Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Építsünk Time Code rendszert
 
Témaindító: Gory, idő: Márc 8, 2007
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Gory válasza Gory hozzászólására (») Jan 9, 2008 /
 
Közben kilépett...

Marad az a probléma hogy tű arrébrakást hogyan oldjam meg. Hogyan tudom megkülönböztetni attól, hogy megfogom a lemezt, aztán mondjuk visszafele húzom, vagy csak simán elengedem. A megoldás talán az hogy alapból feltételezem hogy csak meg van fogva. Játszom tovább ahogy kell, aztán ha a következő time code nem az aminek jönnie kellett volna, akkor számítok csak pozíciót és töltöm be új adatokkal a buffert. Mindezt megfejelve azzal hogy adott milisecundumig nem jön jel, aztán pedig jön, utána is csak akkor számolok új pozíciót, ha a milisecundum érték bizonyos határ felett van. Így a tű ugrásából fakadó bajokat is valamennyire ki lehet küszöbölni.
(#) Gory válasza Gory hozzászólására (») Jan 11, 2008 /
 
Továbbra is kutakodok a témában. Sajnos nem sok reményt látok a dologra most. Valahogyan a lejátszást kéne megoldani, úgy, hogy visszafele irányba és tetszőleges sebességgel is működjön. Egyelőre PC-n se nagyon találok erre megoldást. Az elvi megoldását, vagy matematikai leírását sem találtam még meg mert nyilván nem elég csak lassabban vagy gyorsabban adagolni a bájtokat. Mivel 44,1 KHz a mintavételezés, valami resampling algoritmus kell a lassabb vagy gyorsabb lejátszáshoz. Lineáris interpoláció helyett meg valami összetettebb, ráadásul lassabb lejátszásnál az aliasing miatt nem árt egy sávszűrés vagy hasonló dolog az egész elejére.
(#) killerdj hozzászólása Jún 20, 2008 /
 
Hellósztok! Egnem is érdekel ez a téma deh én úgy akkarom megvalósítani hogy a Virtual DJ nevű szoftverhez vágatni kéne egy TC lemezt mert nincs kedvem megrendelni a külföldi oldalról, és úgy kéne hogy van 2 laptopom mindketőre rá van kötve egy bakelit lejáccó és egy keverőre küldöm a VDJ egyik Deckjének a hangját meg a másik laptopnál is így és így kapok egy Digitális Bakelit DJ szetet (mert mint tudjuk az igazi bakelitezés megfizethetetlen). Jah és valaki neem tudja hogy hol vágnak egyedileg vinyl-t??
(#) istike2feri hozzászólása Júl 18, 2008 /
 
Sziasztok , nekem egy hatalmas nagy kerdesem es keresem lenne , meg kerem valszoljon erre aki szaki ebben, : vettem ket lemezjatszot es ket stanton standard tc lemezt ezek mele egy maya 44 usb hangkartyat na most az a helyzet hogy probaltam vdj vel a timecodot de nem megy rendesen nem tom mi van vele sztem a prog nem jo vagy a hangkartya bealitasok de valami nem jo mert, amikor a timecode lemezzel megy egy mp3 vagy akarmilyen szam akkor a hang teljesen es a sebesseg eltorzul es a lemezjatszon kell alitsam de fel kell gyorsitsam es igy nem nagyon jo a master tempo is be van alitva meg minden es meg az hogy a vdj ben mert ott probaltam azt irja hogy 0% code minoseg valami abra ott megjeklenik de zavart , a traktorba nem is tom hogy kell timecodot bealitani . Ha esetleg valaki tud segiteni meg kerem szepen nagyon nagyon, megkoszonnem elore is.
(#) killerdj válasza istike2feri hozzászólására (») Júl 18, 2008 /
 
Hello!!! Ez mind szép és jó csak az a baj hogy minden programnak más TC lemez kell a Virtual DJ-nek a hozzá tartozó lemez kell amit csak külföldi oldalon lehet Online megvásárolni (www.virtualdj.com). Ajánlanám neked a Mixvibes DVS Pro 6-ot egy dizájnos Mixvibes Colored Vinylel amit a www.zaj.hu oldalom meg lehet rendelni én is most vettem meg faszául működik és most le van árazva 4000 Ft /DB. És ha jól informált vagyok és tucc várni neemsokára megjelenik a Mixvibes Pro 7 meg a Mixvibes Cross ami oylan szintű mint a VDJ ha jól láttam sok szerencsét hozzá üdv DJ WirsLee
(#) dj-mike válasza killerdj hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
Vegyetek egy normális timecode rendszert, ne mókoljatok ilyen badarságokkal, fabrikált egeres eszközzel nem hinném, hogy menne a mixelés!

Itt el lehet olvasni az egész lényegét!
(#) killerdj válasza dj-mike hozzászólására (») Szept 5, 2008 /
 
Szerintem itt ezen az oldalon azé vannak a fórumok h megtudja ki mit csinált, és itt mi mindannyian barácsszelleműek vagyunk neem úgy mint egyesek szeretünk kisérletezgetni ésha neemjön össze akkor próbálkozol másal amúgy én összedobtam egy olcsó és jól használható TimeCode rendszert WDM-el és a reakcióidő hangminőség kiváló szal enyit erről...
(#) dj-mike válasza killerdj hozzászólására (») Szept 7, 2008 /
 
Ja meg egy ketyegős órát is biggyessz a lemezjátszóra!
(#) gyuby válasza Gory hozzászólására (») Nov 12, 2008 /
 
Hali!

Még nagyon régen írtál erről a time code rendszerről egy "cikket" és én meg most szeretnék venni 1 reloop tipusú timecode rendszert. De az az igazság h nem nagyon tudom h ez egyszerű bakelitet is játszik e. http://www.zaj.hu/page2/termek.php?id=3417
Ez lenne az! Erről a rendszerről ha tudsz bővebb információt adni akkor légyszives tedd meg ezt nekem!
Válaszod előre is köszi!
Üdv.:Gyuri
(#) Muri hozzászólása Ápr 6, 2009 /
 
Sziasztok!
Találtam egy ingyenes, open source dj programot: Mixxx
Egész jónak tűnik, sok eszközt támogat, és akár optikai egeret is lehet a lemez alá/fölé rakni érzékelőnek.
(#) DJ KILLERRR hozzászólása Ápr 15, 2009 /
 
Sziasztok! Van egy Mixvibes timecode rendszerem, mindent beállítottam rajta, de mégsem működik teljesen kifogástalanul (elmosodik a hang a lejátszáskor). Szerintem a beállítással vannak problémák. Tudna valaki segíteni? Előre is kösz
(#) színészbob hozzászólása Nov 15, 2009 /
 
Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy használ/használt e valaki VirtualDJ-t ilyen timecode-os technikával?
Pontosabban arra lennék kíváncsi, hogy rendesen működik e bármilyen timecode-os bakelit lemezzel?
Az virtualdj.com-on azt írják, hogy elég széles skálán kompatibilus ezekkel a lemezekkel, persze van egy lemez amit konkrétan ajánlanak, de itt Magyarországon nem beszerezhető.
Ha valakinek van ilyen téren tapasztalata, megoszthatná velem.
Köszönöm!
(#) daveredline hozzászólása Máj 26, 2010 /
 
Sziasztok,
A timecode gondolom valamilyen szinten szabványosítva van. De mindegy, hogy a Traktor scratch pro-hoz milyen gyártó timecode lemezét veszem meg?
Mert mondjuk egy numark timecode lemez lényegesen olcsóbb..
(#) dj-mike válasza daveredline hozzászólására (») Máj 26, 2010 /
 
Halihó!
A traktor scratch pro lemezei kb 2,4kHz-en szólnak, pontosan most nem tudom.
Más gyártók lemezeit nem tudom.
Mindenesetre a régebbi final scratch 1.5-öt használom, ennek a lemezei 1,2kHz-en szólnak.
Vannak lemezeim a traktor pro-hoz is, az 1.5-ös fs lemezeivel viszont nem megy a traktor pro.
Tehát nem mindegy.
Üdv!
(#) j.elod hozzászólása Jún 15, 2010 /
 
üdv
engem az érdekelne hogy a serato scratch program amit le lehet tölteni a serato honlapjáról az csak 1 demó verzió? Ha igen akkor esetleg le lehet-e tölteni valahonnan az egészet? ha igen akkor honnan? a válasz előre köszönöm
(#) djscofield hozzászólása Nov 19, 2010 /
 
Sziasztok. segítségeteket szeretném kérni.most jutottam egy final scratch 1.5 ös timecode hoz de sajnos a cd-je nincs meg. nagy nehezen lehúztam netröl a traktor final scratch 1.5 ös szoftot elvileg vele a scratcampot is. el is indul a program csak nem akar játszani. ha elindítom a lemezt a program elkezd calibrálni de semmi hiába végigfut a lemez nem érzékeli ha zenét rakok be.meg a hangkártyán csak a kék led világít a piros nem.tudna nekem valaki segíteni mi lehet a gond vagy hol keressem a hibát. vagy esetleg valaki eredeti szoft drive-ot tud mellékelni akinek hibátlanul működik.Köszönö előre is.
(#) bAndezannn hozzászólása Jan 15, 2011 /
 
Hello!

Venni szeretnék egy bakelit lejátszót, amit egy Behringer UCA222 es hangkártyához csatlakoztatnék közvetlenül RCA kábellel ( keverőm még nincs ). és ha én veszek egy timecode lemezt ( azt még nemtudom miet ) és egy hozzá való szoftverrel használnám felismerné hogy egy timecode lemezt probálok lejátszani? Vagy szükséges hozzá egy olyan hangkártya ami ugyan attól a gyártótol van mint a timecode lemez vagy még szükség van egy keverőre is a használathoz?
(#) janikukac hozzászólása Jún 22, 2011 /
 
Sziasztok. Azért nyitom ezt a topikot, mert Magyarországon kevesen foglalkoznak evvel a témával.

Szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan vitelezzük ki ezt a kütyüt, amit gyárilag minimum 30 ezer forintból lehet kihozni.
Ezek a felszerelések azt tudják, hogy DJ bakelit illetve cd lejátszók által vezérelnek DJ programokat.

Amit tudnia kéne : USB, 2 bakelit lejátszó bemenet, keverő bemenet, és egy kimenet.

Előre is köszönök mindent!
(#) zenetom válasza janikukac hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Viszont van már ilyen téma! Építsünk Time Code rendszert
(#) janikukac válasza zenetom hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Vanni van, de nem pont erre tájolódtam volna el, de jó, hogy lezárták..
(#) Action2K válasza janikukac hozzászólására (») Jún 22, 2011 /
 
Amit Te szeretnél, az pont ez.
(#) janikukac hozzászólása Júl 21, 2011 /
 
Sziasztok ! Akkor valaki tudna nekem segíteni ennek a kivitelezésben ?! Két db. bakelit lejátszót kéne meghajtani, ami ugye vezérelné a PC-t, meg egy REC kimenet kéne(az utóbbi nem túl fontos) ...
(#) smarcell hozzászólása Dec 30, 2011 /
 
Sziasztok, van egy mixvibes timecode cuccom, és most vettem hozzá egy hangkártyát. A kártyán egy stereo line in/phono in és egy stereo line out van. Jól sejtem, hogy ezzel a kártyával nem megyek semmire? köszi
(#) janikukac hozzászólása Nov 1, 2012 /
 
Sziasztok!
Épített már valaki timecode rendszert, vagy tudja, hogy hol van ehhez leírás??
(#) janikukac hozzászólása Feb 26, 2014 /
 
Kb. 3. éve érdeklődöm, de azért újra felteszem a kérdést, hátha tud valaki segíteni: létezik DIY timecode rendszer, épített-e már valaki?
Üdv!
(#) csumigabi válasza janikukac hozzászólására (») Jún 23, 2014 /
 
A minap éppen eszembe jutott, hogy a cimborám csinált egy "time code" hangkártyát, de szerintem ezen az oldalon találta a leírást is.Gondoltam összerakom a cuccot, de nem megy.
A fényképen látszik hogyan vannak az RCA-k összekötve.Ez a szerkezet megy a hangkártyára.
A virtual dj-vel ASIO4ALL témával kéne megosztani a hangkártyát, de valamiért nem működik.
Esetleg van valakinek ötlete?
(#) 007 hozzászólása Júl 30, 2015 /
 
Sziasztok
Ezt a leírást de. Találtam. Igaz csak baksi lemezlejátszóhoz használható, de egy kis kapcsolással megoldható minden.
Akinek tetszik az kipróbálja
Mondták már sokan h baromi jó dolog
Énis kipróbálom
A leírás
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem