|
|
|
|
|
| Bekötöttem az ICL7107-es IC-t az ajánlott kapcsolás szerint. Azt tapasztalom, hogy a kijelzett érték állandóan változik kb. 100 egységgel. Nonstop ugrál. Ha az IN HI-t és az IN LO-t zárlatozom stabil nullát mutat, tehát az IC jól mér. Minden létező konfigurációt már kipróbáltam, de semmi sem segített. Oszcillátor letesztelve: működik. Tápfesz stabil. Ha valakinek volna tapasztalata pls. segíthetne, mert már az őrületbe kerget ez a jelenség. |
|
|
7107tel én is sokat szívtam, de ez a kapcsolás végül működött.
A Uref hi és Uref lo között kb. 0.96V-ra (?) kell állítani a feszültséget.
A ledek +5Vját és a rajzon szereplő +5Vot célszerű nem ugyanarról a stabilizátorról rávezetni.
A 7107nek -5V is kell, ez utóbbit nem muszáj stabilizálni, de én szoktam. |
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «
|
|
|
| A ref poti közepére tegyél hidegítő kondit (100pF~1nF)A ref. feszt hidegítsd...(magyarán) |
|
|
| A bemenettel párhuzamos tagok benne vannak? |
|
|
| Nekem kb. 67mV ott a fesz, mivel kis fesz. meresere hasznalom. Amugy miert nem celszeru, ugyanazt a feszt hasznalni a ledekre, meg a taplalasnak? Amugy a kapcsolas hasonlo! |
|
|
| Ha a kondira meg az ellenallasra gondolsz, akkor igen. |
|
|
| Bocs, de ezt nem ertem. A ref poti 2 szelere? Mire jo ez? |
|
|
| Arra, hogy nem kell (!) földre kötni az alját, mert a common bemeneten keresztül földre húzódik, így a poti adja az osztó alsó tagját. |
|
|
| Azért, mert amikor az aktív ledek száma változik, akkor a felvett áram is (pl. amikor 109ről 110re ugrik). Ez - akármilyen jó is a stabilizátor - megrángathatja a referencia értékét (ha csak pár mVvel is), amitől megint megváltozik a mutatott érték, amitől megint megváltozik a referencia stb. Ez is okozhatja, hogy a kijelzett érték összevissza váltakozik. |
|
|
| De nekem a common ossze van kotve a folddel, ugyhogy ez targytalan. |
|
|
| Nem is hulyeseg! Ezt ki kell probalnom, de sajnos, majd csak a hetvegen! |
|
|
| Nemhiszem, mert probaltam szetkapcsolva is. |
|
|
Érdemes. Ha már úgyis annyi változatot kipróbáltál...
Sok sikert hozzá! |
|
|
| Kiprobaltam, igy sem megy. Viszont en arra tippelek, hogy az ingadozashoz eleg 100mikroV, ami indukalodhat a kabelben. Lehetseges? |
|
|
|