Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   286 / 580
(#) botesz válasza tomyka999 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Melyik az a+ két led?
(#) botesz válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Ápr 13, 2014 / 1
 
Tudtommal ugy kell hogy a képen látható gyűrűnek a felső része(az ajka) azt "ráfordítod" a mellette kévő csapágyház fém részére.Remélem érthető..... sajnos magyarázni nagyon nem tudok.
(#) tomyka999 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
A két led 3h és 6h fölött világit,vagyis ha szemben állunk a géppel, akkor a szervizkulcs oldaláról a 3.-ik és a 4.-ik.
(#) botesz válasza tomyka999 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
A hibakódtáblázat szerint fűtőbetét hiba(szakadt vagy testzárlatos)
(#) tomyka999 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Külsőleg elég jó állapotban van,3 éves körül van. A testzárlat az mit jelent?
(#) botesz válasza tomyka999 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Azt hogy a fűtőbetét átvezet a testre(van valamennyi szivárgóárama) ami normál esetben azonnal lenyomná a FI relét(ÁVK-ót) viszont a whirlpool oknál már nagyon kicsi szivárgóáramra is megáll a gép aminél viszont az ÁVK még nem old le.
(#) tomyka999 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Köszi a segitséget megpróbálom újj fűtőszállal.
(#) botesz válasza tomyka999 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Szerintem előtte mérj rá multival.
(#) tomyka999 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Multim az van csak nem tudom hogy mit kell vele mérni,és mennyinek kell lennie az értéknek.
(#) tomyka999 válasza tomyka999 hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Közben kivettem a fűtőszálat visszaraktam és elindult.Külsőre nem volt rossz a fűtőszál ,de persze a belsejébe nem latok bele.Szerintem igazad lesz, ismerősömmel most beszéltem neki is ugyanez a jelenség volt és a fűtőszál csere megoldotta.
(#) mikoszabolcs válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Igen igen értem, köszönöm szépen! Azért bizonytalanodtam el, mert ez a műanyag szájas tömítés ha a fém perembe beakasztom majd hogy nem bele is esik és féltem tőle, hogy ha betekerem az egész házat a helyére, nehogy a tengely benyomja a csapágyhoz és akkor meg rossz helyen lenne.... ezért vagyok bizonytalan, az igazat megvallva azért is kérdezem, mert minden lehetőség ahogy lehet egy sz@rnak bizonyul akárhogy is vizsgálom. Nagyon pocsék egy megoldás az egész gép.

Van esetleg arra is ötlet, hogy mitől zajosodott be cca 3 hónap alatt egy vadi új csapágy annyira, mint egy repülőgép? Az első pár hétben síri csendes volt a gép. Ha víz hatolt a csapágyhoz, az tönkretehette? Megéri vajon vízmentes csapágyra cserélni az új csapágyházban lévő "nem vízmentes" csak fém golyóvédős csapágyat ? Vagy bízzak a szimeringben ha az jól tömít(ene) ? Szégyen szemre az egyébként 1000 fordulatos gépet már 700-on se merjük használni, és az 5.5 Kg-os programon is max 3 Kg ruha van benne :-O Tudom, hogy rossz konstrukció az egész, de csak nem dobnánk el, anyagi okokból nem is nagyon tehetjük meg mert nincs pénz újra.
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) botesz válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Azért lett csapágyas mert vagy rosszul lett összerakva vagy pedig az a felület ahol tömíteni kéne a szimeringnek sérült.A fém perembe semmiképp ne akaszd bele annak azon fém peremen kell tömítenie.Inkább csak roszul volt összerakva.Volt már ilyen gépem szerintem nem fogsz meglpődni ha azt mondom hogy ugyanez volt a baja.Csak volt mellette egy másik is amiben még a régi típusú dob volt az meg panelhibás volt szóval a csapágyas meg szét lett szedve az üst meg repült ki az udvarra...Ja és a csapágy 1 db 7000FT lett volna...
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) mikoszabolcs válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Köszönöm szépen a választ ! Azt hiszem értem. De akkor viszont jól lett összerakva mert figyeltem. Talán lehet, hogy maga a tengely túl vízköves, megpróbálom óvatosan le ecsetelni róla majd nem fémmaró vízkőoldóval. Tehát, ha úgy rakom össze, hogy a tengelyre ráhúzom a szimeringet ütközésig, úgy, hogy a szimering bevágott szájas vége kifelé azaz a csapágyház felé vigyeljen, és úgy tekerem be ütközésig a csapágyházat akkor ennek jól le kell tömítenie normális esetben igaz ?

Továbbá, a gondolatom az, hogy a csapágyházból valahogyan kiszerelni magát a csapágyat, és vásárolni hozzá olyat aminek a golyós részén nem fém azaz porvédő hanem műanyag azaz víz elleni védelem van. Csapágykatalógusban láttam ilyet, cca 800 Ft körül van a vízmentes. Az a kérdés, hogy vajon vissza lehet e a csapágyházba rendesen ragasztani erős ragasztóval a csapágyat érdemes-e ezzel kínlódni ?

Másik hiba: Mosás közben észrevettem --bár még gondot nem okozott-- hogy néha be bevillan a START gomb ami zölden világítás és menet közben egyszer egyszer pirosan villan utána megint zöld és szépen folytatja a mosást. Olyankor is bevillan amikor épp gépmozgás nincs, tehát épp forgás szünet van, tehát nem mechanikai visszaterhelés lehet hanem kifejezetten valamilyen elektronikai gond szerintem.- Azért vagyok bajban, mert nem sok éves a mosógép, csak hétvégente használjuk, ehhez képest már a második csapágycserére készülök és félek, hogy ha ez kész lesz nehogy elektronikai hibája is jöjjön. Nagy nehezen, csak részletre tudtuk megvenni annak idején, tehát nem örülnék neki ha le kéne cserélni. Direkt azért nem vettünk olcsót, hanem közép árkategóriásat, hátha az jobb lesz.

A lengéscsillapítók mikor fáradnak el ? Honnan tudhatom, hogy azok jók? Gondolom, ha azok elfáradnának az is kihatással lenne a csapágyra. Illetve, miért csak az ellenoldali tehát nem a hajtás felőli csapágy hibásodik meg ? Ahogy nézem ismét az ellenoldali kezd rosszalkodni.

Tipp ötlet ? Ha már így jártam .... !!
(#) botesz válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Igen jól mondod az összerakást de egy kis zsírt azért kenhetsz neki. Nem akarlak elkeseríteni de azzal a villogással csak óvatosan mert a panelhibás gépem is pont így nyiffant ki. Bekapcsoltad még le sem nyomtad a startot már egyszerre zölden és pirosan világított illetve a villogás ütemében rángatta a mágnesszelepeket.Ha bekapcsoltad egy darabig ment néha meg meg rángatva a szelepeket majd egy idő után leszivattyúzta a vizet és a hőmérsékletválasztó leugrott a hideg állásba majd világított a program vége lámpa hogy ő végzett.A lengéscsillapítót azt én általában érzésre szoktam nézni.Ha az üstöt elkezded fel le nyomkodni és nagyon könnyen mozog abba az irányba akkor rossz a lengéscsillapító de ennek nem sok köze van a csapágyhoz.
(#) botesz válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Meg annyit hogy én direkt elvből nem vennék újat ha meg muszáj akkor meg a legolcsóbbat...egy kaptafa az összes talán 1 márkát leszámítva.
(#) mikoszabolcs válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Köszönöm szépen! Az elektronikai panelt talán jobban kezelésbe tudom majd venni mint a mechanikát, ahhoz valamelyest jobban értek pláne ha mikroelektronika. Bár sok jóra nem számítok ott sem minőség tekintetében, de az is lehet, hogy a "tervezett élettartam vége" konstrukcióval találkozok amit észre észre lehet venni de a bizonyítása senkit se érdekel.

Emlékeztek még a Kiváló Áruk Fóruma szervezetre? Vajon ma megkapná-e akár csak egy háztartási gép ezt a háromszög matricát egy komolyabb bevizsgálás során? A Hajdu Energomat, vagy a Hajdu bojlerek, de mondhatom a porszívókat, de akár a Videoton rádiókat is, miért kapta meg mind ezt a minősítést és miért működnek mind máig ? Azt hiszem, valamit nagyon elrontottunk itt Európában, hogy a saját minőségi gyárainkat hagytuk felvásárolni és bezáratni, míg az ócska árukat gyártó termékek elözönlötték a világunkat és így az életünk arról szól, hogy amiért nagy nehezen megdolgozunk az kevés ideig lesz hűséges társunk.... De ez már utópia mint sem javítás! Köszönöm a választ ! (ui.: Ha újat, jól sejtem, a Direct Drive-os Bosch mosógép elöltöltős nem digitális hanem egyszerű kezelőszervekkel ?? ))
(#) botesz válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Ápr 13, 2014 / 1
 
Idézet:
„Ha újat, jól sejtem, a Direct Drive-os Bosch mosógép elöltöltős nem digitális hanem egyszerű kezelőszervekkel ?? ))”


Ezt nem értem.DD motorosat csak a Gyelgyí gyárt vagy legalább is Bosch ban nem láttam(ettől még lehet)

Amúgy igen van olyan márka ami megérdemelné azt a bizonyos matricát.Bővebben: Link

Ugyan már ez sem gyárt olyan minőséget mint régen de még mindig messzemenően a legjobb.Most náluk kb 10 évet bír egy mosógép de nagyon félve rámondom a 15 öt is.
Persze ezek a mai napig öntöttvas súllyal és akkora tengellyel készülnek mint a karom.
(#) mikoszabolcs válasza botesz hozzászólására (») Ápr 13, 2014 /
 
Hát, lehet, hogy jó nyilván. De kááár érte !!! Az árak miatt.... Ár érték arányban szerintem nem tart 30 évig, mert átlag mosógép élettartammal számolva 4 mosógép jön ki 1 ilyen árából, azok meg csak kihúzzák 30 évig összesen, ez az egy meg addig azért mégse biztos.

Összekevertem nem DirectDrive. Azt valóban a (L)ucky (G)oldstar gyártja ahogy mondod !! A Bosch-nak a mosógép szériája az Eco Silence nevet viseli, erről nagyon sok jót hallottam, hogy mennyi ideje bírja már, de személyesen még nem láttam. Ha erről lesz valakinek infója, hogy milyen örömmel figyelem, akár az árról akár a minőségről szerviz szemszögből.

A PRO7-en nagyon sokat reklámozzák, meg a SAT1-en is ezt a reklámot sok éve.

http://www.youtube.com/watch?v=qmfwqla4EPU
A hozzászólás módosítva: Ápr 13, 2014
(#) botesz válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Ápr 14, 2014 / 1
 
Ez ugyanolyan inverteres motor mint amiket most kezdenek el alkalmazni.Azon kívül hogy halk semmi pozitív dolgot nem látok benne bonyolultabb elektronika kell hozzá pl.Nekem a bosch nàl ott volt a pofára esés amikor ráírtàk hogy 8Kg belefér...ja azèrt kell màr 5kg nàl tömködni.Szívesen mesélek ezekről Neked de privàtban mert ez itt màr egy kicsit kezd OFF lenni.
(#) lukovicsek hozzászólása Ápr 14, 2014 /
 
Sziasztok.

Van nálam egy DD motoros Daewoo aminek zárlatos lett a motort meghajtó igbt modulja és melette egy biztosíték is elszált. Valakinek van ebben már tapasztalata hogy mitől is mehetett ki, mert ugyan alkatrészt már megszereztem hozzá csak 10000 ft-ba van benne és nem szeretném ha ez is elszálna egy pillanat alatt.

Kösz mindenkinek. Laci
(#) mikoszabolcs válasza botesz hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Köszönöm a segítséged! A pontosítás kedvéért készítettem három képet, -mellékletben- hogy a szimeringet a csapágy-házhoz így kell végül csatlakoztatni, igaz ? Elvileg ennek vízmentesen tömíteni kell amikor a csapágyház betekerésre kerül végül, ugye ?
(#) lukovicsek válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Ápr 14, 2014 / 1
 
A szimeringet pontosabban a tengelyre kell rárakni ahol van neki egy fészke amit előtte gondosan ki kell pucolni hogy a tengelyre rászorulva tömitsen rendesen és a vastag peremével befele benyomni a fészkébe ugy hogy a gallérja kifele legyen ami nekifeszül a sima fém körnek ami a csapágyházban van, a menetre pedig rakj egy kist kenőanyagot hogy könyebben betekeredjen, ha hullámos a széle a csapágyháznak akkor az olcsóbbik fajta és egyben a silányabbik fajta is ami azt jelenti, hogy néha elég nehézkes rendesen betekerni, nézni kell nagyon, hogy rendesen egyenesen kapjon bele.
(#) mikoszabolcs válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Köszönöm!
(#) mikoszabolcs válasza lukovicsek hozzászólására (») Ápr 14, 2014 /
 
Ez már csak a kíváncsiság, tudja valaki mi lenne ennek a csapágyháznak a teljesen szabályos kiszerelő szerszáma vagy módja? Mert amit én legyártottam hozzá az nyilván nem az. De kell legyen valami érdembeli megoldása a ki és betekerés meghúzásának. Tudja valaki a titkot vagy mindenki saját szerszámot gyárt a művelethez ?
(#) botesz válasza mikoszabolcs hozzászólására (») Ápr 15, 2014 / 1
 
Van hozzá Egy célszerszám amivel ki lehet tekerni.
(#) palko0125 hozzászólása Ápr 15, 2014 /
 
Üdv!
Még mindig az ariston aqxf109.
Utolsó dolog ami történt, hogy táp ic és kondenzátorok csere után helyreállt minden. Tesztmosás közben egy fél óra után elkezdett villogni a kijelző, de ugyanúgy csinálta a mosást, majd megállt, kinyitotta az ajtót( eközben villog a kijelző). Azóta hiába kihúzom, nyomok bármilyen gombot a kijelző csak villog. Tápegység rendben van, megmértem, és stabilak a feszültségek. Kivettem az epromot és anélkül indítottam úgy f12 hibát írt sűrűn villogva a kijelző. Visszatéve az epromot ugyanúgy visszaállt az eredeti problémára, villog a kijelző, és mutstja a maradék 41percet ahol leállt.
Na, ilyenkor mi a teendő? Valaki adjon valami ötletet, mert én már nem tudok vele mit csinálni.
Üdv, Palkó.
(#) ksanyi52 hozzászólása Ápr 16, 2014 /
 
Sziasztok! Van egy ELEKTRA WA 2221 tip. mosógépünk. 3-4 perc mosás után lecsapja az automatát. Nem marad zárlatba, ha vissza kapcsolom megint mos tovább. Azután egyet gondol megint. Ezt egy mosás alatt 5-6 megcsinálja. Van amikor végig csinálja a programot hiba nélkül.
Az áramfelvétele: 3.5-4.3 Amper. A motor rendbe van, a szénkefék rendbe vannak. Egy áthúzás hallatszik, egy pillanatra és kész. Mire gondoltok, mi lehet a hibás? Üdv ksanyi.
(#) botesz válasza ksanyi52 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Lehet hogy zárlatos a fűtőbetétje.
(#) yulo5310 válasza botesz hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Vagy a relélábnál rossz a forrasztás!
(#) DanyyX válasza ksanyi52 hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /
 
Időszakos (szopatós) zárlatnak tűnik. Én is a fűtőbetétre gyanakodnék legelőször, ha a panelen van probléma, azt valószínűleg szemrevételezéssel is észre fogod venni, mert ha egy 10-16A-es megszakító után zárlatot csinál valami, annak azért marad nyoma. Ha ezek nem segítenek, akkor érdemes a kábelezést átnézni esetleg, nincs-e rajta valahol sérülés, vagy valami vízcsepegés olyan helyen ahol zárlatot tud csinálni.
Következő: »»   286 / 580
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem