Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Sziasztok
![]() Ezt a leírást de. Találtam. Igaz csak baksi lemezlejátszóhoz használható, de egy kis kapcsolással megoldható minden. Akinek tetszik az kipróbálja ![]() Mondták már sokan h baromi jó dolog ![]() Énis kipróbálom ![]() A leírás
A minap éppen eszembe jutott, hogy a cimborám csinált egy "time code" hangkártyát, de szerintem ezen az oldalon találta a leírást is.Gondoltam összerakom a cuccot, de nem megy.
A fényképen látszik hogyan vannak az RCA-k összekötve.Ez a szerkezet megy a hangkártyára. A virtual dj-vel ASIO4ALL témával kéne megosztani a hangkártyát, de valamiért nem működik. Esetleg van valakinek ötlete?
Kb. 3. éve érdeklődöm, de azért újra felteszem a kérdést, hátha tud valaki segíteni: létezik DIY timecode rendszer, épített-e már valaki?
Üdv!
Sziasztok!
Épített már valaki timecode rendszert, vagy tudja, hogy hol van ehhez leírás??
Sziasztok, van egy mixvibes timecode cuccom, és most vettem hozzá egy hangkártyát. A kártyán egy stereo line in/phono in és egy stereo line out van. Jól sejtem, hogy ezzel a kártyával nem megyek semmire? köszi
Sziasztok ! Akkor valaki tudna nekem segíteni ennek a kivitelezésben ?! Két db. bakelit lejátszót kéne meghajtani, ami ugye vezérelné a PC-t, meg egy REC kimenet kéne(az utóbbi nem túl fontos) ...
Vanni van, de nem pont erre tájolódtam volna el, de jó, hogy lezárták..
Viszont van már ilyen téma! Építsünk Time Code rendszert
Sziasztok. Azért nyitom ezt a topikot, mert Magyarországon kevesen foglalkoznak evvel a témával.
Szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan vitelezzük ki ezt a kütyüt, amit gyárilag minimum 30 ezer forintból lehet kihozni. Ezek a felszerelések azt tudják, hogy DJ bakelit illetve cd lejátszók által vezérelnek DJ programokat. Amit tudnia kéne : USB, 2 bakelit lejátszó bemenet, keverő bemenet, és egy kimenet. Előre is köszönök mindent!
Hello!
Venni szeretnék egy bakelit lejátszót, amit egy Behringer UCA222 es hangkártyához csatlakoztatnék közvetlenül RCA kábellel ( keverőm még nincs ). és ha én veszek egy timecode lemezt ( azt még nemtudom miet ) és egy hozzá való szoftverrel használnám felismerné hogy egy timecode lemezt probálok lejátszani? Vagy szükséges hozzá egy olyan hangkártya ami ugyan attól a gyártótol van mint a timecode lemez vagy még szükség van egy keverőre is a használathoz?
Sziasztok. segítségeteket szeretném kérni.most jutottam egy final scratch 1.5 ös timecode hoz de sajnos a cd-je nincs meg. nagy nehezen lehúztam netröl a traktor final scratch 1.5 ös szoftot elvileg vele a scratcampot is. el is indul a program csak nem akar játszani. ha elindítom a lemezt a program elkezd calibrálni de semmi hiába végigfut a lemez nem érzékeli ha zenét rakok be.meg a hangkártyán csak a kék led világít a piros nem.tudna nekem valaki segíteni mi lehet a gond vagy hol keressem a hibát. vagy esetleg valaki eredeti szoft drive-ot tud mellékelni akinek hibátlanul működik.Köszönö előre is.
üdv
engem az érdekelne hogy a serato scratch program amit le lehet tölteni a serato honlapjáról az csak 1 demó verzió? Ha igen akkor esetleg le lehet-e tölteni valahonnan az egészet? ha igen akkor honnan? a válasz előre köszönöm
Halihó!
A traktor scratch pro lemezei kb 2,4kHz-en szólnak, pontosan most nem tudom. Más gyártók lemezeit nem tudom. Mindenesetre a régebbi final scratch 1.5-öt használom, ennek a lemezei 1,2kHz-en szólnak. Vannak lemezeim a traktor pro-hoz is, az 1.5-ös fs lemezeivel viszont nem megy a traktor pro. Tehát nem mindegy. Üdv!
Sziasztok,
A timecode gondolom valamilyen szinten szabványosítva van. De mindegy, hogy a Traktor scratch pro-hoz milyen gyártó timecode lemezét veszem meg? Mert mondjuk egy numark timecode lemez lényegesen olcsóbb..
Sziasztok!
Engem az érdekelne, hogy használ/használt e valaki VirtualDJ-t ilyen timecode-os technikával? Pontosabban arra lennék kíváncsi, hogy rendesen működik e bármilyen timecode-os bakelit lemezzel? Az virtualdj.com-on azt írják, hogy elég széles skálán kompatibilus ezekkel a lemezekkel, persze van egy lemez amit konkrétan ajánlanak, de itt Magyarországon nem beszerezhető. Ha valakinek van ilyen téren tapasztalata, megoszthatná velem. Köszönöm!
Sziasztok! Van egy Mixvibes timecode rendszerem, mindent beállítottam rajta, de mégsem működik teljesen kifogástalanul (elmosodik a hang a lejátszáskor). Szerintem a beállítással vannak problémák. Tudna valaki segíteni? Előre is kösz
Sziasztok!
Találtam egy ingyenes, open source dj programot: Mixxx Egész jónak tűnik, sok eszközt támogat, és akár optikai egeret is lehet a lemez alá/fölé rakni érzékelőnek.
Hali!
Még nagyon régen írtál erről a time code rendszerről egy "cikket" és én meg most szeretnék venni 1 reloop tipusú timecode rendszert. De az az igazság h nem nagyon tudom h ez egyszerű bakelitet is játszik e. http://www.zaj.hu/page2/termek.php?id=3417 Ez lenne az! Erről a rendszerről ha tudsz bővebb információt adni akkor légyszives tedd meg ezt nekem! Válaszod előre is köszi! Üdv.:Gyuri
Ja meg egy ketyegős órát is biggyessz a lemezjátszóra!
Szerintem itt ezen az oldalon azé vannak a fórumok h megtudja ki mit csinált, és itt mi mindannyian barácsszelleműek vagyunk neem úgy mint egyesek szeretünk kisérletezgetni ésha neemjön össze akkor próbálkozol másal amúgy én összedobtam egy olcsó és jól használható TimeCode rendszert WDM-el és a reakcióidő hangminőség kiváló szal enyit erről...
Vegyetek egy normális timecode rendszert, ne mókoljatok ilyen badarságokkal, fabrikált egeres eszközzel nem hinném, hogy menne a mixelés!
Itt el lehet olvasni az egész lényegét!
Hello!!! Ez mind szép és jó csak az a baj hogy minden programnak más TC lemez kell a Virtual DJ-nek a hozzá tartozó lemez kell amit csak külföldi oldalon lehet Online megvásárolni (www.virtualdj.com). Ajánlanám neked a Mixvibes DVS Pro 6-ot egy dizájnos Mixvibes Colored Vinylel amit a www.zaj.hu oldalom meg lehet rendelni én is most vettem meg faszául működik és most le van árazva 4000 Ft /DB. És ha jól informált vagyok és tucc várni neemsokára megjelenik a Mixvibes Pro 7 meg a Mixvibes Cross ami oylan szintű mint a VDJ ha jól láttam sok szerencsét hozzá üdv DJ WirsLee
Sziasztok , nekem egy hatalmas nagy kerdesem es keresem lenne , meg kerem valszoljon erre aki szaki ebben, : vettem ket lemezjatszot es ket stanton standard tc lemezt ezek mele egy maya 44 usb hangkartyat na most az a helyzet hogy probaltam vdj vel a timecodot de nem megy rendesen nem tom mi van vele sztem a prog nem jo vagy a hangkartya bealitasok de valami nem jo mert, amikor a timecode lemezzel megy egy mp3 vagy akarmilyen szam akkor a hang teljesen es a sebesseg eltorzul es a lemezjatszon kell alitsam de fel kell gyorsitsam es igy nem nagyon jo a master tempo is be van alitva meg minden es meg az hogy a vdj ben mert ott probaltam azt irja hogy 0% code minoseg valami abra ott megjeklenik de zavart , a traktorba nem is tom hogy kell timecodot bealitani . Ha esetleg valaki tud segiteni meg kerem szepen nagyon nagyon, megkoszonnem elore is.
Hellósztok! Egnem is érdekel ez a téma deh én úgy akkarom megvalósítani hogy a Virtual DJ nevű szoftverhez vágatni kéne egy TC lemezt mert nincs kedvem megrendelni a külföldi oldalról, és úgy kéne hogy van 2 laptopom mindketőre rá van kötve egy bakelit lejáccó és egy keverőre küldöm a VDJ egyik Deckjének a hangját meg a másik laptopnál is így és így kapok egy Digitális Bakelit DJ szetet (mert mint tudjuk az igazi bakelitezés megfizethetetlen). Jah és valaki neem tudja hogy hol vágnak egyedileg vinyl-t??
Továbbra is kutakodok a témában. Sajnos nem sok reményt látok a dologra most. Valahogyan a lejátszást kéne megoldani, úgy, hogy visszafele irányba és tetszőleges sebességgel is működjön. Egyelőre PC-n se nagyon találok erre megoldást. Az elvi megoldását, vagy matematikai leírását sem találtam még meg mert nyilván nem elég csak lassabban vagy gyorsabban adagolni a bájtokat. Mivel 44,1 KHz a mintavételezés, valami resampling algoritmus kell a lassabb vagy gyorsabb lejátszáshoz. Lineáris interpoláció helyett meg valami összetettebb, ráadásul lassabb lejátszásnál az aliasing miatt nem árt egy sávszűrés vagy hasonló dolog az egész elejére.
Közben kilépett...
Marad az a probléma hogy tű arrébrakást hogyan oldjam meg. Hogyan tudom megkülönböztetni attól, hogy megfogom a lemezt, aztán mondjuk visszafele húzom, vagy csak simán elengedem. A megoldás talán az hogy alapból feltételezem hogy csak meg van fogva. Játszom tovább ahogy kell, aztán ha a következő time code nem az aminek jönnie kellett volna, akkor számítok csak pozíciót és töltöm be új adatokkal a buffert. Mindezt megfejelve azzal hogy adott milisecundumig nem jön jel, aztán pedig jön, utána is csak akkor számolok új pozíciót, ha a milisecundum érték bizonyos határ felett van. Így a tű ugrásából fakadó bajokat is valamennyire ki lehet küszöbölni.
Én különálló hardverben gondolkodtam eddig, de ahogy most látom, az mp3 dekódolásról le kell mondanom, mert valós időnél gyorsabban sajnos nem nagyon megy. 15-20 másodpercnyi szünet pedig elég sok mire feltölti a buffert a dekóder.
Hacsak valahogy nem lehet ezt egy trükkel megoldani. Esetleg ha olyan kompromisszumot köt az ember hogy +- 6 másodperc a buffer. És mondjuk két dekóder IC-t használok, egyet előre irányba egyet meg reverse. Menet közben pedig valamilyen stratégia szerint lehet esetleg mindkét IC-t ugyanabba az irányba dolgoztatni. Egy újabb probléma az, hogy 48KHz-et tud maximum a VS1011 amit itthon be lehet szerezni. Ez meg ugyebár csak +8% tempóállításhoz elegendő. Egy technics mk2-nél ez nem para, mert ott a pitch poti +-8%-ot tud szabályozni, szóval ezt a kompromisszumot is talán meg lehet kötni.
Nálam adott a lemezjátszó
![]() Igaz hogy elég részlegesen betölteni a fájlt egy memóriába. De van hátránya is. Például ha arrébrakom a tűt, akkor ismét be kell tenni egy teljesen új részt, és ez idő. Ezenkívül mondjuk ha nagyon felgyorsítom a lejátszást, vagy nagyon gyorsan beletekerek a lemezbe, akkor meg kell gondolni, hogy mekkora legyen ez a buffer. Annyi egyszerűsítést lehet még csinálni, hogy alap lejátszásnál nem kell az abszolút pozíciót figyelni, csak a sebesség/irány adatokat. Ezt meg elég sűrűn lehet mintázni, hiszen csak a két fázistolt jelet kell nézegetni, nem pedig egy komplett kódszót. Ha viszont néhány ms ideig nem jön jel, aztán újra jön (arrébraktam a tűt), akkor kell egy pozíciót számolni, betölteni kellő menyiségű adatot a bufferbe pre és post egyaránt és mehet tovább a relatív pozíció nézés. Egy másik nehézség, hogy ha nagyon durvul az ember, akkor simán az alap sebesség 3-szorosával is cibálhatja a lemezt, és erre fel kell készülni. Akkora pre és post buffer kell, hogy mondjuk egy mozdulattal ne tudjak akkorát rántani a lemezen hogy kifogyjak a bufferből (tehát 8-10 másodperc azért kell előre is hátra is) És a pointer még jócskán a buffer közepén járjon. Ami a maximális sebességet illeti az mondjuk +-16%-ra lehetne optimalizálni. Tehát kb 52KHz-en tudni kell lejátszani és tölteni a buffert (amibe az mp3 dekódolás is beletartozik). A nagyon gyors mozdulatokra talán a bufferméret ad garanciát és nem kell olyankor. De ezt át kell gondolni hogy lehetséges-e úgy cibálni hogy kifussunk a bufferméretből. A PIC 18F4550-el szerintem elég lehetetlen dolog ezt a 12Mb/s-ot elérni. Vagy legalábbis én nem tudom hogy milyen USb osztályt kell hozzá használni. A CDC és a HID egész biztosan kilőve. Talán a Mass Storage Device tudhatja ezt.
Sziasztok!
A topic sokat pihent, pedig érdekes a feladat. Gory: Idézet: „nagyjából oldalanként 50MB memória kell.” Nem feltétlenül! Ha nem csomagolod ki az egészet, hanem csak a lejátszás pillanata előtti és utáni 10-20 másodpercet, akkor viszonylag kevés is elég. 16 bit 44,1 KHz esetén egy frame 32 bit (4 bájt), ebből van 44100 tehát az 1411200 bit (176400 bájt, 172,265625 kByte). Ha 30 mp-et csomagolok ki, az 5,014... MByte (40,37... Mbit) , ami jelentősen kevesebb. (Remélem jól számoltam.) Szerintem egy lehetséges megoldás, hogy a gépből USB-n keresztül (pl. PIC18F4550 12Mbit/s-os USB-vel ) betöltöm a wav-ot egy "video memory"-ba, ami elég gyors (néhány ns! egy írás/olvasás), és (ti.com) van belőle dual portos is. Az egyiken keresztül feltöltöm, a másikon keresztül pedig egy dsPIC intézi a lejátszást. A dsPIC pedig valahogy jelzi a másiknak, hogy hol tart (pl. beleírja a memóriába). A folyamatos lejátszáshoz elég 1,4 Mb/s-os kapcsolat, tehát a 30 mp zenét betölthetek a memóriába 3,5 másodperc alatt. Ha nem tudom a teljes sebességét használni az USB-nek, akkor is csak néhány másodperc. A dsPIC vezérlésére lehet használni rendes bakelitet, de én egy optikai egér szenzorát használnám, mivel a lemezjátszó szerintem drága, és viszonylag bonyolult szerkezet, mellesleg nem fér be egy hátizsákba. Az mp3-at a számítógép csomagolná ki. Muri |
Bejelentkezés
Hirdetés |