boltokat.
Az a kis fekete gumi karmantyú elrepedt és a résen elszivárog az olaj. Hidraulikus alkatrészeket forgalmazó vagy javító cégnél kapsz hozzá.
Ettől függetlenül a szelep (golyó) se zár tökéletesen. Vékony ecsettel (iskolai kerek) nyúlj be a golyó helyére és mosd ki benzinnel! A hozzászólás módosítva: Ápr 11, 2026
Szétszedtem, mint a kis mozdonyt, az utolsó golyóig. Nem láttam semmi rendellenességet, kivéve ezt a csíkot a dugattyún. A leeresztő egy lyuk, golyó, rúgó és egy csavar, ami az egészet nyomja. Mit tudok ellenőrizni rajta?
Szia, a hiba nem ott lesz, a "lassú leengedést" a tartályba visszaeresztő szelep okozza azért engedte le, és azért nem tudsz már vele emelni mert már annyira szivárog hogy nem tudsz nyomást építeni, azonnal visszaküldi a tankba. Először ott keresd a hibát.
Krokodil emelő nem emelSziasztok,van egy kis krokodil emelőm. Nem sokat működött, a hibajelenség először az volt, hogy a megemelt autót lassan visszaengedte. Majd üresen is leengedett. Szétszedtem, átmostam, összeraktam és semmi nem változott. A dugattyún észrevettem egy kis repedést vagy bemarást és nem tudom, hogy az kell oda vagy ettől enged le.
Környezetemben több autószerelőnek is van hidraulikus prése (ki is használom
). Mindegyikben autós olajemelő, más néven palack olajemelő van. Benne van a pumpa, a leeresztő, az olaj, amíg élsz nincs rá gond. Még ők se használják olyan gyakran, pedig ebből élnek. Rákeresel, 10-20 tonnásat 10-15e.-Ft áron is találsz, akár 3 év garanciával.Pl. 20 T hidraulikus emelő A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2022
Mivel itt nem tudod nagy mértékben kihasználni az olajat (ergo nehezebben is kopnak a munkaelemek,) a csereperiódus kb 5 év körül van, bár nemtudom az olaj biztosan "öregszik.
Légteleníteni kell igen, nekem a kézi tápot olajjal feltöltve küldte a gyártó de azért nézd meg hogy mennyi kellhet olajból a rendszeredbe.
Ha még zavarhatlak kérdéssel akkor, azt szeertném kérdezni hogy ezeket a rendszereket csak fel kell tölteni hidraulika folyadékkal és lehet légtelenítani mint pl a kocsik fékrendszerét? Illetve kb hány évente érdemes cserélni, gondolom kb munkaórában lehetne kifejezni vlaahogy?
Köszönöm, valahogy így gondoltam én is csak nem jól fogalmaztam, akkor még ezzel is kalkulálok.
Ezt a menetelésnél fogva tudod illeszteni, érdemes hozzá készíteni egy a meneteléssel megegyező vastag tárcsát ami ezt a belső menetet már magában foglalja.
Ezt a tárcsát alulról lehegeszted a vázhoz (mondjuk ha a felső hidad H híd akkor a közepére fúrsz egy lyukat, majd a lyuk alsó feléről hegeszted fel a menetes gyűrűt), így mikor belekerül a munkahenger a nyomó erő felfelé kényszeríti, kevesebb terhelés jut a hegesztésre, stabilabb lesz.
Köszönöm, akkor már csak azt szeretném kérdezni, hogy ezekhez ha veszek remélem kapok, ha nem akkor gyártatok valahol a végére egy 1cm vastag tárcsát a mehetes részre és azzal rögzítem allulról akkor az kibírja a terhelést vagy ezeket hátulról kell alátámasztani szerinted?
Ez is teljesen megfelelhet, az enyém egy 20T-át tudó (elvileg) kézi tápegység, de ezeken belül van egy nyomás végleszabályozás, ami valamelyest állítható.
Szerintem ennek a 10T-nak gyári tudásának elegendőnek kell lenni az általad kívánt felhasználáshoz.
Esetleg kézi pumpára ez is megfelelne? Nem annyira tudom hogy néha Tonnában adják meg néhol Bárban de nem adják meg a dugattyú belső átmérőjét, figyelni kell ezek illesztésére? Bővebben: Link
Köszönöm, akkor még gondolkodom egy keveset
Hiába dugózod le nem tér vissza sajnos. (Tapasztalat)
Készítettem a "vak" irányba egy egyirányú szelepet majd a munkahenger alap állásában kompresszorral felnyomtam 10Bar nyomásra. Amikor elérte a "végutat" a munkahenger szépen visszatért alap állásba, ellenben aggasztott a "sűrített levegő" mibenléte így órával megmértem... majdnem 300 bar lett a vége így a következő körnél ezt kiengedtem, a munkahengert pedig lecseréltem egy 1 irányú munkahengerre. Amit küldtél Geko egész jó , kényelmes használni, igaz azt a gyors csatlakozót érdemes lecserélni, rossz használni és hajlamos a szivárgásra.
Köszönöm, csak kisebb munkák a cél kerékcsapágy kinyomás ilyesmi, neten ahogy láttam 5T elég lenne hozzá. Azt hittem ha ledugózom a húzó irányt akkor ez is visszatér. Igen a terv az volt hogy kézi pumpával használnám. A munkahosszra teljesen elég lenne a 100mm.
De akkor valami nagyobbat keresgélek. Még ezt is néztem. Bővebben: Link
Szia, ez a munkahenger nagyon kicsi. Neked elsősorban mivel nyomó munkára kell így egyirányú munkahengert javasolnék ( a munkahenger visszatérését egy rugó biztosítja.)
A saját présemben is kicsi a munkahenger , de annak külső átmérője 130mm, munkahosszúsága bő 25cm körül van. Érdemes egyirányút nézni mivel gondolom komplett tápegységet nem kívánsz építeni a hidraulikához, egyszerűbb venni egy kézi tápot hozzá (cca. 30-40E ft) és azzal ellátni az adott munkahengert, így lényegében mindened egy helyen van. Fontosabb dolog inkább mit szeretnél vele préselni? Nálam hengerpersely és főtengelyek javítása volt a cél, sok esetben elegendő is de néha kicsit több jobb lenne... |
Bejelentkezés
Hirdetés |