Keresés: 
 Bejelentkezés
Nick:

Jelszó:

» Elfelejtettem a jelszavamat :'(
» Regisztráció
 Fórum témák
» Több téma
 Frissek
RSS hírforrások
  Hírek.rss
  Fórum.rss
  2012. Máj, 17. Csü
22:05:46
  Jelenleg 701 fő olvassa az oldalt
Fórum » Pontra menő témák » Klíma szervizelés, javítás »
Klíma szervizelés, javítás  
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök
Alapismeretek » Egyéb
Lapozás Méret:     4 / 4
(#1140494) kaméleon72 Válasz • Jan 12, 2012
Üdv mindenkinek.Sikerült vennem egy használt split klímát ( Coolstár ),ami felszerelés után derült ki hogy a beltériben a csőkígyó egyik végénél a forrasztás elvált.Házilag meg lehet javítani?Kifújta a gáz és a kompresszorolaj egy részét is mire észrevettük.Persze az eladó tudni sem akar róla.Kidobni nem akarom,de sokat sem tudok fizetni a javításért.Egy szerelőt megkérdeztem,de árat nem mondott,csak nyafogott hogy nagyon körülményes a javítás.Tud valaki tanácsot adni?

(#1142305) klimás56 válasza kaméleon72 hozzászólására (#1140494) Válasz • Jan 15, 2012
Házilag is csak keményforrasztással orvosolható! Ráadásul, mivel papír vékony csövek vannak, nem árt némi rutin is hozzá, mert secperc alatt elfolyik a csőfal.
A szerelőnek igaza van, macerás a javítás..... sajnos nem tudok jobbat én sem.

(#1142312) klimás56 válasza neutron hozzászólására (#1070147) Válasz • Jan 15, 2012
Valamelyik szenzor lesz a ludas! Ha jól tudom 3 db van, ebből kettő a beltériben. A kültéri most egyenlőre nem játszik, a beltéri egyik érzékelője a beszívott levegőt méri, a másik teljesen más alakú, a csőre van rögzítve egy hüvelyben. Ezeket nézd meg, ha van lehetőséged, mérd ki őket. A hőmérsékletváltozásra valamerre változni kell az ellenállának. Értéket nem tudok mondani sajnos.

(#1142333) kaméleon72 válasza klimás56 hozzászólására (#1142305) Válasz • Jan 15, 2012
Köszi a választ.Mennyiért lehet javíttatni?

(#1214025) Busz Válasz • Ápr 20, 2012
Vettem egy rossz mobil klímát ami az eladó elmondása szerint gázhiányos és azért nem működik.
A venti része jó de viszont sem fűteni, sem hűteni nem akar, de még a kondenzátort hűtő ventilátort sem indítja el. Mert két venti van benne. Egy a szoba levegőjét keringeti, egy másik meg a kinti levegőt forgatja.
Attól hogy nincs benne gáz attól még mennie kellene a kompresszornak nem? Amúgy elég régi példány, szerintem nincs benne gáznyomás érzékelő. A kompresszorba 4 vezeték fut be, valahogy direktbe kötve a 230V-ra meglehet próbálkozni az indítással?
De a gyári adattábla szerint fűtéskor 1800W-ot vesz fel a klíma. Nade fűtőszálat nem találtam benne, akkor ez kompresszorral tudna fűteni?
Na mindegy, úgyis kútklíma lesz belőle, de a kérdésem hogy hogyan tudnám kicselezni az elektronikát hogy azt higyje hogy minden rendben van?
» A fájlok letöltéséhez be kell jelentkezned! «

(#1221138) Zoo2 Válasz • Máj 2, 2012
Sziasztok,

Mivel más sajnos többször is rosszul jártam különböző szervizek területén, a segítségeteket szeretném kérni:

2 db klíma tisztítására-átnézésére szeretném ha megbízható szerelőt ajánlanátok Budapest területén. Szerintem 3 éve rá se nézett senki, bár használva sem voltak nagyon.

Köszönöm.

Következő     4 / 4
 HEStore.hu
 Hirdetés
TrainModules.hu