Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Klíma szervizelés, javítás
 
Témaindító: Atka15, idő: Júl 15, 2010
Témakörök:
Lapozás: OK   94 / 94
(#) kaqkk válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 8, 2023 /
 
Idézet:
„Néha, pár másodpercre, ilyen dübörgő hangot hallok”
Valószínűleg azt hallod amikor fűtésről olvasztásra áll át és éppen kiegyenlítődik a nyomás a kültéri-beltéri közt
(#) mraulajos hozzászólása Dec 8, 2023 /
 
Köszönöm a kielégítő válaszokat. Megnyugodtam, hogy ez egy természetes jelenség a rendszerben.?
(#) kaqkk válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 8, 2023 /
 
Nem hiba (csak van akit zavar) Viszont a "spórolásra" visszatérve , amikor még szereltem klímát 2,5-3m nél kevesebb csövet soha nem raktam fel , ami "feleslegben " volt a kültéri mögött karikába tekertem így a cső nem vitte hozta a hangot a két egység közt . Volt szabad mozgása amit ki is használt ilyen esetekben . A "hírtelen" nyomásváltozásoknál tudott mozogni és nem feszült .
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2023
(#) mraulajos válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 8, 2023 /
 
Értem az érvelést. Köszönöm! Ez már így marad. Nem veszélyes.
(#) klimas 56 válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 8, 2023 / 1
 
Annyit kiegészítésként , egyes márkáknál előírás a min. 3m cső. Én is hasonlóan szereltem a gépeket . A spórolást iróniával írtam a mindenhezértőszakik stílusára utalva.....sajnos sokan sokfélét "alkottak" az elmúlt 30-35 évben volt szerencsém ehhez--ahhoz.
Még annyit, a 3m-s csőhossz ellenére is van hogy hallaható a kompresszor belül.
Inkább legyen egy kis brummogás és tolja a meleg levegőt ...
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2023
(#) proba válasza mraulajos hozzászólására (») Dec 8, 2023 /
 
Akkor szokott puffogni, ha éppen leolvasztja a kültérit. Ez párás hűvös időben gyakori.
(#) klimas 56 válasza proba hozzászólására (») Dec 10, 2023 /
 
Az talán a régebbi on-offos gépekre volt jellemző, bár az egyszerűbb invertereseben sem mindíg van elektronikus expanziós szelep. Ha van benne, szinte észerevétlenül kezdi adagolni a hűtőközeget, nem engedi a hőcserélőre a forró anyagot.
Ami időnként még a mai agyon elektronizált gépeknél is előfordul, a külső hőcserélőben kondenzálódik a hűtőközeg és a kompresszor olvasztáskor (is) visszaszívhat folyadék állapotút. Ennek van/lehet egy dörömbölő hangja, de elmúlik .
(#) Villanymozdony válasza proba hozzászólására (») Dec 11, 2023 / 2
 
Szia!
Nekem inverteres gépeim vannak, de mind kapillárisos. Elektronikus expanziós szelepes szerintem csak nagyon drága gépekben van. Igazából kapillárissal is nagyon jó COP értéket produkálnak.
Egyébként a puffogás lehet a leolvasztás és a fűtés közti átálláskor. A négyutas szelep átváltásakor történik, ilyenkor a nagynyomású forró hűtőközeg a hideg hőcserélőbe jut. Nem problémás működés, ilyen nedves hideg időben teljesen természetes. Jó klímás fűtést!
(#) virkam hozzászólása Feb 16, 2024 /
 
Sziasztok! Van egy Vortex klímám, amiben a ventilátor megadta magát. Klímaszerelők a ventilátor javítását nem vállalják, az alkatrész beszerzést is felejtsem el – gyakorlatilag elhajtottak. Ebből kiindulva keresek olyan szakembert, aki foglalkozik klímák javításával. A klíma típusa: Vortex VOR-18INV/410D. Az ajánlásokat, segítséget előre is köszönöm!
(#) elactrofan válasza virkam hozzászólására (») Feb 16, 2024 / 1
 
Üdv
sok-sok ével ezelőtt javítottam klímákat, volt, hogy más ventivel pótoltuk a hibás alkatrészt.
Magán utón neki állhatsz keresgélni. Nem tudom mennyire férsz hozzá a kültérihez. Esetleg a venti típus száma sokat segítene ha azt betudanád írni?
(#) Marty McFly hozzászólása Máj 14, 2024 /
 
Sziasztok!

Van egy Midea MSG 12 HRN 2 típusú klímám. A műhelyem át kellett költöztetnem egy másik helységbe ahol ezzel szeretném megoldani a fűtés/hűtés problematikáját. Kb 8 évig állt a klíma leszerelve, kültériben vissza volt fejtve a gáz és a csövek is le voltak vakolva. Beszereltük és elkezdtem működtetni próbából fűtés módban. Azt tapasztalom hogy ha kint kb 10 foknál hidegebb van akkor szépen kapcsolgatja ki be a kompresszort, de ha melegebb akkor csak bent a mókuskereket állítja meg a kompresszor nem hajlandó leállni még a kikapcsoló gomb megnyomására sem. Rosszabb esetben a kompresszornak erölködős hangja lesz az áramfelvétele megduplázódik és végül a klixon állítja meg, mas esetben csak lefagy a beltéri mint a dry funkció esetén. Először azt hittem beragadt a relé ami kompresszort indítja de utána rájöttem hogy tud az működni is ha elég hideg van kint. Mi lehet az oka amiért sehogy sem akarja megállítani a kompresszort?
A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2024
(#) kaqkk válasza Marty McFly hozzászólására (») Máj 14, 2024 /
 
Előfordulhat hogy gázhiányos (álltában megszökött egy része ) Hívj egy klímást és töltesd újra .
(#) asdasd. hozzászólása Máj 17, 2024 /
 
Sziasztok!
Nem biztos, hogy a legjobb helyen kérdezem, de páramentesítőről van szó (Aldis DH1 20l/nap).
Olyan problémája van, hogy a nyomógombokat nem érzékeli, csak akkor ha egyszerre többet nyomok be. Pl. akkor kapcsol be, ha megnyomom a Power és a Timer gombokat egyszerre. Ezt csinálta egy darabig, utána viszont már csak 3 gomb lenyomásával kezdett működni és most odáig jutott, hogy négy gombot kell lenyomni egyszerre, majd elengedni őket valamilyen sorrendben és akkor talán bekapcsol. A nyomógombok zárnak, nem tűnnek hibásnak.
Sajnos semmi rajzot, vagy infót nem találtam a típusról, szétszedve se tudtam leolvasni semmit az IC-kről de hátha ismerős lesz valakinek ez a hibajelenség más nyomógombos eszközről pl.

Annyit ki tudtam deríteni hogy a gombok egy IC különböző lábaira mennek. Elsőre azt gondoltam, hogy valami ellenállásosztón megy minden gomb egy közös A/D-re és ott zavarodott meg egy ellenállás.
(#) kaqkk válasza asdasd. hozzászólására (») Máj 17, 2024 /
 
A legtöbb ilyen cuccnál a tápáramkör öregedése okozza a hibák 90% át . Csinálj egy képet a nyákról és meglátjuk be tudjuk e azonosítani a hiba forrását .
(#) asdasd. válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 17, 2024 /
 
Köszönöm, szétszedem újra és lefotózom. Szerintem elég gagyi tápja van, közvetlenül a 230-ról megy előtét kondenzátorral.
Próbáltam adni rá külső 5 voltot telefontöltőről, de annak bekapcsolta a zárlatvédelmét valamiért.
(#) kaqkk válasza asdasd. hozzászólására (») Máj 17, 2024 /
 
Valószínűleg a kondenzátor veszettte el a kapacitását , azt mérd és cseréld ...
(#) erbe válasza asdasd. hozzászólására (») Máj 17, 2024 /
 
Mielőtt teljesen tönkretennéd, nézd meg a relé tápfeszültségét! Az előtét kondenzátor után van egyenirányító, a kondival párhuzamosan pedig Zener. Találkoztam már zárlatos Zenerrel is. A 230 V-ról a tápot adó kondi kapacitása erősen le szokott csökkenni. A kisfeszültségű elkó általában nem változik.
(#) asdasd. válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 20, 2024 /
 
Úgy néz ki, hogy, mégsem a táp a gond. Adtam neki 12 voltot a 7805 stab. előtt és ugyanazt a hibajelenséget produkálja.
Ami feltűnt, hogy a gomboknak az egyik lába közös sávra van kötve, van két gomb amiknek viszont külön van ez a részük, és az a két gomb működik is normálisan (UP DOWN).
A képen jelöltem hogy a gombok egyik csoportja a kék színnel jelölt sávra megy, az UP és a DOWN viszont a sárgára. Itt lehet valami gubanc szerintem. Lefotóztam a táp panelt is.
Kár érte, mert amúgy más baja nincs, és rengeteg párától megszabadít.
Következő: »»   94 / 94
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem